Як доглядати за сухим волоссям із посіченими кінчиками

Тьмяні, ламкі й сухі пасма з посіченими кінчиками — проблема, з якою, на жаль, стикається багато хто. Такі локони часто плутаються і погано піддаються укладанню, виглядають млявими та здатні зіпсувати навіть найпіднесеніший настрій. Знай, що ти не одна в боротьбі з цією проблемою! І в цій статті ми запропонуємо тобі план порятунку твоїх дорогоцінних пасом без стрижки та інших радикальних методів.

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби для пошкодженого волосся

Чому волосся сухе і ламке: ТОП причин

2 Як доглядати за сухим волоссям із посіченими кінчиками

«Винуватців», які сприяють висушуванню наших пасом, на жаль, доволі багато. Вони можуть бути як внутрішніми, так і зовнішніми. Найпоширенішими причинами, через які локони мають млявий вигляд, є:

  • часте фарбування й особливо освітлення волосся;
  • укладання феном і стайлерами на високих температурах без використання термозахисту;
  • вплив УФ-променів — він згубно позначається не тільки на стані шкіри, а й локонів;
  • неправильно підібрана косметика для догляду за своїм типом волосся;
  • миття голови жорсткою водою;
  • часте відвідування басейнів із хлорованою водою, пляжів або саун;
  • сухий і спекотний клімат або агресивні для пасом сезони — зима і літо;
  • гормональні збої та постійний стрес;
  • нестача вітамінів і корисних жирів у раціоні, особливо під час дієт із жорсткими обмеженнями;
  • шкідливі звички;
  • недостатнє споживання води.

3 Як доглядати за сухим волоссям із посіченими кінчиками

Щоб привести до ладу схильне до сухості та посічених кінчиків волосся, безумовно, бажаний комплексний підхід — налагодити сон, харчування та водний баланс, зменшити рівень стресу, збільшити активність, обмежити частий хімічний та термічний вплив тощо. Проте доволі часто достатньо організувати правильний домашній догляд і стан пасом зміниться на кращий.

Цікаво на тему: Врятувати не можна обрізати: як відновити спалене волосся після фарбування

Звички в догляді, які допоможуть запобігти сухості локонів

Якщо дотримуватися деяких нескладних рекомендацій, можна зменшити вплив негативних чинників і зберігати пасма більш зволоженими та здоровими.

5 Як доглядати за сухим волоссям із посіченими кінчиками

  1. Зменш використання стайлерів. Якщо не можеш обійтися без сушіння феном, обирай обдув холодним повітрям і низьку швидкість. Процес буде більш тривалим, але водночас і більш щадним. Використовуючи плойки та випрямляч, також намагайся працювати з низькими температурами. І не забувай про термозахист перед укладанням — він вбереже локони від пересушування.
  2. Не зловживай експериментами зі стилем. Часта зміна кольору волосся, знебарвлення і просто фарбування здатні негативно вплинути на стан локонів. Щоб цього уникнути намагайся мінімізувати кількість процедур на місяць, а також використовувати більш м’які безаміачні фарби — вони дбайливіше ставляться до пасом.
  3. Захищай локони від морозу та сонця. Високі та низькі температури, а також їхні перепади — це стрес для наших локонів. Щоб запобігти втраті вологи, носи головні убори взимку, а влітку намагайся не перебувати на сонці під час пікової активності. І не забувай про незмивні зволожувальні засоби з SPF влітку, а живильні — взимку.
  4. Не розчісуй мокре волосся. Насичені вологою, пасма стають більш чутливими до механічних впливів і можуть просто рватися від гребінця. І привіт, посічені кінчики та самотні волоски, що стирчать по всій довжині. Позбувшись від цієї шкідливої звички, твої пасма скажуть тобі «дякую».6 Як доглядати за сухим волоссям із посіченими кінчиками
  5. Відмовся від стайлінгу зі спиртом. Засоби для укладки, у складі яких є спирт, здатні сильно сушити пасма і нейтралізувати дію навіть найпоживніших масок і сироваток. Заміни подібні продукти на ті, у формулі яких немає цього компонента.
  6. Завжди обполіскуй пасма після хлорованої або солоної води. Відвідуючи басейн, сауну або після пляжу, промий волосся від хлорки та солі. В ідеалі краще мити його шампунем, а потім нанести подальший догляд.
  7. Додай у раціон мікроелементи та корисні жири. Особливо це стосується вітамінів Е, D, групи B, а також омега-3, заліза і цинку. «Будівельні матеріали», одержувані з їжі, здатні вплинути на волосся і поліпшити його загальний стан.

Цікаво на тему: Чим відрізняється живлення від відновлення волосся?

Якими засобами врятувати сухі пасма?

4 Як доглядати за сухим волоссям із посіченими кінчиками

Позбутися сухості волосся і посічених кінчиків можна навіть у домашніх умовах. Головне — підібрати правильний догляд, який допоможе реанімувати локони практично як у салоні. Ділимося з тобою дієвими засобами від американського бренду професійної косметики Matrix.

Шампунь Matrix Food For Soft Hydrating Shampoo

01 Шампунь Matrix Food For Soft Hydrating Shampoo (1152)

Ідеальний шампунь для сухого волосся повинен добре видаляти забруднення і залишки стайлінгової косметики, але водночас не вимивати природні ліпіди, які захищають шкіру голови та волосся від пересушування. Такими властивостями володіє Matrix Food For Soft Hydrating Shampoo. Маючи в складі екстракт розмарину, гіалуронову кислоту й олію авокадо, шампунь забезпечує ефективне, але водночас дбайливе очищення, інтенсивно зволожує, пом’якшує, надає локонам блиск, а також дарує легкий ефект розгладжування кучерявим пасмам.

*Висушене волосся зволожене та на 24% м’якше 1

Кондиціонер Matrix Food For Soft Detangling Hydrating Conditioner

02 Кондиціонер Matrix Food For Soft Detangling Hydrating Conditioner (1132)

Наступний етап — первинне зволоження за допомогою кондиціонера Matrix Food For Soft Detangling Hydrating Conditioner. Крім гіалуронової кислоти й олії авокадо, які містяться в усій лінійці Food For Soft, у засобі також є протеїни сої, пшениці та кукурудзи. Активні компоненти розгладжують пасма, насичують їх вологою, полегшують розчісування і подальше укладання.

*Висушене волосся зволожене та на 49% м’якше 1

Цікаво на тему: Шовк у косметиці для волосся

Маска Matrix Food Soft Rich Rich Rich Hydrating Treatment Mask 

03 Маска Matrix Food Soft Rich Rich Rich Hydrating Treatment Mask (883)

Щоб домогтися глибшого зволоження і живлення, в ідеальному догляді за сухим волоссям без маски не обійтися. Завдяки високій концентрації соєвих протеїнів, а також екстракту розмарину і вітаміну Е, Matrix Food Food Soft Rich Rich Hydrating Treatment Mask живить локони, робить їх еластичнішими та блискучішими, а також надає розплутувальний і вирівнювальний ефект.

*У 7 разів більше зволоження, 72 години справді м’якого волосся, гіалуронова кислота та олія авокадо 1

Цікаво на тему: Добірка найкращих масок для волосся за версією EVA Blog

Сироватка Matrix Food For Soft Multi-Use Hair Oil Serum

04 Сироватка Matrix Food For Soft Multi-Use Hair Oil Serum (651)

Фінальний штрих у догляді за сухими пасмами — використання живильної незмивної олії-сироватки Matrix Food For Soft Multi-Use Hair Oil Serum. Засіб створить невидимий бар’єр, який вбереже волосся від втрати вологи та посічених кінчиків, а ще додасть йому просто фантастичного блиску. Розподіли всього кілька крапель олії-сироватки по всій довжині й твої локони матимуть вигляд на мільйон!

Instagram_02_Blog

*Висушене волосся на 84% м’якше, на 78% більш гладеньке, розплутане, кондиціоноване волосся, термозахист до 230°C, надає волоссю блиску

1 При використанні повного комплексу догляду за волоссям Food For Soft, що складається з шампуню, кондиціонера або маски та олійки, у порівнянні з класичним шампунем та кондиціонером

Дотримуючись простих рекомендацій, а також використовуючи у своїй рутині засоби з лінійки Food For Soft від Matrix, ти зможеш забути про посічені кінчики та мляві сухі локони!

Читайте також:

16 Липня / 2024 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Надія

    дякую 💞🌞

    корисна інформація

  2. Надія

    Щиро дякую за корисну інформацію ❤️

  3. Юлія Новак

    Спасибі за дуже корисну та цікаву інформацію по догляду за волоссям.💚