Оливкова олія – рідке золото для краси, що сяє

Натуральні олії це косметична зірка, що зовсім не дивно. За допомогою цих засобів можна з легкістю оживити та наситити волосся, привести до ладу втомлену або травмовану шкіру, зробити її сяючою і здоровою. Кокосова, арганова, олія жожоба і, звісно, оливкова олія всі ці компоненти активно використовуються в різних косметичних засобах, і заслужили величезний кредит довіри в тебе, в мене, і в усіх дівчат по всьому світу. Сьогодні я хочу приділити увагу саме олії плодів оливи, адже вона чарівна, і неймовірно ефективна.

1-Оливкова-олія

Цікаво на тему: Олія ши секретна зброя для тривалого зволоження

Трохи історії походження оливкової олії

2-Оливкова-олія

Історія оливкової олії налічує тисячоліття. Звичайно, Клеопатра стала однією з перших жінок, які змогли розгледіти в цьому компоненті небачену силу та неймовірні можливості. Вона вважала її секретом краси, використовуючи як захист від агресивного сонця.  

У Стародавній Греції атлети використовували оливкову олію для очищення шкіри перед змаганнями. Вона ж допомагала зняти відчуття стягнутості, що виникало від постійного контакту з пилом і негативного впливу сонячних променів. А Рим відкрив для себе оливкову олію, як основу для створення різноманітних лікувальних і косметичних засобів. Найбільш заможні римлянки воліли використовували саме її для проведення сеансів масажу. У Середньовіччі жінки навчилися створювати креми та лосьйони для підтримки своєї краси, комбінуючи оливкову олію з різними травами й квітами.

3-Оливкова-олія

Починаючи з 19 століття, з природними компонентами почали проводити експерименти, які приводили до дивовижних результатів. Натуральне мило, крем та інші косметичні засоби, до складу яких входила олія оливи, мало високий попит серед жінок, оскільки результати після їх використання не змушували на себе надто довго чекати.

Останнім часом оливкова олія стала популярною завдяки дедалі більшому інтересу до натуральних, органічних продуктів. Саме вона стала основою для створення косметологічних засобів відомих брендів. Приміром, Dove, Garnier, L’Oréal і Dr. Organic пропонують різноманітні засоби для догляду, до складу яких входить оливкова олія, як один з інгредієнтів для зволоження та живлення.

Цікаво на тему: Гід по ретиноїдах: які бувають і як діють на шкіру

Склад і корисні властивості оливкової олії

4-Оливкова-олія

Ти знаєш про те, що саме олія оливи вважається джерелом корисних речовин. Але якщо заглибитися в це питання, то крім вітаміну Е, яким багата олія, нічого більше на думку не спадає. Розберімось, що ж ще є в складі:

  1. Олеїнова кислота в олії сорту extra virgin її відсоткова частина становить близько 75%. Кислота допомагає шкірі залишатися еластичною і м’якою, оскільки з легкістю підтримує в ній необхідний рівень вологи.
  2. Феноли та поліфеноли речовини, які беруть на себе захист від негативного впливу на шкіру вільних радикалів.
  3. Сквален робить все, щоб зберегти ідеальний рівень вологи в шкірі та волоссі.
  4. Вітамін К відповідає за здатність шкірного покриву до регенерації, покращує його структуру.
  5. Вітамін Е вже я про нього згадала побіжно, тепер скажу трохи більше. Саме цей вітамін один з найпотужніших антиоксидантів, який має неймовірну здатність до уповільнення старіння шкіри. Крім цього, він захищає її від негативного впливу навколишнього середовища.

5-Оливкова-олія

Виходячи зі складу, можна самостійно зробити висновки про те, що здатна зробити з твоєю шкірою і волоссям оливкова олія. Цей компонент стає найбільш бажаним практично у всіх косметологічних засобах. Кремами для обличчя, шампунями та масками для волосся справа не обмежується. Олію оливи додають у засоби для кутикули, бальзами для губ, а також включають до складу лосьйонів для засмаги, дитячої олії, скрабів.

Цікаво на тему: Бісаболол у косметиці: для чого потрібен і добірка найкращих засобів

Користь для обличчя

6-Оливкова-олія

Оливкова олія підходить будь-якому типу шкіри, зокрема й чутливому, адже вона гіпоалергенна і не викликає негативних реакцій організму. Саме олія плодів оливи стане справжнім рятівником для тих з нас, кого природа нагородила сухою шкірою, оскільки завдяки своєму багатому складу, сприяє регенерації та відновленню клітин.  Регулярне застосування олії допоможе істотно поліпшити стан шкірного покриву, а значить, прибрати первинні ознаки старіння, зробити обличчя сяючим і наповненим здоров’ям.

Косметичну оливкову олію рекомендується застосовувати в чистому вигляді, без будь-яких домішок і добавок. Для очищення шкіри її можна використовувати у вечірній і ранковій б’юті-рутині, наносячи кілька крапель на ватний диск і протираючи шкіру. Перед сном олію можна і не змивати, делегуючи їй роль нічного крему. Ранкову процедуру краще завершувати змиванням олії з обличчя через 30 хвилин. Також, можна промокнути обличчя серветкою, щоб прибрати надлишки засобу.

Оливкова олія може посилити дію різних косметологічних засобів. Наприклад, крему для обличчя або лосьйону для тіла, в які рекомендую додати кілька крапель олії. Таким чином отримаєш унікальний склад, здатний ще ефективніше доглядати за тобою, гарантуючи чудовий ефект.

Олія для волосся

7-Оливкова-олія

Олія оливи для твоїх локонів це найкраще, що могла створити природа. Пошкоджені, сухі, травмовані пасма скажуть красно дякую, якщо ти додаси до свого доглядового ритуалу натуральну оливкову олію. Засіб допомагає:

  1. Боротися з сухою шкірою голови лупу, відчуття стягнутості, свербіж можна легко побороти, просто втираючи невелику кількість олії в корені волосся. Кілька крапель і легкий масаж для поліпшення кровообігу, допоможуть відновити баланс, вилікують шкіру і допоможуть позбутися дискомфорту.
  2. Захистити посічені кінчики олія, нанесена на волосся, утворює на кожній волосинці свого роду захисну плівку, яка надійно оберігає локони від негативного впливу сонця, вітру, хімічного впливу.
  3. Надати блиск і гладкість оливкова олія може стати гідною альтернативою кондиціонера для волосся. Щоб домогтися бажаного ефекту, необхідно нанести невелику кількість засобу на ще вологе після миття волосся, і рівномірно розподілити по довжині, за допомогою гребінця
  4. Впоратися з пухнастістю й електризацією з такою проблемою стикається кожна з нас, мені здається. Особливо, якщо говорити про електризацію. Взимку, коли навколо волосся одні ваги у вигляді шарфів, шапок, бафів, в’язаних светрів, стати міні-електричною станцією простіше нікуди. Щоб заспокоїти волосся і запобігти такій реакції, можна взяти оливкову олію, прогріти кілька крапель між долонями та нанести на локони.

Також, як і у випадку з обличчям, обмежень чи попереджень щодо того, якому волоссю не підходить оливкова олія, немає. Універсальний засіб допоможе поліпшити зовнішній вигляд і стан пасом, незалежно від їхньої структури.

Цікаво на тему: 30 найкращих пілінгів для оновлення шкіри восени

Догляд за тілом

8-Оливкова-олія

Щоб тіло виглядало доглянутим, шкіра була рівною, без жодної вади, рекомендую тобі обов’язково почати використовувати оливкову олію. Про скраб, пілінг і масажі можна не говорити, адже про такий спосіб застосування засобу ми всі давно знаємо. Приділімо увагу іншим моментам.

Зволоження шкіри після душу. Думаю, що у кожної з нас у ванній кімнаті стоїть банка з лосьйоном для тіла, яку юзають щодня після душу. Олія може або повністю замінити звичний засіб, або ідеально його доповнити. Оливкову олію необхідно наносити на ще злегка вологе тіло. Вступаючи в реакцію з водою, натуральний компонент насичує шкіру вологою, роблячи її м’якою, еластичною, красивою.

Боротьба з тріщинами та сухими ділянками на шкірі лікті та коліна. Дрібні тріщинки, пошкодження, які чарівним чином утворюються саме на цих частинах тіла, можна з легкістю подолати, просто щовечора наносячи на них невелику кількість олії. А якщо тобі не дають спокою сухі п’яточки, то ти вже розумієш, хто стане твоїм першим помічником. Разом із теплими шкарпетками, олія плодів оливи може творити чудеса всього за одну ніч. М’які та гладенькі ніжки тобі гарантовані, і більше ніяких проблем з ними не виникне ніколи.

Вибір і правильне зберігання

9-Оливкова-олія

Вибір косметичної оливкової олії вимагає певних знань і уваги. Щоб отримати дійсно склад, що дійсно працює, і який допоможе в догляді за собою, гарантуючи результат, необхідно звернути увагу на кілька важливих моментів:

  • сорт тільки extra virgin, адже це вищий сорт, який отримують під час першого холодного віджиму, і лише у ньому величезна кількість поживних речовин і антиоксидантів, а саме це нам і потрібно з тобою, щоб мати чудовий вигляд;
  • походження ідеальними країнами, які виробляють якісну олію, вважаються Іспанія, Італія та Греція;
  • упаковка темна, скляна пляшка, яка не пропускає руйнівні сонячні промені. У бік пластику навіть не дивись;
  • дата виготовлення і терміни придатності – свіжість олії не повинна бути довшою, ніж 18-24 місяці після віджиму;
  • склад тільки кілька слів має бути вказано в цьому рядку: 100% натуральна олія. Якщо стоїть кома і йде перерахування будь-яких ще інгредієнтів, цю пляшечку краще повернути на полицю і продовжити пошуки.

Зберігати дорогоцінне рідке золото необхідно в прохолодному і темному місці. Уникати надто теплих місць, оскільки температура може зруйнувати корисні речовини та погіршувати якість олії. Але й не ставити в холодильник. Оптимальний клімат кімнатна температура. Ідеальною тарою, як ти вже зрозуміла, стане скляна пляшка, з кришкою, що щільно закручується. Повітря, як і світло, не дружній фактор, дія якого руйнівна.

Цікаво на тему: Як зробити шкіру сяючою: топ порад і засобів для догляду

Рецепти масок і лосьйонів з оливковою олією

10-Оливкова-олія

Ти сама можеш створити справжній косметичний засіб, який за своєю ефективністю нічим не поступиться професійним засобам. Досить виділити всього кілька хвилин часу на приготування маски ,скрабу або лосьйону, а насолоджуватися ефектом ти зможеш нескінченно.

Отже, почнемо з обличчя

Зволожувальна маска

11-Оливкова-олія

Щоб приготувати маску, що буде живити твою шкіру, знадобиться столова ложка, за допомогою якої ти відміряєш дві частини оливкової олії, одну частину меду та одну частину лимонного соку. Змішуй всі інгредієнти, і наноси їх на попередньо очищену шкіру. Засікай час, і через 20 хвилин змивай теплою водою. Вже після першого сеансу ти зрозумієш, що тепер ця маска твій фаворит на століття.

Поживна маска

Отже, тобі знадобиться один стиглий авокадо середнього розміру та одна столова ложка оливкової олії. Суміш із цих двох компонентів необхідно нанести на обличчя, витримати 20 хвилин. Рекомендую тобі ці 20 хвилин провести в горизонтальному положенні. Ти розслабишся, прикриєш очі та відчуєш, як маска підтягує шкіру. 

Маска антивікової дії

Щоб побороти перші ознаки вікових змін, візьми 2 столові ложки натурального йогурту і столову ложку оливкової олії. Змішай їх із чайною ложкою меду й акуратно нанеси на обличчя. Тобі знадобляться серветки та старий рушник, який захистить одяг і покривало, на якому ти будеш лежати, від крапельок суміші.

Маски для волосся

Для сухих локонів

12-Оливкова-олія

Справлятися з проблемою сухості волосся допоможе банан, перетертий з олією оливи. Не варто промащувати локон по всій довжині. Головну увагу приділи кінчикам. Маска наноситься на вологе волосся. Залиш маску на хвилин 30-максимум годину. Для посилення ефекту можеш надіти поліетиленову шапочку.

Для зміцнення, запобігання випадінню

Якщо волосся сиплеться, і ти вже не знаєш, що ще можна зробити для того, щоб надати йому сили, то на допомогу прийде олія оливи, мед і яєчний жовток. Відміряй 2 столові ложки олії та столову ложку меду, змішай все з жовтком, і нанеси на волосся і шкіру голови. Через 40 хвилин можна змивати за допомогою шампуні. 

Цікаво на тему: Сечовина в косметиці: що це за компонент і навіщо він потрібен?

Скраб для тіла

13-Оливкова-олія

Скраб це найкращий спосіб зробити шкіру ідеально рівненькою та такою, що сяє. Розповім тобі два рецепти:

  1. Перший рецепт півсклянки цукру змішай з чвертю склянки оливкової олії та десятьма краплями будь-якої ефірної олії. Набирай суміш у долоню, і круговими рухами втирай у шкіру.
  2. Другий рецепт змішай в однорідну масу половину чашки кавової гущі та чверть чашки оливкової олії. Прийми душ, гарненько розпар шкіру, а потім отриманою сумішшю натри себе гарненько. Такий скраб допоможе поліпшити кровообіг, зробить шкіру м’якою, пружною, шовковистою.

Антицелюлітне обгортання

14-Оливкова-олія

Антицелюлітне обгортання з оливковою олією – це один з найкращих методів приділити увагу проблемним місцям, і зробити це дуже ефективно. Щоб провести процедуру в домашніх умовах, тобі знадобиться оливкова олія (2 ст. ложки), мелена кава або вже відпрацьована гуща (3-4 ст. ложки), і ложка меду з кількома краплями ефірної олії. Краще брати цитрусові олії, такі як апельсин чи лимон, бо саме вони найкраще підходять для боротьби з целюлітом. Ну, і для того, щоб обгортання було дійсно обгортанням, а не просто кремом, знадобиться ще й харчова плівка. 

Після теплого душу, нанеси на проблемні місця суміш. Важливо, щоб вона вийшла досить густою, бо буде стікати, перетворюючи процедуру на нескінченну спробу підігнати масу на потрібні місця. У процесі нанесення, намагайся виконувати масажні рухи, щоб поліпшити ефект, трохи розганяючи кров. 

Після того, як суміш закінчиться і рівномірно розподілиться на стегнах, животі, візьми харчову плівку та оберни оброблені ділянки тіла. Не затягуй плівку занадто туго, щоб не перешкоджати кровообігу. Через 30-60 хвилин можна змивати теплою водою. Після цього можна нанести зволожувальний або антицелюлітний крем. Я рекомендую тобі провести цю годину під ковдрою, щоб посилити ефект. 

Лосьйон для тіла

15-Оливкова-олія

Після душу немає нічого приємнішого, ніж намазати тіло лосьйоном, який ніжно й дбайливо доглядатиме за ним упродовж усієї ночі. Лосьйони з олією оливи це найкращий засіб, який надає потужний ефект вже після перших процедур. Візьми на замітку кілька рецептів.

З алое вера

Рівні частини оливкової олії та гелю алое вера змішай в однорідну масу. Нанось на тіло після душу, щоб забезпечити шкіру цілющою вологою. Ти ж знаєш, що саме зволоження запорука здоров’я і краси, а значить, саме цьому процесу необхідно приділяти постійну увагу.

З кокосовим молоком

16-Оливкова-олія

Рецепт, який допоможе не просто доглядати за тілом, а ще й насолоджуватися просто неймовірними емоціями від запаху. Отже, змішуй чверть склянки оливкової олії та стільки ж кокосового молока. Після душу наноси на тіло м’якими, масажними рухами. Ти здивуєшся, наскільки сильний ефект цей простий засіб матиме на твою шкіру. 

Оливкова олія заслуговує на окреме місце на поличці у твоїй ванній. Це універсальний засіб, який можна використовувати для догляду за всім тілом. Його властивості та можливості практично не обмежені, що оцінити ти зможеш вже після перших процедур. Вибирай правильну олію, і починай здійснювати справжнє диво над своєю шкірою, волоссям, відчувай себе королевою, краса якої здатна затьмарити світ!

1 Корисна стаття-1200х200_01_ukr

Читай також:

22 Жовтня / 2024 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Валентина

    Дуже важлива і корисна інформація 🥰🙏

Рекомендовані статті