11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер’єрі важливими є деталі, які роблять дім теплим та естетичним, і саме вони можуть стати чудовим презентом. Особливо в осінньо-зимовий період, коли так хочеться звікувати холоди з хюгге-вайбом в очікуванні весни.

інтер'єрні подарунки

Сьогодні поговоримо про ті речі, які допоможуть наповнити будь-який простір атмосферою комфорту і стилю. Тут ти зможеш знайти чудові ідеї для подарунків для найближчих. 🤗

Цікаво на тему: Психологія кольору в інтер’єрі: створюємо комфортний простір

Текстильні подарунки

Мабуть, саме вони одразу спадають на думку, коли мова заходить про презенти для шанувальників затишної атмосфери. Для них текстильні подарунки — завжди гарна ідея! Ці речі додають оселі тепла, м’якості та душевності і їх ніколи не буває забагато. Ось кілька варіантів, які можна взяти на замітку.

Instagram_Blog_01

Пледи

М’які, теплі пледи — справжній мастхев у будь-якому домі. Адже створити справжню хюгге-атмосферу без цього затишного аксесуара просто нереально. Це не просто практична річ, а й ефектний елемент декору, який можна недбало накинути на диван чи крісло і вже надати інтер’єру тепла та комфорту. Пледи з вовни, бавовни або акрилу бувають різних кольорів і фактур, що дає змогу підібрати варіант під будь-який інтер’єр.

Пледи

Найбільш універсальним варіантом будуть м’які нейтральні відтінки (сірі, пісочні, бежеві, білі), які сьогодні в тренді. Вони добре поєднуються з будь-яким облаштуванням оселі. Ще один лайфхак — чим пухнастіший плед, тим вищий «градус» затишку. 😉

Декоративні подушки або чохли для них

Декоративні подушки

Ці, здавалося б, приємні дрібниці здатні швидко і легко перетворити будь-який інтер’єр. Навіть просто змінивши чохли на подушках, можна оновити атмосферу кімнати й надати їй того настрою, якого хочеться прямо зараз. Вибирай варіанти з модними принтами, текстурними матеріалами або в’язані з великої пряжі — це чудовий спосіб додати фактурності та яскравих акцентів в інтер’єр.

Цікаво на тему: Текстиль в інтер’єрі: як швидко і стильно перетворити кімнату

Подушки для стільців

Подушки для стільців

Цей аксесуар не тільки зробить стільці комфортнішими, а й додасть інтер’єру більш затишного вигляду. Подушки для стільців можуть бути різних форм, розмірів і кольорів, що дає змогу експериментувати з декором кухні або їдальні.

Скатертини, ранери та серветки

Скатертини

Якщо тому, кому готується подарунок, подобається влаштовувати дружні застілля, настільний текстиль теж буде цілком доречним презентом. Головне відштовхуватися від смаків обдаровуваного і враховувати стиль інтер’єру. Найуніверсальнішим варіантом будуть щільні натуральні тканини (бавовна, льон) у нейтральних кольорах, які не надто перетягуватимуть увагу від решти оздоблення. Утім, якщо інтер’єр виконаний у певних кольорах, це варто врахувати, щоб ранер або серветки на столі гармоніювали з ним.

Рекомендовані товари:

  • Фактурний плед Soho Wheatear Plush у ніжному персиковому відтінку.
  • Класика жанру — картатий плед Vladi Ельф №1 Liam із вовни в нейтрально-сірому кольорі.
  • Набір із двох суперзатишних і фактурних декоративних подушок у шоколадному відтінку.
  • Подушка для стільця в стильному графітовому кольорі DOTINEM COLOR.

Посуд, як в Instagram

Існує думка, що дарувати склянки та тарілки — це моветон. Але дозволь із цим не погодитися. По-перше, будь-який посуд, чи то зі скла, кераміки або порцеляни, має властивість битися. Це скоріше «побутовий розхідник», а не монументальна річ, як чавунна сковорідка, яку можна передавати у спадок.

Посуд

По-друге, стильний посуд — це не тільки про їжу як таку, а й про естетику. Звісно, якщо йдеться не про столові сервізи з супницями, золотими облямівками та трояндами в стилі минулого століття. 😉 Нині в моді мінімалізм та екостиль, і особливо популярні нейтральні кольори, матові текстури, кераміка і скло. Тому трендові келихи, чашки або тарілки можна розглядати, як гідний презент поціновувачам затишку в домі.

Цікаво на тему: Секрети ідеального сервірування столу

Естетичні келихи та склянки

келихи

Посуд для напоїв сьогодні представлений у такій кількості форм, розмірів і кольорів, що мимоволі розбігаються очі. Але якщо говорити про тренди, то ключових кілька:

  • мінімалізм — класичні витончені склянки та келихи з тонкого скла без декору, як у ресторанах;
  • товстостінний посуд — з рельєфними візерунками або без них, він приємний у використанні та має неймовірно стильний вигляд;
  • кольорове скло і незвичайна форма — тенденція останніх років, яку підхопили всі виробники та пропонують безліч привабливих інстаграмних варіантів; чудовий варіант для тих, хто веде aesthetic блог або любить все модне й оригінальне.

Обираючи «питний» подарунок, обов’язково варто зважати на вподобання обдаровуваного, щоб презент був не тільки ефектним, а й припав йому до душі, а не пилився у коробці або серванті.

склянки

Стильна кераміка

Товстостінний керамічний посуд сьогодні на піку популярності. Особливо в матових текстурах або якщо малюнок на ньому імітує мармур чи камінь. Його часто використовують у закладах, і він постійно з’являється в соцмережах у lifestyle-блогерів, бо має справді затишний і красивий вигляд. Необов’язково дарувати комплект посуду на 6 персон. Це може бути ефектна таця, блюдо або менажниця для закусок, набір для сніданку або пара чашок.

Стильна кераміка

Ідеї для фаната чаю та кави

Що може бути затишнішим, ніж чашечка улюбленого гарячого напою? Якщо у твоєму оточенні є ті, хто шаленіє від сортових чаїв або ароматної кави, аксесуари для їхнього приготування будуть дуже і дуже доречними.

Цікаво на тему: ТОП зігрівальних напоїв для затишної зими

Кавомана можна потішити класною канонічною туркою (з широким дном і вузьким горлечком), стильною гейзерною кавоваркою, набором для приготування напою через фільтр, електрокапучинатором для пишної молочної піни для лате або модних двостінних скляних чашок. Любитель чаю напевно буде в захваті від набору для приготування матча або чайної церемонії, керамічного або скляного заварника, ефектних чайних піал. Додай до цих аксесуарів упаковку якісної кави або чаю — і дуже затишний і теплий подарунок для будь-якого випадку готовий.

заварник

Аксесуари для кухні

Звичайно ж, куди без приємних дрібниць для естетичної кухні. Речі, що допомагають зробити простір не тільки красивим, а й комфортнішим — прекрасна ідея для презенту любителю затишку. Це можуть бути:

  • ефектні баночки для спецій;
  • набір місткостей для сипучих;
  • всілякі органайзери (для паперових рушників, фольги, серветок);
  • підставка для вина;
  • бамбукове блюдо для сиру;
  • підставка для торта на ніжці;
  • етажерка для фруктів або десертів і все в цьому дусі.

Аксесуари для кухні

Такі, здавалося б, дрібниці роблять повсякденне життя значно приємнішим.

Рекомендовані товари:

  • Стильні рифлені склянки Ardesto Graphite для будь-яких напоїв.
  • Витончені келихи для вина Bohemia Klaudie з тонкого скла.
  • Тарілка Ardesto Marmo під мармур.
  • Керамічний кухоль з об’ємним візерунком LIMITED EDITION Pattern.
  • Баночки для спецій на магнітній підставці Oscar Verona.

Аромати для дому

Запахи мають властивість задавати настрій. Одні з них розслаблюють, інші — додають бадьорості та підвищують концентрацію, треті просто смачно пахнуть, заряджають позитивом і створюють хюгге-вайб. Тож ароматичні свічки, саше та дифузори — це спосіб подарувати не лише елемент декору, а й класну атмосферу.

Цікаво на тему: Сила ароматів для дома

Які запахи можуть бути найактуальнішими для тих, хто хоче додати оселі затишку та тепла? Звісно, це «їстівні» аромати — кави, шоколаду, ванілі, кориці, а ще імбирного печива, вершкового крему чи яблучного штруделя. Але не смаколиками єдиними. Також варто придивитися до:

  • м’яких деревних та амбрових запахів;
  • трав’янистих ароматів лаванди, ветівера, пачулів, хвої;
  • приємних фруктових (манго, папая) і ягідних (чорниця, вишня);
  • солодкувато-квіткових запахів — з орхідеєю, півонією, жасмином;
  • цитрусів — для тих, хто не любить насичених ароматів.

Аромати для дому

Це актуально і для дифузорів, і для аромасвічок. Загалом, усього, що наповнює приміщення делікатним приємним запахом. До слова, інтер’єрний ароматизатор можна зробити й власноруч. І це круто, тому що ти можеш врахувати вподобання обдаровуваного і створити абсолютно унікальний подарунок, який точно ніде не купиш. Лайфхаками, як зробити саше та аромадифузор для дому, ми ділилися в цій статті.

дифузор

Порада: Вибираючи ароматичну свічку, віддай перевагу натуральним компонентам — соєвому, кокосовому або бджолиному воску. На відміну від парафіну, вони абсолютно безпечні, та й аромовіддача у них значно краща.

Рекомендовані товари:

«Підсвічування» для затишної атмосфери

М’яке інтимне світло — ще один елемент, який за лічені секунди «прокачує» приміщення для максимального релаксу і комфорту, надаючи йому трохи чарівництва.

Гірлянди

Гірлянди

Цей грудневий атрибут уже давно вийшов за межі прикрашання новорічної ялинки й сьогодні повсюдно використовується для надання затишку в інтер’єрах. Маленькі вогники, що висять на стіні, вікнах або полицях, розслаблюють і «зігрівають» у будь-яку пору року. Найкрутіший вигляд мають гірлянди, що дарують м’яке і тепле біле світло. А формат їх може бути який завгодно — від тонких варіантів із дроту з «крапельками», що світяться, до досить великих, які імітують лампочки Едісона. Останні, до речі, мають дуже класний вигляд на балконах і верандах.

Цікаво на тему: Кімнатні рослини, які люблять тінь

Додаткове світло

Тут головне завдання обирати не основне джерело світла, на кшталт бра, люстри чи настільної лампи для роботи, а щось більш другорядне і неодмінно з м’яким світінням. Те, що не буде занадто яскравим, але стане чудовим засобом для надання затишку інтер’єру. Наприклад:

  • світильник у бамбуковому абажурі в східному стилі;
  • нічник у формі місяця або хмари;
  • глобус, що світиться;
  • настільна лампа з регульованою яскравістю і температурою світла;
  • світлодіодні свічки, що імітують горіння вогню;
  • ретро-лампа в стилі Едісона;
  • проєктор «Зоряне небо».

Додаткове світло

Подібний декор створює просто неймовірну атмосферу, яка сподобається абсолютно всім. І дуже ймовірно, що таким подарунком користуватимуться справді щовечора.

І ще трохи ідей

Якщо ти ще не знайшла ідеальний затишний подарунок вище, пропонуємо тобі ще варіанти для натхнення.

килимок

  • пухнастий штучний килимок у формі шкури тварини — має чудовий вигляд і на підлозі, і на дивані чи банкетці, але при цьому жодний пухнастик не постраждав;
  • книготримачі на полицю цікавої форми — сьогодні можна знайти дуже стильні: від варіантів із написами до фігурок літературних чи кіношних персонажів;
  • мінісад або мініфонтан — це красиво і чудово заспокоює;
  • стильні свічники — тонкі та високі для однієї свічки або як підставки для цілих композицій;

Цікаво на тему: Як правильно оформити настінну галерею

  • підлогова підставка для зберігання журналів і книг — стильне доповнення до кавового столика у вітальні;
  • плетені органайзери або кошики — здається, сучасний інтер’єр уже немислимий без подібних предметів, які роблять простір більш естетичним;
  • підставки для косметики та парфумерії — ті, що крутяться, багатоярусні або з цікавих матеріалів (скла або дерева, наприклад) мають на туалетному столику просто розкішний вигляд;
  • красиві рамки для фото — щоб душевні кадри завжди нагадували про щасливі моменти.

органайзери

Тепер у тебе, напевно, не виникне проблем з вибором подарунків для будь-якого випадку тим, хто прагне створити комфортне та естетичне місце сили у своєму будинку. Не забудь додати статтю в закладки — попереду багато свят і приводів, для яких тобі знадобиться така «шпаргалка»😉

 

Читайте також:

16 Вересня / 2024 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *