Як швидко прибрати живіт та боки: вправи та обгортання

Хтось купує на відпочинок рятувальний круг, а хтось їде зі своїм, рідним, який встиг непогано округлитися під час зими 😞 Жирок на животі та боках – це дратівливий фактор не тільки для жінок, а й для чоловіків. Він відкладається дуже швидко, але позбутися його ще те завдання.

Час читання: 7 хвилин та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Але не варто засмучуватися. EVA Blog зібрав для вас перевірені способи позбавлення від жирових відкладень в області живота та боків 😉

Чому жир любить боки та живіт?

Для початку трохи заглибимося в саму суть проблеми. Для стабільного функціонування організму потрібна енергія. Навіть коли ви спите, дихаєте та займаєтеся звичними справами, організму потрібна енергія. Основним її джерелом є вуглеводи. Коли вуглеводів надходить дуже багато і ви не встигаєте їх витратити, вони трансформуються у жир. І найкращим сейфом для жирових відкладень є саме живіт та боки. Це малоактивні області тіла, де жирок спокійно існує і ніщо не може його потурбувати.

Чому жир любить боки та живіт

Основні причини появи жиру на боках та животі

Причини зростання жирової тканини очевидні, але ми обов’язково маємо ще раз на них звернути увагу:

  • статева приналежність. Жінки за своєю природою схильні до накопичення жиру в організмі. Відкладається він найчастіше саме на стегнах, животі та сідницях. У здорових представниць прекрасної половини відсоток жиру в організмі становить 18-20% від маси тіла, тоді як у чоловіків 10%. Така різниця пояснюється тим, що жінка виношує дитину та годує її за рахунок резервів власного організму. До того ж гарні контури жіночої фігури якраз і створює цей жирок;

Жінки схильні до накопичення підшкірного жиру

  • гормональний збій. Гормони регулюють велику кількість функцій в організмі: метаболізм, реакція на стрес, поява голоду, статевий потяг і не тільки. Як тільки в цій ідеально налагодженій системі відбувається збій, людина може спостерігати збільшення жирових відкладень у животі. Ця проблема носить назву “Гормональний живіт”. У процес можуть бути залучені гормони щитоподібної залози, надлишок гормону стресу (кортизолу), менопауза та полікістоз у жінок, дисбаланс статевих гормонів і не тільки. Надутий живіт цілком вирішувана проблема, що вимагає особливої ​​уваги та комплексного підходу;
  • неправильне харчування. Любов до фастфуду, напівфабрикатів, жирної їжі, неконтрольоване споживання солодощів може спричинити утворення жиру. Також не варто сідати на дієти. Організм на них реагує дуже погано. Відмовлятися від тих чи інших продуктів, обмежувати себе у кількості порцій – теж не найкраща ідея. Так, спочатку ви худнете, вага зменшуватиметься, але це до тих пір, поки ви не “зістрибнете” з дієти. У цей час запускається процес самозбереження. Саме тому вага після дієти стрімко зростає. Організм починає запасатися жиром на той випадок, якщо ви захочете знову голодувати або сісти на новомодну дієту. Ваше харчування має бути збалансованим та регулярним, щоб не вводити свій організм у режим самозбереження та набору жиру;

Неправильне харчування

  • стрес. Зайве хвилювання та хронічний стрес призводять до вироблення такого гормону, як кортизол. Зазвичай підвищений рівень гормону стресу в крові не має поганого впливу, але в деяких випадках він стає причиною збільшення ваги у проблемних зонах (на талії та стегнах). До того ж часто люди просто заїдають стрес, що є додатковим стимулом для процесу відкладення жиру;
  • малорухливий спосіб життя. З’їдаючи більше калорій, ніж витрачаєте, ви гарантовано підвищуєте ризики появи надмірної ваги. Регулярні фізичні навантаження допоможуть залишатися у формі, спалити зайвий жир, зробити фігуру підтягнутою та привабливою. Не лінуйтеся, працюйте над собою.

Малорухливий спосіб життя

Цікаво по темі: Зайва вага насправді не зайва?

Як швидко позбутися жирових відкладень у проблемних зонах

Прибрати живіт та боки за тиждень просто нереально. Причина проста жирові відкладення в цій області йдуть в останню чергу. Ви можете качати прес кожен день, робити вакуум і виконувати інші вправи для проблемних зон так ви тільки зробити м’язи живота міцнішими, що теж непогано, але це не вирішує проблему. Втрата жиру на животі та боках безпосередньо пов’язана із загальною втратою ваги. Тут потрібен комплексний підхід і про нього ми розповімо.

EVA y Viber

Загальні поради щодо усунення складок на животі

Щоб вовчок не міг в черговий раз ухватити за бочок, слідуйте простим рекомендаціям:

  • обмежте кількість солодкого. Продукти, що містять велику кількість цукру, та солодкі напої стимулюють набір ваги. Коли в організм надходить велика кількість цукру, печінка перевантажується фруктозою та трансформує її в жир. Зведіть до мінімуму такі продукти, зовсім відмовлятися від солодкого теж не варто. Все добре в міру;

Обмежте кількість солодкого в раціоні

  • більше білків. Продукти багаті на білок добре втамовують голод, підвищують метаболізм, а також допомагають знизити вагу без її подальшого повернення;
  • не забувайте про корисні жири. Додайте у свій раціон авокадо, оливкову олію, горішки, насіння та жирну рибу. Попри те, що корисні жири містять багато калорій, їхнє вживання в помірних кількостях допоможе налагодити обмін речовин і скинути зайві кілограми;

Корисні жири у раціоні

  • клітковина – те, що треба. Вживання харчових волокон також допоможе покращити фігуру. У щоденному раціоні має бути достатньо рослинної їжі. Клітковина покращує травлення та підтримує мікрофлору кишківника, втамовує голод та зберігає почуття ситості. Одне з досліджень показало, що вживання 10 г розчинної клітковини на день було пов’язане з втратою жиру в області живота;
  • пийте воду. Підтримка водного балансу сприятливо впливає обмін речовин, травлення і навіть допомагає схуднути. Не вірите? Тоді ловіть цікаве дослідження, в якому брали участь жінки з надмірною вагою. Щодня вони випивали понад один літр води протягом 12 місяців і це призвело до втрати 2 кг ваги. Також прийом води перед їжею допоможе у боротьбі з жировими відкладеннями.

Водний баланс при схудненні

Цікаво по темі: Що таке інтуїтивне харчування і як за його допомогою схуднути

Вправи для зниження ваги

Як би не хотілося, але без спорту не обійтись. У домашніх умовах цілком можливо тренуватися та отримувати помітний результат. Як вже говорили раніше, не вдасться спалити жир лише у певній частині тіла. Це фізично неможливо, тому працювати доведеться над усім тілом.

Отже, пропонуємо вам ТОП-5 вправ для жироспалювання:

  1. Берпі;
  2. Стрибки зі скакалкою;
  3. Скелелаз;
  4. Біг на місці;
  5. Присідання із вистрибуванням.

Вправи для зниження ваги

Крім цього, добре спалюють калорії піші прогулянки, біг, велопрогулянки, плавання і не тільки. Все залежить лише від ваших уподобань. Пам’ятайте, що навіть легкий фітнес це вже великий крок до ідеальної фігури.

Цікаво по темі: Фізкультура і здоров’я: вплив спорту на організм

Обгортання

А чому б не прискорити процес ще й домашніми процедурами, які непогано зарекомендували себе? Наприклад, можна спробувати обгортання. Це простий і водночас усім доступний спосіб боротьби з проблемними ділянками на тілі. Процедура має ряд переваг:

  • підвищує тонус судин та покращує кровообіг;
  • стимулює процес розпаду підшкірної жирової тканини;
  • омолоджує шкіру та підтягує її;
  • виводить токсини;
  • знімає набряки.

Для усунення жирових відкладень на животі та боках ідеально підійде гаряче обгортання. В основному воно використовується для:

  • лікування та профілактики целюліту;
  • корекції проблемних зон тіла;
  • підвищення пружності шкіри.

Домашні обгортання

Ми підготували три топові рецепти обгортання:

  1. Медове обгортання. Необхідно змішати 2 столові ложки сухої гірчиці з водою до утворення в’язкої консистенції, як у сметани. Додати таку кількість меду, щоб співвідношення було 1:1. Тепер готову суміш можна наносити на тіло.
  2. Обгортання з корицею, глиною та ефірними оліями. Змішайте столову ложку чорної глини, три чайні ложки кориці, і 5 крапель ефірної олії цитрусових (підійде грейпфрут або апельсин). Потім додайте воду, щоб утворилася густа суміш. Готово, можете наносити на проблемні місця.
  3. Обгортання із зеленим чаєм. Подрібніть у кавомолці або ступці 2-3 столові ложки зеленого чаю. Залийте гарячою водою до кашецеподібного стану і дайте настоятися. Потім в цю суміш додаємо 2-3 краплі будь-якої ефірної олії, що має антицелюлітну дію (наприклад, олія лимона, грейпфрута, розмарину). Тепер готову суміш можемо наносити на тіло.

Після нанесення будь-якої суміші необхідно обернути проблемні місця плівкою та лягти під ковдру. Час проведення процедури приблизно 10-40 хвилин. Тут все залежить від ваших почуттів.

Пам’ятайте, що красива та підтягнута фігура – ​​це завжди важка праця, яка потребує комплексного підходу. Прислухавшись до всіх рекомендацій з цієї статті, ви зможете позбутися живота та боків ефективно та без шкоди для здоров’я.

 

Читайте також:

13 Червня / 2022 Жіноче здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Влад

    Всё предельно ясно.

Рекомендовані статті
0-9-ознак,-що-ви-п’єте-мало-води
11 Грудня / 2023 Жіноче здоров'я
Чому я втрачаю вагу, але не жир на животі
14 Листопада / 2023 Жіноче здоров'я
Як позбутися похмілля: 7 ефективних способів
19 Грудня / 2023 Жіноче здоров'я