Деколи приготування їжі вимагає багато дорогоцінного часу, якого і так не завжди вистачає. Харчуватися чимось нашвидкуруч — теж не вихід, їжа повинна бути корисною, здоровою, збалансованою та смачною.
Для того, аби полегшити щоденні кухонні турботи, ми підготували для вас декілька простих порад.

Цікаво на тему: Лайфхаки для порядку і зберігання речей на кухні
Порада №1
Часто найбільше часу займає саме підготовчий процес, тобто очищення і нарізання інгредієнтів. Легко очистити томати, цибулю шалот, персики, нектарини можна після того, як опустити їх на 20–30 секунд в кип’яток. Сам продукт за цей час ще не встигне піддатись термічній обробці, а от шкірка відійде легко.
Порада №2

Якщо часу зовсім обмаль, то при чищенні моркви, картоплі, прийде на допомогу звичайний залізний дротик для миття посуду. Просто потріть дротиком овочі під струменем води. Так можна очищувати різні коренеплоди з тонкою шкіркою, і займатиме це всього декілька хвилин.
Порада №3
Часник легко очистити, якщо інтенсивно потерти зубчики в руках. Коли ви розкриєте долоні 80% уже будуть без шкірки.
Порада №4
Імбир має нерівну поверхню, тому ножем його чистити дуже не зручно. Спробуйте використовувати для цього чайну ложку.

Порада №5
Усім знайома неприємна ситуація, коли вміст каструлі під час приготування википає, і потім доводиться довго відмивати плиту. Якщо зверху на відкриту каструлю покласти дерев’яну ложку, вона зупинить рідину, що намагатиметься втікати.
Порада №6
Для того, щоб яйця під час варки не тріскались, у воду, в якій вони варитимуться, потрібно всипати декілька чайних ложок солі та оцту.
Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети
Порада №7
Цибуля не буде так сильно пекти очі, якщо перед нарізанням її помістити на декілька хвилин в холодну воду.
Порада №8

Свіжі ягоди не будуть так швидко псуватись, якщо їх змочити в легкому оцтовому розчині. Мала концентрація оцту не вплине на смак, але її достатньо, аби захистити ягоди від швидкого пліснявіння.
Нехай час проведений на кухні буде в радість. Бажаємо смачних страв та яскравих гастрономічних експериментів!





















Коментарі покищо відсутні