Як швидко прибрати почервоніння шкіри

Суха, жирна, чутлива, нормальна – подразнення абсолютно не перебірливі й почервоніння, дрібні прищики з великим задоволенням проявляються на будь-якому типі шкіри. Крім класичних порад у стилі “Використовуйте професійні, дорогі заспокійливі засоби для догляду за шкірою”, є більш бюджетні та не менш ефективні рішення. Про них і поговоримо.

Причини почервоніння шкіри

1-Як-швидко-прибрати-почервоніння-шкіри

Тут відразу потрібно усвідомити один момент. Факторів, через які на епідермісі проявляється подразнення, дуже багато, й далеко не завжди вони пов’язані з навколишнім середовищем або невідповідною косметикою. Якщо зміна доглядових засобів не допомагає або ситуація зі станом шкіри з часом погіршується, потрібно обов’язково йти до дерматолога. Самостійний пошук розв’язання проблеми, причина якої тобі не відома, а прояв має систематичний характер, ніколи нічим хорошим не закінчується.

Якщо, наприклад, після епіляції на шкірі утворилися дрібні прищики або почервонілі ділянки, то турбуватися нема про що, адже це абсолютно нормальна реакція епідермісу на процедуру. Але є маса причин, які не дають змоги відразу точно визначити, що викликало проблему:

  1. Сезонні чинники. Літня спека та пил – ідеальні умови для прояву подразнень. Взимку їх замінює мороз, навесні – нестача вітамінів в організмі.
  2. Невідповідний догляд. І тут йдеться не тільки про те, що конкретні доглядові засоби просто не підходять твоєму типу шкіри. Недостатній догляд за епідермісом по суті може призводити до почервоніння і подразнення такої ж інтенсивності, як неправильно підібраний засіб.
  3. Спосіб життя. Дисбаланс у харчуванні, часті стресові ситуації, шкідливі звички, недостатнє добове споживання води – це все, звісно ж, позначатиметься на здоров’ї шкіри.

3-Як-швидко-прибрати-почервоніння-шкіри

Я думаю, що про перераховані вище моменти ти й так обізнана, і тебе більше цікавить питання, як прибрати почервоніння, яке вже є, а не як уникнути його появи. Погнали розбиратися.

Цікаво на тему: 16 універсальних кремів для обличчя для різних типів шкіри

Від чого слід відмовитися в догляді в разі подразнення на шкірі

4-Як-швидко-прибрати-почервоніння-шкіри

Ми не будемо з тобою розбивати шкіру на типи та міркувати на тему, що одним можна, а іншим не можна. Почервоніння виглядає однаково як на чутливій, так і на нормальній шкірі. Так, відмінності в догляді, безумовно, є, проте базові принципи незмінні.

Якщо шкіра й так має подразнення, то пілінги та скраби ніяк не вписуються в щоденну б’юті-рутину, їй потрібен м’який, заспокійливий догляд. Також слід виключити засоби з окремими компонентами в складі щонайменше до того моменту, поки шкіра не повернеться до свого здорового зовнішнього вигляду. Про які компоненти йдеться:

  • формальдегіди, лаурил- і лауретсульфат натрію, ароматизатори, парабени;
  • мінеральні олії (мінеральний віск);
  • відмовитися від гелів для душу, що сильно піняться.

5-Як-швидко-прибрати-почервоніння-шкіри

Останній пункт у багатьох викликає запитання “А чому? Чим так небезпечна піна?”. Сама по собі піна абсолютно нешкідлива, проте в сильно пінистих гелях для душу, шампунях часто містяться агресивні поверхнево-активні речовини (ПАР). Під час контакту зі здоровим епідермісом їхня “агресія” не спричиняє жодних проблем, а ось на подразнену шкіру вплив вкрай негативний. Здебільшого такі засоби мають лужний PH, що вже є сильним аргументом для відмови від їх використання в разі почервоніння. Своєю чергою ПАР посилюють подразнення, оскільки пошкоджують ліпідний бар’єр, який у цьому разі й так залишає бажати кращого.

І ще, не потрібно робити холодні компреси, натирати шкіру льодом тощо. У такому стані вона вкрай чутлива до будь-яких зовнішніх чинників. Тому різкі перепади температур точно не посприяють якнайшвидшому зникненню почервоніння. Це стосується і гарячої води теж. Приймай душ і вмивайся помірно теплою водою.

Як доглядати за шкірою, щоб позбутися почервоніння і подразнення в максимально короткі терміни? Є кілька доглядових засобів, які допоможуть у цьому питанні. 

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби від гіперпігментації

Які засоби ефективно прибирають почервоніння зі шкіри

6-Як-швидко-прибрати-почервоніння-шкіри

Почнемо ми нашу подорож засобами від подразнення з безсмертної класики – огіркова маска. Це дуже ефективний засіб для зняття почервоніння не тільки на обличчі, а й на тілі загалом. Попри те, що зараз існує величезна кількість доглядових засобів, націлених на заспокоєння епідермісу, звичайні огірки не втрачають актуальності. По-перше, вони дешеві, а по-друге, значно прискорюють зняття почервоніння в комплексі з використанням зволожувального крему.

Тримай рецепт класної огіркової маски:

  1. Наріж огірок тонкими кільцями.
  2. Поклади кільця огірка в холодильник буквально на 15-20 хвилин.
  3. Приклади охолоджені кільця огірка до чистої шкіри на 10-15 хвилин.
  4. Після процедури вмий обличчя трохи прохолодною водою і нанеси зволожувальний крем.

7-Як-швидко-прибрати-почервоніння-шкіри

Використання огіркової маски допоможе зменшити почервоніння, зволожити та заспокоїти шкіру. 

Цікаво на тему: 6 засобів для догляду за тілом, без яких не обійтися

Обирай зволожувальні креми та лосьйони, що містять пантенол, алое вера, масло ши та інші заспокійливі інгредієнти.

8-Як-швидко-прибрати-почервоніння-шкіри

Рекомендовані товари:

Ефірна олія чайного дерева – це вкрай бюджетне, але дуже ефективне рішення. Вона має протизапальні та антибактеріальні властивості. Просто розбав кілька крапель олії чайного дерева в базовій олії (наприклад, кокосовій) і нанось на шкіру.

9-Як-швидко-прибрати-почервоніння-шкіри

Рекомендовані товари:

Також відмінно себе показують такі інгредієнти, як азулен і екстракт ромашки. Тому якщо на очі попався протизапальний гель або крем з цими компонентами, можеш сміливо брати.

10-Як-швидко-прибрати-почервоніння-шкіри

Ну, й куди ж ми без готових заспокійливих, зволожувальних, живильних, відновлювальних масок. Глиняні, гідрогелеві, альгінатні, тканинні масочки – просто ТОП. Їх легко використовувати, коштують недорого, а ефективність приємно дивує.

Рекомендовані товари:

Швидко прибрати почервоніння шкіри можна тільки з комплексним підходом до догляду. Навіть якщо ти будеш використовувати правильні кремчики, але, наприклад, не будеш наносити SPF перед виходом на вулицю, то подразнення не поспішатимуть залишати епідерміс. Звісно, в цей період віддавай перевагу гіпоалергенним засобам для догляду й відмовся від косметики з ароматизаторами та барвниками. Так, всі ці моменти доставлять трохи незручностей, проте чим швидше ти позбудешся почервоніння, подразнення, тим швидше повернешся до звичної б’юті-рутини.

А як ти борешся з почервонінням? Поділися своїми перевіреними засобами в коментарях.

Читай також:

31 Липня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Готуємося до зими: ТОП-10 олій для обличчя
13 Листопада / 2023 Догляд за обличчям
Особливості кислотного догляду
11 Грудня / 2019 Догляд за обличчям