Уход за малышами: секреты успешного купания

Купание малыша — это гигиена, закаливание и отличный повод для общения с ребенком. Что понадобится для того, чтобы водные процедуры были максимально приятными и полезными, рассказывает Клуб Щаслива мама.

Какая должна быть ванночка для малыша

Новорожденных удобно купать в классической пластиковой ванночке с подставкой-горкой. Так малыш находится в правильном положении с точками опоры под ручками и между ножек. Можно купаться и без подставки, но тогда вам понадобится помощник в лице кого-то из родственников, чтобы придерживать головку.

Чуть позже, когда кроха подрастет, водные процедуры можно переместить в обычную взрослую ванну. В ней малыш может свободно двигаться, а с задачей не напиться воды поможет справиться круг для купания.

Температура и объем воды для успешного купания

До заживления пупочной ранки рекомендуется просто протирать кожу ребенка мягким влажным полотенцем. Затем можно переходить к полноценному купанию в ванночке (идеально после консультации педиатра). Воды наливаем столько, чтобы над ней находилась только голова младенца. Это помогает укрепить дыхательные мышцы и организм в целом.

Оптимальная температура для первых купаний — 36,5–37,5 °С. Чтобы проследить за этим показателем, понадобится специальный термометр. Далее температуру постепенно понижают, примерно на полградуса в неделю. Чтобы закаливать ребенка, к 6 месяцам уже можно купаться в воде 27 °С.

Обратите внимание, что в маленькой ванночке движения ребенка ограничены, поэтому вода в ней должна быть не ниже 36 °С.

Рекомендации родителям первых дней жизни малыша:

Топ средств для купания детей по версии Клуба Щаслива мама

Детская очищающая косметика должна быть максимально бережной к коже и не нарушать ее рН-баланс. Из ассортимента EVA.UA мы подобрали дерматологически протестированные средства, подходящие для детей разных возрастов.

Для младенцев с самого рождения — гель Baby Bad от немецкого бренда Bubchen. Его мягкая формула содержит ухаживающие компоненты и бережно очищает. Протеины пшеницы усиливают защитные функции кожи. Смягчение и успокаивание кожи обеспечивает экстракт ромашки.

Для подмывания в течение дня — эмульсионное детское мыло Bubchen, разработанное для малышей с первых дней жизни. Нежная пена с экстрактом ромашки дарит чистоту, не нарушает естественный гидролипидный барьер и успокаивает кожу.

Для очищения кожи и волос малышей от 3 лет — новые гели Palmolive Kids. Благодаря натуральным маслам в составе они бережно увлажняют кожу и волосы, придают мягкость, облегчают расчесывание. А еще дарят море эмоций от большого количества пены и приятного аромата.

В линейке есть два универсальных средства для мальчиков и девочек:

Как часто надо купать малышей и новорожденных

Оптимально 2–3 раза в неделю, но можно и чаще. Главное, чтобы процедура приносила удовольствие и способствовала сближению родителей и ребенка. Очищающие средства используйте не чаще 1 раза в неделю, а в остальные дни можно купать просто в воде или с добавлением отвара трав.

Что касается детей постарше, которые активно двигаются и играют, то купать их следует по мере необходимости. Если ребенок часто пачкается, купаться можно хоть каждый день. Главное — выбрать правильные очищающие средства, которые не будут пересушивать и раздражать кожу.

Особенности купания детей разного возраста

Независимо от возраста ребенка и объема воды в ванночке, не оставляйте его без присмотра даже на несколько секунд. Для этого заранее позаботьтесь о том, чтобы все необходимые предметы были под рукой: средства для купания, полотенце и др.

Продолжительность водных процедур в зависимости от возраста:

  • до 1 месяца — 5–10 минут;
  • до 2 месяцев — 20 минут;
  • до 6 месяцев — 30–40 минут.

Конечно, это примерные цифры, и всегда нужно ориентироваться на настроение и самочувствие малыша.

Развлечения в ванной для детей постарше:

Средства нашей ТОП-подборки помогут сделать процесс купания приятным и заботливым по отношению к коже. А Клуб Счастливая мама — регулярно получать дополнительные скидки на детские товары. Присоединяйтесь, чтобы экономить на необходимых покупках больше.

Детское мыло Bubchen эмульсионное, с ромашкой, 125 г

70.90
Купити

Детский гель для душа и купания Palmolive Kids для тела и волос с миндалем

63.90
Купити

Средство для купания младенцев Bubchen Baby Bad с рождения, 200 мл

96.90
Купити

Детский гель для душа и купания Palmolive Kids для тела и волос

63.90
Купити
4 марта / 2021 Дети

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

  1. Юлія

    Наш молодший зараз із задоволенням купається, бо ми відкрили для себе нові гелі Palmolive Kids, це ж насправжді скарб!

  2. Еліна Ганжала

    Я часто залишаюся з племінниками. Оскільки вони дуже люблять купатися, я забезпечую їм це задоаолення.Ми напускаємо повну ванну води, робимо багато піни, вони розмальовують одне одного кольоровими гелями пінк елефант, гелі Палмолів не пробували,але не проти випробувати і їх

  3. Ірина Ганжала

    Моя донечка любить купатися. Я наповнюю повнісіньку ванну,так,щоб можна було б і поплавати, також користуєиося гелями та піною, доні подобається аромат полуниці

  4. Nadija Filipchuk

    Синочок полюбляє купатися, в нього багато іграшок, з якими він грається у воді. Гелі Palmolive Kids ще не пробували

  5. Головей Андрій

    Наш синочок любить купатися, я накидаю йому багато іграшок та багато піни,щоб було весело

  6. Надія Кондратюк

    Моя донечка любить купатися,хоча ще дуже маленька.Поки що я не викорстовула ніяких гелей,але з часом буду пробувати

  7. Цейко Ганна

    Внуки люблять купатися, я завжди додаю їм піну в ванну,хочемо спробувати Palmolive Kids

  8. Віта Кравчук

    Діти купаються з задоволенням, купаються разом з іграшками, гелями Palmolive Kids не користувалися,але хочемо

  9. Тарасюк Олена

    Мої діти,звісно,люблять купатися дуже.Хочемо спробувати Palmolive Kids гелі , щоб радіти купанню ще більше

  10. Ніна Степан

    Мох внуки дуже люблять купатися,яя завжди купую їм різні гелі та пінки,хочемо спробувати ще й Palmolive Kids

  11. Руслана Леонюк

    Мої діти дуже люблять купатися, а з гелем Palmolive Kids купання стало ще приємнішим

  12. Тетяна Бєдінова

    Гелі Palmolive Kids додають купанню моїх дітей яскравих вражень, вони годину не хочуть вилазити з води , бавляться піною

  13. Ольга Герець

    Наші діти люблять купатися, з Palmolive Kids купання стало ще веселішим

  14. Illona Girnjak

    Які діти не люблять купатися? Мої просто обожнюють. Щоб повеселитися,купаємося з піною для ванни

  15. Варвара Ганжала

    Мої дітки дуже люблять купатися, дуже люблять купатися в піні від “Palmoliv”,купати в ній іграшки

  16. Ірина Семенюк

    Мої малюки обожнюють купатися.Щоб було веселіше,купаємося з іграшками та ніжним гелем Palmolive Kids

  17. Наталія

    Малеча обожнює купатися! Дякую за доречну і змістовну статтю!

  18. Роман

    Купатися дитина дуже любить. Головне — це разом набирати воду в ванну,тоді дати дитині можливість самій обрати іграшки, з якими дитина буде купатися, і бути поруч. Придумувати найрізноманітніші ігри з мячиками, качечками, відерками) Ще дитина любить щоб була пінка)
    Новинку від Palmolive для дітей ми ще не пробували, але при можливості обов’язково протестуємо. Оскільки продукція Palmolive є якісною та хорошою, я впевнений, що дитяча серія є прекрасною.

  19. Марічка

    Продукція Palmolive нам подобається, підходить всій сім’ї. Прекрасна якість за хорошими цінами. Дуже рада, що тепер з’явилася нова лінія Palmolive kids, попробувати ще не мали змоги, але обов’язково спробуємо. Знаю точно, що дитині сподобається дизайн етикетки, адже вона дуже звертає на це увагу, і любить щоб баночка була яскравою та з різними тваринками)
    Найцікавіше наша гра під час купання — це перегони корабликів. Один кораблик має донечка, інший мама, і суть гри в тому, чий кораблик швидше допливе з однієї сторони ванни в іншу. Такі ігри роблять процес купання цікавішим та захоплюючим)))

  20. Роман

    Дружина давно купує шампуні, гелі, мило Palmolive. Нам подобається. Ще хочемо протестувати новинку дитячі гелі Palmolive kids. Наша дитина купатися дуже любить. Найбільше любить,щоб було багато піни, любимо купатися з корабликами та мячиками)

  21. Володя

    Ми користуємось засобами Palmolive вже давно. Приємно що з’явилися дитячі гелі, ще не пробували, але дуже хочемо попробувати. Дитина наша дуже любить купатися з качечками, любить мити пінкою себе і качечок)

  22. Елена

    Моїдіти дуже люблять купатися! Донечка особливо придивляється до засобу для купання: чи для дівчинки? чи смачно пахне? ))
    Для вдалого купання потрібні будь які іграшки, трошки піни для ванни і не мити голову ))) Не дуже люблять миття волосся, пробувала різні методи і мити голову на початку купання і наприкінці, зробила висновок, що залежить від віку: якщо маленька дитина, то краще голову мити в кінці купання, якщо старше 3 років, то можна і наприкінці

  23. Оксана

    З продукцією Palmolive ми вже досить давно знайомі. Користуємося нею із задоволенням. Купуємо косметику як для дорослих так і для дітей. Діти купатись дуже люблять, особливо коли є багато піни та м’ячиків. Дитячі гелі Palmolive kids нам дуже сподобалися, мають ніжну консистенцію, приємний аромат та прекрасно зволожують ніжну шкіру малюка)))

  24. Оксана

    Ми дуже любимо продукцію Palmolive kids, і дуже тішимося, що з’явилася дитяча серія)))
    Купатися донечка дуже любить, особливо з іграшками або мячиками)

  25. Євгенія

    Купаємося кожного дня, в воді температури 32°! Користуємося засобами фірми La roche-posay AP+M та Jonson!!! У водичку обов’язково додаємо помякшувач для води (олійка La roche-posay, іноді Bubhen!) Дитинці дуже подобається купатися! Він у захваті!

  26. В'ячеслава

    Ще не бачила у магазинах лінійки дитячих Palmolive, але хочу спробувати
    Син дуже любить купатися, тому було б цікаво спробувати новинку від Palmolive

  27. Вікторія

    Купання — неодмінна процедура перед сном. Малюк довго бовтається у ванночці та не хоче вилазити. Хотілося б протестувати дитячі Palmolive

  28. Ольга

    Уперше почула про дитячі засоби купання від Palmolive. Сама використовую гелі для душу цієї фірми, хотілося б спробувати і дитячі для синочка

  29. Lyudmila Dorokh

    Мій малюк полюбляє купатися, бере із зобою улюблену жовтеньку качечку. Palmolive новенький ще не спробували, дуже хотілося б отримати такий чудовий набір у подарунок.

  30. Alex Vasilich

    После того, как открыли для себя средства Crazy Mo, купание превратилось в веселую игру. Очень хотелось бы попробовать новые продукты от Palmolive.

  31. Elena Dor

    Берем цветные и ароматные гели для душа, прикольные мочалки и купаемся с прекрасным настроением

  32. Tatyana Aleksandrovna

    Ми дуже любимо теплу водичку, беремо улюблені іграшки та із задоволенням купаємося граючись!

  33. Оксана

    Вдале купання — це дивитися, як набирається водичка, взяти свої улюблені іграшки і найголовніше, щоб поруч була мама, яка буде бавитися пінкою з водичкою разом з дитиною. Palmolive kids ми протестували, і дуже задоволені, дуже приємно що Palmolive розробили таку прекрасну, ніжну дитячу серію)

  34. Оксанка

    Купаємося щодня. Після купання донечка прекрасно засинає, і під час купання без проблем чистимо зубки. Донечка дуже любить, щоб було багато пінки, і пінкою вона миє всі свої іграшки))) Palmolive kids ми вже встигли попробувати, і Нам дуже сподобалося, зовсім нічим не гірший, ніж різні дорогі дитячі гелі. Ми пробували з олією кокоса, дуже ніжний, має приємний аромат, гарна піна. А найбільше нам сподобалося те, що він прекрасно зволожує ніжну шкіру дитини.

  35. Олена

    мої дітки дуже люблять водні процедури, менший синочок дуже любить коли багато піни, він тоді грається нею. Йому подобаються легкі аромати засобів, даною лінійкою засобів ми ще не користувались, мріємо виграти та спробувати їх!

  36. Наталі

    Моя доня купатися дуже полюбляє, а от щоб помити голову, кожного разу треба вигадувати щось нове, та цікаве.

  37. Вікторія

    Наша малеча обожнює купатися, завжди під час купання бере з собою іграшки для веселого проведення часу під час купання.

  38. Вікторія

    Дякую за дуже цікаву, корисну статтю, все дуже чітко та детально описано!

  39. Вікторія

    Моя донечка любить купатися з самого народження, адже вода це їхня природня стихія. Але ми не купаємося кожного дня бо маємо атопічний дерматит, який сушить нашу ніжну шкіру. І завжди після купання ми використовуємо олійку, що помякшує шкіру

  40. Вікторія

    Коли я вже стомлена і після виснажливого дня найкращий релакс це купання в ваній з пінкою та своїми улюбленими іграшками))

  41. Вікторія

    Секрет нашого вдалого купання це пінка в ванній та чимало іграшок там, а тоді можна і розважатися подовше))

  42. Євгенія

    Нашій крихітці сьогодні три тижні) Купаємо з чоловіком кожного вечора 5-7 хвилин, воду полюбляє — не дарма ж рибка за гороскопом))
    Головне — це наш настрій та слова, що ми до неї промовляємо. Вона дуже кумедно спостерігає за кожним нашим рухом своїми величезними сірими очима, а ми не можемо намилуватися

  43. Оксанка

    Донечка дуже любить дивитися, як набирається ванна, як тече водичка, потім сама кидає іграшки, які їй подобаються і починається наш процес купання. Ми вже встигли спробувати новий гель для купання Palmolive Kids і дуже ним задоволені)))

  44. Світлана

    Мої дітки, хлопчик 7 років та дівчинка 3 роки, дуже люблять купатися, а особливо у ніжній піні. Найулюбленішою грою є рибалка та гра з лійкою у воді. Цей набір був би дуже нам доречним))

  45. Оксана

    Ми вже спробували новинку Palmolive Kids з олією кокоса. Нам подарували, і ми дуже задоволені. Приємний аромат, ніжна текстура, гарно зволожує, а дитині найбільше сподобалася пінка. Ми в захваті від дитячого гелю. Купаючись, донечка дуже любить переливати водичку з одного відерка в інше)

  46. Оксана

    Наша сім’я вже давно користується Palmolive, нам дуже подобається і ми дуже задоволені. А зараз ми ще більше зраділи, тому що в Palmolive з’явилася серія Kids для діток. Це дуже актуально для нашої донечки. Дякуємо Palmolive за піклування та турботу не тільки дорослих, але і діток)))

  47. Оксана

    Ми вже скористалися можливістю протестувати Palmolive Kids, і Нам дуже сподобалося. Гель є дуже ніжним, м’яким, прекрасно пахне, а донечці найбільше сподобалася піна)))
    В нас є колекція іграшок – домашні тварини, то коли ми йдемо в ванну купатися, ці тваринки беремо з собою, і донечка дуже любить купаючись, їх купати, мити, протирати пінкою. Потім зверху зливати водичку, щоб були чисті) Ось такі наші ігри)))

  48. Алена Ляховец

    Сегодня купила гель Palmoleve kids и осталась очень довольна! Аромат приятный хорошо пенится дочка купалась с радостью

  49. Вікторія

    Донечка любить купатися ще із народження , це їй приносить задоволення а особливо з продукцією eva .

  50. Наталія

    Мій секрет вдалого купання дитини це вдало підібрати час (зазвичай це ранок, адже після плавання син дуже активний)
    А також аксесуари : іграшки, засоби для купання

  51. Ганна

    Моя Мілана любить купатися з різними іграшками, в нас багато гелів для душу з дитячої лінійки, багато шампунів, сидит в ванні по годині!!!!!!!

  52. Світлана

    Моя донечка дуже полюбляє купатися, як маленька «рибка» з ванни не витягнеш з іграшками бавитись не дуже полюбляє головне щоб була пластикова чашка, набирає нею воду і виливає собі на голівку і дуже цьому радіє та полюбляє хлюпатися та «пірнати». Засобами Palmolive ще не користувалися але дуже хотіли б спробувати, аромати донечці подобаються різні і фруктові і трав’яні

  53. Алена Ляховец

    Доченька любит купаться, мы набираем много игрушек и играем в водичке пользуемся шампунем с ароматом Малинки.

  54. Вікторія

    Донечка любить купатися із Palmolive Kids

  55. Анастасія

    Маємо багато різних іграшок для веселого купання, ще малий полюбляє купатися під різні пісеньки з мультиків, то ж включаємо їх і він підспівує та сміється. А ще синочку подобається гратися з шампунем та гелем, оскільки бутилочки виготовлені у вигляді пінгвинчика та слоника.

  56. Наталія

    Дітки полюбляють купатись❤Старшому потрібно набрати ванну води, щоб там було повноооо піниЗвісно хороші засоби для догляду за дитячим тілом, тепла водичка, багато іграшок, та гарний настрійНовинку ще не встигли купити, обов’язково скористаємось❤❤❤

  57. Катерина

    Помітила, коли більш прохолодна вода, сину більш подобається купатися.

  58. Катерина

    Синочку даже подобається у воді ліпити з мила-пластиліну. Тому так і забавляється.

  59. Діана

    Першого синочка купали до 6 місяців кожного дня перед сном, далі через день, виконуючи всі ритуали: мамині обійми, повітряні ванни, массаж, власне купання, одягання та мамине незамінне молочко З другим плануємо так само

  60. Ирина

    Нам лише,3 місяці)) але купатись ми дуже любимо))) починає до малечі говорити і він так любить бути у водичці часу)
    Нові гелі ще , спробували

  61. Тетяна

    Дуже цікава стаття! Дякую!
    Мої дітки дуже люблять купатися. Донечка , коли була маленькою, то любила купатися з додаванням трав. І, завжди просила дати їй іграшку — качечку.
    А синочок зараз дуже полюбляє купатися разом з машинками. Без них не хоче.
    Дуже він любить купатися з пінкою з ароматом ромашки.
    Palmolive kids ми ще не використовували. Зараз у нас закінчується наша шампунька, ось і буде привід спробувати.
    Дякую за статтю! Було дуже цікаво прочитати!)

  62. Елена

    очень полезная и интересная информация.Спасибо

  63. Наталья

    Моєму синочку 4 роки і він обожнює купатись. У нас є набір рибалка, є кораблики, якими дитина полюбляє гратись. Дуже любить збивати пінку у ванній. Улюблених ароматів мила або засобів для купання в нього ще нема — може повиливати навіть мамин або тата шампунь — головне, щоб була пінка. А от голову не любить мити.
    З новими засобами Palmolive Kids ще не знайомі.

  64. Жанна

    Чудова та корисна стаття. Свого малюка купаємо в дитячій ванночці щодня у відварі трав (мати й мачуха, ромашка. ) Це дуже корисно для шкіри та самопочуття. Очищувальні засоби використовую обов’язково з маркуванням для дітей та нейтральний pH. Використовую Джонсонс Бейбі, Полмоліфт, Дафф

  65. Вікторія

    Дуже цікава стаття, багато інформації, все розписано чітко та доречно.

  66. Марина

    Здравствуйте, у нас растет маленький водолейчик поэтому купание доставляет нам огромное удовольствие, главным атрибутом для купания является пена и резиновый мышонок в год которого мы родились, средства Palmolive kids мы ещё не пробовали, но хотелось бы попробовать

  67. Юлія

    Полюбляємо засоби з ароматом лаванди та кокосу, найулюбленішими іграшками для купання є водяний млин з підсвіткою, кубики та набір рибок, з яких бризкає водичка.

  68. Катя

    Доні дуже подобається купатися,беремо з собою у ванну іграшки.Багато піни,аромат кокосу

  69. Світлана

    Старша дочка ( 8 років)полюбляє купання у душі, обов’язково має бути який небудь пахучий гель для душу. А маленькій 2,5 місяці, головне, щоб в процесі купання мама емоційно щось розповідала, наприклад, коментувала весь процес)))

  70. Оксана

    Ми вже встигли спробувати новий дитячий Palmolive з олією кокоса. Нам дуже сподобався, дуже ніжний, гарно пахне, і шкіра після нього не суха, гарно зволожена. Дитина в захваті) Наша донечка в ванній дуже любить бавитися мячиками і відерком, набирати водичку і виливати)))

  71. Ольга

    Обовязковим моментом під час купання є багато піни з гарним ароматом.

  72. Надія

    Дуже любимо всією сім єю продукцію Palmolive, дуже гарна якість і ціна,а особливо найнижчі ціни в магазині Єва, дякуємо за турботу

  73. Ольга

    Особливим моментом під час купання є якомога більше піни з гарним ароматом.

  74. Ольга

    Познавательная статья, спасибо. Мои дети любят купаться когда много пены. Берут любимые игрушки и вперёд. Только вот голову не очень любят мыть(

  75. Ольга

    Дуже любить купатися з піною, обов’язково з татом та улюбленими іграшками :). Гарний настрій та як наслідок міцний сон забезпечено.

  76. Маша

    Донечка полюбляє купатись, адже разом з нею купається ціла ванна принцес, фей і поні, і це мабуть, і є секрет нашого вдалого купання, адже сидить там неймовірно довго

  77. Наталія

    Мій синочок любить купатись, коли у ванну додаю пару капель аромамасла, кольорові бомбочки для ванни, іграшки і багато піни

  78. Таня

    Під час купання, в синочків завжди піднесений настрій, вони активні і веселі, сміх лунає по всій хаті. Ми завжди міряємо температуру води ( вони люблять 41-42, щоб довше посидіти). Полюбляють, коли багато піни, пускаємо мильні бульбашки. Для них це весело проведений час (чисті і задоволені).

  79. Анюта

    Обожнюю продукцію Палмолівдля мене немає кращого гелю ніж Палмолів Орхідея, а малюки мої обожнюють кускові милатакий засіб для купання ще не пробували, але я впевнена на всі ,що він сподобається і мені і малечі

  80. Людмила

    Купатися любимо з іграшками та улюбленною піною для купання. Нові гелі ще не тестували, спробуємо і поділимось враженнями.

  81. Олена

    Мы ещё совсем маленькие, но купаться уже любим!)) Главное уход и подобрать нужный аромат. Нам нравятся сладеньких пахучки, рада что в новой линейке Памолив есть «Кокос», уверена что он станет нашим любимчиком.:))

  82. Інна

    Наша донечка спочаткуу ванночці плакала, боялася купатись але коли в нас зявився підвісний гамачок для ванночки це стало нашим спасінням. Донця тепер як бачить ванночку аж радіє, любить хлюпатись, бризкатись, гратись резинові ми рибками.

  83. Марина

    Моя малеча дуже любить купання. Синочок та донечка зацінили засіб для купання ТМ Palmolive. Дуже приємний запах, хочеться навіть спробувати на смак)

  84. Светлана

    С рождения оба купаются с удовольствием. Для младшего важно наличие пены и любимых игрушек.На прошлой недели приобрели новый Палмолив Кидс, старшей очень понравился запах, при купании неописуемо приятный аромат, остались довольны.

  85. Наталія

    Купання -здоров’я та релакс моїх синів,з ароматними пінками і улюбленими гелямивід Palmolive

  86. Наталія

    Супер клас- тепла вода,багато піни і релакс музика

  87. Наталі

    Завжди купання проходить із задоволенням,коли синочки в гарному настрої,я набираю повну ванну води,з ароматними пінками і улюбленими іграшками

  88. Лідія

    Секрет вдалого купання- це настрій, правильна температура води, яскрава упаковка засобу для миття та його якість, щоб після купання шкіра відчувала себе не тільки чистою, але й зволоженою і неподразненою. Також допомагають іграшки для купання.

  89. Оксана

    Дитина купається з задоволенням, для цього треба взяти з собою багато іграшок і, щоб було багато пінки, аромати обираєм ванильні, дитячи гелі Palmoliv ще не купували, бо не зустрічались в продажу.

  90. Марина

    Дiти залюбки купаються, дуже подобаються воднi процедури. Palmolive Kids ще не протестували, сподiваюсь, сподобаються дiткам.

  91. Ольга

    Очень интересная статья, спасибо. Мои дочки любят, когда в ванне много пены. Ещё они берут любимые игрушки — резиновые пони, в которые набирают воду и брызгаются. Но голову мыть они не любят)

  92. Лиана

    Мой ребёнок очень любит купаться с пенкой и игрушками.
    Брали бомбочку для ванн, восторгу не было предела.
    Гель для душа ещё не пробовали, как закончится, попробую.

  93. Катерина

    Синочок обожнює машини. Тому купатися завжди йдемо з ними. Це їх миє, очистить їм фари, колеса))) Так і проходить купання.

  94. Анна

    Доні рік ,вона обожнює купатись . Коли в ванні багато іграшок, обов’язково коврик у ванну щоб не впала ,ну і хороші засоби для купання

  95. Татьяна

    Мої синочки люблять купатися разом. Влаштовують у ванній кімнаті найсравжнісіньке цунамі. Хоч мама потім має багато роботи, та це того варте, в дітей неймовірні емоції . Дякую за важливу інформацію, користуємось Palmolive кокос (скажу по секрету, гель сподобався не тільки діткам, а й мамі — шкіра м’яка, запах неймовірний).

  96. Таня

    Купання для моєї малечі — найкраще заняття. І не важливо де вони купаютья. В душі , ванні, чи взагалі на річці А в літку, полюбляють обливатися з бризкалок. Якщо купаються в ванні, то роблять таку піну, що вона вилазе через краї. А найменший взагалі, полюбляє співати коли купається.

  97. Світлана

    Моя дитинка дуже лююить купатися, але ьак як вона ще дуже маленька, то ми використовуємо зараз тільки дитяче мило і то не кожен день. Дуже любимо ігри під час купання, щоб зробити його ще веселішим. І тому дуже хочемо, коли підростемо, використовувати під час купання засоби Palmolive Kids та насолоджуватись і далі цим процесом!

  98. Ганна

    Збираємось всією родиною,робимо трав’яну ваночку(ромашка або любисток).Гарний настрій,усмішки братиків і все добре! 🙂

  99. Наталя

    Мої діти обожнюють купатися. Наш секрет це любов до води і веселі ігри. А ще нам допомагають різні гелі пінки і бомбочки від Eva)

  100. Лєна Медощук

    Моїй донечці дуже подобається купатися, обожнює гратися із улюбленими іграшками у ванній з теплою водичкою))) Любимо користуватися засобами бюбхен, хіп, джонсонс))) Після використання їх у малечі шкіра та волосся м’які та ніжні))) Завжди купуємо засоби у магазині Єва)) А ще дякую за додані поради, обов’язково скористаюся ними )))

  101. Олександра

    Мы с сыночком попробовали гель для душа Palmolive Kids с мендалем,очень хорошей гель самое главное, что не щиплет глазки и у него очень приятный запах. Сыночек любит играться с воздушной пенкой и с корабликом. Ему очень нравится врезаться в воздушную пенку . Сынуля и я очень довольны, теперь мы пользуемся только Eva и Palmolive Kids

  102. Тетяна

    Купання — забава)
    Беремо будь-які іграшки і йдемо, а інколи просто декілька ємностей і переливаємо воду з однієї в іншу.
    Палмолів ще не купували

  103. Марія

    Ми любимо квпатися, особливо брати з собою іграшки, чи ляльок і купатих їх разом із собою.
    Для купання гель без різкого запаху для дітей від народження.
    Щодо гелів від Palmolive, ще не встигли протестити)

  104. Анна

    Жодних секретів! Банні процедури — це поєднання приємного з корисним. А маленькі доповнення до купання у вигляді приємних гелів, пінок та м’якеньких рушничків робить цей процес ще більш бажаним для дітей. Нещодавно з малечею пригледіли вже на поличці магазину нові засоби Palmolive, але ще не встигли придбати і випробувати. Сподіваюсь, що отримаємо цю можливість завдяки Вам ще швидше)))

  105. Аліна

    Мій синочок дуже любить купатися, особливо з засобами Бюпхен

  106. Ірина

    Мої малюки просто обожнюють купатися. Щоб було веселіше,купаємося з іграшками. А піна для ванни додають нам радості

  107. Юлия

    Всегда с радостью купаемся, вашими гелями для деток ещё не пользовались, ну очень хотели бы их попробовать

  108. Екатерина

    Сыночек и дочка очень любят купаться. Всегда купаются с огромной радостью и обязательно с какой-нибудь игрушкой. Очень хотели бы попробовать ваши гели

  109. Ирина

    Дочечьке очень нравится купаться….пользуемся Вашим гелем для душа….- нравится…- мягкий,приятный… Больше пока не чем другим не пользовались…

  110. Галина

    Як завше,корисна і доступна інформація!
    Наш синочок обожнює купатися!

  111. Таня

    У мене двоє діток. Обидва дуже полюбляють купання. У нас це захоплююче і веселе заняття. Ми нещодавно почали користуватися Palmolive з кокосом. Нам підійшов і дітям сподобалась упаковка — дуже яскрава.

  112. Вікторія

    Ми теж з дітками любимо купатися з гелями та пінкою Palmolive .

  113. Роксолана

    Мій синочок обожнює водні процедури. Це для нього і гра і купання і релакація. Секретів вдалого купання у нас як таких немає…основне щоб я активно брала участь…гралася в ігри з ним…співала пісеньки…побільше усміхалася….адже дитина це відчуває..повинне бути включене світло у ванні…основне щоб вода з милом не потрапила в очі….а решта все добре…Користуємося завжди одним брендом Palmolive і дуже задоволені…купляємо в Eva бо їм довіряємо.

  114. Тетяна

    Мій малюк обожнює купання. Ми купаємось щодня, деколи навіть двічі на день. Обов’язково беремо гумові іграшки і перетворюємо купання на чудовий релакс з іграми.

  115. Ганна

    Донечки дуже дюблять купатися, особливо з пiнкою!) А якщо додати ще купу iграшок -не витягнути з ванни, навiть за годину.

  116. Ірина

    Ми купаємося з улюбленими іграшками та ще дуже любимо пінку робити у воді. Не любили мити волосся, але тепер все норм, спочатку миємо волосся всіх іграшок, а потім і своє.

  117. Горецька Юлія

    У мене донька дуже любить купатися) Обожнює коли я роблю їй пінну ванну і вона в ній кайфує Полюбляє аромати фруктів) нам уже 5 роківу, то інколи просить помити її моїм Palmolive натурель із персиком) Грається у ванній ляльками Лол) Дуже прикольний єнотик у вас)

  118. Ірина

    Наш синуля обожнює купатися.До ваної ми беремо піну,іграшки, та дуже чудовий настрій.Синуля з перших днів улюбував воду,тому сестричка сказала,що це будущий чемпіон з плавання,а ми в це свято віримо……Засоби для купання з ЄВИ нам допомагають в цім приємному зайняті,дякуємо,що ви з нами….

  119. Лариса

    Старший купаться обожал еще сидя у меня в животе. когда в реку или под душ заходила, живот вперед «уползал».
    младший купание не любил. в ванной плохо себя чувствовала. а когда его купать начали, сначала плакал. потом привык. но любителем купания его назвать все равно нельзя.
    И с подбором средств для ванны сложно у младшего. кожа уж слишком чувствительная. Со старшим проще — подходит все. Не знала, что у Палмолив есть серия для детей. Нужно будет попробовать

  120. Ольга

    У мене двоє дітей. Старша донька, молодший син. Старша з народження любила воду і купатися. Купалися ми з піною і купою іграшок. З молодшим все було набагато цікавіше. Почали купатися ми рано з кругом на шиї, а потім у нас почався атопічний дерматит. І ми почали купатися рідко і дуже швидко в прохолодній воді. У 2 роки почали повертатися до купання у ванні і тут почалися проблеми, дитина боялася купатися. Тому іграшки, піна для ванни з гелем нам дуже допомогли знову повернутися до нормального купання. Дитина тепер сам додає піну у воду і дістає іграшки. Правда мити голову ми все-таки не дуже любимо)

  121. Мама Таня)

    Любов до купання в нашого сина прокинулася не одразу) Заздалегідь вивчивши питання про купання малюка проводили процедуру «як книжка пише»,але наш хлопчик відрізнявся від книжкових стандартів)
    Діти — це маленькі дорослі, всі індивідуальні.
    Наш секрет вдалого купання і появи любові до водних процедур — це частота тих самих купань. Почали купати щовечора перед сном і поступово збільшували час купання.
    От що маємо у 9 місяців: купання стало задоволенням не лише для малюка,а й для всіх членів сім’ї,адже так цікаво спостерігати за цим бульканням у воді)

  122. Уляна

    Син обожнює водні процедури з цікавими звірятами. А Palmolive Kids з мигдадьною олією створює чудовий настрій.

  123. Тетяна

    Секрет вдалого купання дуже простий це — настрій мій малюк дуже любить купатися з різними іграшками а атмосферу створює новий Palmolive Kids.

  124. Тетяна

    Секрет дуже простий це — настрій, моєму малюкові дуже подобається купатися граючись з різними іграшками, а нова лінійка Palmolive Kids створює цю атмосферу

  125. Світлана

    Мої дітки дуже люблять купатися і бавитися у воді зі звірятами, в пінці. Продукцією «Palmolivе» користуємось, дуже приємні аромати. Але дитячою серією від «Palmolivе Kids» ще не користувалися, тому треба спробувати.

  126. Тетяна

    Даже любимо купатися з самого народження. Завжди купається з улюбленими качечками.Хочеться спробувати нові гелі.

  127. Олена

    Мій синочок обожнює купатись,вода для нього-це завжди шаленні емоції,море позитиву,а особливо з його улюбленими качечками.З першого свого купання дуже полюбив водичку і зараз купання для нас-це одне задоволення.Користуємось дитячими засобами різних фірм і із задоволенням спробували б Palmolive Kids.

  128. Ірина

    Звичайно , що більшість малят люблять купатися❤️Нам в цьому допомагають улюблена музика, яскраві іграшки, мягенький рушничок , і звичайно засоби : гельчик чи мило ❤️❤️❤️Проте хотілося б спробувати і ваші новинки від Palmolive!!!! Думаю з ними купання буде в кайф!!!!

  129. Вікторія

    Доброго вам дня! купаємося завжди з іграшками. Якщо чесно то Palmolive kids ще не користувались, але залюбки спробували би.

  130. Марія

    Наш секрет вдалого купання,це рибалка з пінною.Діти дуже люблять рибалити у пінні,а я знайшла чудовй гель для душу i купання від марки PALMOLIVE kids,це чудове поєднанна геля з кокосовою олією,вона приємно пахне,не викликає алергіїї,помякшує шкіру,зволожує,насичує ,в неї багато піни яку діти просто обожнюють.Ми навіть створюємо пінні вечірки,це коли від PALMOLIVE kids з мигдалем добавляєм у воду ,діти збовтують воду ніжками і у нас виходить ціла ванна піни,діти закидають туди свої іграшки,а потім самі пірнають у піну,щоб їх знайти,а ще будуєм з піни PALMOLIVE kids чудові фігурки.Різних тваринок,робимо із піни зічіски,а потім вимірюєм чия довше протрималась,піна дуже чудова і ароматна,діти навіть не хотять з ванни виходити.Наша родина дуже задоволена PALMOLIVE kids.Це просто те ,що ми шукали і нам підійшло.Купання з PALMOLIVE kids це насолода,про яку мріють щасливі діти і їх батьки.Бжаю усім чудового купання з гелем для душу і купання від PALMOLIVE kids . Хай малюки будуь щасливі,,здорові і покупані.

  131. Яночка

    Доброго дня. У нас особливий » ігровий ритуал» купання . Соломійці дууже подобається. Вона лежить, посміхається, щось розказує(по своєму). Ми ще трішки маленькі, але вже спостерігаєм, як мама теж купає іграшки у ванній. Як вони зазоплююче та неймовірно «пірнають» під водичку.
    Щодо лінійки для купання, то без вагань обрали дитячу лінійку Palmolive, так як завжди користуємось нею самі.

  132. Сергей

    Купание нашего ребенка это всегда радостный момент вечера. Даем малышу игрушки, разные флакончики и делаем пену. Получается интересная игра!)

  133. Вика

    Для малыша купание это не просто гигиеническая процедура, но также время игр и новых впечатлений)

  134. Виктория

    Ребенок обожаеткупаться. Это часть вечернего ритуала в нашей семье. Обязательный атрибут — игрушки и гель для душа для малышей.

  135. Олга Погосова

    Купаемся — играя в веселые игры, а еще приятная температура, ароматная детская коссетика и нежные мамины руки

  136. Анастасия

    Мой сынок очень любит купаться в ванной. Мы всегда набираем много ароматной пены, берём с собой своих резиновых зверушек и идём. Ещё любит брать с собой леечку для воды набирать воду и поливать сам себя.
    Хотелось бы попробовать новый Palmolive Kids,так как до этого этой фирмой ещё не пользовались ;))

  137. Тетяна

    Двоє моїх маленьких племінниць люблять купатися з маленькими гумовими качечками жовтого кольору .Ми купаємо їх кожного вечора ,після цієї водної процедури дівчатка краще засинають та сплять. Дякую за статтю.З задоволенням спробуємо продукцію Palmolive kids!

  138. СВІТЛАНА

    Вдале купання це напевненна ванночка, іграшки які купаємо теж, і звісно гарний на трій. Готуємосядо моря, вчимося плавати ‍‍
    Новинку ще не купували.

  139. Віра

    В нас купання проходить завжди дуже весело,беремо з собою іграшкі,дуємо бульбашки ,маємо різні мочалочки,гелі використовували різні з різними ароматами,Palmolive kids також купляли і нам дуже сподобалося.

  140. Антоніна

    Мама обов’язково повинна зробити так, що б дитина полюбила купання і із задоволенням плюхалась в водичці. Це і гігієна і загартовування і насолода для дітей. В моєму арсеналі є водні іграшки, пінка ( її обожнює моя донечка), а також пальчикові фарби, ними ми малюємо на стінах сонечко,хмаринки та квіточки, а потім разом змиваємо))

  141. Ірина

    Сину 6 років, дуже полюбляє купатися, будь то ванна, море або басейн. Palmolive kids ще не встигли спробувати, але обов’язково протестуємо)

  142. Ольга

    Секрет идеального купания дочки , а их у меня двое это красивые губки выбранные в магазине Eva , так как наш выбор упал на него с рождения детей, еще идеально подобранный гель с тем запахом который нравится деткам и побольше пены, они долго любят делать плюх плюх представляя что они на море , а много разных игрушек на морскую тематику позволяют развивать детскую фантазию, а еще самая старшая любит представить себя принцессой -русалочкой , которая по долгу не хочет с воды выходить распивая песенки) Palmolive kids уже испытали, понравилось то что это уникальное средство двух в одном флаконе, при этом у детей нет раздражения, слез и аллергии.

  143. Олена

    Купання-це наш ретуал перед сном. Мої сыночки завжди купаються з всякими звірюшками, та в піні, більше всього люблять бризгатись, тому у ванній в нас потоп(добре що в приватному будинку живемо). Гель для душу Palmoliv Kids ще не пробували, та будемо раді спробувати.

  144. Юлія

    Купаємося щодня — весело проводимо час та чудовий ритуал перед сном

  145. Наталія

    Моїм хлопчикам дуже подобається купатися у піні.Гратися з бульбашками разігруючи кумедні сценки.Обожнюють запах полуниці та персикаа якщо додати усмішку то купання завжди ідеальне.‍‍‍.

  146. Світлана

    Донечка , дуже любить купатись ,їй вже 5 р , обов’язково мають бути запашні бомбочки , ароматний крем-гель для душу.. пінка.. і ціла купа іграшок..

  147. Лілія

    Мій синок любить купатись з пінкою. Головне правило купатись коли дитина в хорошому настрою .Купаємось з іграшками. А ще потрібно щоб мама купала дитину з посмішкою.

  148. Яна Шовкопляс

    Секрет идеального вечера моего сыночка, это просто набрать ванночку с тепленькой водичкой, и дать 2 губочки. Вот и все.)) А ещё самое главное вылить половину воды на Palmolive kids ещё не пробовали, но обязательно попробуем.

  149. Наташа

    Мiй малюк в захватi вiд купання. Секрет нашого купання — хороший настрiй та iграшки, з яких можна попити водички.

  150. Каріна

    Мій синочок дуже любить купатись. Особливо з гумовим жирафом та пластиковою чашкою. Кожне купання, це якась неймовірна подія. Можно поплескатись. Гель від палмолів не пересушує шкіру,має приємний запах(віддаю перевагу кокосу). Після купання немає дуже вираженого аромату,що доречі дуже добре.
    Дякую за гарні моменти

  151. Юлія

    Мійсекрет вдалого купання це дійсно бажання купати дитину, і звісно шампуні з смачними запахами фруктів♡ А ще багато резинових іграшок для ванни♡

  152. Сніжана

    Мої донечки дуже люблять купатись з різними іграшками.

  153. Наталья

    Ой,мы купаться любим, и с самого детства у нас много средств для купания. Палмолив нам подарили на новый год, пришлось испробовать и нам очень понравился гель. Запах очень приятный, пенка лёгкая, ребёнок с удовольствием играется пенкой в воде, кожа нежная.

  154. Вініченко Євгенія

    Усі троє моїх діток люблять купатися, а от мити голову не дуже. Люблять бавитися піною і просто хлюпатися у воді. Також допомагають різні іграшки і пляшечки зробити купання веселішим.

  155. Анна

    Донька обожнює купатися, а з Crazy Mo купання значно веселіше.

    • Тетяна

      Мої синочки люблять купатися з першого дня народження. Для них це весело проведений час. До трьох років ми використовували продукцію Johnson’s baby та Bubchen. Зараз спробували Palmolive kids, малюкам підійшов і сподобався. Дякую за інформацію.

  156. Люба

    Мої діти дуже люблять купатися с шампуню єва.

  157. Ірина

    Моїм хлопчикам дуже подобається купатися у піні.Гратися з бульбашками разігруючи кумедні сценки.Обожнюють запах полуниці та персика

  158. Олександр

    Дуже хороша стаття. Нажаль, раніше її не бачили. Все доступно! Дякую!

    хотілося б спробувати косметику Palmolive kids!

  159. Аліна

    Синочок дуже любить купатись!Дуже хочемо спробувати нові гелі!

  160. Тетяна

    Даже любить купатися з піною у ванній, просто годинами бавиться с іграшками.

    • Анна

      Немовлям не любила купатись ,кричала ,була напруга . Тому швидко купали ,підбирали температуру води . З часом почала не просто любити а обожнює. Купається у великій ванній , обов’язково коврик , іграшки для купання ,і засоби які не щипають очі ,з приємним ароматом.

  161. Валерія

    Дитина любить купались з самого народження і сам процес досить цікавий. Купається зі всіма звірюшками, миє їх і в ванні співає пісні. Захопливо на це дивлюсь. Купання — це як окремий ритуал.
    А щодо Palmolive kids, ще не встигли спробувати новинку але залюбки протестували.

    • Елена Ярошенко

      Мої діти купалися завжди з різними звірюшками,так само зараз купаються мої онучки. Ми бризкаємося,сміємося, співаємо.Онучки завжди хочуть купатися з бабусею. Palmolive kids,вже спробували,гель дуже сподобалася,особливо запах.

      • Ірина

        Вважаю,що секрет дуже простий.Треба,щоб купання було в грайливій форміТому у нас завжди купання проходить з улюбленими іграшками.

      • Ірина

        З самого початку малий трохи боявся води,але згодом полюбив це заняття.Завжди розмовляли з ним і розповідали,що зараз будемо намилюватися.Слідкували аби піна не потрапила в очі.Не робили різких рухів.Коли почав сидіти,то вже плескався сам,почав купатися з іграшками.Тепер купання це одне з найулюбленіших занять

      • Ольга

        Детки любят пену и игрушки, машинки для мыльных пузырей всегда увлекают.

      • Оксана

        Дякую за змістовну і цікаву статтю, я лише чекаю на свою дитинку, тому намагаюсь дізнатися все про новонароджених і як з ними поводитись!

        • Надія

          Стаття описує все як є. Я би радила також використовувати емоленти для купання малечі, це знизить імовірність атопічного дерматиту та пересушування шкіри. Гарний настрій та терпіння великі помічники при купанні.

          • Наталія

            Мій синочок дуже любить купатись ще з самого дитинства. Купання проходить в формі гри з різними іграшками.Звичайно, в хід ідуть усі миючі засоби, які не підійшли ароматом. Ваша ж продукцію дуже подобається

  162. Тетяна

    Мій секрет вдалого купання такий: обов’язково мати гарний настрій, оскільки дитина почуває настрій мами, та світло не повинно бути яскравим. І все вийде добре!

    • Олена

      Синуля полюбляє купатися, адже в нього є безліч іграшок, з якими він створює свою власну театральну гру. Нещодавно спробували бомбочки для купання із запахом кока-кола, йому так сподобалося, що вже постійно їх купляємо. Гелі Palmolive Kids ще не пробували, тому що в магазинах ще не бачили.

      • Ірина

        Малеча купається задоволенням, адже бере з собою улюблені іграшки і гарний настрій. А Palmolive Kids ще не пробували,але обов’язково протестуємо.

      • Анна

        Ми ще зовсім крихітні, лише місяць спочатку маленька плакала, коли купалась, забавляли як могли — музика, іграшки і так далі… трохи підросла, і зрозуміла, що купатися, то круто))) обов’язково спробуємо Палмолів для найменших, дуже зацікавила продукція