Оригінальні начинки для млинців на Масляну: ТОП-7

Масляна — мабуть, найлегальніший час у році для млинцевої party. Ну, коли ще відриватися цими ароматними золотистими смаколиками?! Солодкі й солоні, дріжджові й класичні, дієтичні й не дуже, з вишуканими інгредієнтами чи з тим, що було в холодильнику — млинці прекрасні в будь-якому вигляді. Навіть просто з медом або взагалі без нічого. Але якщо тобі хочеться підтримати традицію Масляної більш оригінально, EVA Blog зібрав різні смачні начинки для млинців без сліз єдинорога і яєць дракона у рецепті.

1-Масляна

Цікаво на тему: 3 найсмачніші рецепти млинців на Масляну від EVA Blog

Начинка з червоною рибою та вершковим сиром

Млинці чудово «залітають» із класичним наповненням для… ролів! Вершковий сир, будь-яка слабосолона червона рибка, скибочка огірка й авокадо, м-м-м… Виходять такі собі млинці-суші по-українськи. Дуже смачно, святково і зовсім нескладно!

2-Начинка-з-червоною-рибою-та-вершковим-сиром

Інгредієнти:

  • крем-сир — 200 г;
  • слабосолоний лосось або сьомга — 300 г;
  • огірок — 1-2 шт.;
  • авокадо — 1 шт.;
  • кріп, петрушка — за бажанням.

3-Начинка-з-червоною-рибою-та-вершковим-сиром

Приготування:

Змасти млинець вершковим сиром (попередньо в нього можна додати подрібнену зелень). Виклади зверху шматочок риби та нарізаний тонкою соломкою огірок та авокадо. Млинець можна скласти конвертиком, а можна зробити оригінальне оформлення, згорнувши його рулетом і нарізавши на порційні шматочки як роли.

Шукай EVA Blog в Instagram

Томати + м’ясо + чорнослив

Є тут любителі нестандартних гастрономічних поєднань? Якщо так, то обов’язково потрібно спробувати м’ясні млинці з чорносливом і помідорами. Просто пальчики оближеш!

4-Томати-+-м’ясо-+-чорнослив

Інгредієнти:

  • м’ясо (свинина, яловичина, птиця або мікс) — 500 г;
  • помідори — 2 шт.;
  • чорнослив — 150 г;
  • кетчуп або томатний соус — 2-3 ст.л;
  • спеції, сіль, зелень — до смаку.

5-Томати-+-м’ясо-+-чорнослив
Приготування:

  1. Відвари м’ясо, дай йому трохи охолонути та подрібни будь-яким зручним способом — поріж на кубики або перетвори на фарш у блендері.
  2. Чорнослив промий під проточною водою і залий окропом, щоб він став м’якшим. Остуди та теж подрібни його. Краще робити це ножем, щоб у блендері він не перетворився на кашу.
  3. Помідори поріж кубиками, подрібни кріп, петрушку або іншу зелень, якщо будеш її додавати.
  4. З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо сіль і спеції на смак, а також будь-який томатний соус (крім пасти — вона занадто концентрована). Регулюй консистенцію з його допомогою — можна додати більше, щоб начинка вийшла соковитішою.
  5. «Упакуй» м’ясну масу в млинець — і вуаля!

Цікаво на тему: Українська кухня: 5 традиційних рецептів із різних областей

Шпинатно-сирна начинка з соусом бешамель

Цей варіант напевно сподобається вегетаріанцям і всім фанатам сиру, оскільки його тут буде дійсно багато! Ну, а соус бешамель, попри пафосну назву, готується простіше простого практично з того, що є в холодильнику у всіх.

6-Шпинатно-сирна-начинка-з-соусом-бешамель

Інгредієнти:

  • моцарела — 200 г;
  • пармезан — 100 г;
  • сир із пліснявою (дор-блю або горгондзола) — 100 г;
  • шпинат свіжий — 100 г;
  • зелена цибуля, кріп — по 20 г;
  • вершкове масло — 10 г.

7-Шпинатно-сирна-начинка-з-соусом-бешамель

Для соусу:

  • молоко — 250 мл;
  • вершкове масло — 30 г;
  • борошно — 1 ст.л;
  • сіль, мускатний горіх — на смак.

8-Шпинатно-сирна-начинка-з-соусом-бешамель

Приготування:

  1. Спочатку займемося соусом. У сотейнику розтоплюємо 50 г масла. Додаємо до нього борошно, сіль і мускатний горіх та обсмажуємо до золотистого кольору буквально 1 хвилину. Коли маса загусне, вливаємо молоко, постійно помішуючи. Краще вінчиком — так не буде грудочок. Провари соус ще хвилини 2 до загустіння (тут важливо не перетримати його на вогні) і остуди.
  2. Натри весь сир на великій тертці.
  3. Шпинат промий під проточною водою і злегка обсмаж його на сковороді з вершковим маслом. Він має стати більш м’яким. Відкинь його на друшляк, щоб стікала зайва рідина.
  4. Після цього змішай шпинат із тертим сиром, додай до суміші трохи зеленої цибулі та кропу, а також остиглий соус, щоб начинка вийшла ніжнішою.
  5. Збираємо. Виклади на млинець отриману начинку і згорни улюбленим способом. Насолоджуйся!

Цікаво на тему: 5 соусів, з якими будь-які страви будуть ще смачнішими

Млинці з грибами та куркою

Здається, це поєднання вже стало класикою. Куряче філе в поєднанні з печерицями чудове і в салаті, і в піці, і, звісно ж, у вигляді начинки для млинців. Прекрасний ПП-варіант навіть на кожен день. Щоправда, для тих, хто хоче позбутися пари-трійки кілограмів до літа, млинці зі страви краще виключити. 😅

9-Млинці-з-грибами-та-куркою

Інгредієнти:

  • куряче філе — 500 г;
  • печериці — 500 г;
  • сметана — 3-4 ст.л;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • спеції, сіль, зелень — на смак;
  • вершкове масло (для обсмажування) — 10 г.

10-Млинці-з-грибами-та-куркою

Приготування:

  1. Відварюємо філе і ріжемо його на дрібні кубики або подрібнюємо в блендері.
  2. На сковорідку викладаємо олію, подрібнену цибулю і печериці. Обсмажуємо і чекаємо, коли рідина від грибів випарується (але, щоб прискорити процес, її можна просто злити, а потім ще трохи підсушити на невеликому вогні).
  3. Додаємо подрібнену курятину, спеції, часник, зелень і сметану. Перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою хвилин 5-7.
  4. Лайфхак — якщо в курячо-грибній начинці рідини все одно виявилося забагато, можна додати 1 ст. л борошна і потримати на вогні ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи.
  5. Викладаємо отриману масу на млинець, загортаємо і подаємо.

Цікаво на тему: 6 смачних рецептів ролів із лаваша

Солона начинка з сиром

Нам звичніше бачити сир як основу для десертів, але він прекрасний і в солоному вигляді. Особливо в оточенні твердого сиру, часнику та зелені. Обов’язково спробуй!

11-Солона-начинка-з-сиром

Інгредієнти:

  • сир 5% — 300 г;
  • твердий сир — 200 г;
  • сметана або грецький йогурт — 100-200 г (дивись за сухістю сиру);
  • часник — 1 зубчик (можна більше, якщо любиш гостріше);
  • сіль, зелена цибуля, петрушка, кріп — на смак.

12-Солона-начинка-з-сиром

Приготування:

  1. Розминаємо виделкою сир зі сметаною. Маса має вийти, як щільний крем, тому кількість останньої регулюй за місцем.
  2. Натираємо сир на великій тертці. Чистимо часник і подрібнюємо зелень.
  3. З’єднуємо розім’ятий сир, твердий сир і зелень, додаємо сіль і спеції на смак і гарненько перемішуємо.
  4. Загортаємо начинку в млинець і можна посипати зверху зеленню для краси.

Цікаво на тему: Спеції: види, користь і застосування

Сирні млинці з вишневим конфітюром з сиром

Перейдемо до солоденького. Ніжна сирна маса та ароматний конфітюр із вишні — як тут взагалі можна встояти?! Надихайся, переглядай свої запаси заморожених ягід і біжимо готувати цю смакоту!

13-Сирні-млинці-з-вишневим-конфітюром-з-сиром

Інгредієнти:

  • сир 5% — 400 г;
  • сметана або грецький йогурт — 3-5 ст.л;
  • цукор — 3-4 ст.л (можна менше або більше);
  • ванільний цукор або какао — на смак.

14-Сирні-млинці-з-вишневим-конфітюром-з-сиром

Для конфітюру:

  • заморожена вишня без кісточки — 300-400 г;
  • цукор — 3 ст.л (теж регулюй до свого смаку);
  • крохмаль — 1,5-2 ст.л.

15-Сирні-млинці-з-вишневим-конфітюром-з-сиром

Приготування:

  1. Почнемо з конфітюру. Перекладаємо вишню в сотейник або невелику каструлю, засипаємо цукром і накриваємо кришкою. При нагріванні ягоди виділяють сік, тому воду можна не додавати. Доводимо до кипіння і тримаємо на вогні ще кілька хвилин.
  2. Крохмаль розводимо з вишневим соком, гарненько перемішуємо і відправляємо в сотейник. Томимо на вогні ще кілька хвилин до загустіння.
  3. Сир, сметану і цукор перебиваємо блендером до однорідної маси або добре розминаємо виделкою. Якщо маса вийшла дуже сухою, можна додати більше йогурту або сметани, а якщо навпаки, рідка, ситуацію врятує какао. Консистенція має нагадувати пружний крем.
  4. На млинець викладаємо сирну масу, зверху — цілі ягоди, і поливаємо вишневим конфітюром. Можна згорнути десерт конвертом, а для подачі прикрасити цукровою пудрою або топінгом — шоколадним чи ягідним. А можна зібрати цілий торт! Використовуй млинці як коржі, перемазуй їх сирним кремом і викладай вишню між шарами. Bon appetite!

Цікаво на тему: Рецепт смачного тертого пирога з ягодами

Млинці з апельсиновим заварним кремом

Заварний крем — мабуть, один із найпопулярніших варіантів для десертів і начинки млинців, зокрема. Він не складний у приготуванні й не вимагає якихось особливих інгредієнтів, але у класичному вигляді вже якось приївся. А що, якщо ми тобі запропонуємо альтернативний варіант з апельсином?

16-Млинці-з-апельсиновим-заварним-кремом

Інгредієнти:

  • молоко — 500 мл;
  • апельсин — 3 шт. (великі);
  • яйця — 4 шт.;
  • цукор — 120 г;
  • кукурудзяний крохмаль — 20 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • ванілін, цедра апельсина — за бажанням.

17-Млинці-з-апельсиновим-заварним-кремом

Приготування:

  1. Миємо апельсини. Якщо ти будеш додавати цедру, тоді спочатку натри її на дрібній тертці. Потім почисть апельсини, і видави сік за допомогою електричного або ручного соковидавлювача.
  2. У сотейник виливаємо 400 мл молока, апельсиновий сік, додаємо цукор і ванілін.
  3. Поки основна маса нагрівається, в окремій ємності з’єднуємо 4 яйця, крохмаль і решту 100 мл молока. Гарненько перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.
  4. Вливаємо яєчно-крохмальну масу в молоко, що нагрівається, постійно помішуючи. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тримаємо ще кілька хвилин. Помішувати не забуваємо.
  5. Вимикаємо плиту. У крем додаємо вершкове масло та цедру. Охолоджуємо і можна начиняти наші приголомшливі апельсинові млинці. А ще — капкейки, еклери, торти або просто уминати ложкою.

Цікаво на тему: 7 рецептів десертів, які можна приготувати в домашніх умовах

Який рецепт тобі сподобався найбільше і чим ти будеш дивувати близьких на цю Масляну? Не забудь додати статтю в закладки, щоб не втратити!

Читай також:

28 Лютого / 2024 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *