Як вибрати день для стрижки по місячному календарю

На що тільки не підуть жінки, аби мати здорові, гарні локони. І схему професійного догляду побудують, і харчування налагодять, і навіть сприятливий день для стрижки вибиратимуть з урахуванням всіх можливих підказок. Зокрема, багато хто орієнтується на місячний календар. Тож зібрала популярні підходи до вибору оптимального часу для стрижки: за фазами Місяця, днями тижня та навіть періодом циклу. Користуватись цими принципами або ні — справа особиста, але знати, про що всі говорять, цікаво! 

Сприятливий день для стрижки за місячним календарем

1-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю

Місяць часто фігурує в астрології як світило, що активно впливає на наш настрій, емоції та ментальний стан. А саму стрижку раніше вважали сакральним ритуалом: зістригаєш волосся та змінюєш долю. Тож не дивно, що одним з варіантів вибору сприятливого дня для стрижки став місячний календар. Він поєднує інформацію про фази Місяця, його транзит по знаках Зодіаку та загальні характеристики вдалих та несприятливих діб. 

Фази Місяця

2-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю

Вважається, що енергія повні та Місяця, що зростає, сприяє кращому росту волосся. А Місяць, що спадає, дає зворотний ефект для довжини, зате є корисним для зміцнення. Тому найперше, що важливо знати: треба визначитись зі своїми пріоритетами. Адже не всі прагнуть максимальної довжини. Декому навпаки, хочеться довше зберегти зачіску в початковому вигляді. Особливо тим, хто любить короткі стрижки. До речі, в період Місяця, що спадає, рекомендують робити довготривалі укладки, бо волосся їх краще триматиме. 

Цікаво на тему: Що таке ретроградний Меркурій і як його ефективно пережити

Транзит місяця у знаках Зодіаку

3-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю

Окрім того, що Місяць зростає або спадає, він ще й рухається знаками Зодіаку. Це також з погляду астрології формує вдалі дні для стрижки, після якої можна не лише швидше відростити волосся, а й отримати додаткові бонуси. Але є й несприятливі дні, які здатні не лише зіпсувати стан зачіски, а й навіть притягнути невезіння.

Найкраще і найбезпечніше записуватись на стрижку та фарбування у дні, коли Місяць в земних знаках (Діва, Телець, Козоріг) та в Леві, який сприятиме крутому результату експериментів. У Тельці — ще й до матеріальних благ. Коли Місяць у Стрільці, стрижка може посприяти кар’єрному успіху. У Близнюках та Терезах краще зосередитись на укладаннях та зміні довжини.

4-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю

А от найбільш несприятливими періодами для експериментів з волоссям та стрижки з погляду астрології є Місяць у знаках Води. Рак, Риби занадто не стабільні, особливо для фарбувань, та й Скорпіон може дати дуже мінливий результат. Також не варто планувати похід до перукаря, коли Місяць в Овні чи Водолії.

03 Волосся-1024х500_02 (2)

Цікаво на тему: Знаки Всесвіту: що означають збіги чисел на годиннику

Сприятливі та несприятливі дні місячного календаря

5-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю

У кожного дня місячного календаря незалежно від дати є свої характеристики, певний вайб, що повторюється з місяця в місяць. З погляду догляду за волоссям, несприятливі дні підвищують шанси на неприємні результати: фарбування може дати не той колір, якість пасом зіпсується. В такі дні краще сфокусуватися на догляді для підтримки гарного стану, щоб покращити структуру, зменшити ламкість та випадіння. 

Несприятливими в місячному календарі астрологія вважає 9, 15, 23, 29 доба. Дехто навіть називає їх енергетично небезпечними, так само як дні затемнень. 

6-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю

Оптимальним часом для стрижки є 5, 6, 8, 11, 13, 14, 19, 21, 22, 27, 28 місячна доба. Вони також можуть принести додаткові вигоди:

  • грошовими є 5 та 27 доба;
  • 21 та 22 сприяють кар’єрі;
  • 14 допомагає легше відчути щастя. 

Цікаво на тему: Що таке аскеза і як вона працює

Додаткові способи вибрати сприятливий день для стрижки

Як вже казала, не лише фази Місяця та його рух знаками Зодіаку можуть бути орієнтиром при виборі оптимального моменту записатися на зміну зачіски. 

День тижня

7-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю

Астрологія вважає, що у кожного дня тижня є своя планета-покровитель. Її енергетика впливає на те, які додаткові наслідки може мати похід до перукаря. Ось головні орієнтири: 

  1. Понеділок — Місяць. Стрижка позбавляє негативу. 
  2. Вівторок — Марс. Додає в життя різноманіття, сприяє зменшенню втоми. 
  3. Середа — Меркурій. Допомагає налагодити спілкування, бути більш комунікабельною, заводити знайомства.
  4. Четвер — Юпітер. Оптимальний час, якщо хочеться змінити щось в житті, прикликати для цього вдачу, гроші та успіх. 8-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю
  5. П’ятниця — Венера. Якщо хочеш кардинальних змін, допоможе прокачати привабливість. Але якщо все подобається, як є, утримайся від стрижки. 
  6. Субота — Сатурн. Зміна зачіски матиме позитивний вплив  на покращення здоров’я та долі в цілому. 
  7. Неділя — Сонце. Можна зістригти вдачу, тому вважається несприятливим днем.

Цікаво на тему: Що таке інтуїція і як її розвивати?

День менструального циклу

9-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю

Є ті, хто вважає, що під час місячних не можна стригтися, інші ж утримуються від фарбувань чи завивки. Але підтверджень такому підходу немає. Якщо робота гормонів в цей період і впливає на пасма, то лише на фолікули та їх кровопостачання. Але ці зміни не є настільки відчутними, щоб вплинути на дію професійної фарби для волосся

10-Як-вибрати-день-для-стрижки-по-місячному-календарю

А от на настрій менструальний цикл має відчутний вплив. Залежно від того, коли саме тебе найактивніше штормить на емоційних гойдалках (під час ПМС, безпосередньо місячних чи в овуляцію) вирішуй, чи варто довіряти своєму настрою вибір стрижки та оцінку результату. Окрім того, є й банальний аспект особистого комфорту. В певні дні може бути незручно тривалий час сидіти у кріслі майстра. 

Цікаво на тему: Позитивні афірмації на кожен день для жінок

Тобі вирішувати, чи керуватися при виборі сприятливого дня стрижки фазами Місяця, чи радитись з планетами та циклом, чи обмежитись виключно щасливим перетином твого вільного часу й віконечка у майстра. Головне пам’ятай: не стрижкою єдиною. Навіть якщо результат не виправдає очікувань, якісний догляд допоможе покращити стан зачіски! 

1 Збережи статтю

Читайте також:

26 Вересня / 2024 Зачіски

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *