Привітання з Івана Купала: листівки і традиції

Свято Івана Купала щорічно відзначається у ніч з 6 на 7 липня. У кожній країні воно носить різні назви: Midsommar — у Скандинавії, Sobotka — у Польщі, Saint Jeans — у Франції, Яновден — у Болгарії та Kresu den — у Словенії, але усюди воно символізує день літнього сонцестояння, що за старим стилем святкували 24 червня. У давні часи люди вірили, що саме в цю ніч з’являються злі духи, яких можна відігнати вогнем і водою. Зі святом пов’язано багато прикмет, дівчата традиційно проводять ворожіння, а люди вітають один одного, надсилаючи щиросердечні слова і тематичні листівки. Ви також можете привітати близьких і друзів із народженням літнього сонця, обрав наші гарні листівки, які ми підготували спеціально до Івана Купала!

Час читання: 3 хвилини та морозиво 🍨

статья доступна на русском языке

Народні звичаї

Народні звичаї

Цієї містичної ночі молодь зазвичай розпалює велике багаття, навколо якого збирається багато людей, щоб співати, танцювати і водити хороводи. Важливим атрибутом свята є колесо на довгій палиці, яке символізує сонечко. Також закохані, тримаючись за руки, стрибають через багаття. Якщо вони вдало перестрибнули вогонь, тоді їхнє кохання буде довгим і щасливим. Дехто вірить у те, що кинувши у багаття одяг хворої людини, вона зможе швидше вилікуватись.

EVA y Viber

Купальські вінки є невід’ємним аксесуаром для дівчат у святкову ніч. Кожна вплетена у них польова квітка надає вінку більше магічної сили. Для цього найбільш підходять папороть, барвінки, маки, ожина і гілки річкових дерев. Один з головних обрядів на Івана Купала проводиться у водоймах. Вночі дівчата і хлопці гуляють босоніж, купаються в озерах і річках, обливають один одного водою або ходять у лазню. Ці звичаї прийнято вважати магічними, а також зміцнюють здоров’я і дарують довголіття.

Цікаво почитати: Щастя бути разом: сімейні ритуали, які роблять нас щасливими

Важливі прикмети

Важливі прикмети

У святковий день велику роль відіграють погода і природні явища, а саме:

  • людина, яка знайде міфічну квітку папороті, отримає величезне щастя на усе життя;
  • якщо на Івана Купала почалася злива, то літо буде посушливим, а ось потрапити під дощ — до грошей;
  • побачити веселку означає велику вдачу у найближчий час;
  • сонячна погода обіцяє багато фруктів і овочів;
  • зоряна ніч сповіщає про те, що буде багато грибів.

Ворожіння

Ворожіння

Ритуали, які проводяться на Івана Купала:

  1. Дівчата плетуть вінки, запалюють у них свічки і пускають річкою. Як водиться, куди саме він попливе — у тій стороні живе суджений. Якщо вінок тримається на воді довго і горить свічка, значить, дівчина швидко знайде коханого, а якщо потоне чи залишиться на місці — то ще деякий час прийдеться чекати свого нареченого.
  2. Лист подорожника кладуть під подушку, думають про судженого і тоді він насниться.
  3. Вінки також кидають у багаття, і чий перший догорить, та першою вийде заміж.
  4. Перед сном кілька монет кладуть у склянку з чистою водою, а вранці дістають і ховають в десь у будинку, щоб у ньому завжди водилися гроші.
  5. Найсміливіші ворожать на дзеркалі: запалюють свічку, сідають навпроти дзеркала і вдивляються у нього. За розповідями, образ нареченого дівчина побачить позаду себе, але ні в якому разі не можна обертатись або відводити очі від дзеркала.

Цікаво почитати: Як провести літо у місті і не пошкодувати про це

Привітання з Івана Купала

Привітання з Купала

Завантажити листівку

В святкову ніч Івана Купала нехай на вашому шляху зустрінеться квітка папороті, яка принесе вам щастя і мирні часи назавжди!

🍀

Зі Святом Купала

Завантажити листівку

Ніч Купали! Чарівна ніч! Хай збудуться всі твої мрії і ти зустрінеш своє справжнє кохання!

🍀

З днем Івана купала

Завантажити листівку

Розпаліть багаття у ніч на Івана Купала і залиште всі свої негаразди по іншу сторону вогню. Він очистить вас, звільнить від біди і подарує щастя і спокій!

🍀

Привітання з Івана Купала

Завантажити листівку

Мої вітання з Івана Купала! Бажаю довгого життя, добрих надій і блага у будинок! Хай вам кожен день щастить!

🍀

З Івана Купала!

Завантажити листівку

Магічна ніч Івана Купала — це свято веселих забав, гучних гулянь і веселощів! Повір сьогодні у диво і знайди квітку папороті, щоб серце заспівало і николи не знало смутку і самотності!

🍀

Вітаю зі святом Купала!

Завантажити листівку

З Днем Івана Купала! Бажаю тобі всього чарівного, магічного та цікавого! Знайди свій шлях до натхнення, захопливих пригод та нехай тебе завжди супроводжує удача!

🍀

С Днем Ивана Купала!

Завантажити листівку

Як вранішній туман огортає тиху річку, нехай тебе охопить щастя в День Івана Купала! Щоб навколо тебе веселим хороводом кружляли успіх, радість та кохання! Будь бадьорою, здоровою від сьогодні та назавжди!

🍀

Не забудьте потішити своїх рідних та друзів оригінальними листівками та привітаннями від EVA Blog! Завантажуйте картинки та даруйте приємні враження тим, кого найбільше цінуєте ❤️

Більше привітань з іншими святами від EVA blog:

30 Червня / 2023 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *