Ефект фотошопу: особливості макіяжу обличчя в техніці бейкінг

Бейкінг є одним з улюблених макіяжних лайфхаків багатьох селебріті та б’юті-блогерів. Ця нескладна техніка дає змогу отримати ефект відретушованої шкіри не тільки на фото в соціальних мережах, а й у житті. Якщо хочеш зробити ідеальний макіяж на вихід, ми розповімо, у чому фішки бейкінгу, а також поділимося покроковою інструкцією, щоб ти без проблем могла його повторити.

Час читання: 3 хвилини та зелений чай 🍵

статья доступна на русском языке

Що таке бейкінг і в чому його фішка

Бейкінг – це не та техніка, яку ти будеш використовувати щодня, але це чудовий варіант для вечірнього образу або макіяжу на вихід. Вона прекрасно приховує пори та деякі недосконалості та дозволяє створити ефект ідеальної порцелянової шкіри. Бейкінг також має чудовий вигляд на камері, тому його можна використовувати для фото- і відеозйомки, і, звісно ж, для бездоганних селфі, які точно поб’ють рекорди за вподобаннями.

Бейкінг

У перекладі з англійської «baking» означає запікання, але духовка для цього макіяжу тобі точно не знадобиться. Бейкінг передбачає пошарове нанесення тонувальних засобів з подальшим «запіканням» їх за допомогою розсипчастої пудри. Результат – неймовірно рівна шкіра, ніби на неї наклали інстаграмний фільтр. До речі, великими прихильницями бейкінга є Кім Кардаш’ян та Худа Каттан – відома візажистка, блогерка і засновниця бренду декоративної косметики Huda Beauty.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Huda (@huda)

Кому підходить такий макіяж

Мейкап у техніці бейкінг чудово підходить власницям комбінованої та жирної шкіри, тому що він:

Але недоліки у нього теж є. Бейкінг не підходить дуже сухій та віковій шкірі, оскільки велика кількість пудри висушує шкіру, а також підкреслює зморшки та будь-які лущення. Не підходить він і тим, хто любить легкий макіяж – такий мейкап обов’язково буде помітний на обличчі. Як підсумок, бейкінг – класна техніка для яскравого святкового образу, але для повсякденного він буде too much.

Яка декоративна косметика знадобиться

Бейкінг

Щоб зробити макіяж у техніці бейкінг візьми:

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Kristina (@kristinakking)

EVA у Telegram

Рекомендовані товари:

Як зробити бейкінг: крок за кроком

Бейкінг

Від теорії переходимо до практики. Як поетапно зробити макіяж у техніці бейкінга і виглядати, як з обкладинки журналу?

  1. Підготовка шкіри. Перед створенням «запеченого» макіяжу варто зробити легкий пілінг за допомогою скрабу або скатки. Бейкінг може підкреслити навіть незначні лущення, тому цей крок краще не пропускати. Після ексфоліації обов’язково добре зволож шкіру і дай сироватці або крему кілька хвилин вбратися. Після цього використовуй праймер для макіяжу.
  2. Тонування. Нанеси тональний засіб на все обличчя і дай йому трохи «всістися». Використовуй для цього будь-який звичний тобі інструмент – пензель, спонж або просто свої пальчики. Якщо використовуєш кремовий скульптор і рум’яна, то наноси їх відразу на тон і гарненько розтушуй. Потім візьми консилер і пропрацюй ним зону під очима, центр чола, спинку носа та підборіддя. Не забудь його ретельно розтушувати.

    Цікаво по темі: Модні брови 2023: які форми та кольори будуть у тренді

  3. Пудра. Тепер приступаємо до самого бейкінгу. Вбиваючими рухами нанеси щедрий шар розсипчастої пудри на зони, де є консилер, а також на нижню частину обличчя від куточків губ до вушок. Для цього можна використовувати вологий спонж або невеликий щільно набитий і пружний пензлик. Залишаємо «запікатися» на шкірі наш «пиріг» з декоративних засобів хвилин 10. А в цей час ти можеш зайнятися бровами або макіяжем очей. До речі, якщо плануєш використовувати шимерні тіні, то роби це саме зараз – все, що осиплеться на зону під очима, потім дуже легко видаляється разом із надлишками пудри.
  4. Останні штрихи. Візьми пухнастий пензлик і змахни залишки пудри. Тепер можеш додати сухий контуринг, хайлайтер і рум’яна. Наприкінці скористайся спреєм-фіксатором для макіяжу – цей крок допоможе додатково закріпити мейкап і позбутися ефекту перепудреного обличчя.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от DAFINË NEZIRI (@dafineneziri)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от HUDA BEAUTY (@hudabeauty)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от HUDA BEAUTY (@hudabeauty)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от HUDA BEAUTY (@hudabeauty)

Якщо хочеш поекспериментувати з вечірнім макіяжем і домогтися на шкірі трендового ефекту ретуші, обов’язково спробуй бейкінг. З ним ти будеш чарівна, а твої селфі стануть ще ідеальнішими. А якщо ти вже знайома з цією технікою, обов’язково поділися з нами в коментарях своїми враженнями.

Читай також:

5 Травня / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA