Більше сяйва: як очистити блискучі поверхні

Яскраві й стильні, блискучі поверхні надають інтер’єру об’єму, глибини, наповнюють кімнату світлом. Правда, є у глянцевих елементів інша особливість — вони потребують особливого догляду. Прибирання оселі стане набагато простішим, коли ви дізнаєтеся про головні правила того, як і з якими засобами доглядати за глянцем.

Час читання: 3 хвилини та чашка чаю☕

статья доступна на русском языке

Чим мити блискучі та дзеркальні поверхні

Чим мити блискучі та дзеркальні поверхні

Класичний білий або лаконічний темний блиск притягує до себе пил з однаковою інтенсивністю. Різниця полягає лиш у тому, що на темному кольорі, на відміну від світлого, видно найдрібніші смітинки. Але є і хороша новина — їх легко можна прибрати за допомогою засобів, які видаляють пил і перешкоджають повторному її осіданню.

Глянцеві фасади на кухні

Глянцеві фасади на кухні

Ідеально протирати їх від слідів пальців і бризок жиру після кожного приготування їжі або хоча б раз на тиждень. Абразивні речовини, жорсткі щітки, мокра тканина тут не помічники. Краще використовувати губку та засіб для миття скла або інший, на упаковці якого зазначено: для блискучих поверхонь. Якщо жиру багато, розчинити його можна за допомогою спеціального спрею. А щоб після миття не лишалося розводів, використовуйте серветку з мікрофібри та поліроль.

Цікаво по темі: 10 лайфхаків для дому з TikTok та Instagram

Лаковані меблі в інших кімнатах

Лаковані меблі в інших кімнатах

Тут немає великої кількості жиру, зате є смітинки, які добре видно вже через пару днів після прибирання, особливо якщо меблі темного кольору. Не використовуйте для їх очищення будь-яких засобів, що містять мило, — вони руйнують матеріал, з якого виготовлено меблі. Найкраще протирати їх по мірі необхідності мікрофібровою серветкою з поліроллю. Вона добре збирає пил, надає блиску, приховує мікро пошкодження і створює тонку захисну плівку, що відштовхує пилинки.

Скло та дзеркальні елементи інтер’єру

Скло та дзеркальні елементи інтер'єру

Якісні скляні або дзеркальні поверхні невибагливі в догляді. Головне — не дряпати їх абразивними засобами й щітками. Можна використовувати спреї для скла та дзеркал, а якщо такого під рукою не виявилося, підійде й засіб для очищення екранів. Серед його переваг — додатковий антистатичний ефект.

Цікаво по темі: Чисте як сльоза: як вимити вікна до ідеального блиску

Нікельовані та хромовані деталі

Нікельовані та хромовані деталі

Зі змішувача спочатку потрібно видалити білий наліт від мила й води, а потім натерти до блиску. З цим завданням відмінно справляються спеціальні рідини: вони добре очищають та не пошкоджують покриття.

Чайники, деталі кранів та інших виробів покриваються нікелем, хромом, позолотою, емаллю не тільки для краси, а й для захисту основного металу від корозії. Якщо на їхній поверхні з’явилися сліди іржі, швидше за все, покриття пошкодилося або з самого початку було неякісним. У такій ситуації краще купити новий змішувач або чайник і надалі правильно за ними доглядати без агресивної побутової хімії.
EVA y Viber

ТОП засобів для миття кухні

Така побутова хімія з одного боку повинна добре розчиняти жир, а з іншого — бути досить м’якою, щоб не пошкодити блискучу поверхню.

ТОП засобів для миття кухні

  1. Чистячий гель для видалення жиру Sky Style — для плит, духовок, каструль, мікрохвильових печей. Кремова консистенція не пошкоджує глянець.
  2. Засіб для миття Tortilla Eco. Добре видаляє бактерії та всі «кухонні» забруднення (жир, кіптяву, нагар та ін.). Підходить для плитки, меблевих фасадів.
  3. Поліроль Pronto Класік. Ідеальна для меблів у всій оселі. Акуратно заповнює мікро подряпини, повертає ідеальний глянець.
  4. Спрей для скла та дзеркал Frosch. Ефективний проти різних забруднень, в тому числі, жирних.

Цікаво по темі: Відкриті полиці: естетика і порядок

Засоби для миття металевих поверхонь

Як би не хотілося помити кран з миючим порошком, цього не можна робити. Щоб не пошкодити покриття, краще обрати спрей або крем.

Засоби для миття металевих поверхонь

  1. Спрей Sir — для хромованих та інших блискучих поверхонь. Швидко розчиняє забруднення й не залишає розводів.
  2. Засіб для видалення вапняних забруднень та іржі Mister LEMON. Підходить для емалі, нержавійки, латуні. Моментально повертає блиск керамічним і фаянсовим виробам.
  3. Піна для догляду за нержавіючою сталлю Dr. Beckman. Ефективно та без пошкоджень очищає металеві деталі кухні від жиру, нагару та інших плям.

Блискучі поверхні можуть виглядати як нові протягом багатьох років. Просто не забувайте про регулярний правильний догляд з відповідною побутовою хімією та серветками. Так ви отримаєте найкращий результат.

Читайте також:

Засіб для догляду Green&Clean Professional за поверхнями з нержавіючої сталі

125.00
Купити

Засіб ТМ Mister lemon для видалення вапняних забруднень та іржі

45.00
Купити

Поліроль для меблів Mebelux з воском

48.00
Купити

Чистячий гель Sky Style для видалення жиру

18.00
Купити

Засіб миючий Cif для ванної Могутність природи

95.00
Купити

Засіб Tortilla Eco для миття кухонних поверхонь і стін з антибактеріальною дією

59.00
Купити

Засіб для скла Cif тригер

75.00
Купити
7 Грудня / 2021 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *