Яку косметику не можна використовувати під час вагітності

Нарешті тест на вагітність показав дві довгоочікувані смужки…. З цього моменту у твоєму житті починаються приємні зміни не тільки в організмі, а й у способі життя, в раціоні та в щоденній б’юті-рутині. Слід багато чого переглянути, бо тепер потрібно піклуватися не тільки про себе. Якщо з харчуванням і способом життя все зрозуміло, то що може бути не так з доглядом? Невже улюблений крем для обличчя або сироватка можуть нашкодити? Так, можуть. Тому від деяких компонентів у складі косметики на період виношування дитини варто відмовитися. 

Як змінюється шкіра під час вагітності

1-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

Ти повинна розуміти, що зміни шкіри під час вагітності – це цілком нормальна історія і хвилюватися сильно через це не варто. Епідерміс може перетворюватися по-різному і навіть найнеочікуванішим чином:

  • у дівчат, які весь час борються з недосконалостями шкіри, раптом обличчя стає ідеально чистим;
  • у майбутніх мам з епідермісом без вад можуть з’явитися прищики;
  • шкіра може стати більш сухою, схильною до пігментації;
  • представниці прекрасної половини з уже наявними захворюваннями шкіри, такими як екзема, псоріаз або розацеа, теж можуть зіткнутися із загостренням або, навпаки, поліпшенням стану шкірного покриву.

2-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

Виною всьому гормональна система, яка активно змінюється і перебудовує свою роботу. Якісний, а головне, безпечний щоденний догляд допоможе підтримати красу і здоров’я шкіри навіть у період гормональних змін.

Цікаво на тему: Крем для пружності грудей: навіщо потрібен і як вибрати

Яку косметику не можна використовувати під час вагітності

Лікарі рекомендують уникати деяких компонентів у засобах для догляду за шкірою через їх потенційно негативний вплив на розвиток плода. Тому обов’язково ознайомся з найнебезпечнішими інгредієнтами та не полінуйся перевірити всі свої улюблені баночки щодо їх наявності в складі.

Ретиноїди

3-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

Вітамін А – найефективніший помічник у боротьбі зі зморшками, нерівним тоном шкіри та акне. Але тобі доведеться з ним все ж тимчасово розпрощатися. Навіть попри те, що через шкіру в організм потрапляє зовсім невелика кількість цієї речовини, краще не експериментувати. Дослідження показали, що високі дози похідних вітаміну А можуть викликати серйозні вроджені порушення плода.

Саліцилова кислота

4-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

Цю кислоту активно використовують для лікування висипань. Її великий плюс полягає у відлущувальних, себорегулювальних, регенераційних і протизапальних властивостях. Саліцилова кислота не тільки прекрасно справляється з акне, а й усуває всі недосконалості. Однак фахівці рекомендують обходити стороною засоби для догляду, де концентрація речовини вище 2%.

Але я б на час вагітності все ж відмовилася від кислот як таких. Шкіра в цей період схильна до пігментації, а ці речовини можуть спровокувати її появу і викликати подразнення.

Цікаво на тему: Чи можна вагітним фарбувати та стригти волосся

Гідрохінон

5-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

З’явилася пігментація, “маска вагітності” на обличчі, яку дуже хочеться прибрати? Засоби, у складі яких є гідрохінон, – абсолютне протипоказання для жінок при надії. Через свою потужну дію і здатність у значних кількостях (від 35 до 45%) проникати в організм, а далі – в кровотік, краще не використовувати його в період виношування дитини. З пігментацією під час вагітності можна впоратися більш щадними народними методами.

Перекис бензоїлу

Це перевірений компонент у боротьбі з висипаннями, який відмінно себе зарекомендував. Але лікарі все ж рекомендують його обходити стороною під час вагітності. Хоч ризики для здоров’я малюка і невеликі, але краще їх виключити.

Деякі види санскринів

6-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

Спеціалісти стверджує, що вагітним жінкам не можна використовувати санскріни з хімічними фільтрами, оскільки вони можуть негативно впливати на організм майбутньої мами та дитини. Але давайте будемо відвертими, багатьох просто лякає слово “хімічний”. Фільтри нового покоління є максимально безпечними й показали себе краще за фізичні. Але якщо ти все ж переживаєш, скористайся сонцезахисним кремом на фізичних фільтрах.

Цікаво на тему: Дерматологічний захист шкіри від сонця: чому це важливо

Чим можна замінити заборонену косметику?

Сьогодні існує безліч альтернативних варіантів для догляду за шкірою, які можна сміливо використовувати під час вагітності.

Бакучіол

7-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

Він працює не гірше за ретинол. Його найчастіше рекомендують людям, яким не підходять похідні вітаміну А, а також вагітним. Цей компонент делікатно впливає на поверхню шкіри, не викликає подразнення, не робить епідерміс фоточутливим і його можна вводити у свою рутину відразу ж без необхідності використання багатоступеневої адаптації до активної речовини. Бакучіол дійсно варто розглядати.

Вітамін С

8-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

Зменшити видимість пігментних плям допоможе вітамін С. Він теж добре вирівнює тон обличчя, надає шкірі приємного сяйва і підвищує її тонус. Крім цього, цей вітамін є потужним антиоксидантом, що захищає епідерміс від негативного впливу вільних радикалів.

Цікаво на тему: Які харчові добавки корисно приймати вагітним жінкам

Ніацинамід

9-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

Для жінок із проблемною шкірою ніацинамід є чудовим компонентом. Його сміливо можна використовувати під час вагітності. Він підтримує пружність і еластичність шкіри, зволожує, живить, зміцнює захисну мантію, регулює роботу сальних залоз і чинить протизапальну дію. Прекрасний компонент для щоденного догляду.

Мінеральний санскрін

10-Яку-косметику-не-можна-використовувати-під-час-вагітності

Як я вже говорила, якщо ти боїшся використовувати сонцезахисну косметику з хімічними фільтрами, віддай перевагу фізичним. Але не забувай повторно наносити крем кожні дві години, щоб його ефективність не знижувалася.

Санскрін особливо важливо використовувати під час вагітності, оскільки шкіра часто стає схильною до появи пігментації. Так, її можна буде усунути, але це все одно приносить дискомфорт.

Догляд за шкірою під час вагітності вимагає внесення деяких змін у б’юті рутину. Не варто засмучуватися, що доведеться розпрощатися з улюбленим кремчиком або маскою. Сьогодні виробники засобів для догляду готові запропонувати безліч не менш ефективних альтернатив. Пам’ятай, косметика для вагітних повинна не тільки добре працювати з тими чи іншими проблемами, а й водночас бути абсолютно безпечною для здоров’я мами та малюка.

Якщо ця стаття була для тебе корисною і цікавою, обов’язково постав лайк. Нам буде дуже приємно.

Читай також:

17 Липня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Як прибрати темні кола під очима
7 Серпня / 2021 Догляд за обличчям
СвітТВ