Бібліотека дитячої поезії

Сучасні матусі використовують величезну кількість методів для раннього розвитку своїх ненаглядних малюків. Серед усього різноманіття засобів, особливе місце займає дитяча поезія, яку так сильно полюбляють і дорослі, і малі. Слухати повчальні віршики у виконанні любої матусі – бажана справа кожної непосидливої дитинки. Сьогодні хочемо поговорити саме про дитячу поезію, та представити до Вашої уваги декілька найбільш цікавих на наш погляд збірок, які Ваші малюки будуть слухати із величезним задоволенням.

Роль віршів у вихованні малюка

Дитячі віршики з давніх літ використовуються, як ефективний та цікавий метод розвитку дитини. Їх користь є безперечною, адже поетичні твори тренують у малюків такі важливі навички, як пам’ять, уяву, творчі здатності. Окрім цього, навчання у віршовій формі допомагає малятам краще сприймати інформацію, а якщо такі уроки ще й доповнити яскравими тематичними картинками, результат неодмінно буде дивовижний.

Читаючи своєму малюкові віршики, Ви і не помітите, як невдовзі він буде самостійно розповідати напам’ять досить довгі твори. Тож, чи потрібні ще якісь докази користі дитячої поезії? Ви й самі будете досить часто згадувати невеличкі чотиривірші, які зазвичай несуть в собі величезний сенс.

Поетичні твори для малят: що обрати?

У дитячій літературі є немало прикладів цікавих віршових творів для читання діткам, які підходять буквально з перших місяців життя. Усі ми знаємо чудові історії про Муху-цокотуху, Мойдодира, Доктора Айболіта, тощо. Їх читали нам наші матусі, а їм – наші бабусі, і от тепер прийшов час познайомити і своїх малят із цими найвеличнішими та найпопулярнішими героями дитинства. Класична література – перевірений роками та поколіннями метод розвитку, і вона безперечно повинна мати місце у житті кожної дитини. Проте, сьогодні у книжкових магазинах можна побачити величезну кількість сучасних поетичних творів та збірок, які є не менш цікавими і з легкістю стануть улюбленими для Ваших дітей.

«Босоніжки для стоніжки», Мар’яна Савка

«Босоніжки для стоніжки» – чудова збірка добрих та повчальних віршиків від відомої поетеси Савки Мар’яни. Вашим малюкам обов’язково сподобаються захоплюючи історії про пригоди веселої Стоніжки, яка шукала для себе взуття, Мишки, Корови, Лисиці та інших забавних героїв. Жартівливі віршики доповнені яскравими ілюстраціями, в яких художник залишив простір для дитячої творчості: малюки зможуть самостійно розмалювати листя дерев, черевички стоніжки та безліч інших деталей.

«Пісні Матінки Гуски»

«Пісні Матінки Гуски» – книжка з класичною англійською поезією для малюків, картинки до якої намалював відомий американський художник Скотт Густавсон, лауреат безлічі нагород. Збірка наповнена смішними віршиками, лічилками, скоромовками та прислів’ями, що часом є навіть абсурдними, проте надзвичайно цікавими для малечі. Переклали твори такі відомі усім автори дитячої поезії, як Маршак, Бородицька та ін. Унікальне поєднання стислості, ненав’язливого гумору та барвистої фантазії неодмінно западе в душу не тільки малятам, а й дорослим.

«Засиналочки», Татуся Бо

Книгу «Засиналочка» можна сміливо назвати найціннішою та найкориснішою для всіх турботливих мам і тат. Адже, всім нам відомо, як часом важко заспокоїти й вкласти спати невгамовного, маленького непосиду. Із добрими та ніжними віршиками-засиналочками це обов’язково вдасться! Автор запрошує всіх у таємничій світ дитячих снів, де будь-які, навіть найзаповітніші мрії та бажання стають реальністю.

«Ґруффалятко», Джулія Дональдсон

Не дивлячись на те, що на обкладинці книги намальовані досить страшні істоти, зміст її надзвичайно добрий та ласкавий. «Ґруффалятко» – це віршова казка про милих лісових чудовиськ, яка навчає дітлахів бути слухняними та сміливими. Розповідь є продовженням відомого дитячого бестселера «Ґруффало», що у 2009 році був екранізований каналом ВВС.

«Азбука доброти», Наталка Чуб

В чому сила добрих слів? Що допоможе створити на небі веселку? Навчити, як правильно відповісти на ці та безліч інших питань, зможуть у Лісовій Школі Доброти. Мешканці Ромашкової Поляни – герої «Азбуки доброти» – з нетерпінням чекають маленького читача, аби разом із ним потрапити у веселі пригоди, що розкажуть, як бути добрими та справедливими.

Любі батьки! Дитячі книжки – це унікальні засоби для розвитку, які неодмінно принесуть користь малюку будь-якого віку. Не забувайте дарувати своїй малечі ці радісні миті – буквально 10-15 хвилин читання в день буде достатньо, аби пам’ять та уява Вашої дитини формувались правильно.

Тож, спробуйте встигнути вчасно привити любов до книжок, і тоді Ваше чадо обов’язково порадує Вас великими досягненнями у навчанні!

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність