Топ непотрібних покупок, що затьмарюють молодих батьків

Так повелося у 21 сторіччі, що питання покупок вирішується не з реальних потреб, а з маркетингових міркувань. По-перше, є реклама, по-друге, існує безліч пропозицій, які штучно створюють попит. На інтересах молодих батьків набагато легше «зіграти», оскільки кожна матуся та батько хоче лише найкращого для своєї дитини. Погодьтеся, але більшість з нас купували іграшки та чудо-засоби лише під впливом сучасних трендів.

Цікавий той факт, що і сучасні діти вже стали учасниками процесу, де радість приносить сам процес покупки, тому уміло маніпулюють побажаннями: «купи, бо хочу». Отже, є сенс поговорити про те, як не придбати зайвого, коли в домі з’явилася дитина. «Потрібність» чи «непотрібність» кожної речі залежить від конкретного малюка, але ми постаралися навести приклади тих покупок, без яких можна обійтися, бо їх функціональність надумана, та тих, які можуть бути корисними в окремих випадках.

Абсолютні аутсайдери

Балдахін для ліжечка хоч і створює затишок в колисці, але його функціональність під великим сумнівом. Як зазначають досвідчені батьки, балдахін швидко накопичує пил і взагалі заважає класти немовля в ліжечко. На якість сну ця річ зовсім не впливає.

Підігрівач вологих серветок. Сенсу купляти такий девайс немає, оскільки вологу серветку легко зробити теплою, протримавши хвилинку у своїй долоні.

Соска-термометр. Усі батьки розуміють, що обов’язковим є вимірювання температури тіла малюка, тому намагаються полегшити цей процес, купуючи соски з термометром. Зазначимо, що цей прилад довший та ширший за звичайну пустушку, тому часто діти просто відмовляються брати його до рота. Крім того, показники такої соски не завжди достовірні.

Пеленальна дощечка. Як правило, для перевдягання малюка використовується пеленальний комод, тому спеціальна дощечка, хоча і є мобільною, служить нечасто. Тип паче, вона вузька. Погодьтеся, витрачати чималі кошти на приладдя, що не прослужить і півроку, недоцільно.

Утилізатор для підгузків — це ніщо інше, як ще одне відро для сміття. Чи потрібно воно вам? Випорожнення немовляти не мають різкого запаху, тому використані підгузки можна викидати у звичайний сміттєвий контейнер без незручностей для інших членів родини.

Позиціонер для сну розроблений для фіксації тіла малюка в боковому положенні. Цей валик слугує бар’єром, що заважає дитині перевернутися та впасти. Тут зазначимо, що до трьох-чотирьох місяців немовля переважно спить на спині, повернувши голову набік, а розміри цього ноу-хау дозволяють використовувати його максимум до п’яти місяців.

Підставка у ванночку сама по собі слизька та громіздка. Малюки в воді, відчуваючи свободу, прагнуть більше рухатися, а підставка лише буде заважати це робити. Як зазначають винахідники цього приладдя, функціональність підставки для купання — безпечність процедури. Та чи може бути щось безпечніше для немовляти, аніж матусині руки?

Речі, які можна пристосувати собі у плюс

Радіоняня. Такий сучасний винахід є доречним лише в великих будинках, бо надає можливість контролювати малечу на відстані. В квартирі ви самі скоріше почуєте галас свого немовля, ніж сигнал від радіоняні. Тому доцільність покупки цього гаджету залежить від умов проживання.

Ваги. Здорові малята не потребують зважування щодня, для контролю ваги достатньо раз на місяць відвідувати поліклініку. Якщо з деяких причин новонародженому потрібне часте зважування, то такий девайс краще придбати на прокат або позичити на деякий час у знайомих.

Готова аптечка для новонародженого містить багато препаратів та засобів, які взагалі можуть не знадобитися. Тому дешевше та ефективніше буде зібрати самостійно таку аптечку, придбавши лише необхідне.

Підігрівач та стерилізатор для пляшечок. Ці винаходи доречні лише тоді, коли малюк харчується штучними сумішами. Поки немовля знаходитися на грудному вигодовуванні, такі девайси непотрібні, тому і купляти їх заздалегідь немає сенсу.

Ходунки та пригунки. Фахівці зазначають шкідливий вплив цих пристосувань, бо при їх використанні спостерігається велике навантаження на хребет. Якщо батьки вважають, що одна з цих речей їм потрібна, то перед покупкою краще проконсультуватися з педіатром.

Для комфортного самопочуття маленькій дитині важливо бути ситою, сухою та одягненою по погоді. Тож, шановні батьки, цінуйте свої гроші, зусилля і час! Налаштуйтеся, що батьківство — це не погоня за новомодними девайсами, а постійна увага та велике покликання.

11 Листопада / 2019 Материнство

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Марія

    З усіх девайсів, перелічених тут, користуємось гіркою для ванни. Спочатку мили в руках, але моя спина після вивиху копчика та двох введень епідуральної анастезії стала дуже підводити. Не могла розігнутись((( довго зігнута стояла з дитиною в руках і було дуже боляче. З гіркою можу не тримати дитинку постійно в руці, розгинатись періодично. Навантаження на спину немає такого, дякую винахіднику цієї гірки. Рекомендую її тим, хто після КС чи епідуралки чи має проблеми з хребтом. Хороша річ.

КЩМ знижки