Що таке ферулова кислота та навіщо вона потрібна в косметиці

Антиоксиданти стали невіддільним компонентом багатьох засобів для догляду за обличчям. Вони чудово захищають шкіру від окислювального стресу, запобігають розвитку процесів передчасного старіння і появи пігментації. Здавалося б, ти й так прекрасно знайома з усіма найпопулярнішими антиоксидантами, які можуть зустрічатися в косметичних засобах, і тебе вже нічого не здивує. А що ти скажеш з приводу ферулової кислоти? Ця крихітка дуже голосно заявила про себе й стала в ряд з найпотужнішими та найпопулярнішими антиоксидантами. Поговоримо про неї докладніше? 

Що таке ферулова кислота та як вона діє на шкіру

1-Що-таке-ферулова-кислота

Ферулова кислота – це антиоксидант рослинного походження, який міститься в різних фруктах, овочах і деяких зернових. Вона широко використовується в косметології і з кожним днем дедалі більше набирає популярності. Дослідження засвідчили, що цей активний компонент не тільки ефективно працює самостійно, а й значною мірою підвищує стабільність та ефективність інших антиоксидантів (виступає в ролі бустера). Тому в складі косметичних засобів ти навряд чи зустрінеш просто ферулову кислоту, як монокомпонент, вона завжди йде в парі з вітаміном С, Е, А, ніацинамідом тощо.

2-Що-таке-ферулова-кислота

Як і всі антиоксиданти, діє вона таким чином:

  • захищає клітини шкіри від окислювального стресу. Ферулова кислота нейтралізує вільні радикали, які здатні руйнувати клітини епідермісу та сприяти його старінню;
  • підвищує ефективність санскріну. Під впливом УФ-променів шкіра пошкоджується і в ній запускається процес фотостаріння. Для запобігання такій реакції дерматологи та косметологи настійно рекомендують використовувати сонцезахисні креми та антиоксиданти. Дослідження довели, що додавання ферулової кислоти у формулу санскріну допомагає ефективніше протистояти фотостарінню шкіри. Але тобі не обов’язково шукати СПФ з цим антиоксидантом у складі, це можуть бути два продукти (наприклад, сироватка + сонцезахисний крем), які ти будеш використовувати разом; 
  • зменшує запалення. Ферулова кислота має протизапальні властивості й тому може використовуватися в комплексі із засобами для лікування акне та себорейного дерматиту. 
  • вирівнює тон обличчя і допомагає усунути пігментацію. Ферулова кислота здатна пригнічувати синтез ферментів, які відповідальні за вироблення меланіну. Людям з мелазмою, постакне та “сонячною” пігментацією слід звернути на цей активний компонент особливу увагу. 

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби від гіперпігментації

Коли краще використовувати косметику з феруловою кислотою

3-Що-таке-ферулова-кислота

Будь-які антиоксиданти найкраще наносити зранку й закривати їх санскріном. Таким чином ти забезпечиш шкірі надійний захист від УФ-променів і окислювального стресу. 

Instagram_02_Blog

Ця комбінація доглядових продуктів актуальна не тільки влітку, коли сонце найбільш активне, а й в інші пори року. Нехай, наприклад, взимку вплив УФ-променів не такий небезпечний, але він є і все одно не найкращим чином впливає на шкіру. 

Цікаво на тему: Навіщо потрібна LED-маска для обличчя і як вона працює

А що з приводу побічних ефектів?

4-Що-таке-ферулова-кислота

Експерти сходяться на думці, що ферулова кислота є абсолютно безпечним компонентом у косметичних засобах і не викликає побічних ефектів. Якщо ти раніше ніколи не користувалася косметикою з цією речовиною в складі, зроби попередньо патч-тест і переконайся, що твоя шкіра нормально її переносить. 

Якщо у тебе є алергія на продукти, що містять ферулову кислоту, в такому разі варто відмовитися від місцевого застосування косметики з її наявністю в складі. 

Цікаво на тему: 16 універсальних кремів для обличчя для різних типів шкіри

5 класних засобів із феруловою кислотою

Якщо ти хочеш доповнити свій догляд таким антиоксидантом як ферулова кислота, тоді тобі точно сподобаються ці косметичні засоби:

Сироватка Cos De Baha Vitamin C Msm Serum

05 Сироватка Cos De Baha Vitamin C Msm Serum (417)

Скажу чесно, корейський догляд від бренду Cos De Baha просто підірвав ринок. Засоби дуже добре працюють і сироватка Vitamin C Msm Serum з феруловою кислотою не виняток. Вона підвищує пружність шкіри, дарує їй сяйво, допомагає позбутися висипань, нормалізує гідроліпідний баланс і захищає від появи зморшок. Такий ефект досягається завдяки активним компонентам сироватки: метилсульфонілметану (органічна сірка), гіалуроновій і феруловій кислотам, а також вітамінам Е і С. Як і в інших доглядових засобах від цього бренду, в сироватці відсутні штучні барвники, спирт, сульфати, ароматизатори, парабени та мінеральні олії. 

Тонік Advanced Clinicals C-Glow Toner Vitamin C+ Ferulic Acid Advanced Clinicals C-Glow Toner Vitamin C+ Ferulic Acid

01 Тонік Advanced Clinicals C-Glow Toner Vitamin C+ Ferulic Acid Advanced Clinicals C-Glow Toner Vitamin C+ Ferulic Acid (1195)

Тонізація – обов’язковий етап у щоденній б’юті-рутині. І для цього засіб з антиоксидантами підійде просто чудово. Професійний тонік для обличчя C-Glow Toner Vitamin C+ Ferulic Acid від американського бренду Advanced Clinicals допомагає вирівняти тон обличчя, добре зволожує і робить шкіру шовковистою. У складі ти знайдеш комплекс AguaSpheresTM, рожеву воду, пептиди, Вітамін С та ферулову кислоту. Тонік не містить мінеральних олій, фталатів, парабенів, сульфатів і спирту, що є величезним плюсом.

Крем для обличчя Collistar Attivi Puri Vitamin C + Ferulic Acid Cream

02 Крем для обличчя Collistar Attivi Puri Vitamin C + Ferulic Acid Cream (1177)

Подаруй своїй шкірі сяйво, молодість і красу разом із кремом Collistar Attivi Puri Vitamin C + Ferulic Acid Cream. Він ідеально підійде для різних типів шкіри, зокрема й для чутливої. Крем має ніжну текстуру, стимулює синтез колагену, миттєво зупиняє окислювальні процеси та забезпечує освітлювальний ефект. В основі формули все та ж парочка антиоксидантів: етил аскорбінова кислота (похідна вітаміну C нового покоління) і ферулова кислота.

Крем Bielenda Professional Ferul-X Antioxidant Moisturizing & Calming Face Cream 

03 Крем Bielenda Professional Ferul-X Antioxidant Moisturizing & Calming Face Cream (923)

Крем потрійної дії Ferul-X Antioxidant Moisturizing & Calming Face Cream від Bielenda Professional глибоко зволожує шкіру, заспокоює і захищає від вільних радикалів. Активні компоненти підібрані ідеально: ферулова та транексамова кислоти, вітамін С і E, сквалан, гідролат зеленого чаю, олія японської камелії, трегалоза та пантенол. Крем допомагає позбутися тьмяності, пігментації, сповільнює процеси старіння і загалом піклується про красу епідермісу.  

Маска для обличчя Christina Wish Deep Nourishing Mask Christina Wish Deep Nourishing Mask

04 Маска для обличчя Christina Wish Deep Nourishing Mask Christina Wish Deep Nourishing Mask (686)

Ну, куди ж без маски для обличчя? Поживна маска Wish Deep Nourishing Mask від ізраїльського бренду Christina призначена для підвищення пружності та еластичності шкіри. Вона протистоїть віковим змінам шкіри, підкреслює контур обличчя і забезпечує виражений ліфтинг-ефект. Формула засобу збагачена олією авокадо та ши, тіоктовою, феруловою, фітиновою, гіалуроновою і койєвою кислотами, алантоїном, екстрактом кореня циміцифуги. Ти точно будеш у захваті від цієї маски.

А у твоєму догляді є засоби з феруловою кислотою? Поділися з нами в коментарях. І не забудь поставити вподобайку статті, якщо вона була для тебе цікавою.

Читай також:

14 Серпня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Переваги та недоліки натуральної косметики
26 Липня / 2023 Догляд за обличчям
0-Все-про-хімічні-SPF-фільтри-нового-покоління
13 Травня / 2024 Догляд за обличчям
4 Жовтня / 2021 Догляд за обличчям
СвітТВ