Випікати Великодні паски — це завжди справжнє задоволення! Кожна господиня намагається здивувати рідних новими смачними рецептами, способами випікання і майстерним прикрашанням святкової здоби. Проте існують прості, перевірені часом рецепти пасок, які завжди виходять як треба. Готуються вони легко, без зайвих клопотів і витрат. І ми хочемо поділитися ними із вами.
Існує сила силенна методів випікання великодніх смаколиків. Одні готують ще за бабусиними рекомендаціями, записаними на листівочці, інші дивляться лайфхаки відеоблогерів, та далеко не в кожного вдається їх уміло застосувати. Ми підготували універсальні поради, аби ваші пасочки вийшли ідеальними з першого разу:
1. Замішувати тісто потрібно у теплій кімнаті без протягів, тоді підійматися воно буде набагато краще.
2. Найбільш відповідним для пасок вважаються саме “живі” дріжджі тому, що вони швидше допомагають тісту піднятися.
3. Борошно для випічки любить “дихати”, отже його варто просіяти крізь сито 2-3 рази. Тоді ваша здоба буде пухкою і ніжною.
4. Дивовижного пряного аромату паскам надає невелика кількість рому або коньяку.
Тримайте лайфхак: щоб родзинки рівномірно розподілилися у тісті, треба притрусити їх невеликою кількістю борошна.
5. Окрім міцного алкоголю у тісто можна додати прянощів — корицю, ваніль, мускатний горіх, кардамон, те, що вам найбільше до вподоби. Також чудовий смак подарує цедра улюбленого цитруса.
6. Щоб випічка не була блідою, можна підфарбувати її щіпочкою куркуми.
7. Тісто на паски потребує тривалого замісу — не менше 15 хвилин, тоді воно буде еластичним, не прилипатиме до форми та добре підніметься.
8. Перед тим, як розкладати майбутні паски у формочки, треба дочекатися, поки тісто збільшиться у 3 рази, а після ще раз замісити. Коли заготовлення піднімуться до самих країв форм, тоді можна відправляти їх у духовку.
Запам’ятайте, що тісто має піднятися три рази. Вперше, це опара, вдруге — коли всі інгредієнти додані, і втретє — у формочках.
9. Якщо поставити на нижню полицю духовки ємність з водою, то паски не пригоратимуть.
10. Готову випічку варто покласти на бік до повного охолодження, щоб вона не опустилася під власною вагою.
Цікаво на тему: Великодні паски: прості рецепти, які не підведуть, а також святкове меню
Поговорімо саме про традиційні рецепти пасок, які не потребують кулінарної підготовки та завжди виходять смачними, м’якими та ароматними.
Для випікання вам знадобляться:
Час починати приготування:
Коли здоба охолоне, можете прикрашати та подавати до столу.
Читайте також: Великодні традиції: як провести свято з родиною
Це дуже смачний варіант, який на смак нагадує всіма улюблений чизкейк❤️ Отже, підготуйте наступне:
Сирна паска трішки довше випікається, проте швидше збирається, подивімося:
Якщо скоринка вийшла сухою, додайте зверху трішки теплого молока, тоді вона стане м’якою і ніжною.
І наостанок пропонуємо рецепт великоднього кексу з горішками на апельсиновому соці, що має дивовижний аромат і прекрасно смакує з ранковою кавою. Підготуйте такі інгредієнти:
Готується така здоба у три прості кроки:
Нехай цьогоріч приготування пасок на Великдень принесе вам родинний затишок і спокій. Бажаємо добробуту кожній сім’ї у це світле свято!
Буде цікаво почитати:
Ім'я користувача: | |
---|---|
Номер картки лояльності: | |
Бонусів на рахунку: | |
Кешбек-бонусів на рахунку: |
Коментарі покищо відсутні