7 ідей садових меблів із піддонів

Хто б міг подумати, що звичайні дерев’яні піддони, які використовуються під час перевезення вантажів, стануть трендовим матеріалом для DIY-проектів. З цієї тари роблять безліч класних меблів і предметів побуту, при чому не тільки для саду — від полиць і журнальних столиків до ліжок, дитячих ігрових будиночків і барних стійок.

1-7-ідей-садових-меблів-із-піддонів

Чому так популярно робити різні речі для дачі та дому з палет? По-перше, це екологічно. Крім того, що самі піддони робляться з деревини (зазвичай це сосна), це ще й практичний спосіб вторинного використання, а апсайклінг сьогодні дуже актуальний. По-друге, палети — це доступно. Проєкти з їх використанням зазвичай виходять дешевшими, ніж якщо закуповувати для них інші матеріали.

По-третє, з піддонів можна створювати неймовірну кількість класних речей. Усе, що може тебе обмежувати — тільки політ фантазії. По-четверте, працювати з палетами легко. Вони чудово використовуються в зібраному вигляді, а за бажання завжди можна щось відпиляти, підрізати або прибити. Для більшості ідей навіть креслення не знадобляться. І, нарешті, власноруч із піддонів можна робити справді ексклюзивні меблі, які ти більше не зустрінеш ніде.

1-7-ідей-садових-меблів-із-піддонів-01

Цікаво на тему: 5 ідей реставрації меблів своїми руками

Якщо наші доводи тебе переконали, і ти вже в пошуках ідей для натхнення, EVA Blog пропонує тобі 7 класних проєктів для приватного будинку або дачі, які тобі напевно захочеться повторити.

Диван із піддонів для саду

Мабуть, одна з найпопулярніших ідей літніх вуличних меблів із палет — зробити з них диван. Ну, тобто, каркас для нього. Великий плюс — у такий спосіб можна змайструвати диван будь-якої форми та розміру: компактний в альтанку або великий багатосекційний куточок для патіо чи відкритого двору.2-7-ідей-садових-меблів-із-піддонів-1

Цікаво на тему: Як почистити м’які меблі: корисні лайфхаки

Найпростіший варіант — зібрати основу для майбутнього дивана з трьох піддонів, де два формуватимуть сидіння, а третій використовуватиметься як спинка. Доповнити його можна матрацом і подушками, які підходять для використання на вулиці, і готово!

@withbrushandpaper

Hoy hacemos: Sofás con Palets ¿Qué os parece cómo han quedado? He ido recopilando estos palets poco a poco ( en total 5) para poder hacer este proyecto. El año pasado no pudo ser pero este año el reto está: CONSEGUIDO Te diré que resultan muy cómodos y lo importante si los haces es que elijas unos buenos y mullidos cojines. Los míos son de Cojines para Jardín y en la web puedes encontrar muchísimos modelos más para poder equipar tu jardín este verano. #cojines #decorarjardin #palet #paletsdemadera #paletsdetodoendiseño #mueblesdepallets #ideasparatuhogar #diywoodwork #doityourself #woodproject #hazlotumismo #proyectosconmadera #sofapallet #decoratuterraza #decoracionexterior

♬ Believe – Amfree & Ampris

За таким принципом збирається куточок будь-якого розміру. Усі елементи дивана можна скріпити між собою, а можна залишити модульним, щоб у разі потреби без проблем переставляти сидіння. Доповнити такий комплект можна столиком із двох палет на коліщатках — дуже зручно і функціонально.

До речі, щоб вуличні меблі довше прослужили, їх краще зашліфувати та покрити лаком, олією або фарбою. Це захистить деревину від погодних негараздів.

@chicasinsentido

Llevó su tiempo pero ha merecido mucho la pena 🫶🏻🥹 #sofa #terraza #palets #diy #hechoamano #decoracion #casa #palet #madera #bricolaje

♬ sonido original – Noelia Arias 💕

А ось варіант складніший, але, з іншого боку, і цікавіший. Принцип схожий на той, як у проєктах вище, тільки по периметру майбутній диван оббивається дошками, «донорами» яких стали все ті ж піддони. Покрите фарбою, таке сидіння має самодостатній і естетичний вигляд.

@afialexiss

When life gives you FREE PALLETS just FLIP IT. & An Outdoor Seat to Finish the garden, all made from free PALLETS and Free FOAM. #pallet #palletdiy #DIY #divproject #fyp #forvou #hardwork #workhard #garden #gardening #gardenproject #wood #woodwork #howto #howtotiktok #free #pallet #fyp #fy #HowTo #diyideas #upcycling

♬ Do It Better – Beachcrimes & Tia Tia

Якщо ти готова докласти трохи більше зусиль, можна зробити такий розкішний куточок. Хіба можна подумати, що цей неймовірний вуличний диван був зроблений з піддонів?

@do.it.yourself.mum

Pallet Sofa….wait till the very end. Now the question is shall I make something similar for the new garden area I’m transforming #fyp #gardenproject #gardenmakeover #palletproject #palletfurniture

♬ original sound – Danny

Повноцінний стіл своїми руками

Приклад симпатичного журнального столика ми вже бачили вище. А чи можна зробити з піддонів варіант серйозніший? Звичайно!

3-7-ідей-садових-меблів-із-піддонів-1

Цікаво на тему: Як позбутися візуального шуму в інтер’єрі

Для такого столу знадобляться не тільки палети, а й дерев’яні рейки та стільниця. І, що найприємніше, збірка не займе багато часу. Щонайменше тому, що «ніжки» з піддона вже створюють класний каркас, який потрібно лише трохи довести до готовності.

@adrienepe

Fiz essa mesa para o meu atelie utilizando produtos que ja tinha por aqui e amei o resultado! Essa ideia também fica incrivel para uma Ilha de Cozinha, o que acha? #facavocemesmo #casadecorada #decoracaorustica #agoravocêsabe #mesadepalets #diyproject #decoracaoboho #atelie #farmhousedecor

♬ Charleston – Alexander Smith & Harry Greene & Mark Fabian & Richard Kimmings

Стіл подібної конструкції може бути використаний де завгодно. Наприклад, в альтанці біля мангала — на ньому зручно буде готувати улюблений шашлик або овочі гриль. А ще він чудово впишеться в майстерню, літню кухню або садовий куточок, де ти пересаджуєш рослини.

«Куточок для медитації»

Піддони класно пустити на створення затишної критої лежанки, де можна повалятися з книжкою, помедитувати або подрімати в спекотний день.

4-7-ідей-садових-меблів-із-піддонів

Цікаво на тему: 8 ідей з облаштування балкона для відпочинку або роботи

Кількість палет для подібної ідеї залежатиме від розміру самих піддонів і бажаних габаритів лежанки. У цьому випадку їх використовували 8: по дві на бічні сторони з трьох боків і ще парочка для горизонтального розташування — для «даху» і безпосередньо самого «лежбища». До слова, якщо хочеться більше затінити лежанку або мати можливість насолоджуватися негодою під час дощу, зверху її варто закрити листом фанери.

@austinottone

PALLET GARDEN WALL #learnontiktok #palletfurniture #gardenwall #palletgarden #upcycled #upcycledfurniture TikTokBrushes #WorkoutPlan #handmade #1of1

♬ Buttercup – Jack Stauber

Звичайно, таку конструкцію потрібно покрити захисним шаром фарби або лаку. Якщо не хочеться морочитися з пензликами та валиками, аерозольні фарби стануть чудовим варіантом. Із зовнішнього боку можна доповнити тримачами для квіткових горщиків для декорування екстер’єру, а всередину прекрасно впишеться матрац і подушки, які підходять для використання на вулиці. Дуже затишно і незвично!

Робимо садовий бар із палет

Несподівано, правда? А чому б і так?! Особливо якщо ти любиш влаштовувати посиденьки з друзями на дачі або навіть просто на своїй веранді.

5-7-ідей-садових-меблів-із-піддонів

Цікаво на тему: 7 рецептів алкогольних коктейлів із фільмів і серіалів

Можна обмежитися, наприклад, тільки барною стійкою. Кілька скріплених між собою палет перетворюються на кутовий каркас. Зверху досить закріпити стільницю з дощок або спила дерева, а всередині зробити кілька поличок для зберігання аксесуарів або, як знати, встановлення мініхолодильника.

@palletinos

Palletinos brings to you the first of many outdoor bar designs, colours can be changed due requests. Website will be up and running soon but drop a message for any enquiries in the mean time. #bar#outsidefurniture#palletproject #woodenpalletfurniture#fyp#palletfurniture#furniture#furnitureflip#partybar#vibes

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Ну, а якщо ти мріяла відчути себе справжнім барменом, то можна зібрати цілий мінібар — з робочою зоною, полицями для напоїв і навісом. Звичайно, з цим проєктом доведеться довше повозитися, але на що тільки не підеш заради мрії. 😉

@georgiawithagnes

DIY pallet bar, cost less that £100! 💸 free pallets.. and just ebay accessories 😍😝 perfect for summer! ☀️🍺 (not completely finished yet) #diypalletbar #palletbar #diybar #gardenbar

♬ Come Check This (Quickie Edit) – FETISH

«Зелена ширма»

6-7-ідей-садових-меблів-із-піддонів

На подвір’ї є неестетична зона (пластикові бочки для запасу води, або, хтозна, «прозора» ділянка паркану до сусідів 😆), яку поки що ніяк не поліпшити, але хотілося б приховати її від очей? Можна зробити симпатичну «ширму» з піддонів. Вона ж може слугувати фотозоною, що особливо стане в пригоді, якщо ти активно ведеш соцмережі.

@lifeonwillowcreek

@lifeonwillowcreek would you believe this was made from side of the road pallets? #weddingdiy #weddingtiktok #weddingvibes #diyproject #easydiy #diytutorial #photowall

♬ Everybody (Backstreet’s Back) (Extended Version) – Backstreet Boys

Поєднавши кілька палет у «стінку» і оббивши її штучним газоном, можна отримати цілком симпатичну ширму, яка прокачає зовнішній вигляд двору.

Цікаво на тему: Апсайклінг-декор: перетворюємо мотлох на прикрасу будинку

Квітники з піддонів: прості та стильні ідеї

7-7-ідей-садових-меблів-із-піддонів

Не меблями з палет єдиними можна доповнити свою дачу або приватний будинок. Наприклад, піддони можуть слугувати симпатичною підставкою для квіткових горщиків. Тут навіть покрокова інструкція не знадобиться: достатньо лише пофарбувати каркас і встановити на ньому спеціальні тримачі. Все.

@goldenhourabode

i turned this boring pallet into a vertical garden with some help from @BeyondPaint and now i want to spend all my time outside with my flowers. this paint color is seriously a dream, its like the perfect shade of green. i might have to give our picnic table a makeover with it too 🌱 #palletproject #gardendiy #diyhomeprojects #beyondpaint #gardenproject

♬ Sunshine – WIRA

І, звичайно ж, піддон елементарно перетворюється на «вертикальний город» для зелені, наприклад. Його можна не тільки на веранді поставити, а й на балконі у квартирі для нього місце знайдеться.

@solucionesplanetaverde

🔨🌱 Aquí les traigo un increíble truco para darle vida a un simple palet. ¡Mira cómo se convierte este palet en un hermoso bancal – macetero! 🪴✨ #HazloTúMismo #Jardinería #Reciclaje #MaceteroDIY #Creatividad #TikTokDIY

♬ Made You Look – Meghan Trainor

А ще з піддонів можна зробити цілу клумбу і садити туди, скажімо, улюблені квіти. Так просто і стильно можна доповнити подвір’я і зону біля входу, особливо якщо там усе викладено плиткою і посадити кущик півоній просто нікуди. Утім, перець із помідорами так теж можна вирощувати. 😁

@jenni.wren0

DIY pallet to planter box 🌿 #gardening #plantsoftiktok #DIY

♬ Good Vibes (Instrumental) – Ellen Once Again

Цікаво на тему: Сукуленти: види, розмноження і як доглядати

Бонус: органайзер для садового інструменту

8-7-ідей-садових-меблів-із-піддонів

Приставлені до стіни або в кут лопати, граблі, мітли та інший садовий інвентар виглядають неохайно і псують настрій. Чому б не організувати зберігання інструменту за допомогою піддону? Роботи максимум на кілька годин, а виглядає набагато акуратніше.

@sobrighthome

The EASIEST pallet project I’ve ever done! This pallet tool storage is not only super easy and quick to make, but it’s incredibly functional! Check my YouTube channel / Sew Bright Creations for the full video to learn how you can make this pallet tool storage too! If you like it, save & share this idea! #palletprojects #pallettoolstorage #upcycledpallets #palletideas #palletinspiration #sewbrightcreations #recycledpallets #beginneringwoodworkingprojects Pallet tool storage | Pallet Inspiration | Pallet Project | Garden tool storage | Outdoor projects

♬ original sound – sobrighthome

Піддони — воістину універсальний «матеріал», з якого можна зробити багато корисного і стильного. Надихайся нашими ідеями й вперед творити красу!

Читай також:

5 Липня / 2024 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *