Все, що ти хотіла знати про cica-крем

Тобі напевно траплялися на очі баночки з загадковою назвою «cica-крем». Неймінг, звісно, цікавий, ось тільки що ховається за ним не дуже зрозуміло. У всякому разі, прямих асоціацій його назва практично не викликає.

1-Все,-що-ти-хотіла-знати-про-cica-крем

Але ми тут зібралися якраз для того, щоб дізнатися більше про ці beauty-продукти. З’ясуймо, що це за креми, чому про них чути майже з кожної праски, що вони вміють і які проблеми здатні вирішити. І, звісно, EVA Blog не залишить тебе без невеличкої добірки з одними з найкращих представників цика-кремів.

Цікаво на тему: 22 найкращі креми для жирної та проблемної шкіри

Що ж таке cica-крем?

2-Все,-що-ти-хотіла-знати-про-cica-крем

За однією з версій назва «cica» походить від французького «cicatrisation», що перекладається як «загоєння» або «рубцювання». Це вже дає нам підказку, для чого ці засоби призначені. Кумедно, що мовою оригіналу це слово звучить, як «сікатрізасьон», але більшість називають подібну косметику «цика», а не «сіка». А ще іноді трапляється версія, що назвою цика-продукти завдячують головному активному компоненту — центеллі азіатській. Яка з думок правильніша, достеменно не відомо, але обидва варіанти так чи інакше дають спойлер до розуміння цих засобів.

Instagram_02_Blog

Отже, основне завдання цика-косметики — це лікування і загоєння шкіри, для чого в ній у доволі високій концентрації присутня центелла та її похідні. Ця рослина широко використовується не тільки в косметології, а й у традиційній медицині завдяки її активним відновлювальним властивостям. Тому cica-креми були створені для:

  • регенерації епідермісу в разі акне, алергії та інших ушкоджень або порушень цілісності шкірного покриву;
  • зміцнення природного захисного бар’єра;
  • зменшення запалення і подразнення, що особливо актуально для чутливої, проблемної та реактивної шкіри.

3-Все,-що-ти-хотіла-знати-про-cica-крем

Однак центелла азіатська має значно ширший спектр дій. Вона також ефективна для:

  • підтримання оптимального рівня зволоженості;
  • зміцнення шкіри;
  • боротьби з окислювальним стресом;
  • розгладження зморшок і заломів;
  • освітлення, вирівнювання тону і багато чого іншого.

Цікаво на тему: Типи старіння: які бувають і як продовжити свою молодість

Загалом, не косметичний компонент, а просто магія поза Гоґвортсом. 😉 І його ефективність науково доведена! Якщо любиш докопуватися до істини, докладніше про дослідження впливу центелли на шкіру можна почитати на сайтах MDPI та PubMed, наприклад.

4-Все,-що-ти-хотіла-знати-про-cica-крем

До речі, цика-косметика не обмежується одними лише кремами, хоч саме їм і присвячена наша стаття. Сьогодні можна знайти найрізноманітніші засоби (і не тільки для обличчя) з маркуванням «cicа»: від сироваток, тоніків і патчів до кремів для тіла і продуктів для волосся.

Чим відрізняється цика-засоби від іншої косметики з центеллою?

5-Все,-що-ти-хотіла-знати-про-cica-крем

Отже, засобів з центеллою зараз на ринку і так багато. Чим тоді відрізняються звичайні креми від тих, де присутня приставка «cica»? Все просто — відмінність між ними криється в концентрації тієї самої центелли. Якщо звичайні продукти здебільшого просто мають у складі витяжку з цієї корисної рослини, то в цика-кремі формула на ній заснована.

Якщо подивитися на склад cica-засобу, то Centella Asiatica Extract у ньому досить часто стоятиме на першому місці. Ну, або щонайменше в першій п’ятірці компонентів. А якщо пробігтися очима по складу уважніше, то можна побачити такі дивні слова, як Madecassoside, Asiaticoside, Asiatic Acid і Madecassic Acid. Всі ці незрозумілі терміни також є одними з компонентів, що видобуваються з центелли, які рідко зустрічаються в інших косметичних продуктах. І детальніше з ними познайоммось нижче.

Цікаво на тему: Як зробити шкіру сяючою: топ порад і засобів для догляду

Детальніше про центеллу та її похідні

6-Все,-що-ти-хотіла-знати-про-cica-крем

Отже, центелла азіатська — такий собі багатофункціональний супергерой у косметичному світі. Але в складі засобів ти можеш зустріти не тільки класичний екстракт цієї рослини, а і її просунуті «похідні» – азіатикозид, мадекассосид, азіатикову і мадекасову кислоти. Що це за компоненти та чим вони відрізняються від екстракту?

  • Азіатикозид — один з ключових компонентів, що добуваються з центелли. Його фішка полягає в тому, що він стимулює вироблення природних білків (еластину і колагену) і прискорює регенерацію. Це як бригада будівельників, яка поспішає відновити будь-які «зламання» на шкірі — дрібні ранки, сліди від акне, подразнення чи то запалення. На відміну від звичайного екстракту, який дає загальний заспокійливий ефект, азіатикозид активно запускає процеси відновлення.
  • Мадекассосід – «борець за спокій» твоєї шкіри. Якщо екстракт центелли загалом заспокоює, то мадекассосид робить це точково, ефективно борючись із запаленнями та подразненнями. Він допомагає зміцнити шкірний бар’єр, що робить його ідеальним компонентом для чутливої або пошкодженої шкіри, а також бере активну участь у процесі омолодження, надаючи пружність і підвищуючи тонус.

Цікаво на тему: Домашній догляд за чутливою і схильною до алергії шкірою

7-Все,-що-ти-хотіла-знати-про-cica-крем

  • Азіатикова кислота — ще один потужний актив із центелли, який працює як «щит» проти запалень. Вона особливо корисна для тих, хто бореться з акне або постакне. Порівняно з екстрактом, азіатикова кислота робить це більш цілеспрямовано і глибоко, допомагаючи шкірі швидше відновлюватися і захищатися від зовнішніх «агресорів».
  • Мадекасова кислота — дія цього компонента полягає в посиленій регенерації. Вона здатна загоювати пошкодження і запобігати утворенню шрамів. Якщо екстракт дарує шкірі загальний ефект відновлення, то мадекасова кислота діє більш інтенсивно, допомагаючи клітинам оновлюватися швидше й ефективніше.

Тобто, в чому основна відмінність екстракту центелли від інших «витяжок» з неї? Екстракт, безумовно, корисний і допомагає заспокоювати, зволожувати та відновлювати шкіру. Але похідні компоненти — це концентровані форми з посиленими властивостями. Вони спрямовані на розв’язання конкретних проблем шкіри, працюють глибше й активніше. Якщо екстракт — це універсальний помічник (все, скрізь і одразу), то його похідні — вузькопрофільні фахівці, які допомагають досягти швидших і видиміших результатів. А в комплексі (які, до речі, часто присутні в цика-кремах) ці компоненти здатні забезпечити найкращий ефект для розв’язання різних задач в догляді.

Кому варто ввести в догляд цика-крем?

8-Все,-що-ти-хотіла-знати-про-cica-крем

З огляду на все, що ми розглянули вище, подібні доглядові продукти особливо корисні для власниць чутливої шкіри, схильної до запалень, лущення і подразнень. Якщо твоя шкіра часто реагує на холод, вітер або агресивні косметичні засоби, cica-крем стане для неї порятунком.

Цікаво на тему: Як швидко прибрати почервоніння шкіри

Також цика-крем стане чудовим вибором для тих, хто стикається з акне або постакне. Він допоможе знизити запалення, прискорить процес загоєння і допоможе зменшити небажану пігментацію, що залишилася після висипань. Якщо шукаєш дієвий anti-age продукт, тобі теж буде цікавий cica-крем, адже він може допомогти в боротьбі з віковими змінами, зміцнюючи бар’єр, розгладжуючи шкіру та запобігаючи її зневодненню.

ТОП-6 cica-кремів для обличчя

Якщо ти загорілася бажанням ввести у свою beauty-рутину cica-крем, але не знаєш, який вибрати, пропонуємо тобі 6 гідних продуктів, серед яких ти напевно зможеш вибрати «той самий».

Medi-Peel Phyto Cica-Nol B5 Multi Barrier Balm

01 Medi-Peel Phyto Cica-Nol B5 Multi Barrier Balm (1244)

Шукаєш універсальний і багатофункціональний продукт із багатим складом і можливістю використовувати в будь-який час дня? Зверни увагу на Phyto Cica-Nol B5 Multi Barrier Balm від Medi-Peel. Його формула вражає — створена на основі п’яти видів екстрактів центелли, вона збагачена ніацинамідом, пантенолом, алантоїном, колагеном, пробіотиками, м’якими кислотами (AHA і PHA), а ще натуральними оліями (ши, жожоба, камелії, аргана й перцевої м’яти) та екстрактами (винограду, сезаму, лаванди, розмарину). Завдяки активним компонентам крем-бальзам працює одразу за кількома напрямками — заспокоює, сприяє регенерації, зміцнює захисну функцію шкіри та балансує її, зволожує, живить і пом’якшує.

Цікаво на тему: 16 універсальних кремів для обличчя для різних типів шкіри

Derma Factory Cica 53.2% Cream

02 Derma Factory Cica 53.2% Cream (1229)

Більше, ніж наполовину (53,2%!) Derma Factory Cica 53.2% Cream складається з активних компонентів, отриманих з центелли азіатської: від екстракту до «вужчих спеціалістів» – мадекассосиду та азіатикозиду. Разом вони здатні зменшити запальні процеси на шкірі, загоювати її, заспокоювати та зволожувати. А відсутність олій у формулі забезпечує легку консистенцію та швидке вбирання без липкості.

COSRX Pure Fit Cica Cream

03 COSRX Pure Fit Cica Cream (965)

В основі формули COSRX Pure Fit Cica Cream лежать 7 компонентів, отриманих із центелли — від екстрактів (не тільки листя, а й коріння та стебла) до кислот (азіатикової та мадекасової), азіатикозиду та мадекассосиду. Посилюють їхню дію алантоїн, олія макадамії, гіалуронова кислота та екстракт соснової кори. Цей коктейль — ідеальне рішення для догляду за чутливою і реактивною шкірою, який ефективний не тільки в разі почервоніння і запалень, а й у разі куперозу. Крім того, що Pure Fit Cica Cream відмінно підходить для денного застосування, його також можна використовувати як локальну нічну маску.

Bonnyhill Tiger Cica Cream

04 Bonnyhill Tiger Cica Cream (725)

Склад Bonnyhill Tiger Cica Cream передбачає цілу низку заспокійливих і протизапальних компонентів — від центелли (куди ж без неї) до екстрактів чайного дерева, камелії, лаванди, жимолості та шавлії. Але не флорою єдиною! Формулу засобу для обличчя також збагатили медовим екстрактом, гіалуроновою кислотою, оліями примули вечірньої, жожоба і соняшнику. Ці компоненти розширюють можливості крему, який не тільки загоює і допомагає шкірі відновлюватися, а й відповідає за зволоження, живлення і нормалізацію гідроліпідного бар’єра.

Цікаво на тему: 11 помилок у догляді за шкірою

Skin1004 Centella Probio-Cica Bakuchiol Eye Cream

05 Skin1004 Centella Probio-Cica Bakuchiol Eye Cream (448)

Якщо ти в пошуках інтенсивного догляду за шкірою навколо очей, рекомендуємо придивитися до Skin1004 Centella Probio-Cica Bakuchiol Eye Cream. Він здатний закрити не тільки базові потреби цієї делікатної зони, але й надає антивіковий, заспокійливий і розгладжувальний ефект. І можливо це стало завдяки ідеально вивіреному складу, що включає крім центелли бакучіол, ніацинамід, пептиди, сквалан, екстракт какао, олії ши та макадамії. Результат — більш пружна, насичена і тонізована шкіра, яка трансформує твій погляд.

Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun SPF 50+

06 Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun SPF 50+ (323)

Чи може захисний крем із SPF мати властивості цика-засобів? Звісно, якщо йдеться про Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun SPF 50+. Крім того, що продукт гарантує високий захист від ультрафіолету, в ньому міститься центелла в різних форматах (і в екстракті, і в кислотах), олія розмарину, ніацинамід, екстракти ківі, ромашки та лотоса. Завдяки цьому крем відмінно загоює і заспокоює шкіру, підтримує оптимальний рівень зволоження, знижує вплив зовнішніх факторів і зміцнює. А ще продукт має веганську гіпоалергенну формулу і може бути застосований на всіх типах шкіри, не залишаючи на ній білого нальоту або жирного блиску.

Cica-креми – дійсно дивовижні продукти, які допоможуть у вирішенні найрізноманітніших завдань. Від загоєння і зменшення чутливості шкіри (шляхом підвищення бар’єрної функції) до боротьби з акне та омолодження. Бери на замітку та обов’язково познайомся з цими багатопрофільними засобами. 😉

Читай також:

2 Жовтня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті