Макіяж однією помадою: як зробити стильний монохром

Ти коли-небудь замислювалася, що можна створити стильний природний макіяж, використовуючи всього лише одну помаду? Монохромний макіяж у стилі clean girl – новий beauty-тренд, який не вимагає купи косметики, але водночас дає змогу мати карколомний вигляд.

1-Макіяж-однією-помадою

Такий підхід не тільки економить час вранці та місце в косметичці, але також допомагає створити мінімалістичний і гармонійний look. Якщо хочеш повторити такий простий і водночас естетичний образ, у цій статті ми поділимося всіма тонкощами техніки, а також розповімо, яку вибрати помаду для нього.

Цікаво на тему: Як перетворити денний макіяж на вечірній із мінімумом косметики

Суть техніки мінімалістичного макіяжу

2-Макіяж-однією-помадою

Секрет цього ефектного денного макіяжу полягає в тому, що однією помадою правильного відтінку можна замінити одразу кілька засобів — контуринг, рум’яна, тіні та, звісно ж, продукт для макіяжу губ. І не потрібно мати під рукою цілу стопку косметичних продуктів!

Звісно, помада не наноситься на «голу» шкіру. Підготовка до макіяжу потрібна в будь-якій ситуації й в повному обсязі — від догляду до вирівнювання тону обличчя.

  1. Проведи свій звичайний ранковий ритуал. Очисть шкіру за допомогою пінки або гелю, якщо є лущення, не зайвим буде зробити м’яку ексфоліацію. Потім використовуй тонізувальний засіб і нанеси зволожувальний крем або сироватку.
  2. Починаємо маскування недосконалостей і вирівнювання кольору. За необхідності почни свій макіяж із праймера. Якщо є видимі нюанси, перекрий їх за допомогою коректора або консилера. Потім нанеси свій улюблений тон і гарненько розтушуй пензлем або спонжем.3-Макіяж-однією-помадою
  3. Потім переходимо до макіяжу брів. Використовуй свої улюблені продукти — олівець, маркер, помадку або просто обмежся укладанням волосків кольоровою тушшю чи гелем. Усе залежить від того, якого ефекту ти хочеш досягти — природного або більш драматичного.
  4. За бажання на рухомі повіки можна нанести трохи світлих сатинових тіней для додання блиску очам, а також заповнити кайалом міжвійковий простір — для глибини погляду. Профарбуй вії тушшю у два шари й дочекайся висихання. На цьому підготовка до монохромного макіяжу може вважатися закінченою.

Instagram_02_Blog

Тепер приступаємо до найцікавішого — розставляємо акценти за допомогою помади. Пропонуємо тобі два варіанти монохромного макіяжу.

Цікаво на тему: 8 бюджетних тональних засобів, які тебе здивують

Мейкап №1

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Millie Leer (@millieleer)

Нанеси помаду на щоки у напрямку вгору — так само як ми робимо з рум’янами. Потім зроби контуринг носика. Можна виділити тільки кінчик, а можна зробити його вужчим, якщо затонувати бічні сторони. Обов’язково гарненько розтушовуй за допомогою пензля.

Цікаво на тему: Як візуально зменшити ніс за допомогою макіяжу?

Використовуй цю ж помаду і на складці верхньої повіки — це візуально збільшить очі. І не забудь нафарбувати губи, створивши контур за допомогою олівця в колір засобу.

4-Макіяж-однією-помадою

Порада: Якщо не знаєш, як помада поводитиметься одразу на шкірі (чи добре розтушується, чи не залишатиме плям), спочатку перенеси засіб на тильний бік долоні, а потім нанось на обличчя за допомогою пензля або пальчиків.

Мейкап №2

У цьому варіанті помада використовується більш широко. Так, її можна нанести на перенісся з боків і окреслити кінчик носа знизу і зверху, роблячи повноцінний контуринг, на лоб біля лінії росту волосся, зовнішні куточки повік, на підборіддя у вигляді V-подібної лінії, над вилицями, і, звісно, на губи. І, розтушувавши ці кольорові «насічки» за допомогою спонжа або пальців, отримуємо простий і класний образ на кожен день!

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Vogue By Eva (@voguebyeva)

Цікаво на тему: Тема від читачів: за що ми платимо, обираючи люксову декоративну косметику?

Яку помаду вибрати для монохромного макіяжу?

6-Макіяж-однією-помадою

Для подібного образу потрібно підібрати оптимальну помаду не тільки за кольором, а й за текстурою. Так, для мінімалістичного мейку НЕ підійдуть:

  • дуже стійкі матові продукти — сушитимуть і стягуватимуть шкіру;
  • перламутрові помади, а також із блискітками, шимером або ефектом металік — вони не настільки універсальні й недоречно виглядатимуть у вигляді контурингу;
  • лаки та глянцеві засоби для губ — можуть бути надто жирними та щільними;
  • кольорові бальзами — у них занадто мало пігменту, щоб забезпечити бажаний ефект.

Що ж тоді вибрати? Оптимальними будуть кремові, напівматові та сатинові (але не надто поживні) помади з пігментацією вище середнього. Не забувай, що на вилицях і повіках засіб буде розтушовуватися, а значить, продукт, який лише злегка тонує, не дасть змоги отримати потрібний відтінок на обличчі.

7-Макіяж-однією-помадою

Цікаво на тему: Beauty-тренд із соцмереж: «буквена» техніка нанесення рум’ян

Якщо говорити про колірну гаму, його можна описати як «глибокий нюд». Відтінку світлої повсякденної помади тут буде недостатньо. Краще вибрати трохи глибшу гаму і регулювати колір за допомогою тушування. Важливо також, щоб відтінок створював гармонійне поєднання з твоєю зовнішністю. Так, для власниць холодного кольоротипу варто звернути увагу на пильно-рожеві та холодні коричневі помади, а теплого — теракотові, цегляні та шоколадні.

8-Макіяж-однією-помадою

Рекомендовані продукти:

Як бачиш, монохромний макіяж — це стильно, просто і займає зовсім небагато часу. Просто 10 із 10! Обов’язково спробуй зробити такий образ — тобі напевно не захочеться його міняти, коли потрібно швидко зібратися і водночас виглядати на мільйон!

Читай також:

4 Вересня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

СвітТВ