Чи потрібен крем з SPF взимку

Відсутність сонцезахисного крему в зимовому догляді за шкірою – груба помилка, якої припускається багато хто. Всі дерматологи та косметологи в один голос скажуть, що санскрін необхідно використовувати протягом усього року. Тому мерщій діставай свій улюблений кремчик із засіки і не забувай наносити перед кожним виходом на вулицю.

Чому взимку потрібно використовувати сонцезахисний крем

1 Чи потрібен крем з SPF взимку

Багато людей відмовляються від санскріну в холодну пору року, бо вважають, що він уже не потрібен. Ризик згоріти мінімальний і тому навіщо зайвий раз перевантажувати шкіру… Але навіть якщо ти не відчуваєш те приємне тепло від сонечка взимку, це зовсім не означає, що воно перестало випромінювати УФ-промені. Сонячна активність зберігається протягом усього року і незалежно від сезону продовжує пошкоджувати клітини епідермісу, спричиняючи масу неприємностей:

  • фотостаріння;
  • втрата тургору й еластичності епідермісу (через руйнування колагену й еластину);
  • поява пігментних плям;
  • окислювальний стрес;2-Чи-потрібен-крем-з-SPF-взимку
  • зневоднення епідермісу (+ вплив холодного повітря і сильного вітру, які додатково сушать);
  • погіршення стану шкіри, схильної до акне;
  • ризик появи раку шкіри або передракових станів.

Instagram_02_Blog

Сюди ж додаємо факт наявності снігу та льоду, які можуть відбивати до 90% ультрафіолетових променів, збільшуючи їхню інтенсивність впливу. Так-так, весь цей удар бере на себе твоя шкіра. 

Тому ти обов’язково повинна подбати про те, щоб санскрін завжди був у твоїй рутині. Він допоможе зберегти молодість, красу і сяйво шкіри. 

Цікаво на тему: Сонцезахисні засоби: види, особливості та як вибрати

01 Уход для лица и волос корея-1024х500_01

Який SPF краще підходить для зими

3-Чи-потрібен-крем-з-SPF-взимку

Взимку цілком буде достатньо сонцезахисного крему з рівнем захисту SPF 30. Але якщо ти багато часу проводиш на вулиці, займаєшся активними видами спорту, вирушаєш у гори, в такому разі тобі потрібен надійніший захист – SPF 50.

Не забувай про найпростіші правила використання санскріну:

  • наносити засіб на всі відкриті ділянки шкіри, включно з губами;
  • санскрін варто використовувати за 20 хвилин до виходу на вулицю;
  • повторно наноси засіб кожні дві години, якщо сонцезахист на хімічних фільтрах, то оновлювати його не потрібно.

Цікаво на тему: Що потрібно знати про антиоксидантний догляд за шкірою

Топ 6 санскрінів на зиму

4-Чи-потрібен-крем-з-SPF-взимку

Ідеальний сонцезахисний крем – який він? Однозначної відповіді немає, тут кожен має право вибирати вподобаний продукт. Але я тобі настійно рекомендую брати засоби з широким спектром дії, щоб забезпечити максимальний захист від сонця. А якщо ти ще не знайшла свого улюбленця, яким захочеш доповнити зимовий догляд, лови невелику добірку класних засобів:

CeraVe Facial Moisturising Lotion

1 CeraVe Facial Moisturising Lotion

Власницям нормальної та сухої шкіри відмінно підійде крем CeraVe Facial Moisturising Lotion з фактором захисту SPF 30. Засіб глибоко зволожує епідерміс і утримує цінну вологу, він також працює над відновленням захисного бар’єру, усуває подразнення. Формула крему некомедогенна, без ароматизаторів і тому не викличе жодних небажаних реакцій на твоїй шкірі.

Needly Vegan Mild Moisture Sun

2 Needly Vegan Mild Moisture Sun SPF 50

Складно уявити собі добірку засобів для догляду за шкірою без корейської косметики. Давай чесно, корейці вміють робити класні речі й санскріни – не виняток. Тому настійно рекомендую тобі крем Needly Vegan Mild Moisture Sun 50+ PA++++ зі зволожувальним ефектом. В основі формули 4 хімічні фільтри, ніацинамід, цераміди, сквалан, гіалуронова кислота та цінні ефірні олії. Цей крем забезпечує надійний захист від УФ-променів і додатково подбає про стан твоєї шкіри, зберігши її зволоженою і сяйливою.  

Garnier Skin Naturals Vitamin C Daily UV Glow

3 Garnier Skin Naturals Vitamin C Daily UV Glow

Цей крем настільки голосно заявив про себе, що миттєво став улюбленцем багатьох дівчат. Зустрічай, Garnier Skin Naturals Vitamin C Daily UV Glow! У цей санскрін ти закохаєшся. Рівень захисту SPF 50+, у складі вітамін С, який є потужним антиоксидантом і додатково захищає шкіру від окислювального стресу. Крем має дуже легку консистенцію, некомедогенний, не залишає після нанесення липку плівку і підійде абсолютно всім типам шкіри. 

Avene Antirougeurs Jour Day Cream

4 Avene Antirougeurs Jour Day Cream

Французький бренд дерматокосметики Avene теж створив дуже гідний санскрін Antirougeurs Jour Day Cream, який підійде для сухої та схильної до почервоніння шкіри. Засіб має фактор SPF 30, що забезпечує високий ступінь захисту від негативного впливу UVA/UVB-променів. А завдяки інноваційному комплексу компонентів, що входить до складу, прекрасно доглядає за епідермісом, зміцнює шкірний бар’єр, насичує вологою і заспокоює. Крем має невагому текстуру і підходить для щоденного використання. 

About Sun Ultra Protection

5 About Sun Ultra Protection

Шукаєш перевірений крем із максимальним рівнем захисту? Тоді About Sun Ultra Protection SPF 70 – те, що тобі потрібно! Високий SPF-фактор надійно захищає від негативного впливу сонячних променів, а також піклується про шкіру. У складі ти знайдеш класний комплекс активних компонентів, серед яких пантенол, алантоїн і олія ши. Крем максимально універсальний, чим і привертає увагу: він підходить і для обличчя, і для тіла. Ним можуть користуватися абсолютно всі члени сім’ї. 

Skin1004 Madagascar Centella Air-Fit Centella Air-Fit Suncream Light

6 Skin1004 Madagascar Centella Air-Fit Suncream Light

І завершує нашу добірку не менш популярний корейський сонцезахисний крем Skin1004 Madagascar Centella Air-Fit Suncream Light SPF 30 PA++++. Містить фізичні фільтри, які впевнено блокують ультрафіолетові промені. Крем неймовірно легкий, добре підійде власникам чутливої та проблемної шкіри. Виробник доповнив формулу центеллою азитською, ніацинамідом і азіатікозідом, які в комплексі допомагають налагодити роботу сальних залоз, заспокоюють епідерміс, чинять антивіковий і антибактеріальний вплив. Дуже класний продукт, який вартий твоєї уваги!

Сподіваюся, ця добірка допоможе тобі вибрати той самий сонцезахисний крем, який ти будеш із задоволенням використовувати взимку. А якщо стаття була для тебе цікавою, не забудь поставити вполобайку

Читайте також:

8 Жовтня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Анна Герц

    Не знала що взимку він треба, але тепер обов’язково буду користуватись. Хочеться зберегти молодість надовше ))

Рекомендовані статті