Чому нас вчать мами з улюблених мультфільмів

Переглядаючи мультфільми з дитиною, виявляється, не лише діти навчаються новому, але й ми можемо перейняти досвід інших мам. Тож давайте пригадаємо образи матусь з відомих мультфільмів та подумаємо над тим, чого в них можна повчитися. Не сприймайте цю інформацію надто серйозно — це лише привід відкласти свої справи і провести час з дитиною, по-новому поглянувши на улюблені мультики.

#1 Мама з «Суперсімейки»

Образ цієї матусі, мабуть, мрія багатьох мам: знаходячись у декретній відпустці, Еластика здатна рятувати рідних та світ хоч кожного дня! Утім, будь-якій, навіть найкрутішій мамі час від часу потрібен відпочинок, щоб трохи поспати чи зробити манікюр.

#2 Мама з «Простоквашино»

Ця мама — приклад надзвичайно артистичної, успішної та раціональної жінки. Коли вона говорить, що треба зробити саме так, її неможливо не послухатися, що, власне, й роблять її чоловіки. Ще одна риса характеру мами Дядька Федора — вона не опікає свого сина аж занадто, зате дуже любить його і тому після новорічного концерту перевдягається в спортивний костюм і прямує на лижах у село до любого сина й чоловіка. А ще у її родині знають, що для спільного щастя, перш за все, потрібно зробити щасливою маму. Тому тато знаходить час і можливість, щоб поїхати у відпустку з мамою та її новими сукнями.+

#3 Мама з «Нікчемного Я»

Яскравий антиприклад мами. Вона ніколи не хвалить свого сина, в тому числі й тоді, коли він міг зробити краще, ніж зробив. Спочатку таке відношення до сина спровокувало його стати злочинцем, але добре, що потім усе повернулось у позитивний бік. Її син багато зрозумів, подорослішав, став гарним батьком і доброю людиною.

#4 Мама з «Обережно, Мавпочки!»

У цій мамі, мабуть, багато хто з нас упізнає себе: вона постійно про щось забуває, губить дітей (і не тільки), нічого не встигає й дуже стомлюється. Утім, не зважаючи ні на що, вона не втрачає оптимізму й дуже любить свою малечу. Звісно, якщо ви впізнаєте у цій матусі себе, сміятися над цим мультфільмом вам уже не захочеться, зате посміється ваша дитина, а ви знайдете джерело для оптимізму. Адже ваші діти, скоріш за все, не тягають тигрів за хвіст, як непосидливі Мавпочки.

#5 «Мама для Мамонтенятка»

Ще один гарний приклад матусі: доброї й відповідальної, яка любить свою дитину не зважаючи на те, що вона їй не рідна. Добра матуся-слониха назвала сироту-мамонтеня своїм сином і тепер у нього точно буде справжня родина й щасливе дитинство.

Скоріш за все, кожна з нас знайшла певні риси мам з мультфільмів у собі. Ми безмежно добрі як мама Мамонтенятка, часто нічого не встигаємо як мама Мавпочок і тому можемо забути похвалити як мама з «Нікчемного Я». Ми можемо бути яскравими як мама Дядька Федора і завжди готові прийти на допомогу як Еластика.

А хто з цим мам вам найближчий? Які мами з мультфільмів запам’ятались вам? Діліться враженнями в коментарях!

16 Серпня / 2018 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність