Організація кімнати малюка 1–3 років

У цей час діти активно пізнають довколишній світ, тож головною вимогою для організації кімнати для маленьких непосид лишається безпека. Якщо до цього часу малюк спав в одній кімнаті з вами, то починаючи з року ви можете виділити для нього окрему кімнату.

Спокійні стіни пастельного відтінку — ідеальний варіант. Таку кімнату ви зможете наповнити будь-якими меблями та оновлювати інтер’єр по мірі підростання малюка. Інші відтінки можна і треба використовувати. Уникайте хіба що чорного, фіолетового та синього: у завеликій кількості вони здатні пригнічувати настрій.

Меблі для малечі до 3 років повинні виготовлятися з дерева, МДФ чи ДСП класу Е1, бути міцними та не мати надмірного декору, що ускладнює прибирання. Якщо уникнути гострих кутів у дитячій не вдається, придбайте спеціальні насадки з резини, силікону чи пластику. Також на двері можна встановити стопори, що не дадуть прищемити пальчики. Обов’язково заглушіть усі розетки та встановіть замки на вікна.

До 3 років дитина може спати у своєму першому ліжечку. Але при бажанні вже у 2 роки ви можете придбати для малюка окреме односпальне ліжко: воно має бути низьким та мати в основі для матрацу дерев’яні ламелі. Щоб допомогти дитині легше пережити переїзд до нового ліжка, можна придбати його у вигляді машинки, карети принцеси тощо. Але таке ліжко прийдеться замінити новим вже у 8–10 років. А от ліжка класичного дизайну вам вистачить на довше.

Матрац для дитини до 3 років — жорсткий, не менш як 6 см у висоту. Оскільки більша частина ігор у віці 1–3 років проходить на підлозі, постеліть у дитячій килимок з бавовни або нейлону.

Шафа для речей малюка має бути невисока та мати надійну фурнітуру для того, щоб дитина могла сама вдягатися та складати свої речі. Продумайте також місце для спільного з дорослими читання та ігор: це може бути невеликий диван. Освітлення дитячої не має бути надто яскравим, але і однієї люстри в центрі кімнати теж замало. Додайте до неї ще нічник та пару бра або точкових світильників у стелі.

Наклейте на частину стіни, бокову частину шафи або іншу поверхню меловані шпалери, на яких малеча зможе малювати крейдами. Влаштуйте для малюка окремий куточок для читання з полицею для книг, бра та зручним місцем для сидіння. Доки дитина ще самостійно не читає, тут повинне бути й місце для дорослого. Організуйте для дитини іграшковий будинок: палатку, замок принцеси чи вігвам. Їх можна купити готові, а можна зробити власноруч з картону.

Як бачите, організувати комфортний та безпечний простір для малюка не так вже й складно. Головне — бажання та трішки натхнення. Тож бажаємо приємної творчості!

20 Березня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність