Шашлик зі свинини з капустою гриль
Свинячий ошийок – це всім добре знайома класика мангала. Але в цьому рецепті від шеф-кухаря Олександра Зерова на тебе чекає, по-перше, дуже смачний, нестандартний маринад, а по-друге – капуста гриль. Болгарський перець, помідори, кабачки, баклажани та інші овочі на вугіллі, звісно, чудові, проте капуста 100% стане для тебе шедевральним гастрономічним відкриттям.

Інгредієнти:
- свинина (ошийок) – 1-1.5 кг.
*маринад:
- томати у власному соку – 400-500 г;
- суха аджика – 2-3 г;
- цибуля (натерта) – 2 шт;
- соєвий соус;
- сіль, перець, соняшникова олія.

Гарнір:
- капуста молода – 2 головки;
- лаваш;
- соєвий соус;
- соняшникова олія.
Детальний рецепт дивись у відео.
Цікаво на тему: 5 соусів, з якими будь-які страви будуть ще смачнішими
Шашлички з курки, сьомги, креветок і Чорізо
На тебе чекає справжній смаковий БУМ із гострого курячого м’яса, класичної сьомги на мангалі, часникових креветок і пікантної свинячої ковбаски Чорізо. Таке розмаїття не тільки повною мірою задовольнить смакові рецептори, а й стане ідеальною закускою під будь-які напої.

Інгредієнти:
*Курка:
- стегно – 400 г;
- перець чилі – 3 шт;
- оцет – 15 мл;
- половинка лайма.

*Сьомга:
- стейк – 1 шт;
- цибуля порей – 1 шт;
- томати чері – 10 шт;
- лимон.

*Креветки:
- тигрові, королівські або лангустини – 500 г;
- половина ананаса;
- часник – 4 зубчики;
- майонез;
- сік лайма.
*Чорізо
- свиняча ковбаска Чорізо – 200 г;
- помідори чері – 10 шт;
- сир халумі – 150 г;
- сіль, перець.
Рецепт у всіх деталях від блогера Андрія Павленка дивись у відео.
Цікаво на тему: Вечір японської кухні: готуємо рамен, гьодза та бісквіт із TikTok
Гриби з м’ясом
Фаршировані печериці в духовці – це безпрограшний варіант на обід, вечерю та навіть на святковий стіл. Але смак страви можна значно покращити просто приготувавши її на мангалі! Секретом рецепта з тобою поділиться кулінарна експертка Тетяна Літвінова.

Інгредієнти:
- печериці – 0.5 кг;
- зелена цибуля – 30 г;
- кінза – 15 г;
- соняшникова олія – 3-4 ст. л;
- соєвий соус – 3-4 ст. л;
- сушений часник – ½ чайної ложки.
Покроковий рецепт дивись у відео.
Цікаво на тему: 13 смачних заправок для салатів
Курча гриль зі спаржею і тостом з авокадо
Якщо тобі подобається ніжний смак молодої курятини з хрусткою солодко-гострою скоринкою – цей рецепт точно має завітати до твого мангала. На тарілці красуватиметься повноцінна страва, до якої додати можна хіба що веселу компанію та гарний настрій.

Інгредієнти:
- спаржа – 0.5-1 кг;
*М’ясо:
- курча – 1-2 шт. (вага одного до 700 грамів);
- соус Sweet Chilli (солодкий чилі) – 100-150 г;
- соєвий соус – 40-50 мл;
- соняшникова олія – 100-150 мл;
- розмарин (свіжий) – 40-50 г;
- дрібка меленого коріандру;
- мелений імбир;
- сіль, перець.
*Тост з авокадо:
- хліб;
- оливкова олія – 20-30 г;
- авокадо – 1-2 шт;
- яйця – 2-3 шт;
- крем-сир – 150-200 г.
Як, що й куди розповість, а також покаже у відео шеф-кухар Олександр Зеров.
Цікаво на тему: 7 рецептів алкогольних коктейлів із фільмів і серіалів
Ребра BBQ з кукурудзою гриль
Смачно приготовані свинячі ребра – це справжній делікатес. Зазвичай їх поїдання закінчується за одним і тим самим сценарієм: усе, більше не можу, повний живіт… А рука в цей момент тягнеться ще за одним реберцем. Але тут на тебе чекає подвійний неймовірно смачний бонус, адже на гарнір буде неповторна, обожнювана кукурудза гриль.

Інгредієнти:
- кукурудза (неочищені качани) – 4-5 шт;
- свинячі ребра – 1-1.5 кг;
- сіль – 40 г;
- вода – 1 л.
*Соус:
- кетчуп – 300 г;
- яблучний оцет – 30 г;
- мед – 40-50 г;
- копчена паприка – 5 г;
- коріандр (мелений) – 2 г;
- сухий часник – 1 г;
- копчена сіль на смак.
Як усе це перетворити на дуже смачну страву покаже та розповість у відео шеф-кухар Олександр Зеров.
Цікаво на тему: Найкращі літні страви: 5 рецептів за версією Тетяни Літвінової
Сібас і форель на грилі з овочами
Рибу на мангалі можна готувати по-різному. Завжди є ризик або не доготувати, або ж пересушити ніжне м’ясо, проте в цьому разі блогер Андрій Павленко поділиться з тобою чудовим рецептом смачнючого сібаса й форелі з овочами, які готуватимуться просто у вугіллі. Результат – perfecto!

Інгредієнти:
- сібас – 1 шт;
- форель – 1 шт;
- шпинат – 2 пучки;
- часник – 1 головка;
- лимон – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- броколі – 1 шт;
- червона цибуля – 1 шт;
- цибуля порей – 1 шт;
- болгарський перець – 1 шт;
- помідори чері – 5 шт;
- салатний йогурт – 150 мл;
- кріп – 1 пучок;
- вершкове масло – 30 г;
- сіль, перець на смак.
Як все це розмаїття продуктів перетворити на шикарну страву, дивись у відео.
А які твої улюблені страви на багатті? Обов’язково поділися з нами в коментарях що смажиш на пікніку найчастіше.





















Велечезне спасибі за такі смачнючі та зрозумілі рецептики🥰🙌🏻Все дійсно просто 😘👌🏻