Секрети тропіканки: парфуми з нотами екзотичних фруктів

У фруктових ароматах, в одному з найчисельніших напрямків у парфумерії, тропічні композиції стоять осібно. Парфуми із запахом манго, папаї, лічі, ананаса і кокоса — яскраві та незабутні. Здебільшого це не повітряні та легкі аромати, як, наприклад, з нотами яблука і кавуна, а соковиті, звабливо солодкі та неймовірно красиві.

1-парфуми-з-нотами-екзотичних-фруктів

Щоправда, в чоловічих парфумах трапляються і «фужери», в яких екзотичні плоди створюють м’який штрих, а не грають першу скрипку. Але якщо говорити про жіночі та унісекс, то тут майже завжди аромат буде солодким і шлейфовим, тому важливо пам’ятати про дозування. 😉 Спеціально для всіх, у кого тропічні парфуми у фаворитах, EVA Blog приготував десятку приголомшливих композицій з екзотичними нотками.

Instagram_02_Blog

Цікаво на тему: Не тільки Lost Cherry: 10 незаяложених парфумів із нотами ягід

Жіночі аромати з тропічними нотками

Moschino Gold Fresh Couture

01 Moschino Gold Fresh Couture (1176)

Gold Fresh Couture від Moschino просто не може не привернути увагу своїм флаконом. Ним щонайменше хочеться охазяйнуватися для своєї колекції. Однак це не головне його надбання. Усередині золотистого флакона прихований справжній фруктовий бум: груша, манго, ревінь і цитруси. Щедро приправлені ваніллю, жасмином, пачулями та мускусом, це соковитий, солодкий і дуже красивий тропічний коктейль, стійкість якого тебе точно не розчарує.

Основні ноти: манго, ревінь, цитруси, груша, ваніль, білі квіти, мускус

Ariana Grande Cloud Pink

02 Ariana Grande Cloud Pink (1156)

А це — новинка 2023 року від Ariana Grande. Піраміда «Розової хмаринки» об’єднала в собі свіжість ананаса і лісових ягід, солодку пітайю, кокосове молоко і праліне, дрібку ванільної орхідеї, а також мох, мускус і молекули амбри. Вийшов дуже жіночний і ніжний аромат з ненав’язливою солодкістю, обов’язково з ним познайомся, якщо тобі подобаються подібні парфуми.

Основні ноти: пітайя, ананас, лісові ягоди, праліне, амбретта

Azzaro Wanted Girl Tonic

03 Azzaro Wanted Girl Tonic (904)

Любителькам солоденького напевно припаде до душі Azzaro Wanted Girl Tonic. Утім, це не десертний аромат. Солодкість йому надають боби тонка і дурман, але вони пом’якшуються кислинкою ківі, гіркуватими ягодами асаї, пряністю імбиру і свіжістю бамбука. Результат — насичена і шлейфова, але при цьому не «задушлива» композиція, ідеальна для прохолодних вечорів.

Основні ноти: ківі, ягоди асаї, імбир, дурман, бамбук, боби тонка

Цікаві парфуми для нього

Calvin Klein Escape for Men

04 Calvin Klein Escape for Men (671)

Чоловіча версія легендарного Escape від Calvin Klein дотримується прекрасного балансу між фужерною свіжістю, соковитою фруктовістю і насиченою деревністю. Піраміда — багатюща. Тут є і фрукти (цитруси, манго, диня), і хвоя (ялина, ялівець, кипарис), і трави (розмарин, ветивер, шавлія), а ще абстрактні морські ноти, береза, мох, сандал і пачулі. Попри розмаїття акордів, вони гармонійно заміксовані, створюючи класну і багатогранну композицію для будь-якого випадку і пори року.

Основні ноти: диня, манго, цитруси, хвойні та морські ноти, пачулі, ветивер

Baldessarini Nautic Spirit

05 Baldessarini Nautic Spirit (405)

Якщо потрібен свіжий акватичний аромат із пряними й тропічними нотками, рекомендуємо придивитися до Baldessarini Nautic Spirit. Солона морська вода в композиції задає основний напрямок, а доповнюють її екзотичні фрукти (манго, маракуя), спеції (імбир, кардамон), сандал, мускус і пачулі. Цей парфум безумовно викликає асоціації з теплим морем і прогулянками на яхті.

Основні ноти: морська вода, маракуя, манго, імбир, пачулі, мускус

Fabien Marche Black Black Storm

06 Fabien Marche Black Black Storm (291)

Епіцентром Fabien Marche Black Black Storm став стиглий і ароматний кокос. Бергамот на початку композиції надає парфуму свіжості та легкості, а боби тонка в «базі» – пудрової солодкості. Попри мінімалістичну піраміду, аромат доволі насичений, «щільний» і дифузний, тому його ідеальний час — прохолода осені.

Основні ноти: бергамот, кокос, боби тонка

Унісекс-парфуми з екзотичним настроєм

Montale Mango Manga

07 Montale Mango Manga (198)

Назва Montale Mango Manga говорить сама за себе — це історія про стиглі та солодкі плоди манго. І, хоч вони й виконують соло, навколишні ноти надають парфуму характерності. Квіти (жасмин, неролі та іланг-іланг), цитруси, деревно-землисті акорди (кедр, мох і уд) і ветивер «поглиблюють» аромат, роблять його більш об’ємним і цікавим. Ну, і, звичайно, стійкість у композиції на висоті, як у будь-якого представника Montale.

Основні ноти: манго, апельсин, білі квіти, іланг-іланг, кедр, уд, мох

Thomas Kosmala 4 Neon

08 Thomas Kosmala 4 Neon (145)

Чи може фужерний аромат бути небанальним і при цьому стійким? Може, якщо це Thomas Kosmala 4 Neon! На старті в композиції, звісно ж, соковиті цитруси — юзу, помело і мандарин. За ними — смолистий гальбанум і мікс з дині та манго, а база тут альдегідно-молекулярна з озоновими й сонячними нотами. Вийшов соковитий, позитивний, але водночас характерний коктейль, який буде цікавим у будь-яку пору.

Основні ноти: цитруси, манго, диня, альдегіди, озонові ноти

Tiziana Terenzi Kirke

10 Tiziana Terenzi Kirke (101)

Коли заходить мова про аромати з нотами тропічних фруктів, просто неможливо залишити поза увагою «той самий» Kirke. Якщо коротко його описувати, то це приголомшливо вивірений і солодкий фруктовий смузі з персика, маракуї, малини та груші на ванільно-мускусній підкладці. З цим розкішним парфумом немає шансів залишитися непоміченим! Втім, технічні характеристики у нього теж на висоті — він неймовірно стійкий і має помітний шлейф.

Основні ноти: маракуя, персик, малина, пісок, конвалія, мускус, ваніль

Gritti Prive Fenice

09 Gritti Prive Fenice (111)

Якщо напрямок Kirke тобі близький за духом, тоді тобі напевно сподобаються парфуми Gritti Prive Fenice. У ньому також на старті присутні маракуя і персик, а в базі є мускус, але в цій композиції вже більше квітів — жасмин, магнолія, флердоранж та лілія. Також вона доповнена деревними нотами й амброю, які надають аромату глибини.

Основні ноти: маракуя, персик, жасмин, магнолія, лілія, мускус, амбра

Розкажи в коментарях, як ти ставишся до ароматів із тропічними акордами. У тебе з ними любов чи статус «все складно»? Які є у тебе в колекції і які ти можеш рекомендувати?

Читай також:

15 Липня / 2024 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Ліна Петрончук

    Kirke – то любофф)))) І хай його скільки завгодно додають в добірки занадто стійких та помітних. Користувалась і буду користуватись. Кому не подобається, хай тримаються подалі.)
    З добірки зацікавила порада про Gritti Prive Fenice. Бо завжди цікаво розширювати свою колекцію парфумів.
    Мар’яна, дякую вам за класні ідеї!

  2. Олена

    я користуюся першим з цієї добірки від Москіно (флакон якого схожий на засіб для миття скла))) і він дійсно крутий. дуже стійкий, солодко-фруктовий, ну і флакон дуже підіймає настрій. мої рекомендації!

  3. Володимир

    шукаю чоловічі парфуми OUD &ROSES

Рекомендовані статті