Які парфуми подарувати чоловікові: 10 гідних ароматів для нього

Чим дивувати своїх чоловіків з різних приводів (та й без них теж) – завдання із зірочкою для багатьох дівчат. Звичайно, представники сильної половини часто віддають перевагу чомусь практичному — техніці, гаджетам, інструментам, набору зимової гуми, зрештою! 😁 Але нам, дівчаткам, важливо, щоб подарунок був не чимось буденним і прямо потрібним-потрібним, а щоб він ніс особливий меседж, запам’ятовувався і дарував емоції.

2-Які-парфуми-подарувати-чоловікові

Парфумерія справляється з цим завданням якнайкраще. З одного боку, це класний аксесуар, який надає образу завершеності. Це закриває потребу в практичності. З іншого — аромати пробуджують почуття, народжують асоціації та налаштовують на потрібний вайб. А це — про емоції. Просто perfect match! Якщо ти поставила собі за мету презентувати дорогому серцю чоловікові хороший парфум, EVA Blog зібрав десять чудових і небанальних композицій. Тут є як більш класичні аромати, так і складніші та характерніші, які вразять навіть найвибагливішого парфумерного гурмана.

Цікаво на тему: 11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

Franck Boclet Heroes Extrait De Parfum

01 Franck Boclet Heroes Extrait De Parfum (1228)

Почнемо з небанального — деревного, трохи солодкого і шлейфового Heroes Extrait De Parfum від Franck Boclet. Хоч і заявлений аромат, як унісекс, спрямованість у нього безумовно чоловіча. Парфуми беруть трав’янисто-цитрусовий старт — гальбанум, артемізія і бергамот з дрібкою кокоса. За ним слідує буяння трав, квітів і деревних акордів — від герані та пачулів до гваяка, кедра і пудрового геліотропа. А ваніль, мускус і боби тонка утворюють м’яку і теплу базу, яка залишиться зі своїм власником надовго. Чудовий варіант для осінньо-зимового парфумерного гардероба.

Instagram_02_Blog

Основні ноти: геліотроп, гваякове дерево, ветивер, кедр, боби тонка

Bvlgari Man In Black

02 Bvlgari Man In Black (1212)

Ще один шикарний претендент на холодну пору – Bvlgari Man In Black від парфумера-легенди Альберто Морільяса. З ним складно залишитися непоміченим — він об’єднує в собі спеції, квітково-пудрову димку з «феромонами» шкіри, а також тютюнові, деревні та ромові акорди. А ще, попри відсутність вишні в піраміді, вона тут ненав’язливо вловлюється. На думку багатьох жінок Man In Black один з найкрасивіших чоловічих ароматів, який звучить мужньо і дорого, і при цьому здатний запаморочити голову. 😉

04 Парфуми-1024х500_01

Основні ноти: тютюн, ром, шкіра, бензоїн, спеції, ірис

Hermes Terre D’Hermes Eau Intense Vetiver

03 Hermes Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver (955)

Для тих, хто віддає перевагу цитрусовим парфумам, але засмучується від їх невисокої стійкості, рекомендуємо Hermes Terre D’Hermes Eau Intense Vetiver. Лимон, бергамот і грейпфрут грають тут «першу скрипку», але їх дуже цікаво відтіняє ветивер, який складно не помітити в композиції на всіх етапах її розкриття. Доповнюють їх сичуанський перець, пачулі та amberwood, які дарують глибше, характерніше і трохи шорстке звучання. Стильно, універсально і дуже компліментарно.

Основні ноти: amberwood, пачулі, цитруси, ветивер, герань, перець

Amouage Epic Man

04 Amouage Epic Man (717)

Якби потрібно було описати Amouage Epic Man кількома прикметниками, то ними напевно були — багатогранний, глибокий, маскулінний. Піраміда у нього багатюща — тут багато спецій (кмин, рожевий перець, шафран, кардамон і мускатний горіх), смолиста мірра і ладан, трохи квітів, мускусний кастореум, шкіра і деревні ноти (кедр, уд). Попри виражену східну спрямованість, аромат чудово скроєний і різноманіття акордів поєднується дуже гармонійно, утворюючи умиротворену, несхожу ні на що композицію для парфумерних гурманів.

Основні ноти: спеції, уд, ладан, кедр, шкіра

Armand Basi L’Eau Pour Homme Intense Vetiver

05 Armand Basi L'Eau Pour Homme Intense Vetiver (444)

Доповнимо нашу добірку ще одним красивим ветивером – Armand Basi L’Eau Pour Homme Intense Vetiver. Але, на відміну від вищеописаного D’Hermes Eau Intense Vetiver, аромат від Armand Basi більш свіжий, легкий і всесезонний. У композиції є цитруси з дрібкою кардамону, трав’янистість м’яти, герані, ветівера і лаванди, а ще хвоя (кипарис і кедр) і землисто-солодкі пачулі. Здавалося б, нічого складного й екстраординарного в піраміді, але Intense Vetiver має свій характер і виділяється на тлі безлічі «фужерів».

Основні ноти: кипарис, ветивер, цитруси, м’ята, лаванда, пачулі

Lalique Equus

06 Lalique Equus (319)

Цей популярний аромат став практично класикою чоловічої парфумерії та має безліч шанувальників. І неспроста. Lalique Equus у впізнаваному флаконі з конем чудово збалансований і доречний для будь-якої погоди, пори року та випадку. Цитрусово-деревний парфум із різноманіттям спецій, мускусом, шкіряними та м’якими пудровими акордами має чудові технічні характеристики й поєднуватиметься як із сорочкою та штанами, так і джинсами.

Основні ноти: лист фіалки, шкіра, цитруси, кардамон, мускус

Fabien Marche Brutal

07 Fabien Marche Brutal (225)

Основний настрій у Fabien Marche Brutal задають лаванда, м’яка амбра і ваніль. Відтіняють їх цитруси та рожевий перець, надаючи композиції легкості, а тягучий ладан і солодкуваті боби тонка додають глибини. Попри досить лаконічну піраміду, аромат багатогранний і цікавий, але при цьому інтелігентний і не напористий. Прекрасний варіант для прохолодної пори, коли хочеться чогось м’якого, але при цьому стильного.

Основні ноти: лаванда, перець, лимон, олібанум, амбра, ваніль, боби тонка

Memo Paris Italian Leather

08 Memo Paris Italian Leather (169)

Шанувальнику розкішних шкіряних ароматів безперечно варто познайомитися зі «шкіряною» лінійкою від Memo Paris. Утім, прихильниць вона теж може зацікавити, оскільки представлені в ній парфуми належать до категорії унісекс, але все ж мають більш маскулінний профіль. Italian Leather, мабуть, є найсвіжішою і зеленішою версією «шкіри» від французького елітного бренду. Він стартує, як пряний трав’янистий «фужер» – у ньому відчувається пильне томатне листя, гальбанум, шавлія і корінь ірису, приправлені смолистістю мірри, ладану, бензоїну і толуанського бальзаму. Але крізь усю цю смолу і зелень лейтмотивом чути шкіру, яка ближче до бази залишається м’якою і злегка ванільною. Аромат неймовірно красивий і довготривалий, він безумовно сподобається поціновувачам незвичайних композицій.

Основні ноти: шкіра, сандал, шавлія, ваніль, бальзам Толу, мускус

Chanel Allure Homme Edition Blanche

09 Chanel Allure Homme Edition Blanche (131)

Фланкер Allure Homme Edition Blanche від Chanel має багато спільного з класичними версіями цього легендарного парфуму. Він такий самий свіжий, цитрусовий, злегка мильний і гарно «зібраний» (звісно ж, адже його автором є Жак Польж!), тільки має більше ванілі та невимушеної солодкості. Його ідеальний час — теплі весняні дні та тягучі літні вечори, в яких він відчувається найбільш соковито. Але в холодну пору він набуває особливого шарму і звучить вельми незвично.

Основні ноти: ваніль, амбра, цитруси, боби тонка, ветивер, кедр, мускус

Prada Luna Rossa Carbon

10 Prada Luna Rossa Carbon (118)

Якщо хочеться додати родзинки чоловічому образу, варто звернути увагу на Prada Luna Rossa Carbon. З одного боку, він відчувається, як багато свіжих ароматів — він абсолютно не важкий, м’який і всесезонний. Але присутність лаванди, а також металевих і водних нот надають йому мінеральної й навіть трохи футуристичної атмосфери. Він виразно виділяється у величезній армії фужерних запахів для чоловіків.

Основні ноти: металеві та водні акорди, лаванда, цитруси, амброксан

Сподіваємося, ця шпаргалка допоможе тобі у виборі найкращого аромату для свого чоловіка і стане гідним проявом твоєї любові до нього. Обов’язково зберігай у закладки, щоб не загубити! 🤗

Читай також:

23 Вересня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *