Скарбниця здоров’я: Які продукти мають бути на вашій кухні

Наявність корисних продуктів на вашій кухні дозволить готувати здорові та смачні страви навіть коли немає часу. Як часто ви знаходите цікавий рецепт, але після вивчення переліку інгредієнтів відмовляєтесь від приготування страви через те, що у вас немає якихось горіхів, оливкової олії чи яблучного оцту? Щоб зробити свій раціон смачним та здоровим і менше перекушувати фаст-фудом, завжди майте в запасі продукти для корисних страв. Які саме — читайте в новій статті від EVA Blog!

Соєвий соус

Корисний та смачний замінник солі для салатів та інших страв. Приготований за правилами справжній соєвий соус уповільнює процеси старіння, багатий цілою низкою корисних речовин. Обираючи соєвий соус, зверніть увагу на склад: він не має містити консервантів — лише соєві боби та пшениця. Оптимально вживати не більше 2 столових ложок соєвого соусу на добу

Морська сіль

Замість звичайної солі майте на своїй кухні морську. Вона містить величезну кількість мінеральних компонентів та вважається більш корисною, аніж поварена. Використовуйте її в приготуванні гарнірів і перших страв.

Оливкова олія

Найкраще обирати олію холодного віджиму — з написом Extra Virgin на обгортці. Для приготування такої олії використовують лише свіжі оливки без термічної обробки. Оливкова олія — головний продукт середземноморської дієти, яку вважають однією з найбільш здорових. Її можна використовувати під час приготування салатів, риби, овочів тощо.

Грецький йогурт

Ще один традиційний середземноморський продукт. При виготовленні такого йогурту його пропускають крізь фільтр, щоб видалити сироватку. В результаті отримують дещо схоже на сир і йогурт. Він містить багато білків та кальцію і може вживатись як окрема страва для перекусу, так і додаватись до салатів чи соусів замість калорійного майонезу.

Чорний шоколад

Мало хто знає, але саме чорний шоколад вважається здоровим смаколиком, надзвичайно багатим на корисні речовини. Його можна вживати як окремо, так і використовувати в приготуванні десертів та навіть м’яса! Просто додайте невеликий шматочок гіркого шоколаду, що містить не менше 70% какао, під час тушкування яловичини — і ви отримаєте вишукану та ніжну страву з ледь помітним шоколадним відтінком.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Мед

Про те, наскільки корисний мед, певно, відомо всім. Він багатий вітамінами, мінералами та на 80% складається з вуглеводів. Мед може стати як самостійним смаколиком, наприклад, разом з млинцями, так і використовуватись замість цукру у випічці, овочевих та м’ясних стравах, напоях.

Яблучний оцет

Мабуть, найбільш здоровий серед усіх оцтів. Він має легкий смак і приємний аромат, а ще активно бере участь у виведенні токсинів з організму, тому його часто використовують у детокс-меню. Яблучний оцет можна використовувати як спецію під час приготування страв із м’яса та риби, у маринадах та навіть додавати до компотів. Щоб яйця легко чистились, додайте у воду під час варки трохи оцту, а якщо додати 1 чайну ложку оцту до рису під час варіння, він не злипатиметься.

Банани

Смачні, недорогі та доступні протягом усього року банани можуть стати як просто корисним перекусом, так і використовуватись у приготуванні фруктових салатів, смузі, морозива тощо. Спробуйте незвичайний десерт — шматочки банана обсмажені в карамелі.

Морська капуста

Майте на своїй кухні і свіжі, і сушені водорості. Вони мають природній злегка солоний присмак, що дозволить знизити кількість солі у їжі, а ще багаті на йод, вітаміни та мікроелементи, корисні для організму. Просто подрібніть сушену морську капусту і додавайте до будь-яких страв. Ще один варіант використання — залити на кілька годин водою та додавати до улюблених салатів.

Лимони

Можна додавати до чаю, поливати соком лимона рибу та м’ясо, використовувати при маринуванні продуктів, додавати до салатів, соусів, десертів. До речі, якщо ви приготуєте салат з лимонним соком без солі, ніхто не помітить її відсутності. Овочі, збризнуті лимонним соком, краще збережуть свій колір під час приготування. А ще лимони відрізняються надзвичайно низькою калорійністю, тож їх можна вживати без побоювань за талію.

Почніть накопичувати свою скарбницю здоров’я — і планувати корисне та смачне меню стане набагато простіше! Звичайно, наведений перелік далеко не повний, і кожна господиня має свої кулінарні хитрощі. А які знаєте ви? Поділіться своїм досвідом у коментарях.

27 Жовтня / 2017 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *