Тато зможе: Чоловік на батьківських зборах

Батьківські збори у школі – подія не найочікуваніша для родини. Чомусь так склалось історично, що відвідують цей захід переважно матусі. Татусі ж намагаються стояти осторонь, бо вважають збори суто жіночою справою. Тим не менш, на кожній такій зустрічі все ж можна побачити одного-двох сміливців сильної статі. Сьогоднішня наша тема – тато на батьківських зборах.

Кому потрібно ходити на збори

Чітких рекомендацій що до того, кому з батьків потрібно йти на збори до школи, звичайно нема. По суті, відвідати цей захід може і бабуся, дідусь, тітонька або сестра. Проте, більшість вчителів бажають бачити саме маму з татом, бо вони є не тільки найближчими людьми для дитини, а й її основними вихователями по життю.

Ідеальний варіант – піти на збори обом батькам. В такому випадку викладач побачить, що сім’я учня повністю готова до спілкування та взаємодії. Коли такої можливості у Вас немає, обираючи між двох батьків краще все ж таки відправити на зустріч тата, і ось чому. Секрет тут криється у людській психології. Чоловіки за своєю натурою – особистості більш спокійні, можливо десь і більш уважні. І враховуючи той факт, що вчителями є переважно жінки, зазвичай їм набагато легше порозумітись саме з татусями, особливо якщо з учнем є якісь проблеми (погана поведінка, небажання вчитись, конфлікт з однокласниками, тощо).

Якщо Ваш тато є людиною, котрій Ви повністю довіряєте, вміє слухати та чемно себе поводити – сміливо відправляйте його на чергові батьківські збори до школи. А на той випадок, коли у Вашій родині такий досвід планується вперше, спробуємо дати кілька дієвих рекомендацій батькам: що робити на зустрічі, що казати і як себе вести.

Батько на зборах: чи э переваги?

Окрім усіх переваг, які безперечно існують, найважливішим можна вважати те, що шкільні збори допомагають татові краще взнати свою власну дитину. І як би сильно не бажав батько уникнути відвідання зустрічі в школі, у тому що він піде є багато плюсів:

  • Тато отримає нарешті змогу побачити, хто дає знання його школяру, в яких умовах він навчається, як йому даються уроки та з ким спілкується у класі.
  • Виходячи з того, що чоловік на батьківських зборах – це рідкість, Ваш тато у очах інших відвідувачів буде еталоном ідеальної голови сім’ї.
  • Відношення вчителя до дитини обов’язково покращиться, адже прихід саме тата вказуватиме на серйозне відношення родини до навчання.
  • Скоріш за все, на зборах будуть прислуховуватись саме до думки чоловіка, вважаючи його більш обґрунтованим та вірним.
  • Вашій дитині буде приємно, якщо до школи піде саме батько, а не мама, як завжди.

Як поводити себе на батьківських зборах

Звичайно, точних вказівок, що казати татові, та як себе вести немає. Проте, кожному чоловікові варто пам’ятати, що у колективі батьків потрібно бути чемним, поводитись виховано, так, як личить справжньому представнику сильної статі. Тож, представляємо до Вашої уваги декілька рекомендацій, які будуть особливо корисні тим татусям, що ідуть на шкільні збори вперше.

  1. Найкраще місце для того щоб сидіти – це 3-4 парта середнього ряду. В такому разі Вам все буде добре видно та чутно, і Ви нічого не пропустите.
  2. Слухаючи вчителя, давайте знати що Ви розумієте його слова хоча б при допомозі жестів: дивіться в сторону викладача та кивайте головою. При потребі, записуйте важливу інформацію одразу, аби потім не перепитувати.
  3. Поводьтесь впевнено та гордо. Пам’ятайте, що Ви доросла людина, що прийшла в клас на рівних правах з вчителем. Не соромтесь виказувати свою думку, спитати про те, що Вас цікавить. У разі потреби, захистіть свою дитину, якщо її нечесно у чомусь обвинувачують чи соромлять. Коли ж Вашого учня навпаки хвалять, покажіть, що Вам це дуже приємно, наприклад, посміхніться або подякуйте вчителю у відповідь.
  4. Якщо у Вас є якісь особисті питання, їх краще вирішити з вчителем наодинці після зборів.
  5. Вчительський склад зазвичай складається з жінок, тому не дивно, що чоловіча допомога потрібна у кожному класі. Якщо Вас попросять про поміч і у Вас є на це час, не відмовляйтесь. В такому разі, думка про Вашу родину значно покращиться.
  6. Чого не потрібно робити однозначно – це грубити викладачу, кричати привселюдно, вибігати демонстративно з класу раніше за всіх. Проявляйте терпимість, повагу та чемність, і тоді Ви отримаєте таке ж ставлення до Вас та Вашої дитини.

Дорогі татусі! Сподіваємось, нам вдалось Вас впевнити в тому, що батьківські збори – це захід зовсім не страшний, і стосується він не тільки дитини і мами, а й тата також. Далеко не всі татусі цікавляться навчанням свого малюка, і якщо Ви почнете це робити, то безперечно зробите щасливим і учня,і вчителя. Відвідуючи шкільні заходи, Ви зможете краще познайомитись з власною дитиною, зрозумієте коло його спілкування та побачите, як поводиться Ваше дитя у суспільстві.

Тож, сміливо йдіть на наступні батьківські збори з порадами від Клубу Щаслива Мама!

7 Листопада / 2019 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *