Струменевий оргазм (сквірт): 5 фактів, про які ти не знала

Я довго думала, як би максимально лайтово розповісти тобі, що таке струменевий оргазм і просто навести про нього кілька цікавих, маловідомих фактів. Але все ж, поговорімо про сквірт в абсолютно відкритому форматі, і я маю для тебе дві новини – хорошу й погану. Хороша полягає в тому, що сквірт – це не міф, а на 100% реальне явище. А погана новина… Все ще мрієш про багаторазовий струменевий оргазм? Я дам тобі в цій статті практично покрокову інструкцію для його можливого досягнення. А ось чи захочеш ти нею скористатися – це вже інше питання.

EVA Blog і чергова рубрика “наукові факти” з посиланнями на дослідження дадуть відповідь на всі запитання, які тебе цікавлять, про сквірт.

Факт №1: Сквірт був, є і буде

Коли широкі маси дізналися про струменевий оргазм? Правильно, рівно в той момент, коли порноіндустрія стала легкодоступним зоровим полем. Але більш вузьке коло людей завжди було обізнане про цю особливість жіночого організму. Великі уми історії людства, такі як Аристотель, Гіппократ і Клавдій Гален, згадували про рясні виділення жіночої “сперми”. Суперечка була лише навколо одного питання – вона від задоволення чи виконує якусь функцію для продовження роду?

1-Сквірт-був,-є-і-буде

Перемістившись у більш сучасний світ і медицину, ми з тобою виявимо, що всі висновки вищезгаданих особистостей набули більш “приземленого” характеру. Та сама “сперма” – не більше, ніж жіноча еякуляція (ЖЕ). Що тобі важливо про неї знати:

  1. Ця рідина молочно-білого кольору виділяється під час оргазму в кількості від 1-50 мл. Не плутай її з природною вагінальною змазкою, оскільки йдеться абсолютно про різні виділення. ЖЕ зустрічається лише у 10-54% жінок.
  2. Виділяється вона з передміхурової залози (зона Грефенберга, жіноча простата, залози Скіна). Звідки, звідки, запитаєш ти? Та сама точка G є винуватцем жіночої еякуляції, але далеко не завжди.

Цікаво на тему: Що таке жіноче лібідо та як його підвищити

Ти, напевно, хочеш запитати: по-перше, а що за розбіг такий великий 10-54%, а по-друге, жіноча еякуляція підвладна не всім жінкам? Річ у тім, що таке явище, як точка G, досі перебуває під питанням, і точаться суперечки, чи існує вона взагалі. На даний момент відомо про 31 наукове дослідження і знаєш що? Результати трохи вводять у ступор, оскільки з величезної кількості жінок, які пройшли через оглядові, клінічні, нейрофізіологічні, візуалізаційні, анатомічні дослідження, тільки в частини опосередкованно підтверджено наявність G-області:

2-Сквірт-був,-є-і-буде

  • 62,9% повідомляли про наявність точки G, проте насправді в деяких це було просто опущення передньої частини піхви, а інші вірили у присутність у себе додаткової ерогенної зони, але її за фактом не було;
  • клінічно точку G було виявлено лише у 55,4%. Але її активність мала дуже сильний розбіг. Простіше кажучи, під час її стимуляції хтось відчував підвищення збудження, хтось оргазм, а в окремих випадках не відбувалося зовсім нічого. З цього було зроблено висновок, що до оргазму, можливо, призводить не стимуляція конкретної ділянки, а інші чинники.

3-Сквірт-був,-є-і-буде

Оскільки наука керується виключно фактами й точними показниками, наразі, на жаль, існування точки G залишається недоведеним. Від себе можу з упевненістю сказати, що вона існує 😉 Але очевидно, що далеко не у всіх ця область є активною ерогенною зоною. Чому? Можна провести дуже просту паралель: хтось отримує оргазм виключно від стимуляції вагіни, хтось – від стимуляції клітора, деякі з легкістю отримують як вагінальний, так і кліторальний оргазм, а є категорія жінок, які не відчувають оргазму зовсім.

Цікаво на тему: Що заважає жінкам отримувати оргазм під час сексу?

Йдемо далі. Наявність точки G абсолютно не гарантує появу оргазму з подальшою жіночою еякуляцією! Та як же так? Чесно, сама в шоці, але залози, що оточують жіночий сечовипускальний канал, через який і відбувається виділення невеликої кількості молочно-білої рідини під час оргазму, є також не у всіх. У дослідженні на предмет виявлення залоз Скіна з 25 жінок вони були виявлені лише у 14.

У підсумку такі виділення присутні у досить обмеженої кількості жінок у період оргазму. А зараз я підніму твоє здивування до пікових значень.

Шукай EVA Blog в Instagram

Жіноча еякуляція і струменевий оргазм – це два абсолютно різні фізіологічні стани. Річ у тім, що дуже довгий час будь-які сторонні виділення в пік жіночої сексуальної насолоди списували на ЖЕ. І розмежовували це явище за простим принципом: мало виділень – слабка жіноча еякуляція, багато – інтенсивна ЖЕ, струменеві виділення – гіперінтенсивна ЖЕ.

Хибна думка про природу струменевого оргазму під час сексу призвела до того, що багато жінок усіма правдами й неправдами намагаються його досягти. Саме про це поговоримо в наступному факті.

Факт №2: Сквіртінг ближче, ніж ти думаєш

Коучі з техніки струменевого оргазму, платні лекції, маса відеоматеріалів з навчаннями з досягнення сквірту – це ніякий не обман, як багато хто думає. Проблема полягає лише в тому, що більшість цих “викладачів” самі ніколи не відчували струменевий оргазм і, можливо, фізіологічно не в змозі цього зробити в принципі. І тут ми з тобою стикаємося з двома формами так званого навчання:

4-Сквірт-ближче

  • інформація від тих, хто фізично не стикався зі сквіртом являє собою звичайну збірку правильних і не дуже технік з інтернету. Дослідження і наукові журнали на тему, відверті інтерв’ю порноакторів/актрис, думки сексологів тощо. Все це збирається в одну купу й перед нами з’являється супер лекція з порадами за $ з досягнення струменевого оргазму;
  • ті, хто не з чуток знають, що таке сквірт, його природу та регулярно стикаються з рясними струменевими виділеннями під час статевого акту, подають інформацію детальніше, так би мовити, у всіх фарбах.

Як зрозуміти де профі, а де шарлатан? Ніяк. Єдиний більш-менш робочий метод – це знайти інформацію по темі від акторів дорослого кіно, які на ділі розуміють, про що говорять. Якщо розглядати базові принципи, які можуть призвести до сквірту, то вони такі:

5-Сквірт-ближче

  1. Проникнення в піхву має бути не більше ніж на 3-4 см. Саме там розташована та сама кнопка (точка G), завдяки якій можна досягти струменевого оргазму. Як зрозуміти, що знайшла її? На дотик це просто невеликий горбик на передній стінці піхви. Під час стимуляції він розм’якшується і стає трохи шорстеньким.
  2. Стимуляція статевим членом може призвести до сквірту тільки за однієї умови – ти фізіологічно схильна до струменевого оргазму, регулярно його переживаєш, а значить і поради тобі ці не потрібні. В іншому разі знадобиться партнер, який вміє добре працювати пальцями, або секс-іграшки з вібратором для точки G.
  3. Найважливіший момент – не спустошений сечовий міхур. Так імовірність сквірта вища.

Цікаво на тему: 6 правил, як правильно мастурбувати жінці

Виходить, якщо просто дотримуватися зазначених правил, то в підсумку настане довгоочікуваний струменевий оргазм? Абсолютно, ні. Дочитай статтю до кінця і все стане на свої місця. Дотримуючись цих трьох порад на практиці, ми маємо наступні п’ять варіантів розвитку подій:

6-Сквірт-ближче

  • ти можеш відчути просто оргазм від стимуляції області G;
  • ти можеш отримати оргазм, що супроводжується жіночою еякуляцією (як ми пам’ятаємо, схильні до нього лише 10-54% жінок);
  • ти можеш отримати струменевий оргазм, оскільки стимуляція точки G продукує активні позиви до сечовипускання, але лише у тих, хто фізично схильний до сквірту;
  • жодних із перерахованих вище форм оргазму не буде, а тільки підвищиться відчуття збудження;
  • стимуляція точки G не дасть абсолютно ніякого ефекту.

Якщо ти ще не зрозуміла, до чого я веду, то наступний факт трохи відкриє залаштунки.

Факт №3: Сквірт – це просто рясне сечовипускання

“Я сто разів мала струменевий оргазм, це ніяка не сеча”. “Сквірт не пов’язаний із сечовим міхуром, мені на майстер-класі розповіли, що рясні струменеві виділення під час оргазму відбуваються зі спеціального отвору в піхві…”.

Такими діалогами забиті форуми з сексуальною тематикою, а також схожі байки передаються з вуст у вуста протягом десятків років. І якби не такі речі, як на 100% анатомічно зрозуміла, вивчена будова дітородного органа та величезна кількість завершених наукових робіт сучасної медицини з 1946 до 2023 року, то я б, можливо, навіть повірила. Але елементарне ультразвукове дослідження органів малого таза, а також систематична біохімічна перевірка зразків виділень у жінок, які відчувають струменевий оргазм, має лише один безальтернативний висновок, що сквірт – це сеча.

7-Сквірт-–-це-просто-рясне-сечовипускання

У нас із тобою є два чинники, які можуть прикрасити оргазм додатковими виділеннями:

  • точка G і наявність залоз Скіна;
  • сечовий міхур.

Усе! Більше ніяких “отворів”, загадкових каналів на стінках піхви, незрозумілих змішувань певних речовин у матці з подальшим їх рясним виділенням НЕ ІСНУЄ фізично. А тепер перейдемо до цікавого й розглянемо наших оргазмічних пустунів під мікроскопом:

Невелика кількість молочно-білих виділень під час оргазму

Залежно від фізіологічних особливостей конкретної жінки точка G, а точніше її залози, можуть призвести в момент оргазму до секреції від 1-50 мл рідини (та сама жіноча еякуляція). Жодних струменів, бризок та інших спецефектів у період піку насолоди в цьому разі не буде. Так, якщо брати до уваги максимально можливу кількість виділень (50 мл), то це дуже немало й в ліжку явно помокріє. Така рідина має дві особливості:

8-Сквірт-–-це-просто-рясне-сечовипускання

  1. Вона кардинально відрізняється від сечі своїм складом: наявність простатичного специфічного антигену (ПСА), а концентрація креатиніну та сечовини набагато нижча.
  2. Концентрації ПСА у чоловіків набагато вищі, і крім того, що цей антиген є головним маркером для діагностики захворювань простати, він розріджує сперму. У жінок його концентрація в тисячі разів нижча. Вивчивши ПСА детальніше, вчені дійшли висновку, що антиген може мати антибактеріальні властивості, які слугують додатковим захистом сечовипускального каналу під час жіночої еякуляції.

Підсумуємо. Якщо під час оргазму в тебе виділилося трохи молочно-білої рідини – це ніякий не сквірт, а звичайна жіноча еякуляція. Такі виділення походять із жіночої простати, а саме із залоз Скіна.

Цікаво на тему: Ерогенні зони у чоловіків і жінок, про які потрібно знати

Рясні струменеві виділення під час оргазму

Найпростіший, аргументований і наочний приклад, що собою являє сквірт, показало міні дослідження, проведене у Франції університетом медицини та науки Версаль-Сен-Кантен-ан-Івелін. У ньому взяло участь 6 докторів із відділень репродуктивної біології, цитогенетики та гінекології. Піддослідними виступали 7 жінок, у яких спостерігалося періодичне й рясне виділення рідини під час статевого акту або самостійної стимуляції ерогенних зон у ділянці піхви. Методика включала в себе наступне:

  1. Ультразвукове дослідження органів малого таза після природного сечовипускання, під час сексуальної стимуляції безпосередньо перед сквіртом і після нього.
  2. Біохімічний аналіз сечі та рясних виділень після оргазму.

9-Сквірт-–-це-просто-рясне-сечовипускання

Висновок був очевидним як для лікарів, так і для піддослідних (пізніше зрозумієш чому). Однак досі багато хто не приймає цю правду, створюючи дедалі більше інфоприводів і вибудовуючи навколо сквірту величезну кількість міфів і легенд. Висновок:

  • у всіх 7 учасниць після сквірту був повністю спустошений сечовий міхур;
  • під час багаторазового струменевого оргазму (безпосередньо перед його настанням) спостерігалося активне наповнення сечового міхура, а після сквірту сечовий міхур знову був спустошений;
  • біохімічний аналіз показав однакові концентрації сечовини, креатиніну, сечової кислоти в сечі та у виділеннях у всіх 7 учасниць.

10-Сквірт-–-це-просто-рясне-сечовипускання

Висновок: рясні виділення – ні що інше, як сеча. Однак є цікаві моменти. Той самий простатичний специфічний антиген (ПСА), який виділяють залози жіночої простати, не було виявлено в сечі під час природного сечовипускання, проте в п’яти із семи жінок він був присутнім у виділеннях після сквірту. Про що це говорить? У більшості випадків сквірт супроводжується не тільки спустошенням сечового міхура, а й жіночою еякуляцією. Кількість виділень безпосередньо залежить від наповненості сечового міхура до статевого акту й в середньому становить від 50-900 мл.

Цікаво на тему: Які типи сексуального темпераменту бувають у чоловіків і жінок

Факт №4: Сквірт – це не оргазм, а лише побічний ефект

Безперечно, у кожної жінки свої відчуття під час досягнення піку задоволення. Але є одне невелике але. Оргазм у своєму чистому вигляді приносить фізичне задоволення однакової інтенсивності як зі сквіртом, так і без нього. А ось що стосується емоційної насолоди, то рясні струменеві виділення комусь можуть доповнювати відчуття від задоволення, з поправочкою, тільки в психологічному плані. Ти маєш усвідомити один момент: оргазм без сквірту – можливий, сквірт без оргазму – можливий. Рясні струменеві виділення без оргазмування? Що? Сексологів багато, проте якщо узагальнити всі ситуації їхніх пацієнтів, які відчувають струменевий оргазм, то ми побачимо таку картину:

11-Сквірт-–-це-не-оргазм,-а-лише-побічний-ефект

  • деякі жінки стверджують, що цей стан абсолютно не схожий на оргазм і може проявлятися окремо від нього, супроводжуючись почуттям походу в туалет по маленькому;
  • інші знаходять певну схожість між сквіртом і оргазмом, однак не проводять при цьому чіткої паралелі;
  • окрема частина жінок, які сквіртують, спочатку відчувають оргазм, і якщо після цього продовжувати стимулювати точку G, відбувається рясне струминне виділення рідини. Чи прирівнюють вони цей фактор до посилення свого оргазму, що настав? Ні. Але емоційно їм це приносить додаткове задоволення;
  • ну, і ще одна категорія жінок рясно сквіртує без будь-якої фізичної насолоди.

12-Сквірт-–-це-не-оргазм,-а-лише-побічний-ефект

Знаєш, що в цій ситуації найсумніше? Абсолютна більшість жінок, які іноді відчувають струменевий оргазм під час статевого акту або на постійній основі стикаються з цим явищем, мріють про те, щоб більше ніколи у своєму житті не сквіртувати під час сексу. Чому? Відповідь нижче.

Цікаво на тему: Що таке рідкий вібратор і як він працює

Факт №5: Сквірт, струменевий оргазм – це патологія жіночого організму, захворювання

Сквіртінг – звучить впевнено, цікаво, спокусливо. А як щодо реальної назви цього явища – коїтальне нетримання сечі (КНС). Якось не дуже збуджує, чи не так? Але давай про все по порядку.

Нетримання сечі (НС) – досить поширений патофізіологічний стан у жінок. Мимовільне сечовипускання різної інтенсивності під час кашлю, сміху, чхання, стресу – це, на жаль, не рідкість особливо у віковій групі 40+. Розгляньмо, що призводить до НС, а потім поглянемо на приблизну кількість жінок, які мають таку проблему:

13-Сквірт-–-це-не-оргазм,-а-лише-побічний-ефект

  1. Декомпенсація (порушення нормального функціонування окремих органів) пов’язана з віком.
  2. Генетика, раса, індивідуальні анатомічні особливості.
  3. Операції на органах таза, вагітність, пологи, променева терапія.
  4. Неврологічні захворювання, окремі види медикаментів, менопауза, ожиріння, порушення роботи легенів, інфекція в сечових шляхах.

А тепер до цифр. Одне з досліджень чітко показало високу актуальність цієї проблеми. У ньому взяли участь 1050 жінок віком 20-80 років із різним сімейним статусом, фізичними даними та рівнем життя загалом. За допомогою короткої форми опитувальника Міжнародної консультації з нетримання сечі всі 1050 учасниць підтвердили наявність у себе НС. Однак після клінічних досліджень захворювання було підтверджено тільки у 55,4% (468 жінок), а решта просто перебільшували проблему, якої насправді немає. Що стосується віку:

14-Сквірт

  • 20-39 років – 54 жінки;
  • 40-49 років – 150 жінок;
  • 50-59 років – 127 жінок;
  • 60 років і більше – 137 жінок.

Як видно з цифр, твердження про те, що нетримання сечі це, за великим рахунком, вікова історія, – неправильне. У тебе скоріш за все виникло запитання, а до чого тут сквірт? Коїтальне нетримання сечі (струменевий оргазм) є важчою формою НС.

Назва самої патології пішла від слова коїтус (секс, статевий акт). КНС є патологічним станом, спричиненим захворюванням уретри, гіперактивністю детрузора сечового міхура або їхньою комбінацією. Що таке детрузор? М’яз, який виштовхує сечу, і за його надто високої активності відбуваються спонтанні скорочення, що призводить до мимовільного спустошення сечового міхура. Коїтальне нетримання сечі має чимало ступенів прояву, проте найпоширеніших усього два:

  1. Звичайне КНС – у період вагінального статевого акту або під час пестощів руками, секс-іграшками. А також після закінчення сексуальних утіх.
  2. Оргазмічне нетримання сечі – НС відбувається на піку задоволення.

У жінок з цією патологією той самий багатьма бажаний сквірт відбувається найрідше під час малоінтенсивного проникнення і трохи частіше під час оргазму. Найактивніша фаза КНС спостерігається безпосередньо в період статевого акту.

15-Сквірт

Сквіртінг дуже популяризований завдяки дорослому кіно, а також людям, які “вчать” за фінансову винагороду, як досягти цього космічного оргазму. Однак у реальному житті мимовільне рясне виділення сечі під час сексу спричиняє чимало проблем жінкам із КНС. Психологічний дискомфорт, зниження статевого потягу, постійний страх впісятися під час сексу, уникнення статевих стосунків і врешті-решт самотність, бо не кожен готовий до спільного життя за таких обставин. Сюди додаються ще й фізичні проблеми, які можуть мати різну інтенсивність прояву:

  • диспареунія – хворобливі відчуття в дітородному органі протягом або відразу після статевого акту;
  • проблеми зі збудженням і досягненням хоча б мінімального оргазму;
  • зниження фізичної активності на тлі частого стресу, фізіологічних проблем тощо.

16-Сквірт

При цьому варто розуміти, що коїтальне нетримання сечі має дві форми – іноді та завжди. У першому випадку жінки перебувають у постійному стресі під час статевого акту, просто не можуть розслабитися і отримувати задоволення. А в другому… Думаю, коментувати ситуацію зайве. Що стосується лікування, то, звісно, потрібно звертатися до профільних лікарів і намагатися вирішити проблему, що виникла. Судячи з наявних даних про захворюваність, патофізіологію та лікування коїтального нетримання сечі за 2009 рік, ситуація не дуже втішна. Якщо захворювання пов’язане з гіперактивністю детрузора, форма КНС під час оргазму виліковна антимускариновими препаратами приблизно лише в 60% випадків.

Так, комусь багаторазовий струменевий оргазм привносить родзинку в інтимне життя і обидва партнери отримують величезне задоволення. Однак це мінімальний відсоток, а здебільшого сквірт – серйозна проблема для нормального життя у жінок з КНС.

А що ти думаєш про сквірт? Обов’язково поділися з нами в коментарях і не забудь поставити вподобайку, якщо ця стаття була для тебе цікавою і корисною.

Читай також:

15 Травня / 2024 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність