Типи старіння: які бувають і як продовжити свою молодість

Усі ми старіємо однаково. Якби було все так просто… Як визначити свій тип старіння і ТОП найкращих антивікових доглядових засобів – ось чим я сьогодні з тобою поділюся.

Типи старіння шкіри

Чотири основні типи старіння

Швидкість старіння шкіри залежить від стандартних факторів: харчування, спосіб життя, якість догляду за шкірним покривом тощо. Але, незалежно від цього, ти в будь-якому разі рано чи пізно зіткнешся з конкретним типом старіння. І краще, звісно ж, знати, з чим маєш справу, щоб одразу ж змінити підхід до своєї б’юті-рутини й продовжити молодість. Отже, які ж вікові пригоди нам готує шкірний покрив.

Instagram_Blog_01

Деформаційний тип старіння

Це той самий випадок, коли ти в досить молодому віці (30-35 років) вже починаєш набувати рис досить зрілої людини. Деформаційний тип має кілька характерних рис:

  1. Обтяжена нижня третина обличчя (від носової перегородки до підборіддя). Незалежно від ваги, у таких людей завжди є друге підборіддя або ж яскраво виражений шкірний наплив (обвисання шкіри) від нижньої щелепи до області шиї.
  2. Набряклість. Одна з головних проблем при деформаційному типі старіння.
  3. Наявність зморшок маріонеток. Їх ще називають складки скорботи (глибокі зморшки від куточків рота й до підборіддя), і в цьому разі вони стають дедалі виразнішими з віком.

Деформаційний тип старіння

Також на обличчі може бути присутнім досить глибокий носогубний валик. У цьому випадку крім основного догляду, про який я розповім пізніше, потрібно обов’язково ввести у свою б’юті-рутину засоби для підтримки пружності шкіри.

Цікаво на тему: Що таке трансепідермальна втрата вологи та як її зупинити

Втомлений тип старіння

Досить підступний, оскільки його дуже часто плутають з деформаційним і неправильно підбирають антиейдж догляд. Але насправді вони дуже сильно різняться. По-перше, втомлений тип властивий людям з невеликою кількістю гіподерми (підшкірно-жирової клітковини). А по-друге, його чітко виділяють такі моменти:

  1. Кисетні зморшки. Так-так, наявність тих самих вертикальних складок хаотичної глибини та довжини над нижньою і верхньою губою.
  2. Втрата м’язового тонусу. Опущення кінчиків губ, а також зовнішнього куточка очей просто-таки роблять обличчя втомленим, що, власне, повністю відповідає назві цього типу старіння.
  3. Наявність загальних проблем зі здоров’ям шкіри. Пігментні плями, почервоніння, сухість, поява подразнень – це звична справа за втомленого типу старіння.

Втомлений тип старіння

Форма обличчя набуває таких обрисів, ніби воно стікає вниз, однак при цьому може з’явитися набряклість у носогубній частині обличчя.

Цікаво на тему: 22 найкращі креми для жирної та проблемної шкіри

М’язовий тип старіння

Хоч би як це звучало, але він вважається найпривабливішим. Шикарний овал, ніяких набряків, куточки очей і губ дивляться вгору… Здавалося б, що може піти не так? Подивімося:

  1. Велика кількість мімічних зморшків. Такий тип старіння виникає при наявності гіперактивності м’язової групи на обличчі й зазначеного ефекту не уникнути.
  2. Зменшення гладкості шкіри. Причина вказана в першому пункті.
  3. Можуть з’явитися проблеми зі здоров’ям шкіри. В основному це проявляється у вигляді пігментних плям.

М'язовий тип старіння

Попри те, що цей тип старіння виникає дуже швидко, його вираженість проявляється в досить пізньому віці, а початкові етапи не супроводжуються сильними змінами контуру обличчя.

Цікаво на тему: ТОП-5 процедур для відновлення пружності, живлення та зволоження шкіри

Дрібнозморшкуватий тип старіння

Гіподерма нормально розвинена, активність м’язів обличчя в порядку, але якщо у тебе суха шкіра, то 99,9%, що ти зіткнешся саме з дрібнозморшкуватим типом. Як він проявляється:

  1. Мімічні зморшки в ранньому віці. Вони дають про себе знати вже починаючи з 23-25 років.
  2. Текстура шкіри погіршується разом із загальним старінням організму. Чим ти старше, тим шкірний покрив стає все більш нерівним і грубим.
  3. Наявність проблем зі здоров’ям шкіри. Почервоніння, пігментні плями, подразнення та інші “принади” сухого типу шкіри починають проявлятися все більш виражено з віком.

Але набряків при дрібнозморшкуватому типі немає, хоч якесь полегшення.

Дрібнозморшкуватий тип старіння

Ну й звичайно ж, завжди є шанс зірвати джек-пот і зіткнутися з комбінованим типом старіння. Він може містити в собі кілька або всі типи, одночасно підкинувши чимало додаткових проблем у вигляді лущення, постакне, вугрів, комедонів та інших неприємностей.

Цікаво на тему: Антивікова косметика: сироватки, креми та інші продукти

Як продовжити молодість

Антиейдж догляд – наше все! А що ти ще очікувала тут побачити? Тільки я спеціально підібрала п’ять головних засобів, без яких ні про який якісний anti-age догляд не може бути й мови. Погнали ознайомлюватися.

02 Обличчя-1024х500_09

Зволоження і гідратація

Думаю, тобі не варто нагадувати, що для здоров’я шкіри критично важливо щодня пити достатню кількість води? У зневодненого шкірного покриву шкірний бар’єр моментально слабшає і несприятливі зовнішні чинники із задоволенням починають робити свою брудну справу, прискорюючи процеси старіння. Склянка води, звичайно ж, не є суперменом у цьому питанні, адже без зволожувальних кремів, сироваток не обійтися:

  • у літній період віддавай перевагу більш легким, водянистим, гелеподібним консистенціям;
  • для зими, осені та ранньої весни краще підійдуть більш концентровані кремушки та сироватки.

Зволоження і гідратація

Також не забувай, що зріла шкіра через вік сама по собі має ослаблений захисний шар епідермісу. Тому кераміди, олії та інші компоненти, що утримують вологу, – це головні складові поживних, зволожувальних доглядових засобів. Тобі здається, що крем недостатньо добре справляється зі зволоженням? Тоді озбройся зволожувальною сироваткою, наприклад, з гіалуроновою кислотою, і шкіра скаже спасибі.

Рекомендовані товари:

СПФ захист

Зима, весна, літо, осінь – наша шкіра цілий рік потребує захисту від сонячного УФ-випромінювання. Фотостаріння серед інших небажаних ефектів проявляється у вигляді пігментації, розширення судин, появи зморшок. Якщо ми говоримо про антиейдж догляд, то без кремів із сонцезахисним фактором його просто не існує.

СПФ захист

Рекомендовані товари:

Антиоксиданти

Ці засоби запобігатимуть і боротимуться з утворенням вільних радикалів, а отже, вони беззаперечно входять до списку найважливіших компонентів, які потрібні для продовження молодості. Водночас антиоксидантний догляд не тільки якісно уповільнює процеси старіння, а й вирівнює тон, повертаючи шкірі сяйво.

Антиоксиданти

Рекомендовані товари:

Пептиди

Це не тільки ідеальний варіант для догляду за судинною, а також чутливою шкірою. На відміну від кислот або того ж ретинолу, пептиди мають дуже низький подразнювальний ефект, чинять м’яку зволожувальну дію, активно відновлюють еластичність шкірного покриву. Я тобі рекомендую вводити у свій догляд пептиди, щойно ти помітиш перші ознаки старіння. Ефект не змусить себе довго чекати.

Пептиди

Рекомендовані товари:

Вітамін А

Похідні цього вітаміну, а саме ретиноли та ретиноїди, – це одне з найефективніших рішень для догляду за старіючою шкірою. Прискорюється цикл оновлення клітин, вирівнюється колір, повертається пружність і еластичність, зменшується пігментація, сповільнюється розщеплення колагену – це все дія проникнення вітаміну А в глибокі шари шкірного покриву. Якщо ти справді хочеш подовжити молодість і сповільнити процеси старіння, то без цього завершального засобу в нашому ТОПі 100% не обійтися.

Вітамін А

Рекомендовані товари:

Обов’язково введи у свою б’юті-рутину всього п’ять гарненьких баночок з доглядовими засобами, а саме зі зволожувальним кремом/сироваткою, SPF, пептидами, антиоксидантами, а також вітаміном А. І хоч би який тип старіння тебе атакував, ти зможеш йому показати, хто тут ще сяє молодістю і, будь ласка, “зайдіть пізніше”.

А який твій ТОП засобів антивікового догляду? Обов’язково поділися з нами в коментарях і не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.

 

Читайте також:

10 Вересня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті