Вибираємо подарунки на Новий рік для дитини: ідеї подарунків на будь-який вік

Зустріч календарного нового року — найулюбленіше світське свято. У новорічну ніч населення всієї земної кулі веселиться, символічно прощається з минулим і сподівається, що в наступні 365 днів життя чарівним чином зміниться. Це про дорослих. Але ж у дітей все трохи інакше.

Дитяча філософія Нового року

Діти чекають Нового року, бо це свято відрізняється від інших великою кількістю звичаїв та атрибутики, ще й триває не один день.

Будинок змінюється, в ньому панує казкова атмосфера: батьки прикрашають кімнати, красуню-ялинку — іграшками, мішурою та різнокольоровими гірляндами, які чарівно блимають. Зачаровує передсвяткова суєта, неймовірні запахи з кухні, таці з солодощами й фруктами, персональний набір цукерок. Діти чекають ранків у садочку чи школі, театральних новорічних вистав і народних гулянь. 31 грудня можна не спати до моменту, поки не захочеш сам, а вранці шукати заповітні подарунки від Діда Мороза, які він залишив під ялинкою.

Якими будуть ваші новорічні дні, вирішувати вам та чоловіку. Ви можете дотримуватися старих традицій, додати до них свої або придумати щось нове. Але сімейні розваги, наприклад похід на каток, і подарунок у дитини повинні бути обов’язково, щоб вона не відчувала себе обділеною, коли інші діти ділитимуться враженнями про зустріч Нового року та отримані презенти.

Готуємося прикрашати будинок і створюємо казково-святкову атмосферу

Уже зараз починайте разом з дітьми готувати новорічний хендмейд. Старомодні паперові сніжинки, ліхтарики й гірлянди завжди залишаються в тренді та виглядають доречно в будь-якому інтер’єрі, особливо в дитячій кімнаті.

Можна зліпити іграшки з символом Нового року з різнокольорового пластиліну та розмістити їх в незвичних або потаємних місцях квартири. Улюбленим лялькам дівчаток додати новорічних деталей в костюмах. Іграшкам хлопчиків теж важливо бути ошатними в Новий рік. Сніжинка з фольги легко кріпиться скотчем до будь-якої поверхні: від борту іграшкової машини до корпусу планшета.

Намалюйте ескізи, як виглядатимуть вікна в новорічні дні. Скло можна оформити, застосувавши спеціальний «сніговий» спрей, або зробити на ньому новорічні колажі з підручних матеріалів. Святковості додадуть квіткові горщики з аплікаціями або чохлами в новорічному стилі. Красиво зав’язаний бант з «дощиком» і маленькою ялинковою іграшкою, що не б’ється, прикріплений до штор у положенні, коли вони закривають вікна, дозволить дотримуватися балансу у святковому оздобленні кімнати.

Якщо дитина ще вірить у Діда Мороза і Санта Клауса, прикрашайте кімнати, поки вона спить. Натхненна розповідь про те, що чарівні зміни відбулися завдяки візиту ельфів, додасть новорічним дням казкової атмосфери. Якщо віра вже пройшла, то залучайте дитину до творчого процесу. Радьтеся з нею, запропонуйте пофантазувати як справжньому дорослому дизайнеру інтер’єрів і зробити одну з «ділянок» самостійно.

Купуємо дитячі подарунки

Зазвичай мами знають, про які новорічні подарунки мріють діти. Є з цим проблема? Допоможіть дитині написати лист Дідові Морозу. Проте бажання не завжди можна здійснити, тому ось вам кілька ідей дитячих подарунків на Новий рік:

  • дітям 3-5 років — домашній намет, музичний килимок на підлогу, інтерактивний домашній улюбленець чи пупси, ляльки, конструктори, що світяться;
  • дівчаткам і хлопчикам 5-6 років — тематичні блоки «Кухня» або «Майстерня», інтерактивні іграшки, суперпластик;
  • дівчаткам 7-10 років — набір для створення прикрас і браслетів, 3D ручка;
  • хлопчикам 7-10 років — радіокеровані іграшки, оригінальний наручний годинник або будильник;
  • дівчаткам 11-14 років — набір для створення парфумів (мила, бомб для ванн);
  • хлопчикам і дівчаткам 11-14 років — повітряна гітара, додаткові аксесуари до ігрових приставок, незвичайні навушники, VR-шолом.

Якщо дитина збирає якусь колекцію, то новий або рідкісний предмет для її поповнення напевно буде прийнятий із захватом. У 5-6 років у якості подарунка вже доречний спортивний інвентар. Дітям-спортсменам Дід Мороз може передати талісман перемоги — маленькі, але дорогі гумові чи плюшеві звірятка. Дітям з 11 років на додачу до спортивного талісмана-іграшки заведено дарувати ювелірний кулон зі знаком зодіаку або рунами, який на тренуваннях і змаганнях переодягається на іграшку-талісман.

Подарунок на Новий рік для малюків до 3 років — питання спірне. Тут батьки роблять швидше презент собі, ніж дитині. У цьому випадку постарайтеся побалувати себе «необов’язковим» дитячим придбанням, яке у повсякденному житті ви б не купили.

Що подарувати на Новий рік дитині друзів

У новорічні свята чекаєте на друзів або запрошені в гості самі? Ось ідеї на такий випадок:

  • дітям до 3 років — оригінальні гумові іграшки, роборибки та книжки для ванної;
  • дівчаткам 3-10 років — діадема від Снігуроньки;
  • хлопчикам 3-10 років — машинка або головоломка від Діда Мороза.

Підлітки й діти старшого віку завжди знайдуть місце, куди повісити оригінальний брелок.

Як оформити новорічний дитячий подарунок

Миколайчиків кладуть під подушку, різдвяні сувеніри у «шкарпетку», а як бути з новорічними сюрпризами? На наш погляд, логічним і стильним буде пакування-мішок з рогожки або льону з вузлом і/або паском з кольорового, блискучого декоративного крученого дроту.

Щасливого Різдва і веселого Нового року!

 

Читайте також:

5 способів замовити подарунок у Діда Мороза

Найближчим: ідеї для новорічних подарунків

Як цікаво запакувати подарунок?

Що можна подарувати подрузі на Новий рік

24 Грудня / 2021 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність