Пропонуємо п’ять цікавих страв, де замість м’яса зустрічаються різні види рибки, смачні печені овочі та інші апетитні й корисні продукти. Тобі сподобається, адже їх легко готувати нашвидкуруч, а на смак усі страви та закуски просто неперевершені. Приступимо?
Скумбрія на грилі
Ця смачна й соковита друга страва пасуватиме до твоєї вечері за келихом гарного вина. В ній немає нічого важкого, лише запечена на грилі рибка, доповнена овочами та крапельками лимона для більш насиченого смаку. Перевір сама, як це апетитно!

Інгредієнти:
- скумбрія – 2-3 шт;
- олія;
- сіль;
- перець;
- лимон;
- цукіні зелений – 2 шт;
- цукіні жовтий – 2 шт;
- кабачок – 2 шт;
- соєвий соус – 40-50 мл;
- оливкова олія – до смаку.
Подробиці приготування – у наступному відео:
Цікаво на тему: Прості та смачні рецепти страв із консервами
Турецькі бублики Симіти
Симіти у Туреччині, як і круасани у Франції – це фірмові ласощі на будь-який випадок. Бублики з кунжутною посипкою апетитно хрумтять зовні, а всередині схована ніжна м’якоть. Розріж один упоперек, додай улюблену начинку, наприклад, м’який сир, фруктовий джем або просто намасти вершковим маслом, й отримаєш найсмачнішу закуску, що ти куштувала!

Інгредієнти:
- борошно – 500 г + 50 г для посипки;
- вода – 300 мл;
- олія – 60 мл;
- сухі дріжджі – 2 чайні ложки;
- патока або сироп – 2 ст. л;
- суміш білого та чорного кунжуту;
- сіль та цукор – до смаку.
Про секрети приготування Симітв тобі розповість фуд-блогерка Анастасія Іванцова:
Цікаво на тему: Вечір японської кухні: готуємо рамен, гьодза та бісквіт із TikTok
Печений нут з овочами
Лови поживний перекус, що готується за 15 хвилин! Тобі знадобляться лише нут, свіжі овочі та дрібочка улюблених спецій. Насолоджуйся!

Інгредієнти:
- нут консервований – 1 банка;
- морква – 2 шт;
- перець білозірка – 3 шт (середній);
- кабачок – 1 шт;
- помідори чері – 5 шт;
- часник;
- лимон;
- копчена паприка;
- сіль.
Легко готувати з відео на каналі КУС КУС:
Цікаво на тему: Добірка “легких” (дієтичних) страв
Смачна юшка з коропа
Цю неперевершену рибну юшку особливо цінують на Миколаївщині. Її обожнювали наші пращури, але страва досі популярна у сучасній українській кухні, особливо під час посту.

Інгредієнти:
- короп – 1 шт;
- цибуля – 2 шт;
- морква – 2 шт;
- картопля – 2 шт;
- томатна паста – 3 ст. л;
- часник – 2 зубчики;
- лавровий лист;
- перець та сіль – до смаку;
- олія;
- багет;
- петрушка.
Готувати наваристу рибну юшечку тебе навчить мандрівниця Маріана Маглич:
Цікаво на тему: Українська кухня: 5 традиційних рецептів з різних областей
Рулетики з баклажанами та горіхами
Наостанок смачненьке – легкі рулетики з баклажанами та волоськими горіхами, які прийшли до нас з Грузії. Поєднання зелені, горіхів та пікантних спецій чудово розігріває апетит та налаштовує на смачну трапезу!

Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт;
- волоські горіхи – 100 г;
- хмелі-сунелі;
- перець червоний гострий;
- часник – 1 шт;
- зелень – кінза, кріп, базилік;
- коріандр;
- олія;
- сіль – до смаку.
Як готуються рулетики з баклажанів по-грузинськи – дивись у відео:
Цікаво на тему: ТОП-5 страв грузинської кухні для смачної та ситної вечері
Ще трішечки до завершення посту, й можна буде повернутися до м’яса, а поки разом поласуємо гарними стравами, що стануть його чудовою альтернативою. Напиши у коментарях, що з підбірки смакувало саме тобі 😋






















Коментарі покищо відсутні