Що потрібно знати про секс під час вагітності

Коли жінка дізнається, що незабаром стане мамою, її звичне життя багато в чому змінюється і майже всі думки будуть зайняті тільки майбутнім малюком. З’являється все більше запитань, які стосуються абсолютно всіх сфер життя в новому амплуа, зокрема це стосується й інтимної сторони. Під час вагітності у жінок може як зрости лібідо, так і «піти в невідомому напрямку». Хай там як, але у кожної майбутньої мами рано чи пізно з’являються думки “А не зашкодить секс малюкові, чи не спровокує передчасні пологи або викидень?». У цій статті ти знайдеш відповіді на всі питання, що тебе хвилюють

Чи можна займатися сексом під час вагітності

1-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Інтимна близькість є невіддільною частиною будь-яких стосунків і зародження нового життя – не привід відмовлятися від неї (за рідкісними винятками). Якщо твоя вагітність перебігає без будь-яких ускладнень і протипоказань для сексу немає, то і хвилюватися нема про що. Акушери-гінекологи не забороняють кохатися жінкам, адже регулярний інтимний зв’язок сприятливо впливає не тільки на жіноче здоров’я, а й на настрій і стосунки пари загалом.  

Цікаво на тему: 13 книг для батьків, які потрібно прочитати перед народженням дитини

Чи не зашкодить секс під час вагітності дитині? Чи не стане причиною викидня або передчасних пологів? Це ще два питання, які просто не дають спокою майбутнім мамам. Почнемо з того, що плід надійно захищений амніотичною рідиною і сильними м’язами самої матки. Тому малюкові секс не зашкодить вже точно. До того ж багато досліджень підтверджують той факт, що немає жодного зв’язку між сексом і ранньою втратою вагітності або передчасними пологами. 

2-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

На пізніх термінах вагітності оргазм або проникнення можуть викликати перейми Брекстона-Хікса (їх ще називають тренувальні). Однак їх поява зовсім не вказує на початок пологів і не є причиною для занепокоєння. 

Не хвилюйся, якщо в тебе є протипоказання до інтимної близькості, лікар обов’язково повідомить про це. У разі появи сумнівів або додаткових запитань, ти сміливо можеш ставити їх, навіть просто для свого особистого заспокоєння.

Чим хороший секс під час вагітності

3-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Насправді якихось кардинальних відмінностей немає, але деякі моменти ти, гадаю, все ж таки помітиш 😏 Пам’ятай, любовні втіхи повинні приносити тільки задоволення і ти повинна цього хотіти: 

  1. При надії жінка може досягати більш яскравих оргазмів. Це пояснюється підвищеною чутливістю й активним припливом крові в області таза. Таким чином досягти піку насолоди буде простіше і він буде більш тривалим.
  2. Вагітність – прекрасний час для того, щоб спробувати секс в інших позах. Залежно від триместру, доведеться експериментувати з ними, оскільки животику, що росте, потрібно забезпечити комфорт.
  3. Груди стають чутливими, а пестощі й дотики – більш приємними, збудливими.
  4. Сексуальна близькість підвищує настрій, допомагає відволіктися, знизити рівень стресу і розслабитися. До того ж заняття коханням підвищують емоційну близькість і зближують партнерів.
  5. Нема потреби використовувати контрацептиви, можна віддаватися почуттям повністю. Звісно, йдеться про постійного і здорового партнера. 

Цікаво на тему: Ерогенні зони у чоловіків і жінок, про які потрібно знати

Сексуальний потяг під час вагітності

Усі ми різні й вагітність у всіх жінок протікає індивідуально. Цілком нормально, якщо статевий потяг підвищується або знижується аж до його відсутності. У цьому немає нічого страшного і бити на сполох не слід. 

Зниження лібідо у вагітних жінок

4-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Відсутність бажання займатися сексом при надії – не рідкість. У першому триместрі жінок часто мучить токсикоз, сюди додаємо гормональні зміни, що викликають раптову зміну настрою, і отримуємо категоричне небажання зближуватися з партнером. У другому і третьому триместрі тіло майбутньої мами змінюється та активно росте животик, а це стає ще однією причиною зниження статевого потягу. Жінки почуваються невпевнено і можуть соромитися змін. Також нерідко за зниженням лібідо стоїть втома, страх передчасних пологів і ще купа безглуздих міфів, пов’язаних із сексом під час вагітності. 

01 Елітні засоби для догляду 1024х500_02 (1)

Майбутні матусі, запам’ятайте, ви прекрасні, почувайтеся більш розкуто, насолоджуйтеся собою і своїм особистим життям. Женіть дурні думки геть, адже якщо ваш лікар не забороняв вам «пустувати», значить і причин для занепокоєння немає.

Цікаво на тему: Вправи для вагітних: як підготувати тіло до пологів

Підвищення лібідо

5-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Можливість отримувати яскраві та багаторазові оргазми, відчувати всі дотики партнера і насолоджуватися всіма барвами статевого контакту – тільки одна думка про це викликає збудження. У багатьох жінок докорінно змінюється інтимне життя. Ви можете займатися не тільки традиційним сексом, але також мастурбувати та не відмовлятися від оральних ласк. Головне, щоб було в кайф, безпечно і приємно!

Які пози підходять для сексу під час вагітності

6-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Почнемо з того, що кохатися можна як на ранніх термінах, так і на пізніших. Головне, щоб не було протипоказань. 

У міру того як росте ваш животик, потрібно буде змінювати пози й шукати ті, де навантаження на нього буде найменшим. Тобі має бути комфортно, не боляче і приємно.

Пози для сексу в першому триместрі

7-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Протягом першого триместру можна кохатися в абсолютно будь-яких позах:

  • місіонерська;
  • чоловік ззаду;
  • на боці;
  • жінка зверху (вершниця);
  • стоячи тощо.

Пози для сексу в другому триместрі

8-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Коли животик починає округлятися, потрібно змінювати пози. У другому триместрі тобі ще будуть доступні різні пози, але підбирати їх потрібно таким чином, щоб тиску на живіт не було. Пози, які можуть тобі сподобатися:

  • на боці спиною до партнера;
  • ти зверху (поза зворотної вершниці);
  • ложечка;
  • павук тощо.

Пози для сексу в третьому триместрі

9-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

У цей період вагітності животик уже заважатиме займати певні пози, тому вибір не особливо великий:

  • сидяча поза (коли ти знаходишся на краю ліжка або крісла);
  • на боці спиною до партнера;
  • ложечка;
  • зворотна вершниця.

Абсолютно спокійно можна кохатися протягом усього терміну вагітності за умови відсутності протипоказань. А якщо ти хвилюєшся щодо тієї чи іншої пози, не соромся і поцікався у свого лікаря.

Цікаво на тему: Партнерські пологи: всі за і проти

Що робити, якщо з’явилися виділення з кров’ю після сексу під час вагітності

11-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Якщо ти помітила кров’янисті виділення після інтимної близькості, слід негайно звернутися до лікаря. 

Але не завжди подібні вагінальні виділення є чимось страшним. Нерідко вони можуть бути спричинені підвищеною чутливістю шийки матки під час гормональної перебудови. Однак у будь-якому разі не відкладай візит до гінеколога.

Чому може боліти живіт після сексу під час вагітності

10-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Поява будь-яких неприємних відчуттів, а тим більше болючих, – «дзвіночок», який не можна ігнорувати. Виникнути біль може через низку причин: запальні процеси, що протікають у статевих органах, новоутворення, цистит тощо. У цьому разі також потрібно звернутися до лікаря. 

Цікаво на тему: Я боюся пологів: розвіюємо страхи майбутніх мам

У яких випадках потрібен статевий спокій

12-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Рекомендація гінеколога відмовитися від сексу в період виношування дитини може бути заснована на тлі таких станів:

  • вагінальні кровотечі;
  • ризик виникнення передчасних пологів;
  • передлежання плаценти;
  • статеві інфекційні захворювання;
  • підтікання навколоплідних вод;
  • обтяжений акушерський анамнез;
  • високий артеріальний тиск тощо. 

13-Що-потрібно-знати-про-секс-під-час-вагітності

Під час огляду, здачі аналізів і обстеження лікар вчасно виявить причину, вживе необхідних заходів для її усунення і дасть вам рекомендації щодо інтимного життя. 

Сподіваюся, в цій статті ти знайшла відповіді на всі запитання, які могли тебе цікавити. Обов’язково постав вподобайку і напиши в коментарях, як ти ставишся до сексу під час вагітності.

Читай також:

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Вита

    9 месяцев можно и потерпеть. Как никрути риски все равно есть об этом говорят все психологи. Потому что секс при беремености влияет на гомональный фон (из-за выброса гормонов при сексе). А это может плохо сказатся состоянии мамочки и ребеночка.