Що таке пілінг-педи та як ними користуватися

Побачила в огляді б’юті-рутини улюбленої блогерки кислотні подушечки для обличчя і замислилась, як саме вони працюють та чим саме відрізняються від звичайних ватяних дисків? Тоді саме вчасно відкрила цю статтю! Адже розповім і про переваги пілінг-педів, і про особливості складу та використання. Ну і звісно ж, поділюсь цікавою добіркою з асортименту eva.ua!

Що таке пілінг-педи?

1-Що-таке-пілінг-педи

Цей трендовий тип очищувальних засобів можна зустріти під різними назвами: пілінг-педи, кислотні подушечки, пілінг-диски або серветки. Суть буде схожою: баночка бавовняних дисків, що просякнуті спеціальною есенцією. 

У кожного з них дві сторони:

  • рифлена (механічно видалити відмерлі клітини та лущення);
  • гладенька (подіяти есенцією, запустити процес хімічного пілінгу та догляду).

Першочергово кислотні подушечки створені як очищувальні засоби для делікатного відлущення та ексфоліації, а також розм’якшення та видалення надлишків себуму.

2-Що-таке-пілінг-педи

Зазвичай містять у складі один або декілька видів кислот:

  • альфа-гідроксикислоти (AHA);
  • бета-гідроксикислоти (BHA);
  • полігідроксикислоти (PHA).

Оскільки вони м’яко відлущують відмерлі клітини, то це позитивно впливає на проникну здатності інших засобів б’юті-рутини, наприклад, сироваток та кремів для обличчя. 

3-Що-таке-пілінг-педи

З розвитком цього сегмента товарів з’являється все більше продуктів, що додатково мають доглядові властивості. Їх есенція зазвичай містить гіалуронову кислоту, рослинні екстракти, пантенол та алантоїн

Диски з кислотами стануть вдалим рішенням, якщо звичайні пілінги та скраби від чорних точок викликають відчуття надто агресивної дії, а хочеться поступово, в зручному форматі регулярно покращувати стан шкіри. Особливо актуальна ця перевага для чутливої шкіри.

Більшість пілінг-педів для обличчя не потребують додаткового вмивання після використання, але варто ознайомитись з рекомендаціями конкретного виробника. 

Цікаво на тему: 16 універсальних кремів для обличчя для різних типів шкіри

Як використовувати пілінг-педи?

4-Як-використовувати-пілінг-педи

Як вже казала, основна задача кислотних подушечок — ексфоліація. Це важливий етап у схемах догляду як від чорних точок, так і від комедонів. Тому використання максимально просте:

  1. Крок  перший. Спочатку зніми макіяж та якісно очисти обличчя
  2. Крок другий. Пройдись по шкірі ребристою стороною.
  3. Крок третій. Заверши використання гладенькою стороною. 

Рухайся знизу в гору: спочатку шия, потім підборіддя, щоки й чоло. Уникай зон навколо очей та губ. Роби кругові масажні рухи, щоб  додатково до дії есенції стимулювати кровообіг та відновлювальні процеси. Після можеш продовжити б’юті-рутину тоніком, сироваткою та кремом. 

5-Як-використовувати-пілінг-педи

Пілінг-педи для обличчя не треба використовувати щоденно. Для сухої та чутливої шкіри може бути достатньо одного разу, для жирної, комбінованої та проблемної — від 2 до 4 разів на тиждень, тобто через день-два. 

02 Обличчя-1024х500_09

Краще проводити процедуру на ніч. Якщо ж вранці, то обов’язково нанеси SPF-захист, адже очищувальні кислотні подушечки, як і будь-які пілінги, роблять тебе більш вразливою для ультрафіолету. 

Цікаво на тему: 15 сироваток преміумсегмента, які варто спробувати

Які пілінг-педи вибрати: ТОП-9 засобів

Переваги очищувальних пілінг-педів очевидні: зручність застосування, м’яка, але ефективна дія, можливість поєднання ексфоліацію та доглядові властивості. На які ж кислотні подушечки для обличчя звернути увагу в першу чергу?

Medi-Peel Aqua Mooltox Sparkling Pad 

Кількість: 70 шт.

Пілінг-педи Medi-Peel Aqua Mooltox від корейського бренду дерматокосметики не лише м’яко позбавляють ороговілих клітин, а й сприяють зволоженню. Завдяки якісному очищенню роблять пори візуально меншими. Есенція містить декілька форм гіалуронової кислоти з різною проникністю. Ангідроксілітол працює як вологоутримувальний компонент, а екстракт зеленого чаю має антиоксидантний вплив. Глюкоза скрабує, зволожує, освіжає, сприяє захисту від ультрафіолету.

Есенція засобу містить два запатентовані комплекси: 

  1. AQUAXYL сприяє зменшенню лущень, дбає про гідробаланс та покращує мікрорельєф. 
  2. Evermat матує, сприяє очищенню пор та завдяки цьому зменшує вірогідність утворення комедонів та чорних цяток. 

Цікаво на тему: ТОП-10 нічних масок для інтенсивного догляду за шкірою

Elemis Dynamic Resurfacing Facial Pads

Кількість: 60 шт.

Пілінг-диски Elemis Dynamic Resurfacing містять AHA-кислоти та патентоване поєднання папаїну, субтилізину, протеази. Сприяють не тільки очищенню шкіри, а й її розгладженню та сяянню. Кислотні подушечки дбайливі до мікробіому, стимулюють відновлення клітин.  Бетаїн зволожує, заспокоює шкіру, а гліцерин, масло ши та гідрогенізована касторова олія доповнюють дію. Доглядовий засіб сприяє зволоженості обличчя, в комплексі допомагає йому виглядати свіжим та здоровим.

Medik8 Professional Time-Release Glycolic Pads

Кількість: 100 шт.

Професійні пілінг-педи Time-Release від Medik8 розроблені для проблемної шкіри, яку часто турбують висипання. Ними можна очищувати не лише обличчя, а й шию, зону декольте чи спину, де також нерідко стають неприємними гостями прищі та комедони. При регулярному використанні пілінг-диски поступово покращують стан шкіри, вирівнюють тон та матують. Що важливо — не пересушують, адже це могло б спровокувати появу додаткових проблем. Концентрація саліцилової кислоти — 2%. Вона делікатно розм’якшує накопичений себум та бруд у порах, сприяє їх легкому очищенню. А додаткове зволоження завдяки гліцерину та алантоїну дозволяє покращити гідроліпідний баланс та уникнути надмірної сухості. 

Цікаво на тему: 15 найкращих сироваток із ретинолом для всіх типів шкіри

A’pieu Vitamin AC Pad

Кількість: 35 шт.

Корейські пілінг-диски A’pieu Vitamin AC містять фруктові кислоти, які сприяють ексфоліації та допомагають регенераційним процесам. Вітамінний комплекс з ретинолу, пантенолу та аскорбінової кислоти дає антиоксидантний ефект. Кислотні подушечки сприяють вирівнюванню шкіри, покращенню тургору. Їх можна використовувати як частину антиейдж догляду для зрілої шкіри.Есенція містить гліцерин, біотин, аргінін, алантоїн, комплекс рослинних екстрактів (алое, лаванди, кори білої верби) та олій, завдяки чому заспокоює шкіру та позитивно впливає на стан обличчя. 

Esthetic House Toxheal Red Glycolic Peeling Pad

Кількість: 100 шт.

Корейські пілінг-диски Esthetic House Toxheal поєднують AHA-, PHA- та BHA-кислоти. Сприяють відлущенню та дбайливому очищенню сальних ниток. Завдяки делікатній дії можуть поповнити догляд за різними типами шкіри, підійдуть навіть для чутливої. Есенція, якою просякнуті кислотні подушечки, містить також гліцерин, пантенол, алантоїн, які роблять шкіру м’якою на дотик та зволоженою. Є рослинні екстракти, зокрема гарденії, виноградної шкірки, журавлини, малини, граната. Регулярне використання пілінг-педів сприяє делікатній ексфоліації, усуненню роздратованих ділянок з лущеннями та масного блиску, вирівнюванню мікрорельєфу.  

Цікаво на тему: Що потрібно знати про антиоксидантний догляд за шкірою

COSRX One Step Moisture Up Pads

Кількість: 70 шт.

Пілінгові диски COSRX Moisture Up Pads з гіалуроновою кислотою та прополісом підійдуть навіть для сухої та для чутливої шкірі. Поєднують делікатне очищення від відмерлих клітин та надлишків себуму зі зволоженням. Зменшують запалення та заспокоюють шкіру. Дбають про гідроліпідний баланс та тонізацію обличчя. Містять бетаїн, аргінін, гіалуронову кислоту, сквалан, цитрусові олії лимона та бергамота, які мають позитивний вплив на відновлення шкіри. Пантенол посилює захисні властивості, а алантоїн та саліцилова кислота позитивно діють на себорегуляцію.

Mizon Pore Fresh Peeling Toner Pad

Кількість: 60 шт.

Корейські пілінг-педи Mizon Pore Fresh з кислотами трьох видів (ВНА, АНА, РНА) працюють одразу в декількох напрямках, поєднують демакіяж, пілінг та тонізацію. Найкраще підійдуть дівчатам з жирною та комбінованою шкірою. Завдяки збалансованому складу есенції, якою просякнуті кислотні подушечки, засіб делікатно очищує від себуму, ороговілих клітин та залишків косметики, заспокоює обличчя. Доглядові властивості забезпечують аргінін, пантенол, алантоїн, пропандіол, рослинні екстракти. 

Цікаво на тему: 13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Dr.Hedison AHA Soft Peeling Pads

Кількість: 70 шт.

Професійні пілінг-педи Dr.Hedison AHA Soft Peeling Pads з AHA-кислотами активно працюють з сальними нитками, розм’якшують та видаляють надлишки себуму, ефективні від чорних цяток та у профілактиці появи комедонів. Борються з почервоніннями, сприяють регенерації та покращують зволоженість шкіри. Есенція містить гліколеву та молочну кислоти, які підтримують здоровий вигляд обличчя. У складі також є гіалуронат натрію, аргінін, гліцерин, алантоїн, сік алое та цілий перелік рослинних екстрактів (винограда, яблука, центелли азіатської, лимона, лайму, апельсину). 

Needly Cicachid Chilling Pad

Кількість: 70 шт.

Піліннг-педи від бренду дерматокосметики Needly Cicachid Chilling Pad мають виражену антизапальну дію. Сприяють заспокоєнню шкіри та її сяючому, здоровому вигляду. Гіалуронат натрію турбується про пружність завдяки якісному зволоженню. Екстракти центелли та артемізії зменшують запалення, пришвидшують їх загоєння. Гідролат японського кипариса посилює їх дію, сприяє боротьбі з проявами акне. Пантенол доповнює заспокійливий ефект. Ці кислотні подушечки від Needly гарно поєднують безпечне очищення та відновлення шкіри.

Цікаво на тему: ТОП-5 процедур для відновлення пружності, живлення та зволоження шкіри

Головна перевага пілінг-педів з кислотами — вони діють акуратно, поступово покращують стан обличчя. Замість того, щоб агресивно до скрипу чистити шкіру, що часто провокує додаткові проблеми, вони м’яко позбавляють від чорних цяток та забиття сальних протоків. А ти вже пробувала додати кислотні подушечки у свою б’юті-рутину? Якщо так, поділись враженнями в коментарях!

Читайте також:

20 Вересня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
24 Червня / 2020 Догляд за обличчям
12 найкращих брендів корейської косметики
21 Грудня / 2023 Догляд за обличчям