15 найкращих сироваток із ретинолом для всіх типів шкіри

Ретинол – один з найпопулярніших і неймовірно ефективних компонентів для догляду за шкірою. Він досконально вивчений, застосовується дерматологами та косметологами для розв’язання багатьох проблем, пов’язаних з недоліками шкіри. Цю активну речовину можна зустріти в складі різних косметичних продуктів, проте найбільшим попит мають саме сироватки з ретинолом. В них більш концентрований склад і діють набагато ефективніше за крем, що дає змогу побачити виражені результати значно швидше. 

Як сироватка з ретинолом впливає на шкіру

1-15-найкращих-сироваток-із-ретинолом-для-всіх-типів-шкіри

Почнімо з самого початку – з визначення, що таке ретинол? Ретинол – це той самий вітамін А в чистому вигляді. Також можна зустріти в складах косметики й похідні цього вітаміну – ретиноїди. Вони не менш ефективні, але можуть діяти по-різному: якісь із них мають сильніший вплив на епідерміс, а якісь працюють м’яко.

Якщо тобі цікаво дізнатися більше саме про ретиноїди, напиши нам у коментарях і ми підготуємо про них окрему статтю.  

Повертаємося до нашого ретинолу і його впливу на шкіру. За що ж так люблять сироватки з вітаміном А? Тільки поглянь на їхній широкий спектр дії, і ти теж захочеш поповнити свою б’юті-рутину цим засобом. Отже, продукт працює наступним чином:

  • чинить антиоксидантну дію;
  • стимулює процеси регенерації;
  • сприяє природному виробленню колагену й еластину;
  • зменшує видимість зморшок і тонких ліній;2-15-найкращих-сироваток-із-ретинолом-для-всіх-типів-шкіри
  • підвищує пружність шкірного покриву;
  • вирівнює тон обличчя;
  • допомагає боротися з акне і слідами від прищів.

Це той самий універсальний продукт у твоєму догляді, який не тільки потурбується про красу і здоров’я шкіри, а й також зупинить процеси старіння.

З якого віку можна користуватися косметикою з ретинолом

3-15-найкращих-сироваток-із-ретинолом-для-всіх-типів-шкіри

Насправді якихось суворих вікових обмежень немає, оскільки засоби з вітаміном А часто використовують у ранньому підлітковому віці для лікування акне. Але препарати має призначати виключно лікар.

Американська академія дерматологічної асоціації рекомендує додавати до свого щоденного догляду сироватки та інші засоби для догляду з ретинолом у віці 20-25 років. У цей період поступово сповільнюються процеси регенерації та вироблення колагену. Таким чином ти зможеш запобігати розвитку процесів старіння шкіри, зберігши її пружною і красивою.

Цікаво на тему: 15 сироваток преміумсегмента, які варто спробувати

Як вводити сироватку з ретинолом у б’юті рутину

4-15-найкращих-сироваток-із-ретинолом-для-всіх-типів-шкіри

Як і будь-який інший засіб з вітаміном А, сироватки потрібно вводити в догляд поступово, починаючи з мінімальних концентрацій. Але перед найпершим використанням зроби патч-тест. Якщо на шкірі не з’явиться алергічна реакція, значить продукт можна сміливо використовувати.

Фахівці рекомендують починати застосовувати сироватки з ретинолом двічі на тиждень протягом 14 днів. Наступні два тижні можеш пробувати використовувати засоби через день. Після чого – щодня.

Коли шкіра звикне до мінімальної концентрації вітаміну А в сироватці, можна поступово її підвищувати.

Дерматологи рекомендують паралельно використовувати відновлювальний CICA-крем, який допоможе зберегти захисний шар шкіри. Його можна наносити в дні, коли ти не використовуєш сироватку, а також після нанесення засобу з ретинолом.

Цікаво на тему: 16 універсальних кремів для обличчя для різних типів шкіри

Коли краще використовувати сироватку з ретинолом

5-15-найкращих-сироваток-із-ретинолом-для-всіх-типів-шкіри

Сироватку з вітаміном А найкраще використовувати у вечірній час, оскільки цей компонент здатний підвищувати фоточутливість шкіри, викликаючи подразнення і появу пігментних плям.

Зранку обов’язково нанеси сонцезахисний крем з високим рівнем СПФ (не менше 30, а краще всі 50).

Коли протипоказано використовувати сироватки з ретинолом

6-15-найкращих-сироваток-із-ретинолом-для-всіх-типів-шкіри

Засоби для догляду за шкірою з вітаміном А суворо протипоказано використовувати жінкам під час вагітності та в період годування груддю. Якщо тобі дуже хочеться доповнити свій догляд подібним активним компонентом, зверни увагу на бакучіол. Це безпечніший рослинний аналог ретинолу, який має м’якшу дію, не подразнює шкіру і не має таких суворих протипоказань.

Побічні ефекти від ретинолу

7-15-найкращих-сироваток-із-ретинолом-для-всіх-типів-шкіри

Оскільки вітамін А є досить потужним компонентом, у деяких випадках він може викликати небажані реакції на поверхні шкіри:

Як правило, у міру звикання епідермісу ці побічні ефекти повинні зникнути. Використовуй обов’язково відновлювальний крем, щоб прискорити процес регенерації.

Якщо вищевказані побічні ефекти не пройдуть і будуть посилюватися, припини використовувати сироватку і звернися за консультацією до дерматолога.

З усіма важливими нюансами використання сироваток з ретинолом розібралися, тепер можна вибрати що-небудь цікавеньке для себе коханої 😈

Цікаво на тему: Що потрібно знати про двоетапне очищення шкіри й кому воно підійде

ТОП найкращих сироваток із ретинолом

8-15-найкращих-сироваток-із-ретинолом-для-всіх-типів-шкіри

Щоб тобі було простіше підібрати для себе ідеальний засіб, ми розбили всі сироватки за типом шкіри, бо у кожної з них свої особливості та потреби.

Для нормальної шкіри

Власницям цього типу шкіри неймовірно пощастило, оскільки їм підійде практично будь-яка сироватка. Ми ж рекомендуємо зупинити увагу на наступних трьох:

Cos De Baha Retinol 2.5 Serum

03 Cos De Baha Retinol 2.5 Serum (921)

Ця натуральна корейська сироватка має величезну популярність. Вона на 72% складається з органічних компонентів, не містить агресивних речовин і прекрасно підійде абсолютно всім. Основними діючими компонентами виступають 2,5% ретинолу, вітамін Е і гіалуронова кислота. Сироватка Cos De Baha Retinol 2.5 Serum добре проникає в шкіру, нормалізує її гідроліпідний баланс, розгладжує зморшки та вирівнює тон обличчя.

Eveline Cosmetics Face Therapy Professional Serum Shot 0.2% Retinol

02 Eveline Cosmetics Face Therapy Professional Serum Shot 0.2% Retino (1175)

З цим засобом ти зможеш забезпечити своїй шкірі прекрасний антивіковий догляд. До складу включені 0.2% ретинол, бакучіол, ніацинамід, рослинні екстракти, вітамін Е. Продукт має сильну антивікову дію, відновлює, зміцнює і живить епідерміс, запобігаючи появі почервоніння і запалень.

Сироватка Eveline Cosmetics Face Therapy Professional Serum Shot 0.2% Retinol – безперечний мастхев у твоєму догляді.

Lirene PEH Balance Multiactive Serum 0.3% Retinol

01 Lirene PEH Balance Multiactive Serum 0.3% Retinol (1193)

З цією сироваткою знайомі багато хто. Концентрація ретинолу становить 0,3%, завдяки чому засіб добре підвищує пружність шкіри, зменшує кількість зморшок і відмінно вирівнює тон обличчя. Також до складу включені такі додаткові компоненти як ніацинамід і вітамін Е. Lirene PEH Balance Multiactive Serum 0.3% Retinol однозначно заслуговує на твою увагу.

Для жирної та проблемної шкіри

Оскільки ретинол відмінно зарекомендував себе в боротьбі з недосконалостями шкіри, ти можеш сміливо використовувати сироватки для зменшення висипання і слідів постакне.

Cos De Baha Acne Treatment Serum

04 Cos De Baha Acne Treatment Serum (684)

Перша сироватка, на яку слід звернути увагу, – Cos De Baha Acne Treatment Serum. Крім вітаміну А, склад доповнено ще низкою активних компонентів, які сприяють поліпшенню стану епідермісу: азелаїнова і саліцилова кислоти, хіноктіол, олія чайного дерева, ніацинамід. Ці компоненти мають протизапальний, антибактеріальний, загоювальний ефект, а також вирівнюють тон обличчя. Це чудова сироватка для проблемної шкіри.

CeraVe Resurfacing Retinol Serum

05 CeraVe Resurfacing Retinol Serum (415)

Цей засіб точно стане твоїм улюбленим у боротьбі з недосконалостями шкіри. Сироватка CeraVe Resurfacing Retinol Serum може похвалитися активною формулою з трьома важливими типами керамідів, інкапсульованим ретинолом, екстрактом кореня солодки та ніацинамідом. Вона помітно вирівнює тон обличчя, звужує пори, відновлює захисний бар’єр епідермісу і зменшує кількість висипань.

Sane Azelaic + Tranexamic + Mandelic Acid 3%

06 Sane Azelaic + Tranexamic + Mandelic Acid 3% (297)

Український бренд Sane теж встиг завоювати любов і увагу. Сироватка Azelaic + Tranexamic + Mandelic Acid 3% ідеально поєднує в собі активні компоненти з абсолютно різним ступенем ефективності й в цьому її величезний плюс. Крім ретинолу, у формулі засобу присутній біологічно активний комплекс, що має властивості азелаїнової кислоти та гліцину, – Azeclair, рослинний комплекс СutiBiome для нормалізації роботи сальних залоз, актив АnпоnаSense для зниження чутливості та заспокоєння шкірного покриву. Але і це ще не все! Виробник вирішив удосконалити склад, довівши його до ідеалу, і додав ще мигдалеву і транексамову кислоти для глибокого очищення пор і освітлення плям постакне.

Для сухої шкіри

Здавалося б, що ретинол не може потоваришувати з сухою шкірою, оскільки вона реагуватиме на нього появою лущення і подразнення. Але підібравши правильно склад сироватки з мінімальною концентрацією діючої речовини та додавши активне зволоження, все вийде. Великим плюсом буде наявність у складі зволожувальних компонентів, які пом’якшуватимуть дію вітаміну А.

Придивитися можна до таких продуктів:

Christina Line Repair Nutrient Bio Satin Serum

07 Christina Line Repair Nutrient Bio Satin Serum (204)

Це неймовірно легка сироватка, яка точно підійде твоїй чутливій шкірі. Вона подарує гладкість, пружність, бездоганно рівний тон, сяйво і зволоження. Професійна сироватка Christina Line Repair Nutrient Bio Satin Serum містить ретинол, вітамін С і сквалан. Ідеальне тріо!

Lamelin 24K Gold Retinol Peptide Ampoule 

08 Lamelin 24K Gold Retinol Peptide Ampoule (150)

Лови ще одного претендента в улюбленці. Сироватка Lamelin 24K Gold Retinol Peptide Ampoule призначена спеціально для сухої шкіри, не викликає почервоніння і лущення. А склад – просто пісня!  Пептид ретинолу з 24-каратного золота, ретинол, гіалуронова кислота, антиоксиданти, рослинні екстракти та колагенові компоненти. Усі активні речовини ефективно працюють із віковими змінами шкірного покриву, додатково зволожують, захищають від окисного стресу, освітлюють пігментні плями та дарують неперевершене сяйво.

Bielenda Skin Clinic Professional 

09 Bielenda Skin Clinic Professional (115)

Професійна сироватка Bielenda Skin Clinic Professional – найкращий борець зі зморшками, втратою тургору і недосконалостями шкіри. Форма засобу збагачена вітаміном А, Е і ліпосомами Q10. І ще, цей засіб підійде сухій шкірі, оскільки крім роботи над віковими змінами, він глибоко зволожує, зміцнює і стимулює процеси регенерації на клітинному рівні.

Для комбінованої шкіри

Особливість цього типу шкіри полягає в тому, що потрібно вирівняти баланс між сухішими ділянками та схильною до надлишкового синтезу себума Т-зоною. Якщо ти думаєш, що підібрати відповідну сироватку буде непросто, то я вже підготувала кілька класних варіантів, які точно підійдуть комбінованому типу шкіри.

Medik8 Intelligent Retinol 3TR

10 Medik8 Intelligent Retinol 3TR (103)

Професійна нічна сироватка Medik8 Intelligent Retinol 3TR не містить спирту та інших агресивних компонентів. Вона повертає шкірі сяйво, омолоджує, відновлює епідермальний бар’єр, діє максимально ефективно і не викликає подразнення. У складі ти знайдеш ретинол 0,3%, вітамін Е, сквалан і клімбазол.

Jole Retinol 10 Serum

11 Jole Retinol 10 Serum (74)

Зверни увагу, концентрація ретинолу в цій сироватці 1%. Засіб не підійде тим, хто недавно почав користуватися подібними засобами. Так би мовити, продукт для просунутого користувача.

Сироватка Jole Retinol 10 Serum підійде всім типам шкіри. Вона глибоко зволожує, усуває запалення, бореться з пігментацією, розгладжує зморшки та вирівнює тон шкіри. Плюс до всього вона не викликає сухості та лущення. Склад доповнено гіалуроновою кислотою, ніацинамідом, керамідом і пантенолом. Чудовий варіант!

Isntree Green Tea Fresh Serum

12 Isntree Green Tea Fresh Serum (67)

Освіжальна сироватка Green Tea Fresh Serum від корейського бренду Isntree – справжня знахідка. Вона просто ідеально підходить для сухої та комбінованої шкіри. Засіб регулює синтез шкірного сала, покращує тон обличчя, захищає від вільних радикалів, очищає пори та уповільнює процеси старіння. І цей ефект досягається завдяки екстракту зеленого чаю, вітаміну А і С у складі.

Для зрілої шкіри

Представницям прекрасної половини з даним типом шкіри слід підбирати сильніші та висококонцентровані формули, адже потрібно максимально ефективно сповільнити процеси старіння, позбутися пігментації й підвищити пружність епідермісу.

Medi-Peel Melanon X Ampoule

15 Medi-Peel Melanon X Ampoule (37)

Пройти повз сироватку Medi-Peel Melanon X Ampoule дуже складно, адже вона здатна помітно перетворити твою шкіру. Засіб з легкістю усуває гіперпігментацію, освітлює і вирівнює шкіру, має виражені антиоксидантні властивості, підвищує пружність і забезпечує ліфтинг-ефект. Просто вау! А що ж у складі? Розповідаю: комплекс Mela-Tamin, який спрямований на роботу з нерівним тоном обличчя, аденозин, гіалуронова кислота, олія ши, ніацинамід, і, власне, ретинол.

L’Oreal Paris Revitalift Lazer

14 L'Oreal Paris Revitalift Lazer (42)

Якщо ти шукаєш перевірений засіб для корекції глибоких зморшок, зверни увагу на нічну сироватку L’Oreal Paris Revitalift Lazer. Засіб зменшує видимість вікових і мімічних зморшок, зволожує, підвищує пружність і дарує природне сяйво.

Завдяки ексклюзивній технології Retinol Guard™ властивості сироватки залишаються незмінними під впливом світла та повітря. В основі формули висококонцентрований вітамін А, вітамін Е і гіалуронова кислота.

La Roche-Posay Retinol B3 Serum

13 La Roche-Posay Retinol B3 Serum (44)

І завершує нашу добірку засобів з ретинолом для зрілої шкіри всім добре знайома сироватка La Roche-Posay Retinol B3 Serum. Її можна використовувати навіть людям із чутливою шкірою, що є додатковою перевагою.

Основними компонентами продукту є комплекс із двох видів ретинолу (чистого і послідовного вивільнення), вітамін В3 і термальна вода. Сироватка стимулює вироблення колагену та еластину, розгладжує зморшки, заспокоює, активізує відновлення, вирівнює колір обличчя, дарує відчуття комфорту і зміцнює захисний бар’єр епідерміса.

Ретинол – дійсно дуже ефективний і потужний компонент, який однозначно заслуговує на твою увагу. Не дарма його називають золотим стандартом anti-age терапії. Також він дуже класно показав себе в лікуванні акне і боротьбі з пігментацією. Не встигла з ним познайомитися ближче? Обов’язково зроби це!

Якщо ти вже користувалася косметикою з вітаміном А в складі, поділися улюбленими засобами в коментарях і напиши, наскільки вони тобі сподобалися!

Читай також:

13 Серпня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Спасибі за чудову добірку продукції 🥰Давно шукала дійсно якісні та дієві продукти. 🥰🙌🏻❤️Корисна стаття .🫶🏻💚

Рекомендовані статті
СвітТВ