Екстракт та олія камелії у косметиці: властивості та добірка засобів

Ти точно бачила цю красиву квітку на упаковках кремів, молочка для тіла та інших доглядових засобів. Камелія — досить багатогранний натуральний компонент косметики, який має різнопланові властивості. У цій статті розкажу, як знайти її у складі, чим екстракт камелії відрізняється від олії та на які засоби варто звернути увагу. Тож зберігай посилання та розширюй свої б’юті-знання прямо зараз!

Камелія в косметології: особливості та способи використання1-Екстракт-та-олія-камелії-у-косметиці-1

Камелія — це рід рослин сімейства Чайних. Вона має не один вид, різні сорти яких радують рожевими, червоними, білими та кремовими квітами. І, як легко здогадатися, листя певних її видів є основою для виготовлення чаю. Тож коли говоритимемо про екстракт камелії в певних випадках перетинатимемось з екстрактом зеленого чаю. Але загальне використання героїні цієї статті як компоненту косметичних засобів є ширшим. Цікаво, що олію чайного дерева отримують зовсім з іншої рослини, мелалеуки, про що EVA Blog розповідав ось у цій статті

В косметології зазвичай фігурують наступні види камелії:

  1. Японська (Camellia Japonica).
  2. Китайська (Camellia Sinensis).
  3. Маслянична (Camelia Oelifera).
  4. Евгенольна (Camelia Sasanqua).

З них видобуваються як екстракти (з квітки або листя), так і олії (переважно з насіння). 

2-Екстракт-та-олія-камелії-у-косметиці-1

У складі косметичних засобів камелія може позначатись наступними способами:

  • Camellia Sinensis Leaf Extract;
  • Camellia Japonica Seed Oil;
  • Camelia Oelifera Seed Oil;
  • Camelia Sasanqua Seed Oil;
  • Camellia Japonica Flower Extract.

Цікаво на тему: Що таке трансепідермальна втрата вологи та як її зупинити

Користь олії та екстракту камелії в косметичних засобах

3-Екстракт-та-олія-камелії-у-косметиці-1

Камелія — це приклад рослини, лікувальні та антиоксидантні властивості якої посилені сучасними способами видобуття. Активно використовується у засобах для волосся та шкіри, має заспокійливий ефект.

Натуральне листя камелії багате на поліфеноли, містить вітаміни С, Е, В2. Екстракт з них сповільнює вплив вільних радикалів, а з ним й процеси старіння, має помітні антиоксидантні властивості. Покращує стан шкіри, зменшує прояви зморшок. Сприяє захисту від ультрафіолету та синтезу колагену, впливає на секрецію себуму. 

4-Екстракт-та-олія-камелії-у-косметиці-1

Олія камелії має гарну проникну здатність, стійка до окислення, не викликає відчуття жирної плівки. Містить олеїнову та лінолеву кислоти. Перша має оклюзивні властивості, допомагає шкірі залишатись зволоженою, що особливо корисно для дівчат з сухим типом. Друга сприяє омолодженню. Натуральна олія камелії пом’якшує шкіру, робить бархатистою. Також містить Омега-9, яка живить та підтримує зволоженість. 

Корисні властивості камелії в косметології:

  • покращує гідроліпідний баланс;
  • має антиоксидантний ефект;
  • стимулює відновлювальні процеси;
  • має антимікробну дію, зменшує запалення;5-Екстракт-та-олія-камелії-у-косметиці-1
  • покращує тон шкіри;
  • зменшує сліди втоми;
  • підтримує зволоженість та еластичність;
  • покращує мікрорельєф. 

02 Обличчя-1024х500_09

Екстракт камелії корисно використовувати у поєднанні з іншими антиоксидантами, зокрема вітаміном С. Разом вони дають відчутний освітлювальний ефект, мають антивікову дію, зменшують прояви зморшок. Екстракт камелії в косметиці в цілому добре поєднується з іншими компонентами, створює ефект синергії. 

Цікаво на тему: 15 сироваток преміумсегмента, які варто спробувати

Кому підходять засоби з камелією

6-Екстракт-та-олія-камелії-у-косметиці-1

Корисні властивості камелії роблять її бажаною гостею у складі різнопланових косметичних засобів для всіх типів шкіри, від чутливої до жирної. Звісно, як і з будь-якими компонентами, не забувай попередньо перевіритись на індивідуальну чутливість. 

Попри досить широкі можливості, олія камелії все ж може посилити висипання, якщо є виражений вугревий сип. Тож тут варто проконсультуватися зі своїм дерматологом. 

Наносити засоби з олією камелії бажано спочатку на долоні, щоб тоншим шаром розподіляти по обличчю. 

Цікаво на тему: 16 універсальних кремів для обличчя для різних типів шкіри

ТОП-12 засобів з камелією

Олії та екстракт камелії використовуються в догляді як за обличчям, так і за волоссям. Креми чудово впишуться в антивікові рутини. Сироватки та молочко для тіла допоможуть зробити шкіру бархатистою, адже живлять та зволожують. А маски та олії для волосся сприятимуть покращенню стану пасом. Тож підібрала різнопланові косметичні засоби з камелією для твого б’юті-арсеналу!

Засоби з екстрактом камелії

Очищувальний крем для обличчя Hollyskin So Clean 

Крем Hollyskin So Clean допоможе очистити обличчя (в тому числі від засобів з SPF), зволожити та позбавити зайвого блиску. Містить екстракт листя Camellia Sinensis, який дбає про гідробаланс, заспокоює шкіру, зменшує негативний вплив середи. Екстракт рису створює освітлювальний ефект та вирівнює тон. У складі крему є й інші рослинні екстракти, зокрема центелли азіатської

01 Засоби з екстрактом камелії (1238)

Балансувальний крем Christina Biophyto 

Крем для обличчя Christina Biophyto від ізраїльського професійного бренду збалансує стан шкіри. Олія ши покращить зволоженість та еластичність, дасть антивіковий ефект. Екстракт камелії відповідає за протизапальну та антибактеріальну дію. Комплекс амінокислот відрегулює секрецію себума, зменшить сухість, заспокоїть запалення. Екстракт олії календули прибирає бруд з сальних ниток. Мигдальна та соняшникова олії мають заспокійливий ефект, зменшують подразнення, захищають та пом’якшують шкіру. 

Цікаво на тему: Що таке пілінг-педи та як ними користуватися 

Тонізувальний крем Jigott Vita Solution 12 

Корейський крем Jigott Vita Solution 12 доповнить щоденний догляд за обличчям. Які ж цікаві компоненти містить? Ніацинамід  зменшує розширені пори, вирівнює мікрорельєф, сприяє оновленню шкіри. Вітамін С має потужні антиоксидантні властивості, зменшує окислювальні процеси та прояви пігментних плям. Рослинні екстракти (центелли, жасмину, камелії, троянди) зволожують та живлять.

02 Засоби з екстрактом камелії (1223)

Денний крем Clarins Multi-Active 

Денний крем Clarins Multi-Active підійде для всіх типів шкіри, стане частиною антивікового догляду для підтримки молодого вигляду. Легко вбирається, має приємну текстуру. Зволожує та сповільнює появу зморшок. Містить рослинні екстракти камелії, черсаку, міротамнусу. Також середж компонентів є олія ши з протизапальними та пом’якшувальними властивостями та трегалоза, яка дбає про зволоження й захист шкіри.

Цікаво на тему: Що таке ферулова кислота та навіщо вона потрібна в косметиці

Засоби з олією камелії

Молочко для тіла Bielenda Camellia Oil

Молочко Bielenda Camellia Oil допоможе подбати про все тіло, що теж є важливою частиною підтримки молодості та краси. Олія японської камелії зволожує та пом’якшує шкіру, дбає про захист від шкідливого впливу ультрафіолету. Завдяки цьому компоненту молочко насичує шкіру вітамінами для антиоксидантного ефекту та омега-9 для живлення. Також у складі є гіалуронова кислота та цераміди для підтримки гідроліпідного балансу, сквалан, олія авокадо, токоферол. При регулярному використанні це молочко зробить шкіру більш м’якою на дотик та пружною. 

03 Засоби з олією камелії (963)

Крем для рук Bielenda Japan Beauty

Не варто забувати й про шкіру рук. Тож поклади в сумку крем  Bielenda Japan Beauty, який подбає і про зволоження, і про живлення. Формат пакування зручний, текстура при нанесенні не липне — ідеальне поєднання, особливо в холодну пору. Олія камелії насичує омега-9 та стимулює синтез колагену, а рисова олія пом’якшує шкіру рук, сприяє їх ніжності на доторк. Окрім того, серед компонентів олія ши та кокосу, сечовина, пантенол та алантоїн. 

Цікаво на тему: ТОП-10 нічних масок для інтенсивного догляду за шкірою

Олія для обличчя Clarins Calm-Essentiel

Олія Clarins Calm-Essentiel підійде для чутливої шкіри обличчя, сприятиме її відновленню. Легко вбирається, приємно пахне, базується на натуральних компонентах. Засіб нормалізує гідроліпідний баланс, швидко заспокоює запалення, робить шкіру бархатистою.  Містить молекулу Sclareolide з мускатної шавлії, яка доповнена токоферолом, скваланом , оліями абрикоса та насіння камелії.

04 Засоби з олією камелії (723)

Сироватка Sue Anti Age

Сироватка від українського бренду  Sue Anti Age для антивікового догляду, яка орієнтована на сповільнення проявів старіння шкіри. Містить комплекс олій (камелії, авокадо, пшениці), ретинол, екстракт кореня алкани. Про зволоження дбає гіалуронова кислота. При регулярному використанні сироватка сприяє покращенню пружності та мікрорельєфу, сповільнює появу нових зморшків.  

Цікаво на тему: Водорості в косметиці: навіщо потрібні та добірка класних засобів

Парфумована олія Masil 6 Salon Lactobacillus 

Камелія актуальна і в засобах для волосся. Корейська парфумований засіб Masil 6 Salon Lactobacillus — гарний приклад. В його основі — лактобактерії та цілий комплекс олій, що доповнюють дію одне одної: марули, аргани, насіння камелії, жожоба, виноградних кісточок, оливи. Ці компоненти сприяють захисту волосся від негативних чинників та зменшують випадіння. Живлять пасма корисними мікроелементами, створюють антиоксидантний ефект, перешкоджають ламкості, полегшують розчісування.

05 Засоби з олією камелії (447)

Термозахисна маска CURLYSHYLL

Якщо регулярно фарбуєш волосся або користуєшся стайлерами, зверни увагу на професійну маску CURLYSHYLL After Salon Care. Вона подбає про живлення та повернення еластичності пасмам. У складі екстракт морських водоростей, протеїни, комплекс олій (зокрема, камелії, аргани, авокадо, соняшника, оливи). Нанось на вимите волосся, а потім змий водою.

Цікаво на тему: Каолін у косметиці: властивості та використання

Засоби з екстрактом та олією камелії

Пінка для вмивання Benton Honest

Пінка Benton Honest делікатно очищує шкіру та підтримує її у зволоженому стані. Гіпоалергенна, після вмивання не викликає відчуття стягнутості. Олія японської камелії відповідає за регулювання гідроліпідного балансу, а екстракт з листя камелії китайської покращує загальний стан та має освітлювальний ефект. Містить й інші корисні компоненти: центелла сприяє регенерації, олія ши — антибактеріальній дії, сквалан допомагає утримувати вологу, а лауринова кислота сприяє загоєнню. 

06 Засоби з екстрактом та олією камелії (322)

Тонер Petitfee & Koelf Beautifying

Доповни дію інших засобів тонером Petitfee & Koelf Beautifying, який допоможе утримувати влогу в шкірі. Екстракт квітів японської камелії сприятиме відновленню клітин, а олія з її насіння — живленню. Пантенол та гіалуронова кислота подбають про насичення вологою, екстракт яблука — антиоксидантну та антивікову дію, а олії обліпихи та вечірньої примули посилять захисні функції та заспокоюють подразнення. 

07 Засоби з екстрактом та олією камелії (228)

Цікаво на тему: Властивості та використання вітаміну Е у косметиці

Камелія досить широко використовується в різних  видах косметичних засобів. Вона має і заспокійливий ефект, і антиоксидантні властивості, а ще гарно живить шкіру та доповнює антивіковий догляд. Тож цей компонент вартий того, щоб поповнити твій б’юті-арсенал!

Читайте також:

27 Вересня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті