Як і чим прикрасити оселю восени: 4 прості ідеї

Нещодавно ми публікували статтю із затишним осіннім декором, який можна зробити власноруч. Але що, якщо хюґе-атмосферу створити хочеться, а часу на hand-made катастрофічно не вистачає? Без паніки! EVA Blog не дасть тобі пропустити цю душевну пору без сезонного оформлення будинку! І не доведеться жертвувати важливими справами, щоб отримати гарний осінній інтер’єр.

1-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Цікаво на тему: Декор: деталі, які створюють затишок

Прикрась будинок справжніми гарбузами

2-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Почнемо, мабуть, із найпростішої та найбюджетнішої, але від цього не менш ефектної ідеї — декору гарбузами. Адже їх можна використовувати не тільки для святкового оформлення на Гелловін, а й просто так. Ці яскраві дари природи як ніщо інше здатні створити осінню атмосферу і додати контрастних акцентів у твій інтер’єр. А, крім цього, гарбузи є природними матеріалами, тому, якщо тобі близька тема декорування в стилі еко, варіант просто топ!

Instagram_02_Blog

Сьогодні можна знайти гарбузи найрізноманітніших форм, розмірів і відтінків — від блідо-жовтого до червоно-помаранчевого, від темно-зеленого до солом’яного кольору. Для прикраси будинку відмінно виглядають невеликі плоди незвичайної форми (схожі на гігантський мандарин, наприклад) або з цікавим малюнком на шкірці. Пройдися на найближчий ринок або просто завітай в супермаркет — ти здивуєшся, якими прикольними вони можуть бути. Обирай ті, які тобі подобаються найбільше! Чим гарбузів буде більше і чим різноманітнішими будуть їхні форми, тим краще вони виглядатимуть як осінній декор.

Цікаво на тему: Що таке апсайклінг в інтер’єрі та чому він набирає популярності

3-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Що з ними робити далі? Гарненько помий кожен плід (можна навіть із содою, про всяк випадок), висуши та використовуй для прикраси, по суті, будь-яких зон. З маленьких гарбузів можна зробити симпатичну композицію на таці для декорування обіднього або журнального столика. Додай до них кілька гілочок з осіннім листям (штучне теж матиме чудовий вигляд) і парочку електричних свічок — і вуаля! Гарбузами можна прикрасити підвіконня, полицю або робочу зону на кухні, та взагалі будь-яку горизонтальну поверхню. А якщо хочеш зробити підлоговий декор (наприклад, у вітальні), вибирай більші плоди. Часу знадобиться мінімум, а осінній вайб в інтер’єрі буде створено.

Додай текстиль до осінньої палітри

5-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Попри те, що поки триває п’ятий місяць літа, ночами вже відчутно холоднішає. Наближення «тієї самої» осені, яку ми описуємо, як золоту і дощову, вже на порозі, а значить саме час змінити текстиль в інтер’єрі. На заміну тонким тканинам хочеться використовувати щось тепліше, об’ємніше і м’якше, та й колірна гамма проситься інша. Зібрали для тебе кілька ідей, як швиденько змінити настрій у домі за допомогою простих, здавалося б, речей.

Пледи та покривала

6-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Яка ж осінь обходиться без «загортання» в теплий плед із чашкою чогось гарячого й ароматного… А якщо загорнутися з класною книжкою або гарним серіальчиком у компанії коханої людини (або улюбленця), то ось же ж воно — справжнє хюґе! Загалом, покривала і пледи — однозначний осінній must-have у кожному будинку! І зимовий, до речі, теж.

Цікаво на тему: Текстиль в інтер’єрі: як швидко і стильно перетворити кімнату

Звісно, ідеальний плед для всіх виглядатиме по-різному. Комусь подобаються тонкі вовняні варіанти в клітинку з бахромою (класика ж!), а хтось віддає перевагу пухнастим флісовим або трендовим з імітацією хутра. Обирай той, який здається тобі найбільш затишним і при цьому найкраще «впишеться» у твій інтер’єр. Але, щоб створити вдома осінній настрій, рекомендуємо зупинятися на палітрі, яка цієї пори переважає в природі — теракотових, цегляних, гірчичних, жовтих, бежевих і коричневих відтінках. З такими кольорами потрібний вайб гарантовано!

7-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Рекомендовані товари:

  • Бавовняний плед-покривало Kassandra в червоно-шоколадній гамі.
  • Однотонний об’ємний плед у тепло-бежевому кольорі.
  • Вовняний плед у клітинку в теплих осінніх відтінках Vladi.

Декоративні подушки з осіннім настроєм

10-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Часом, щоб перетворити спальню або вітальню, досить просто замінити декоративні подушки. Або наволочки до них. Відмінно підійдуть однотонні з цікавою фактурою в «осінній» гамі. Але можна зробити ставку і на варіанти з тематичним принтом. Це може бути комплект з осінніми листочками та гарбузиками, а може — за мотивами книжок або атмосферних фільмів. Втім, абстракція або геометрія в тепло-помаранчевій гамі теж задаватиме правильний настрій.

Рекомендовані товари:

Постільна білизна

11-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Для створення хюґешного настрою в спальні заміна постільної білизни «спрацює» не гірше, ніж все інше. Адже спальне місце — досить великий об’єкт у цій кімнаті (основний, по суті), і те, у що він прибраний, відчутно впливає на сприйняття простору. 

Цікаво на тему: Декор спальні: підбираємо аксесуари для створення затишку

Головний фокус — знову в колірній палітрі. Восени в спальні круто виглядає все багатство «гарбузових», теракотових, гірчичних і шоколадних відтінків. Утім, глибокі кольори на кшталт марсала, темно-смарагдового або індиго теж зроблять атмосферу більш затишною і налаштують на якісний релакс.

12-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Рекомендовані товари:

  • Стильна постільна білизна Sweet-Dream у сіро-помаранчевій гамі.
  • Комплект з абстрактним малюнком у розкішній осінній палітрі Viluta.
  • Сатинова білизна Dantela Vita в стильному цеглястому кольорі.

А можна піти ще далі й приділити увагу менш очевидним «аксесуарам» в інтер’єрі. Наприклад, замінити скатертину на кухні (і навіть інші дрібниці у вигляді фартуха), рушники у ванній і штори в кімнатах, додати затишні килимки там, де їх бракує… Адже текстиль — один з найпростіших і найшвидших способів змінити атмосферу в оселі, не вносячи в неї глобальних змін.

Заміни повсякденний посуд

13-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Предмети побуту, якими ми користуємося щодня і не по одному разу (а посуд безумовно до цієї категорії належить 😁), теж здатні впливати на наш настрій. Якщо влітку в нас зазвичай у хід ідуть місткості для води та освіжальних напоїв, то восени хочеться чогось більш відповідного цій порі. Креативні керамічні склянки з силіконовими кришками для збереження тепла, кухлі-заварники з «вбудованим» ситом для гарячого чаю, трендові двостінні горнятка для кави, що дадуть змогу вистигати їй повільніше… З ними будь-який tea- або coffee-break відчуватимуться значно затишніше! А якщо там ще й принт буде відповідний, осінній, то зійдуться всі зірки.

Цікаво на тему: 11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

Те ж саме стосується і посуду для їжі. Наприклад, насолоджуватися улюбленим гарбузовим крем-супом із товстостінної керамічної супниці з ручками буде значно приємніше, ніж зі звичайної глибокої тарілки.

14-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Рекомендовані товари:

  • Стильний керамічний стакан Keramia Flower Story із силіконовою кришкою.
  • Набір чашок для осінніх чаювань Limited Edition Cache в металевій підставці.
  • Бульйонниця з «вушками» Ardesto Alcor в яскраво-жовтому кольорі.

Додай затишне освітлення

15-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Вишенькою на торті в дизайні осіннього інтер’єру є, звичайно ж, правильне освітлення. У цей час (хоча, втім, до весни напевно) вдома хочеться створити більш затишну і розслаблену атмосферу. Вона наповнить вогкі вечори відчуттям комфорту і тепла, без чого важко собі уявити ідеальний хюгге-вайб.

16-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Щоб цього домогтися, замість використання великих елементів освітлення з холодним світлом (на кшталт стельових люстр і світильників) варто робити ставку на локальне світло. Наприклад, настінні бра, підлогові торшери або симпатичні настільні лампи. Вони не осяюють своїми «променями» кожен куточок у кімнаті, але дарують атмосферну напівтемряву, в якій почуваєшся неймовірно затишно. А ще саме час згадати про гірлянди! «Штора» з вогників на стіні або композиція з лампочками на кавовому столі як доповнення до іншого м’якого світла дуже підіймають настрій.

Цікаво на тему: Instagram-ready: як створити фотогенічний інтер’єр

Про що ми ще не сказали? Ну, звісно ж, про свічки! Осінь — просто ідеальний для них час. Споглядання м’якого тремтячого полум’я свічок дає можливість «відключиться» від усіх тривог і повністю перебувати в моменті, тут і зараз. А якщо ще й гніт потріскує і від неї виходить приємний аромат (наприклад, ванілі, глінтвейну або яблучного пирога), то це просто 10 з 10!

17-Як-і-чим-прикрасити-оселю-восени

Рекомендовані товари:

Створення вдома найпрекраснішого осіннього вайба не завжди займає багато часу. Щоб надати інтер’єру потрібного настрою і перетворити своє житло на справжнє місце сили, часом достатньо кількох деталей. Бажаємо затишної й по-справжньому хюггешної осені!

1 Корисна стаття-1200х200_01_ukr

Читай також:

7 Жовтня / 2024 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *