15 найкращих масок для обличчя, незамінних взимку

Зима – час затишних светрів, гарячого какао і стократного перегляду улюблених фільмів. І поки ти насолоджуєшся цими моментами, твоя шкіра обурюється… Якщо влітку здається, що сонце – головний ворог епідермісу, то зима готує для нас свої «подарунки». Мороз, пориви вітру і сухе повітря в приміщенні не менш небезпечні й можуть залишити після себе слід на твоїй шкірі. Тому взимку не обійтися без додаткового догляду, і в цьому разі маски для обличчя стануть справжнім порятунком.

Що взимку відбувається зі шкірою

1-15-найкращих-масок-для-обличчя,-незамінних-взимку

Як не крути, але шкіра гостро реагує на негативний вплив довкілля, перепади температури та недостатній догляд. Тому так важливо залежно від пори року вносити невеликі зміни у свою б’юті-рутину. Давай же з тобою розберемося, як зима може вплинути на стан епідермісу:

  1. Холодний вітер і навіть невеликий морозець забирають цінну вологу у шкірного покриву. І це відбувається щоразу, коли ти вирушаєш на прогулянку, в улюблену кав’ярню або під час швидкої перебіжки в магазин. У результаті ти маєш усі шанси зіткнутися з сухістю, відчуттям стягнутості, почервонінням і лущенням шкіри. 
  2. Перепад температур при виході з дому на вулицю не щадить судини та капіляри. Вони звужуються і розширюються, що зі свого боку погіршує циркуляцію крові, може стати причиною появи почервоніння і запалення.
  3. Повертаючись додому, в тепло, твоя шкіра стикається з новим випробуванням – вплив сухого повітря в приміщенні. Обігрівачі та батареї з неймовірною силою сушать повітря, а це тільки погіршує ситуацію. Шкіра стає ще більш зневодненою, тьмяною і може почати вередувати – лущитися або реагувати подразненням.

Щоб не доводити шкіру до відчаю, американська академія дерматології рекомендує змінити крем на більш щільний, наносити його щоразу після вмивання. Якщо ти помітила, що шкіра почервоніла і стала дуже сухою, відмовся від кислот у догляді доти, доки не відновиш стан епідермісу. З цим тобі на ура допоможуть впоратися косметика з керамідами. А ще додатковим засобом для порятунку ситуації стане живильна і зволожувальна маска для обличчя, яка завжди має бути у твоєму арсеналі. 

Цікаво на тему: Що таке трансепідермальна втрата вологи і як її зупинити

01 Уход для лица и волос корея-1024х500_01

Як вибрати маску для обличчя на зиму

2-15-найкращих-масок-для-обличчя,-незамінних-взимку

Твоє головне завдання – повернути втрачену вологу і відновити пошкоджений епідермальний бар’єр. Тому, вибираючи маску для обличчя, звертай увагу на такі активні компоненти в складі:

Також, вибираючи косметичний засіб, орієнтуйся на свій тип шкіри. Крім того, що слід зосередитися на додатковому зволоженні та живленні, важливо ще й закривати ключові потреби епідермісу. Наприклад, чутливій шкірі потрібно швидко допомогти впоратися з почервонінням і заспокоїти її, а проблемній – налагодити роботу сальних залоз і прибрати запальні елементи. Думаю, ти вловила хід моїх думок. 

Щоб тобі було простіше увірватися в зимовий період, я зібрала невеличку добірку масок для різних типів шкіри, серед яких ти точно знайдеш що-небудь цікавеньке для себе. 

Цікаво на тему: Чи потрібен крем із SPF взимку

Найкращі маски для обличчя на зиму 

Шукай свій тип шкіри та вибирай маску для обличчя, яка підійде саме тобі.

Для сухої шкіри

1 Bielenda Professional Supremelab Microbiome Pro Care (972)

Зима стає справжнім випробуванням для сухого типу епідермісу. Шкіра і без того схильна до сухості часом стає настільки чутливою, що доводиться шукати перевірені SOS-засоби для відновлення. Якщо ти теж стикаєшся з такою проблемою, тоді тобі обов’язково потрібно доповнити свій догляд маскою Bielenda Professional Supremelab Microbiome Pro Care. Вона відмінно заспокоює, наповнює шкірний покрив вологою і відновлює. Маска підходить всім типам шкіри, а також може використовуватися як регенераційний засіб після агресивних косметичних процедур. Головними героями складу виступають вівсяне борошно та екстракт вівса. Ці компоненти добре заспокоюють, пом’якшують, зволожують і прискорюють процес відновлення епідермісу на клітинному рівні. 

2 Phytorelax Laboratories Bio Hydro Avena Face Mask Anti-Stress(1248)

Для інтенсивного зволоження також чудово підійде маска Phytorelax Laboratories Bio Hydro Avena Face Mask Anti-Stress. Вона була створена для догляду за сухою шкірою обличчя з гіперчутливістю. В основі формули гіалуронова кислота, екстракт вівса і рожева глина. Ці компоненти відновлюють гідробаланс, покращують тон обличчя, знімають подразнення, розгладжують дрібні зморшки та роблять шкіру сяюйливою. Ця маска варта твоєї уваги!

3 Just Kawaii Prebiotic Smoothie Mask (1264)

А як щодо зволожувального ананасово-апельсинового коктейлю з пробіотиками для твоєї шкіри? Запевняю, маска Just Kawaii Prebiotic Smoothie Mask стане твоєю улюбленою. Засіб добре живить, нормалізує гідроліпідний баланс, підвищує еластичність і допомагає уповільнити процеси старіння. Склад просто приголомшливий: екстракти ананаса й апельсина, пробіотики, ніацинамід. Для сухої шкіри – ідеальне рішення.

Цікаво на тему: Догляд за губами в міжсезоння: 10 класних бальзамів і масок для губ

Для нормальної шкіри

4 1025 Dokdo Sleeping Pack (327)

Засоби для догляду від корейського бренду Round Lab підкорили буквально всіх. Працюють вони дуже ефективно і мають натуральні компоненти в складі. Тому якщо й рекомендувати маску для обличчя, то однозначно від цього бренду. Косметичний засіб 1025 Dokdo Sleeping Pack рятує шкіру від сухості та лущення, відновлює захисні властивості епідермісу, робить обличчя оксамитовим і дарує сяйво. Такий ефект досягається завдяки правильно підібраним компонентам і їхній оптимальній концентрації. Маска Round Lab 1025 Dokdo Sleeping Pack містить у собі два головні активні компоненти: лактобіонову кислоту і гліцерин. У парі вони відмінно працюють над якістю твоєї шкіри.

5 Christina Sea Herbal Beauty Mask Strawberry (454)

У зимову пору року частенько хочеться побалувати себе чимось смачненьким і згадати літо… Твоя шкіра теж не проти поласувати сезонними фруктами. У такому разі не залишається нічого іншого, як поєднати приємне з корисним: додати до свого догляду професійну полуничну маску для обличчя Christina Sea Herbal Beauty Mask Strawberry. Вона зволожує і живить епідерміс, активізує процес регенерації, підвищує тургор і вирівнює тон обличчя. У складі ти знайдеш екстракти ромашки, полуниці та троянди. Консистенція засобу кремоподібна, а приємний аромат зробить твою рутину неймовірно приємною.

6 Biodance Bio-Collagen Real Deep Mask (731)

Ох, і галасу наробила ця корейська маска. Усі блогери, Tik Tok та Instagram просто завалені відео з цією тканинною нічною маскою. За нею полювали та продовжують полювати всі. Але давай чесно…, вона того варта. Biodance Bio-Collagen Real Deep Mask просто переверне твоє уявлення про стандартні маски для обличчя. Вона глибоко зволожує і живить шкіру, звужує пори, підвищує еластичність, зміцнює захисний бар’єр і розгладжує мікрорельєф епідермісу. Засіб гіпоалергенний і підійде абсолютно всім типам шкіри. А склад просто крутий: низькомолекулярний колаген і низькомолекулярна гіалуронова кислота, ніацинамід, пробіотики, аденозин і фільтрат дріжджів Galactomyces. Ця маска варта своїх грошей!

Цікаво на тему: 15 найкращих сироваток із ретинолом для всіх типів шкіри

Для чутливої шкіри

7 Esfolio Herb Essence Mask Sheet (135)

Якщо ти любиш тканинні маски, то я тобі рекомендую відкрити для себе таку – Esfolio Herb Essence Mask Sheet c екстрактом трав. Вона глибоко зволожує, пом’якшує, приємно охолоджує, тонізує, чинить антиоксидантну дію і знижує чутливість шкіри. Засіб може похизуватися високою концентрацією активних компонентів, що дозволяє насолодитися миттєвим результатом після застосування.

8 IsNtree Real Rose Calming Mask (173)

Тобі точно сподобається заспокійлива корейська маска для обличчя IsNtree Real Rose Calming Mask. У складі натуральні компоненти (екстракт троянди, аланін, аргінін, бетаїн), які дбають про чутливу шкіру. Засіб інтенсивно зволожує і допомагає уповільнити вікові зміни шкіри. Після використання маски ти помітиш, як покращився тон обличчя і зменшуються почервоніння. Епідерміс стане м’яким, пружним і сяючим. 

9 Eau Thermale Soothing Radiance Mask (230)

Маска Eau Thermale Soothing Radiance Mask від французького бренду дерматокосметики Avene чудово підійде чутливій і дуже сухій шкірі. Вона насичує епідерміс цінною вологою, чинить антиоксидантну дію, зменшує запалення, зміцнює захисний бар’єр шкірного покриву і заспокоює. Склад дуже гідний: екстракт червоних фруктів, вітамін E і термальна вода. Тож якщо тобі терміново потрібно буде відновити шкіру після морозу, ця маска тебе приємно здивує. 

Цікаво на тему: Твоя чутлива шкіра потребує відновлення. Чому і від чого?

Для комбінованої шкіри

10 Milky Piggy Cyborg Cyborg EGF Deep Power Ringer Mask Pack (75)

Важко буде знайти дівчину, яка не була б у захваті від масок бренду Elizavecca. Їх, напевно, люблять усі. Якщо у тебе комбінований тип шкіри, то я тобі рекомендую придивитися до маски Milky Piggy Cyborg Cyborg EGF Deep Power Ringer Mask Pack. Її можна використовувати для активного відновлення шкіри в зимовий період. Засіб прискорює процес регенерації, допомагає боротися з висипаннями, освітлює пігментацію, насичує епідерміс вологою, вітамінами та робить його менш схильним до негативного впливу навколишнього середовища. Ну, як можна не закохатися в цю маску. Що стосується складу, то він ідеальний: екстракт персика, кавуна і гамамелісу. Треба брати та не думати!

10 VitaminClub (84)

Додай у свою рутину маску VitaminClub з олією авокадо і 8-ма амінокислотами. Працює вона чудово: інтенсивно зволожує і живить, активізує процеси регенерації, уповільнює розвиток передчасного старіння, робить шкіру еластичною і бархатистою. Виробник додав до складу найтоповіші компоненти: фулеренову воду, зволожувальний комплекс з амінокислотами, олію авокадо, гіалуронову кислоту, вітаміни РР (ніацинамід), В5, Е і F.

10 Pure Skin Volcanic Ash Essence Mask Sheet (122)

Маски від корейського бренду Esfolio, як окремий вид мистецтва. Завдяки великому вибору можна знайти рішення для будь-якого типу шкіри, зокрема й для комбінованого. Тобі варто спробувати маску Pure Skin Volcanic Ash Essence Mask Sheet з вулканічним попелом. Вона матує шкіру, видаляє омертвілі клітини, при цьому добре зволожує, тонізує, підвищує тургор і вирівнює тон обличчя. Крім вулканічного попелу, до складу включено такі компоненти, як екстракт портулаку, вітамін С, сапоніни женьшеню, гіалуронова кислота. 

Цікаво на тему: Що таке пілінг-педи і як ними користуватися

Для жирної та проблемної шкіри

15 Dr. Jart+ Cryo Rubber With Soothing Allantoin (43)

Якщо на твоїй шкірі регулярно з’являються висипання, а ще й зима додає клопоту, нанеси альгінатну маску від Dr. Jart+ Cryo Rubber With Soothing Allantoin. Вона добре справляється з подразненнями, прибирає набряклість, зменшує запалення, заспокоює, живить і зволожує одночасно. Такий виражений ефект досягається завдяки класно підібраним компонентам: алантоїну, тигровій траві, водоростям і глині. Ця маска точно має у тебе бути для швидкого відновлення шкіри.

14 Frudia Green Grape Pore Control Mask (48)

Ще одна корейська маска, від якої будуть у захваті всі, хто має схильну до висипань шкіру, – Frudia Green Grape Pore Control Mask. Вона допомагає налагодити роботу сальних залоз, зменшує почервоніння, прискорює загоєння шкіри, захищає від вільних радикалів, насичує вологою і вітамінами. Тільки подивися на цей шикарний склад: екстракт зеленого винограду і грейпфрута, пантенол, олія манго і токоферол. Спробувати варто обов’язково!

13 Gigi Lipacid Mask (51)

Потрібно зменшити жирний блиск обличчя, звузити пори, усунути почервоніння, зволожити та відновити шкіру? З цим завданням чудово впорається маска ізраїльського бренду Gigi Lipacid Mask. Вона допомагає не тільки поліпшити якість епідермісу, а й стане паличкою-виручалочкою після використання пілінгів і проведення чисток. Основними інгредієнтами засобу виступають олія лаванди, екстракт ромашки, окис цинку, олігосахариди та амінокислоти. Шкіра отримає необхідний додатковий догляд, зберігаючи своє здоров’я і красу. 

Сподіваюся, ти пригледіла для себе цікаву маску на зиму? А якщо у тебе вже є свій перевірений чудо-засіб, обов’язково поділися в коментарях.

1 Корисна стаття-1200х200_01_ukr

Читайте також:

16 Жовтня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Оксана

    Дуже гарна стаття 👍❤️

Рекомендовані статті
0-11-помилок-у-догляді-за-шкірою
11 Червня / 2024 Догляд за обличчям