Як допомогти дружині пережити вагітність 

Настав довгоочікуваний момент, коли дружина носить під серцем дитину. Будьте певні, всі «принади» вагітності ви відчуєте на собі, просто з іншого боку. Пропонуємо кілька лайфхаків для чоловіків, чия дружина при надії.

Оселедець із полуничним топінгом

Від авторів кавунів у середині лютого, крейди з шоколадом і курятини з джемом. Смакові рецептори вагітних вражають навіть стріляних гурманів, а ваше завдання — шукати екзотичні страви. Це не стільки про їжу, скільки про турботу. Так ви покажете, що небайдужі до її стану.

Якщо ваша жінка не хоче нічого, все одно приносьте їжу. Рано чи пізно ви натрапите на те, чого не вистачало для повного щастя. І вам поталанить, якщо це буде не фуа-гра чи восьминіг (родинний бюджет не гумовий).

Швидка допомога в господарстві

Вагітним стає важко поратися по дому через токсикоз, біль у спині, суглобах, сонливість. Якщо повністю позбавити дружину від клопотів не вийде, потрібно взяти на себе частину домашніх справ: винести сміття, помити посуд, вимити підлогу. Тоді ви звільнете себе від скарг, що дружину знудило від запаху вчорашнього борщу на тарілці.

Разом до лікарів

Супроводжуйте дружину до лікаря не тільки на планове УЗД. Чому варто ходити разом:

  • це весело;
  • це чудова підтримка (всі жінки як жінки, а ваша — з чоловіком!);
  • сприяє збереженню порядку в черзі без «я тільки запитати».

Перевага для вас — ви першим дізнаєтеся важливі новини.

Читайте також: «Мама працює, тато в декреті: щаслива родина, навіть якщо гендерні ролі перемішалися». 

Більше розмов

Чоловіки вагітних жінок дізнаються багато нового. Наприклад, скільки разів її знудило сьогодні. Або який милий той безхатній котик, або чому ви маєте народжувати разом, або чому їй конче необхідна та подушка з єдинорогом. Всі ці теми справді важливі для неї, і вам потрібно їх обговорювати.

Так, ви втомилися на роботі, але уявіть, як втомлюється жінка, маючи під серцем живу людину! Ще трохи підкажемо — не всі проблеми потребують вирішення. Подеколи жінці потрібно бути вислуханою, отримати співчуття. Тож не ігноруйте весь потік нової (й не дуже) інформації. 

Трохи масажу не завадить

Тіло вагітної переживає радикальні зміни. По-перше, не забувайте говорити дружині, яка вона красива. Вона має бути впевненою, що зайві …надцять кілограмів її не зіпсували. По-друге, змиріться з новими проблемами: набряк ніг, біль у попереку. Ви можете допомогти легким масажем. Домашні спа-процедури сильно покращують настрій. 

На пізніх термінах жінці стає важко… чухатися:) А свербить, повірте, сильно. Тому не відмовляйте коханій у чуханні спини, ніг, будь-чого й будь-де. Спочатку це виглядає дивним, потім ви зрозумієте, наскільки це важливо. 

Шопінг — це цікаво (?)

Ви можете з цим не погодитися, але це так. Вас також має турбувати колір візочка, скільки у немовля буде пелюшок і навіщо купувати ось ту іграшку за шалені гроші. Спільний шопінг — це новий формат спілкування. Корисна порада: коли ви купуєте речі разом, ви знатимете, для чого вони потрібні. А також зможете втримати дружину від зайвих покупок.

І остання очевидна перевага — ви донесете всі пакунки. Вагітні дуже емоційні, тому часто не розраховують сил. Так, їй здається, що вона може привезти додому кільканадцять речей, деякі з яких більші за неї!

Памʼятайте, що ви досі чоловік і дружина

Часто проблеми в стосунках виникають, коли чоловіки вирішують не займатися сексом із вагітними дружинами. Це повʼязано зі страхом нашкодити дитині. Проте сучасні дослідження підтверджують, що жодної шкоди малюку це не приносить, а для психологічного стану вагітної дуже корисно. Через зміну гормонального фону жінки частіше хочуть інтимних стосунків, тому немає приводів відвертатися до стінки.

Також не забувайте проводити час вдвох так, як ви робили це раніше. Навряд чи ви підете в похід, але активний спосіб життя не заборонений. Якщо дружина добре почувається, можна виїздити на природу, гуляти пішки, відвідувати цікаві заходи. Її життя не має обмежуватися чотирма стінами квартири.

Уявіть, що вона — Попелюшка…

Допомагайте їй взуватися! Це актуально на останніх місяцях вагітності, коли великий живіт заважає згинатися. Взування стає справжнім челенджем для жінки, особливо взимку, бо потрібно не тільки натягнути чоботи, а ще й застібнути їх. Якщо не вірите, спробуйте самі взутися з величезною подушкою під футболкою. 

Жінка потребує уважного ставлення під час вагітності. Вона розраховує на підтримку найближчої людини на світі, тобто чоловіка. Зробіть так, щоб на вас вдома чекала щаслива дружина, яка насолоджується очікуванням, а не втомлена побутовими дрібницями жінка.

Бажаємо вам щасливого батьківства!

15 Жовтня / 2019 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *