Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент, як олія ши. Вона має неймовірні зволожувальні та заспокійливі властивості. Але якщо тобі цікаво дізнатися трохи більше про користь цієї олійки, які проблеми вона допоможе вирішити, яким типам шкіри ідеально підійде, тоді ця стаття саме для тебе. 

Олія ши каріте

Олія ши: що це і як добувається

Олія ши або, як її ще називають, олія каріте – це рослинна кремоподібна олія, яку добувають з горіхів дерева ши, що росте в Африці. У ній міститься висока концентрація корисних речовин:

  • альфа-ліноленова, лінолева, пальмітинова, стеаринова та олеїнова жирні кислоти для підтримки захисного бар’єра шкіри;
  • вітаміни-антиоксиданти A та E;
  • тригліцериди, які живлять і тонізують шкіру;
  • цетилові ефіри, що забезпечують живлення епідермісу й утримують у ньому вологу.

Instagram_Blog_01

Завдяки такому багатому складу олія каріте знайшла широке застосування в косметології. Її можна знайти в різних засобах для догляду за волоссям і шкірою. Працює вона дійсно дуже ефективно!

*З цікавого: олія ши цілком їстівна і використовується для приготування різних страв.

Олія ши: що це

Як олія ши впливає на шкіру

Ця рослинна олія має унікальні властивості, які допомагають підтримувати шкіру здоровою, красивою, зволоженою і надзвичайно м’якою. Коли я розповім, як працює олія ши та з якими косметичними проблемами допомагає боротися, ти точно захочеш прикупити собі догляд з нею у складі.

Як олія ши впливає на шкіру

Цікаво на тему: Сечовина в косметиці: що це за компонент і навіщо він потрібен?

Глибоко зволожує епідерміс

Олію каріте нерідко додають до складу зволожувальних засобів для шкіри. Оскільки рослинний продукт містить жирні кислоти, які покращують природний бар’єр шкіри, зволожують епідерміс і допомагають утримувати вологу. Після нанесення, олія швидко поглинається і моментально покращує стан епідермісу.

зволожує епідерміс

Чинить антиоксидантну дію

У складі олії ши містяться вітаміни А та Е, які є сильними антиоксидантами. Вони допомагають захистити епідерміс від окислювального стресу, передчасного старіння, а також активізують регенераційні процеси. 

Чинить антиоксидантну дію

Цікаво на тему: Що потрібно знати про антиоксидантний догляд за шкірою

Стимулює процес загоєння і знімає запалення

Зволожувальні та антиоксидантні властивості олії ши активізують в організмі процес створення нових клітин, що прискорює процеси загоєння. Її ще використовують для лікування рубців, оскільки жирні кислоти та вітамін Е, що входять до складу, здатні пом’якшити рубцеву тканину і стимулювати її регенерацію. Деякі дослідження показали, що олію каріте можна використовувати для запобігання утворенню келоїдних рубців і розтяжок (стрий).  

Стимулює процес загоєння

Але ж це ще не все! Окремо хочеться відзначити, що олія містить у собі протизапальні компоненти, які допомагають помітно зменшити почервоніння шкіри та покращити її стан. Цей компонент часто можна зустріти в складах засобів, що застосовуються в разі псоріазу, екземи.

02 Обличчя-1024х500_09

Забезпечує додатковий захист від УФ-променів

Безумовно, олія каріте не зможе стати повноцінною заміною санскріну, проте вона теж цілком здатна захищати шкіру від сонячних променів. Її використовують як додатковий компонент у сонцезахисних засобах для підвищення фактора СПФ, а також для зволоження і заспокоєння епідермісу. 

захист від УФ-променів

Цікаво на тему: Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Омолоджує

Усі ми добре знаємо, що окислювальний стрес здатен пошкоджувати клітини шкіри, провокуючи розвиток передчасного старіння. Завдяки тому, що в складі олії каріте є два потужні антиоксиданти (вітамін А та Е), вона здатна захистити епідерміс від вільних радикалів і запобігти появі зморшок.

Також олія ши допомагає активізувати вироблення колагену і перешкоджає руйнуванню його волокон. 

Омолоджує

Допомагає при екземі

Екзема є досить-таки поширеним дерматологічним захворюванням, що спричиняє появу сверблячого висипу. Через нього підвищується ризик виникнення різних шкірних інфекцій. Шкіра у людей, які страждають на екзему, має дефіцит жирних кислот, через що стає дуже вразливою. 

Допомагає при екземі

Для лікування цього захворювання найчастіше призначають мазі та креми з густою консистенцією, які мають зволожувальні та антибактеріальні властивості. І в цьому разі олія ши теж продемонструвала свою ефективність. Наявність у складі лінолевої кислоти дає змогу підвищити захисні функції епідермісу, зволожити його й у такий спосіб зменшити прояв симптомів захворювання.

Цікаво на тему: Що таке трансепідермальна втрата вологи та як її зупинити

Користь для волосся

Олію ши використовують не тільки для поліпшення стану шкірного покриву, вона відмінно працює і з волоссям. Але тільки для догляду за локонами частіше застосовують рідку олію, оскільки вона легше наноситься і розподіляється. 

Користь для волосся

Отже, що ж ти отримуєш, використовуючи цей продукт для догляду за волоссям:

Запобігання ламкості волосся

Олія ши глибоко зволожує і тим самим значно зміцнює волосся, роблячи його сильним і стійким до ламкості. Також засіб перешкоджає появі посічених кінчиків. 

Цікаво на тему: Алопеція: причини, симптоми та методи лікування випадіння волосся

Позбавлення від лупи

Олія каріте має протигрибкові властивості і є хорошим зволожувачем, а це ті найважливіші якості, які допомагають боротися з лупою. А при використанні з іншими зволожувальними засобами може значно знизити кількість лупи й запобігти рецидиву. 

Нанесіть засіб на шкіру голови, потримайте кілька хвилин і потім змийте. 

Позбавлення від лупи

Яким типам шкіри не підійде олія ши

Попри всі свої переваги та корисні властивості, олію каріте не рекомендується використовувати людям з проблемною шкірою. Навіть незважаючи на те, що вона має протимікробні властивості й потенційно може бути корисною для лікування акне. Це пов’язано з тим, що засіб може закупорити пори та стати причиною появи нових висипань.

Яким типам шкіри не підійде олія ши

Цікаво на тему: Як позбутися прищів і шрамів від них у домашніх умовах

Протипоказання до застосування

Олія ши абсолютно безпечна і її спокійно можуть використовувати навіть люди, які мають алергію на горіхи. Як правило, алергеном виступають білки, а олія повністю складається з жиру і не містить алергенів.

Але все ж патч-тест зробити не завадить для свого ж спокою. 

Протипоказання до застосування

ТОП-5 продуктів з олією ши

Для догляду за локонами можна сміливо рекомендувати шампунь і кондиціонер для гладкості волосся Matrix з лінійки Total Results Mega Sleek. Основним компонентом виступає олія ши. Засоби інтенсивно живлять і зволожують локони, усувають пухнастість, полегшують розчісування й укладання. Твоє волосся набуде сили та привабливого блиску. 

Matrix Total Results Mega Sleek

Не забувай про догляд за тілом. Класною знахідкою стане твердий лосьйон UTerra Native Кокос і Ши. Цей натуральний засіб ефективно живить, зволожує і підійде навіть найчутливішій шкірі. Те, що потрібно!

UTerra Native Кокос і Ши

А ось і улюбленець публіки: крем Sane Face Cream з олією манго і ши. Він на п’ять з плюсом живить і зволожує шкіру обличчя, заспокоює її та допомагає утримувати цінну вологу. Засіб має легку консистенцію і миттєво вбирається, не залишаючи на шкірі липкого шару. А неймовірний вершково-манговий аромат стане приємним плюсом використання крему. 

крем Sane Face Cream

Шукаєш універсальний продукт для догляду за шкірою та волоссям? Тоді придивись до натуральної олії ши від українського бренду Mayur. Її можна використовувати як завгодно: наносити в чистому вигляді, як самостійний продукт, або ж додавати в засоби для догляду, щоб підвищити їхню ефективність. 

Mayur

А в тебе є улюблена косметика з олією ши? Поділися з нами в коментарях, можливо, комусь твій відгук допоможе підібрати класний засіб для б’юті-рутини. 

 

Читайте також:

16 Вересня / 2024 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *