Аромати для затишної осені: ТОП-10

Для поціновувачів парфумерії осінь — дуже довгоочікувана пора. Як мінімум тому, що цей сезон дає змогу використовувати значно ширший спектр ароматів. Ніжні цитруси та акватика втрачають свою силу в дощову осінню погоду, натомість це ідеальний час для більш багатогранних парфумів — з ваніллю та спеціями, густими квітковими, мускусними, смолисто-деревними, шкіряними та солодкувато-пудровими акордами.

001-Аромати-на-осінь

Якими ароматами побалувати себе восени? EVA Blog пропонує познайомитися з десяткою гарних і неймовірно затишних композицій для неї та для нього, які чудово звучать у сезон опалого листя, неспішних прогулянок парком і гарбузових пирогів з гарячим лате.

Цікаво на тему: 12 найкращих орієнтальних ароматів на холодну пору року

ТОП-3 жіночих ароматів на осінь

Van Cleef & Arpels Orchidee Vanille

01 Van Cleef & Arpels Orchidee Vanille (1217)

Що може бути більш актуальним для прохолодного осіннього вечора, ніж квіткова «пудра» в оточенні ванільних і шоколадних акордів? Van Cleef & Arpels Orchidee Vanille саме про це. Солює в композиції томлива орхідея, щедро приправлена густою ваніллю та ароматом темного какао, фіалка надає їй приємної шорсткості, а мускус — відмінної стійкості.

Instagram_02_Blog

Основні ноти: ванільна орхідея, фіалка, білий мускус, ваніль, мигдаль, темний шоколад

Chanel Coco Noir

02 Chanel Coco Noir (1201)

Цей уже майже класичний аромат від Chanel ідеальний для образу сучасної жінки — вільної, сильної та трохи зухвалої, і водночас сексуальної та звабливої. Формула еліксиру Coco Noir вивірена бездоганно. Стартують у ній цитруси — грейпфрут, апельсин і бергамот. Вони «грають» не довго — за ними слідує розкішний букет із троянди, нарциса, жасмину і герані. Базу утворюють боби тонка, сандал, бензоїн, ладан, пачулі та ваніль, що надають композиції благородного звучання і шлейфу.

04 Парфуми-1024х500_01

Основні ноти: бензоїн, троянда, цитруси, жасмин, пачулі, сандал

Yves Saint Laurent Libre Le Parfum

03 Yves Saint Laurent Libre Le Parfum (944)

Аромат Libre від YSL підкорив наші серця буквально з моменту виходу 2019 року. Він став настільки популярним, що перевтілився в кількох прекрасних фланкерах, а трьома роками пізніше був випущений у версії парфумів. Зберігши настрій оригінальної композиції, Libre Le Parfum являє собою більш насичений аромат. Тут, як і раніше, є трав’янистість лаванди та цитруси, але доповнюють їх спеції (шафран, імбир), флердоранж і ветивер, а боби тонка, мед і ваніль відтіняють їх солодкістю. Ідеальна bittersweet symphony!

Основні ноти: ваніль, цитруси, мед, лаванда, флердоранж, ветивер, боби тонка

Чоловічі парфуми на осінь

Montale Red Vetiver

04 Montale Red Vetiver (707)

Аромат Montale Red Vetiver присвячений ветиверу — улюбленцю багатьох парфумерів, який поєднує в собі трав’янисто-сухий і землистий запах зі шляхетною гіркуватістю. Оточують його запашний перець і грейпфрут, кедр, пачулі та смолистий бальзам з Перу. Акордів зовсім небагато, але їхня синергія утворює щось приголомшливе і характерне, ідеальне для холодної пори.

Основні ноти: грейпфрут, перець, ветивер, пачулі, кедр, перуанський бальзам

Dsquared2 Wood Pour Homme

05 Dsquared2 Wood Pour Homme (312)

Якщо потрібен легший, але не позбавлений харизми осінній аромат, варто придивитися до Dsquared2 Wood Pour Homme. Парфуми об’єднують у собі цитруси та спеції (імбир, кардамон), акорди світлого дерева і ветівера, молекулу амброксану і лист фіалки. Композиція доречна не тільки в осінній період і підійде для будь-якого приводу, що робить її відмінним претендентом на кожен день.

Основні ноти: цитруси, кардамон, імбир, ветивер, лист фіалки, амброксан, світла деревина

Valentino Uomo Born in Roma

06 Valentino Uomo Born in Roma (435)

Поєднання мінеральних і деревних акордів зі спеціями — це те, що робить Valentino Uomo Born in Roma таким стильним і неймовірно осіннім ароматом. Початок у парфумів вельми незвичний — на старті тут об’єднуються свіжі озонові ноти з сіллю і листом фіалки. А аромат деревини, ветівера, імбиру і шавлії надають композиції м’якості, теплоти та легкої солодкості.

Основні ноти: деревні та мінеральні акорди, сіль, ветивер, спеції, лист фіалки

Осінні унісекс-композиції

Fabien Marche Alchimiste Spiced Caramel

07 Fabien Marche Alchimiste Spiced Caramel (218)

Ніжна карамель у прянощах — так коротко можна схарактеризувати бюджетний аромат Fabien Marche Alchimiste Spiced Caramel. Безумовно, це солодкий парфум, але теплий і при цьому не нудотний. «Зацукруватися» йому не дають навколишні ноти — сіль, тютюн, а ще спеції, представлені червоним перцем і кардамоном. Особливої затишності композиції надають ваніль і кашмеран, які дарують м’який, але помітний шлейф.

Основні ноти: спеції, карамель, сіль, тютюн, кашмеран

Memo Paris Vaadhoo

08 Memo Paris Vaadhoo (163)

Натхненням для створення цього аромату послугував один з островів Мальдівів — Ваадху, з його океаном, що світиться в ночі, і райськими пляжами. Ілюстрація на флаконі на це якраз натякає. Але справжню цінність представляє те, що всередині. Його трав’янисто-деревна піраміда дражнить уяву і мотивує познайомитися з ним ближче. «Відкривають» Memo Paris Vaadhoo ноти імбиру, листа чорної смородини та базилік. У «серці» – жасмин з трав’янистим безсмертником і геранню, а база виткана з акордів пачулів, ветівера і моху. У ньому також уловлюються полинно-удові нотки, які надають композиції глибину і терпкість. Дуже незвичайний, але атмосферний аромат для осені.

Основні ноти: імбир, базилік, жасмин, герань, мох, ветивер, пачулі

Trussardi Limitless Shopping Via Della Spiga

09 Trussardi Limitless Shopping Via Della Spiga (125)

Заплющ очі й уяви собі запах стиглих зелених яблук, занурених у рідкий пахучий мед, і додай до нього відтінки ніжної квіткової пудри або дорогого доглядового засобу. Саме такий вайб дарує Trussardi Limitless Shopping Via Della Spiga. Творіння талановитого Квентіна Біша занурить в атмосферу неспішного шопінгу десь в Італії в розпал осінніх ярмарків.

Основні ноти: геліотроп, мед, боби тонка, яблуко, жасмин, мускус

Franck Boclet Cashmere

10 Franck Boclet Cashmere (113)

Назва парфума Cashmere від Franck Boclet говорить сама за себе — напевно, саме так міг би пахнути кашемір, якби мав виражений аромат. Композиція тепла й обгортальна — те, що потрібно для осені. У ній поєднуються прянощі (рожевий перець, гвоздика і кориця), м’які шкіряні акорди, амбра, ветивер, кедр і кашемірове дерево. Аромат, як пухнастий плед, створить відчуття затишку й умиротворення, якою б погода за вікном не була.

Основні ноти: гвоздика, кориця, рожевий перець, шкіра, амбра, кашемірове дерево

Сподіваємося, нам вдалося розширити твій парфумерний wish-list новими загадковими композиціями. Ділися, з яким ароматом хочеш познайомитися першим.

Читай також:

6 Вересня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *