Як видалити волосся на обличчі без подразнення

Незалежно від того, який метод використовується для видалення волосся на ніжній шкірі обличчя, поява подразнень – цілком нормальне явище. Дуже велика рідкість, коли процедура проходить абсолютно без наслідків. Але тут важливо розуміти, що короткочасне подразнення (від кількох хвилин до кількох годин) – це норма. А ось якщо було підібрано невідповідний спосіб видалення волосків або ж саму процедуру виконували неправильно, то пошкоджені ділянки епідермісу можуть відновлюватися тижнями й навіть місяцями. Як уникнути тривалого подразнення на обличчі після видалення волосків? Зараз розповім.

Головні симптоми подразнення на обличчі після видалення волосся

1-Як-видалити-волосся-на-обличчі-без-подразнення

Тут є один дуже цікавий момент. Коли після епіляції або депіляції шкіра відповідає легким почервонінням, то ні в кого не виникає жодних причин для хвилювання. Але щойно епідерміс реагує якось по-іншому, одразу ж починаються пошуки відповіді в гуглі на запитання “Що з моїм обличчям???” Так ось, подразнення після процедури видалення волосся може проявлятися абсолютно по-різному:

  1. Почервоніння. Коли волосся видаляється разом із волосяними фолікулами, на шкірі утворюються мікротравми й, як наслідок, виникає запалення відразу після процедури.
  2. Свербіж. Як епіляція, так і депіляція в деяких випадках може супроводжуватися свербінням після завершення видалення волосся. І ось тут потрібно поставитися до питання більш серйозно, оскільки це може бути звичайне легке подразнення, яке швидко мине або ж прояв алергічної реакції. Якщо використання крему для депіляції постійно супроводжується свербінням, має сенс звернутися до дерматолога – можливо, у тебе алергічна реакція на один з компонентів складу.
  3. Лущення і сухість. Таке подразнення часто виникає після використання хімічних засобів для видалення волосся на обличчі (креми для депіляції). І тут проблема не в засобі, а в неправильному догляді за шкірою після процедури. Якщо у тебе сухий тип шкіри, то перед таким методом видалення волосків потрібно подбати про інтенсивне зволоження шкірного покриву.2-Як-видалити-волосся-на-обличчі-без-подразнення
  4. Висипання. Після епіляції на обличчі поява дрібних прищиків – звичайне явище. По завершенню епіляції волосяні фолікули максимально відкриті, а багато хто любить одразу ж після процедури нанести зволожувальний або заспокійливий крем. Він, звісно ж, забивається в пори, вони закупорюються і “привіт, прищі“. Почекай трохи, щоб шкіра заспокоїлася і тільки потім нанось крем. Так ризик зіткнутися з висипаннями знижується до мінімуму.
  5. Набряклість. Може виникати не тільки під час болісних процедур, а й у випадках, коли депіляцію або епіляцію було виконано неправильно. Якщо набряклість після видалення волосся на обличчі викликана другим варіантом, то після того, як вона мине, слідом можуть з’явитися й інші типи подразнень. В основному це почервоніння, лущення, сухість.
  6. Пігментація. Ще один класичний тип прояву подразнення на обличчі після механічного впливу на волоски та шкіру (віск, шугаринг, лазер).

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби від гіперпігментації

Способи видалення волосся на обличчі

2-Як-видалити-волосся-на-обличчі-без-подразнення-1

На лицьовій зоні в основному ростуть світлі, тонкі волоски (пушок) і, наприклад, не так давно лазером їх було видалити практично нереально. Зараз же процедура лазерної епіляції справляється з будь-яким типом волосяного покриву. Насправді абсолютно не важливо, яким методом ти будеш позбавлятися від волосків, головне – це правильний догляд за шкірою обличчя після процедури. Усі способи видалення волосся можна розділити на три групи:

  1. Повне позбавлення від волосків на обличчі. Сюди належить, звичайно ж, лазерна епіляція. Після курсу процедур волосся більше не потурбує ніколи.
  2. Довгострокове видалення волосся. Механічний вплив, який супроводжується руйнуванням волосяних фолікул – воскова епіляція, шугаринг, вищипування, трідінг (епіляція ниткою);
  3. Короткострокове видалення волосся на обличчі. Гоління волосся залишимо чоловікам, а самі будемо користуватися кремом для депіляції. Він не зачіпає волосяний фолікул, а впливає безпосередньо на структуру волосся.

Instagram_Blog_01

У домашніх умовах найпопулярніші способи позбавлення волосся на обличчі – це крем і віск.

Цікаво на тему: Видалення волосся в зоні бікіні в домашніх умовах

Крем для депіляції не викликає абсолютно ніяких болісних відчуттів і є найбільш щадним методом видалення волосся на обличчі для шкірного покриву. Подразнення після таких кремів – дуже рідкісне явище.

3-Як-видалити-волосся-на-обличчі-без-подразнення-1

Рекомендовані товари:

Що стосується воску, то тут є один вкрай важливий момент. Якщо ти купила собі твердий гарячий віск у гранулах, теплий віск або воскові смужки для видалення волосся, наприклад, на ногах, і ним же будеш позбуватися волосків на обличчі, то в 95% випадків тривале, сильне подразнення неминуче. У цьому випадку разом з пушком ти будеш відривати частинки епідермісу, а наслідки, я думаю, і так зрозумілі. Тому важливо купувати віск призначений саме для обличчя. І найкраще брати його орієнтуючись на тип твоєї шкіри.

4-Як-видалити-волосся-на-обличчі-без-подразнення

Цікаво на тему: 8 найкращих кислотних сироваток для обличчя

Зараз продається віск для нормальної, чутливої, жирної, сухої шкіри. З цим проблем точно не виникне. Якщо будеш брати плівковий віск, то звертай увагу на його щільність. Для обличчя в більшості випадків підходить віск з низькою щільністю, рідше використовується середня. Висока щільність – точно не твій варіант. А з восковими смужками все набагато простіше: просто купуй ті, на яких зазначено, що вони для обличчя. Якщо у тебе чутлива шкіра, то й смужки бери, спираючись на це.

03 Сонцезахист-1024х500_05

Якщо віск підібраний правильно, то, як і у випадку з кремом для депіляції, сильне почервоніння, пігментація – дуже рідкісні явища. Важливо! Не нанось занадто гарячий віск на шкіру обличчя. За такого підходу до видалення волосся ти гарантовано отримаєш дуже тривале подразнення у вигляді опіку.

Рекомендовані товари:

5-Як-видалити-волосся-на-обличчі-без-подразнення

Щоб максимально знизити ризик тривалого прояву подразнення, просто після завершення процедури з механічним впливом (віск, вищипування тощо) забезпеч правильний догляд за шкірою:

  • обов’язкове застосування сонцезахисних засобів (незалежно від пори року);
  • зволожувати та заспокоювати шкіру спеціальними засобами.

І, звичайно ж, уникай потрапляння на обличчя прямих сонячних променів відразу після процедури.

Не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.

Читай також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті