11 найкращих засобів з SPF для захисту волосся від сонця

Поповнити літню косметичку якісними сонцезахисними засобами для обличчя й тіла ти вже, скоріш за все, встигла. Адже знаєш, як важливо знижувати негативний вплив УФ-випромінювання. А як щодо захисту волосся від сонця? Якщо це питання пройшло повз твою увагу, саме час розібратися! Розкажу, чому важливо захищати від ультра фіолету не лише шкіру, а й пасма. І звісно, поділюсь прикладами цікавих засобів, в тому числі від професійних брендів, які можуть бути особливо корисними на літо.

1-СПФ-волосы

Здавалось би, навіщо SPF для волосся? Пасма точно не вкриються зморшками чи пігментацією. Але літо — це випробовування, в тому числі, й для стану локонів. Ось кілька негативних наслідків, яких можна уникнути завдяки використанню правильної косметики:

  1. Вигорає волосся. Ультрафіолет та високі температури сприяють руйнуванню пігменту. Комусь легке літнє освітлення подобається. Але якщо прагнеш мати виразний, насичений колір, особливо після фарбування, то засоби з сонцезахисними фільтрами точно мають бути у твоєму б’юті-арсеналі.
  2. Надмірна втрата вологи. Ультрафіолет сприяє тому, щоб пасма виглядали як солома. Він активно руйнує природну вологу у локонах, тому догляд обов’язково має включати компоненти, що сприяють посиленню бар’єрних функцій та зволоженню волосся. Особливо звертай на такі засоби увагу, коли йдеш на пляж чи у басейн. Адже там свої шкідливі п’ять копійок підкинуть морська або хлорована вода, які теж часто призводять до пересушення.
  3. Волосся стає неслухняним. Це бонусна проблема попереднього пункту, через який часто руйнується кутикула. Сухість пасом позбавляє не лише блиску, а й еластичності. Волосся складніше розчісувати та укладати. Тому важливо звертати увагу не лише на УФ-фільтри, а й на доглядові компоненти: гіалуронову кислоту, рослинні екстракти та олії, протеїни.

2-СПФ-волосы

Окрім того, ультрафіолет може погіршувати й стан шкіри голови. Від довгого перебування на сонці можна навіть отримати опіки вздовж проділу волосся. Тому, по-перше, в період найбільшої пекучості уникай відкритих просторів, а по-друге, не забувай використовувати головний убір.

Цікаво на тему: Літні активи: 28 засобів для догляду за шкірою та волоссям

Яка косметика для волосся може бути з SPF?

3-СПФ

Необхідність якісної косметики для волосся з SPF очевидна. Які  ж це можуть бути засоби? В більшості це незмивні доглядові та стайлінгові засоби, адже сонцезахисні фільтри мають виконувати бар’єрну функцію. Найпопулярніші формати:

  • спреї;
  • флюїди;
  • кондиціонери;
  • креми для волосся.

4-СПФ-волосы

Можуть бути також муси, сироватки та маски. Найчастіше у сонцезахисних засобах для волосся використовуються хімічні фільтри нового та старого покоління, як по одному, так і в комбінації для покращення ефекту.

Цікаво на тему: Стоп-засоби, які не варто використовувати влітку

Добірка засобів для захисту волосся від сонця

Підібрала для тебе цікаві засоби для захисту волосся від сонця, серед яких будуть і цікавий професійний стайлінг, і догляд з натуральними компонентами, який вбереже волосся від вигорання та пересушування.

Revlon Professional Equave Sun Protection

02 Revlon Professional Equave Sun Protection (1116)

Спрей-кондиціонер Revlon Professional Equave від іспанського професійного бренду. Перед використанням треба струсити, адже засіб двофазний. Містить декілька хімічних фільтрів, в тому числі нового покоління, забезпечує захист від UV-A та UV-B променів. Дбає про локони під час сушіння феном та укладання зі стайлерами. Гідролізований кератин у складі допомагає відновленню структури волосся та підтримці рівня зволоження. Також є гідролізований протеїн, який сприяє гладкості, шовковистості, легкому розчісуванню, зволоженості, кондиціонуванню волосся. Містить антиоксидантні компоненти.

Цікаво на тему: 30 перевірених професійних засобів для догляду за волоссям

BC Bonacure Sun Protect Beach Wave Spray

01 BC Bonacure Sun Protect Beach Wave Spray (1135)

Сонцезахисний спрей BC Bonacure Sun Protect від Schwarzkopf Professional допоможе не лише захистити твої локони від сонця, а й додасть їм грайливої текстури, ніби щойно з пляжу. Вбереже пасма від зневоднення та дії ультрафіолетового випромінювання. У складі кокосова олія для догляду, цукор та морська сіль для формування пасом. Засіб сприяє швидкому укладанню. Нанеси на волосся та пальцями масажними рухами надай локонам бажаної форми.

Rene Furterer Solaire Protective Summer Fluid

03 Rene Furterer Solaire Protective Summer Fluid (869)

Флюїд Rene Furterer Solaire від французького бренду дерматокосметики для блискучих та еластичних пасом. Використовуй, щоб не хвилювала сухість волосся через надмірну втрату вологи. Має захист від ультрафіолету. Легка текстура флюїду допоможе уникнути відчуття обтяження та жирності. Олія кунжуту у складі подбає не лише про пасма, а й про шкіру голови. Наносити флюїд треба на вологе волосся, особливо якщо плануєш відпочити на пляжі або поніжитись біля басейну.

Цікаво на тему: Вибираємо спрей для обличчя на літо: як, який і для чого?

Sachajuan Stockholm Hair In The Sun

04 Sachajuan Stockholm Hair In The Sun (639)

Сонцезахисний крем Sachajuan Stockholm Hair In The Sun — це професійна косметика, що не тестується на тваринах. Підійде як для жінок, так і для чоловіків. Захищає від UV-A і UV-B променів. Завдяки цьому менше руйнується пігмент та структура волосся. Допомагає в повсякденному укладанні локонів. Екстракт водоростей підвищить еластичність пасом, подбає про стан шкіри голови, захистить від надмірної втрати вологи. Цей крем зменшує статичну електризацію, полегшує процес розчісування. Містить пантенол, який заспокоює та сприяє утриманню вологи. Використовувати можна як на сухе, так і на вологе волосся.

Palco Professional Suncare Sun Serum

05 Palco Professional Suncare Sun Serum (380)

Сироватка Palco Professional Suncare для захисту волосся не лише від сонячного проміння, а й дії солоної води у морі. Містить кокосову олію, яка гарно живить та пом’якшує. Додавай цю сироватку від італійського бренду, щоб локони залишались блискучими та зволоженими. Можна використовувати й на сухе волосся, і на вологе. Містить масло насіння манго, багате на жирні кислоти для пом’якшення пасом та зменшення впливу навколишнього середовища, має антиоксидантні властивості. У сироватці є ніацинамід для посилення бар’єрних функцій та уникнення зневоднення. Також у складі мальтодекстрин, кальцій пантотенат, токоферілацетат (вітамін Е), похідні вітаміну С для зволоження та антиоксидантної дії; піродиксин для антибактеріальної дії.

Цікаво на тему: Що потрібно знати про антиоксидантний догляд за шкірою

Milk_shake Lifestyling Liquid Styler

10 Milk_shake Lifestyling Liquid Styler (93)

Флюїд milk_shake Lifestyling Liquid Styler створений для укладання волосся та гарної фіксації зачіски. Нанось засіб від професійного бренду на вологі пасма, щоб скорегувати їх форму, або на сухі, коли треба пропрацювати окремі локони. Окрім того, цей стайлінг-флюїд має захисні та доглядові властивості, зокрема завдяки пантенолу, молочним протеїнам, екстракту яблука. Містить хімічний фільтр, щоб знизити вплив ультрафіолету. Екстракт каштана збереже зволоженість пасом. Протеїни кіноа сприятимуть шовковистості та збереженню кольору.

Milk_shake Lifestyling Styling Potion

11 Milk_shake Lifestyling Styling Potion (67)

Крем-кондиціонер milk_shake Lifestyling Styling Potion стане ще одним цікавим надбанням у догляді та укладанні волосся. Сприяє розгладженню кутикул, “закриває” їх після дії шампуню. Професійний засіб містить багато рослинних екстрактів (каштану, насіння соняшнику, яблука, чорниці), протеїни (молочні та кіноа), пантенол, касторову олію та вітамін Е. Знімає статичну наелектризованість. І звісно, у складі є хімічний фільтр, завдяки якому спрей захищатиме пасма у період активного сонця не лише від температур, а й від ультрафіолету.

Цікаво на тему: Як відновити спалене волосся після фарбування

BC Bonacure Sun Protect 2 in1 Treatment Coconut

06 BC Bonacure Sun Protect 2 in1 Treatment Coconut (267)

Сонцезахисна маска BC Bonacure Sun Protect 2 in1 Treatment Coconut віл Schwarzkopf Professional сприятиме зменшенню впливу зовнішнього середовища. У складі  кокосова олія, що живить та зволожує. Після використання маски покращується загальний вигляд, волосся менше ламається. Особливо рекомендовано використовувати в літній період, коли сонячне проміння завдає найбільше впливу. Волосся менше вигорає, що важливо для дівчат, які турбуються про насиченість кольору. Локони слухняні та блискучі, без зайвої пухнастості та статичної наелектризованості. Нанось маску під час миття та тримай хоча б 10 хвилин. Містить олію буруті, вітамін Е, пантенол. Пом’якшує пасма, полегшує розчісування.

Wella Professionals Invigo After Sun Express Conditioner

07 Wella Professionals Invigo After Sun Express Conditioner (177)

Кондиціонер Wella Professionals Invigo After Sun сприятиме захисту від сонця та дії солоної води. З пантенолом (він же провітамін В5), який має зволожувальні властивості та заспокоює, та олією абрикоса, яка теж дуже гарно зволожує, має протизапальну та антиоксидантну дію. Форми вітаміну Е дають гарну антиоксидантну дію. Лінолева кислота сприяє захисту від негативного впливу навколишнього середовища, допомагає підтримувати рівень зволоженості. Завдяки використанню кондиціонера волосся зберігає колір, покращується шовковистість та м’якість. Нанеси на вологе волосся, потримай, а потім змий.

Цікаво на тему: Дорого-багато: все про срібло, золото і платину в косметиці

Wella Professionals Invigo Sun Spray

08 Wella Professionals Invigo Sun Spray (126)

Спрей-догляд Wella Professionals Invigo Sun Spray стане додатковим етапом захисту від негативного впливу на волосся нагрівання під час укладання та дії УФ-променів. Особливо важливо це для дівчат та жінок з фарбованим волоссям. Містить провітамін В6. Зменшує втрату вологи, пом’якшує, додає еластичності. Наносити потрібно безпосередньо перед використанням термоприладів (фену, стайлеру). На волоссі утворює тонку захисну плівочку.

Balmain Paris Hair Couture Sun Protection Spray

09 Balmain Paris Hair Couture Sun Protection Spray (101)

Спрей Balmain Paris Hair Couture Sun Protection містить хімічні фільтри для захисту від впливу сонця. Також у складі є вітамін Е з його антиоксидантними властивостями. Пантенол та ніацинамід покращують бар’єрні функції, щоб волосся не втрачало надмірно вологу. Захисний спрей також варто використати, якщо плануєш на пляж або у басейн, де втраті вологи та порушенню захисних властивостей пасом може сприяти солона або хлорована вода.

Цікаво на тему: Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Літо — це пора, коли варто не лише очікувати від локонів легкості та грайливості, а й посилити увагу до захисту волосся від сонця. Тож якщо ще не вибрала свої засоби, саме час визначитись та завітати на eva.ua! А якщо вже отримала бажану посилку, поділись у коментарях, на яких продуктах з SPF зупинила свій вибір!

Читайте також:

31 Травня / 2024 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Рада що мені трапилась,ця дуже корисна та цікава стаття 🙌🏻Дізналася багато корисної інформації.💇🏻‍♀️☀️Дякую за чудову добірку доглядів для волосся.🙌🏻🫶🏻💚

Рекомендовані статті