ТОП-8 шампунів-скрабів для шкіри голови

Ти напевно знайома з такими засобами, як скраби для шкіри голови та, цілком можливо, що користуєшся ними у своєму догляді. Але чи знала ти, що існують гібридні продукти — шампуні-скраби? По суті, вони об’єднують у собі обидва засоби, завдяки чому є багатофункціональними.

1-ТОП-8-шампунів-скрабів-для-шкіри-голови

З одного боку, вони прекрасно очищають шкіру голови та волосся від забруднень, себума і залишків стайлінгу, з іншого — забезпечують ефективну ексфоліацію, приплив крові до волосяних цибулин, покращують обмінні процеси та освіжають. Крім цього, безліч з них мають формули, які допоможуть позбутися лупи та супутніх їй неприємних відчуттів. З вісімкою класних шампунів-скрабів EVA Blog і познайомить тебе в цій добірці.

Цікаво на тему: Догляд за шкірою голови від А до Я

Скрабувальні шампуні — у чому їхні плюси?

2-ТОП-8-шампунів-скрабів-для-шкіри-голови

Шампуні-скраби безумовно мають низку шанувальників. І неспроста. Поєднуючи в собі два популярних засоби для волосся, вони покращують стан шкіри голови та, як наслідок, якість локонів. Головні їхні переваги:

  1. Забезпечують глибоке очищення. Ці продукти мають у складі делікатні абразивні частинки, які допомагають видалити забруднення, змертвілі клітини шкіри та залишки засобів для укладки. Це сприяє більш чистій і здоровій шкірі голови.
  2. Покращують кровообіг. Масажні рухи під час використання шампунів-скрабів стимулюють приплив крові, що покращує надходження поживних речовин до волосяних фолікулів, сприяючи їхньому зміцненню і росту.
  3. Себорегуляція. Ретельне і глибоке очищення допомагає нормалізувати роботу сальних залоз, що особливо актуально для жирної шкіри голови. Шампуні-ексфоліанти можуть зменшити надмірне виділення шкірного сала і подовжити свіжість укладки.3-ТОП-8-шампунів-скрабів-для-шкіри-голови
  4. Профілактика та усунення лупи. Шампуні-пілінги механічно видаляють лусочки шкіри, а завдяки тому, що багато хто з них має активні компоненти проти лупи в складі, вони допомагають з нею впоратися та оздоровлюють шкіру.
  5. Підвищує ефективність подальшого догляду. Якщо ти використовуєш активні засоби в догляді за шкірою голови, вони працюватимуть краще на якісно очищеній шкірі.
  6. Об’єднують очищення та ексфоліацію. Використовуючи в догляді за волоссям шампуні-скраби, можна одночасно проводити обидві процедури, що дає змогу економити час.
  7. Більшість з них мають більш зручну текстуру. Порівняно з пастоподібними скрабами для прикореневої зони, шампуні-ексфоліанти більш рідкі та текучі, завдяки чому їх зручніше наносити та розподіляти по корінню. Для власників довгого і густого волосся це безперечно плюс.

Цікаво на тему: 15 найкращих засобів від лупи

Для чого варто ввести у свій догляд шампунь-скраб?

4-ТОП-8-шампунів-скрабів-для-шкіри-голови

Отже, з основними перевагами цих засобів ми розібралися. А в яких випадках будуть особливо актуальні шампуні-скраби?

  1. Якщо хочеш домогтися глибокого очищення. Це важливо, якщо ти використовуєш стайлінг, з яким важко впоратися звичайному шампуню, а також якщо застосовуєш у догляді сироватки, маски та інші продукти для шкіри голови. Глибоке очищення чудово підготує шкіру і засоби працюватимуть ефективніше.
  2. Якщо шкіра голови швидко стає жирною. Термін «життя» укладки не перевищує доби та доводиться мити волосся щодня? Спробуй ввести у свою рутину шампунь-скраб, який нормалізує вироблення себуму та подарує відчуття свіжості.
  3. Якщо шукаєш ефективний продукт для боротьби з лупою. Багато шампунів-ексфоліантів мають у своїх формулах anti-dandruff компоненти, які допомагають позбутися цієї неприємності та вбережуть від рецидивів. А ще деякі з них можна використовувати в разі себорейного дерматиту та інших дерматологічних захворювань.

Важливо: Шампуні-скраби варто обережно використовувати за чутливої шкіри голови — вони можуть виявитися досить агресивними. Варто обирати тільки ті, які підходять для цього типу. Також краще відмовитися від скрабувальних продуктів у разі пошкоджень шкіри голови — подряпин, саден або запалень.

04 Волосся-1024х500_02

ТОП-8 шампунів-скрабів для різних завдань

CHI Power Plus Shampoo

01 CHI Power Plus Shampoo (1166)

Чи може безсульфатний шампунь глибоко очищати шкіру голови й при цьому стимулювати ріст волосся? Звичайно, якщо йдеться про CHI Power Plus Shampoo. Його склад вражає — у ньому містяться пантенол, гідролізований шовк та кератин, екстракти кропиви, перцевої м’яти, ромашки, лаванди, розмарину та календули. Шампунь-ексфоліант не тільки ефективно видаляє забруднення і залишки стайлінгу, а й забезпечує приплив крові до волосяних цибулин, посилює ріст локонів і гарно освіжає.

Цікаво на тему: 12 найкращих шампунів для жирного волосся

Шампунь-скраб Lapush

04 Шампунь-скраб Lapush (665)

Скрабуючий шампунь від Lapush не тільки дарує ефективне і глибоке очищення, а й не пересушує локони та забезпечує легке розчісування. Бузсульфатна формула збагачена протеїнами кератину, які сприяють гладкості та еластичності волосся, а також екстрактами ментолу і кропиви, що мають заспокійливі, зміцнювальні та себорегулювальні властивості. Для дбайливої ексфоліації в шампуні використовуються гранули жожоба, які м’яко відлущують і стимулюють приплив крові до фолікулів під час використання.

Davines NaturalTech Detoxifying Scrub Shampoo

06 Davines NaturalTech Detoxifying Scrub Shampoo (286)

Для м’якого відлущування в Davines NaturalTech Detoxifying Scrub Shampoo використовуються гранули жожоба, доповнені подрібненими частинками кремнію, які дбайливо позбавляють від ороговілих клітин і ефективно очищають пори. Шампунь-детокс має в складі екстракт артишоку для антиоксидантного ефекту, а також ефірні олії коріандру, кардамону і м’яти, які наповнюють шкіру і коріння волосся корисними мікроелементами, заспокоюють і стимулюють ріст.

Vichy Dercos Anti-Dandruff Deep Purifying Shampoo

02 Vichy Dercos Anti-Dandruff Deep Purifying Shampoo (1146)

Потрібен ефективний продукт для догляду за жирною шкірою голови та боротьби з лупою, який можна використовувати хоч щодня? Придивись до Dercos Anti-Dandruff Deep Purifying Shampoo від Vichy. Піроктон оламін у його складі прибирає неприємні відчуття і допомагає позбутися лупи, саліцилова кислота і пудра з абрикосових кісточок видаляє лущення і глибоко очищає шкіру, а гліцерин пом’якшує і зволожує. Шампунь пройшов дерматологічні дослідження і підходить для шкіри з гіперсебореєю, а також має гіпоалергенну формулу.

Цікаво на тему: Зіпсувати за 7 днів: помилки в догляді за волоссям

L’Erbolario Shampoo Scrub

03 L'Erbolario Shampoo Scrub (897)

Скажи «Бувай!» жирності волосся та лупі з шампунем-скрабом L’Erbolario Shampoo Scrub. Маючи формулу без силікону та сульфатів, засіб має у складі олію коріандру, м’яти та чайного дерева, екстракти цитрусів і лаврового листа, піроктон оламін, а також каолін і перліт, який забезпечує м’яку очищувальну та відлущувальну дію. Використовуючи шампунь у своєму догляді, ти помітиш, як зникає ненависна лупа, зменшується вироблення себума і нормалізується гідроліпідний баланс, а волосся стає міцнішим і здоровішим.

Maxima Professional Vitalker Dandruff Shampoo

05 Maxima Professional Vitalker Dandruff Shampoo (400)

Високу ефективність проти лупи Maxima Professional Vitalker Dandruff Shampoo забезпечує багатий активами склад. У ньому міститься піроктон оламін, що має виражений антибактеріальний ефект, АНА-кислоти, що стимулюють оновлення клітин, а також олія чайного дерева і ментол, які загоюють і освіжають. А пантенол, алантоїн і екстракт солодки зволожують і заспокоюють подразнену шкіру.

Ptichkin Sad Detox

07 Ptichkin Sad Detox (195)

Поєднання морської та магнієвої солі, пудри евкаліпта і каоліну в складі Ptichkin Sad Detox делікатно видаляє забруднення й ороговілі клітини, забезпечуючи глибоке очищення та детокс-ефект. Ефірні ефіри цитрусів, м’яти та евкаліпта допомагають нормалізувати вироблення шкірного сала, а також дарують відчуття чистоти та свіжості. Екстракт розмарину і вітамін Е чинять антиоксидантну дію і допомагають утримувати вологу.

Цікаво на тему: Причини випадіння волосся і як із цим боротися

Miya Cosmetics SuperHAIRday

08 Miya Cosmetics SuperHAIRday (142)

Як освіжити жирну шкіру голови? Обирай Miya Cosmetics SuperHAIRday. Засіб поєднує в собі шампунь, ензимний пілінг і скраб і гарантує класне очищення без пересушування. Формула збагачена дбайливим ексфоліантом папаїном, пантенолом для зволоження, а також екстрактами морінги, готу коли та водоростей, які насичують шкіру і волосся вітамінами, заспокоюють і тонізують. Продукт можна використовувати і як просто шампунь, і як скраб, і, попри класний ефект, його потрібно застосовувати не частіше ніж раз на тиждень.

А якими ексфоліантами для шкіри голови ти користуєшся у своїй рутині? Віддаєш перевагу багатофункціональним засобам чи не зраджуєш класичним скрабам і пілінгам? Ділися з нами в коментарях!

Читай також:

3 Липня / 2024 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті