Сезонна зміна косметики: що залишити, а що замінити восени

Осінній догляд за шкірою має свої особливості, які варто враховувати, якщо ти хочеш зберегти шкіру молодою, гарною та здоровою. Тому необхідно переглянути не тільки свій гардероб, а й арсенал косметики для догляду за обличчям. Деякі улюблені продукти ти можеш повернути до своєї б’юті-рутини після літньої перерви, а деякі краще заховати, оскільки вони не будуть так само ефективно працювати в більш прохолодну пору року. Почнемо розхламлення твоєї полички з доглядом? 

Особливості осіннього догляду за шкірою

1-Сезонна-зміна-косметики

Зміна погоди, зниження температури повітря, початок опалювального сезону – всі ці фактори не найкращим чином позначаються на стані епідермісу. У результаті чого ти ризикуєш зіткнутися зі свербежем, почервонінням, лущенням, підвищеною чутливістю і зневодненням шкірного покриву. Сюди ще додаємо гіперпігментацію, сухість і загострення акне, які можуть виникнути ще влітку. Що ж робити з цим усім “букетом”? Потрібно забезпечити шкірі правильний догляд, відновити її та позбутися наявних проблем.

Instagram_02_Blog

Зараз я поділюся з тобою кількома рекомендаціями, які допоможуть вибудувати ефективний домашній догляд для обличчя в осінній період.

Очищення + зволоження

2-Сезонна-зміна-косметики

Напевно, ти стикалася з такою проблемою, як поява сухості, лущення і підвищення чутливості шкіри з настанням холодів. Річ у тім, що коли температура повітря знижується, епідерміс виробляє менше себума, який природним чином захищає і зволожує шкірний покрив. А вплив зовнішніх факторів ще й погіршує ситуацію. Аби додатково не травмувати шкіру, слід перейти на м’які очищувальні засоби зі зволожувальним ефектом. Вони делікатно прибирають забруднення і макіяж, наповнюють епідерміс вологою і не залишають після себе відчуття стягнутості.

Відмінно підійдуть продукти з гіалуроновою кислотою, гліцерином, алое вера.

Рекомендовані товари:

Тонер – твій мастхев

3-Сезонна-зміна-косметики

Якщо ти раніше пропускала тонізацію, як основний етап у догляді (у чому я, звісно, сумніваюся), тоді осінь – найкращий час, щоб почати знайомство з тонерами. І вибрати тут є з чого: по-перше, можна доглянути засіб зі зволожувальним і заспокійливим ефектом, а по-друге, нарешті продукти з кислотами знову повернуться до твоєї б’юті-рутини. Хоча багато хто використовує догляд з кислотами й влітку, закриваючи їх СПФ-кремом з високим індексом захисту (не менше 50), але я все ж рекомендую не ризикувати.

Рекомендовані товари:

Крем для обличчя з більш щільною текстурою

4-Сезонна-зміна-косметики

Влітку ми всі віддаємо перевагу легким зволожувальним кремам, які зовсім не відчуваються на шкірі. Але на осінь тобі доведеться придивитися до щільнішого крему, який інтенсивно зволожуватиме шкіру, зміцнювати захисний бар’єр і захищатиме її від зовнішніх чинників. Обов’язково вибирай засіб з урахуванням типу своєї шкіри й не переборщи з його жирністю. Адже занадто “важкий” крем тобі точно не потрібен.

Добре, якщо в складі буде та ж гіалуронова кислота, пантенол, цераміди, сквалан, екстракт водоростей, пробіотики тощо.

Рекомендовані товари:

М’яка ексфоліація

5-Сезонна-зміна-косметики

На початку осені твоя шкіра все ще може залишатися чутливою, тому занадто захоплюватися відлущуванням не варто. Скраби з грубими абразивними частинками відклади у бік. Ензимна пудра, AHA і BHA кислоти – те, що потрібно! Ці засоби діють м’яко, добре прибирають омертвілі клітини шкіри, вирівнюють тон обличчя й оптимізують процеси регенерації.

Користуватися ексфоліантами рекомендується не частіше двох разів на тиждень.

Рекомендовані товари:

Антиоксиданти

6-Сезонна-зміна-косметики

Восени тобі будуть особливо потрібні антиоксиданти, оскільки влітку епідерміс активно піддавався окислювальному стресу і потребує відновлення. Косметологи рекомендують постійно користуватися косметикою, у складі яких є ці активні речовини, але багато хто чомусь нехтує цим.

Антиоксиданти – справжні помічники твоєї шкіри. Вони підвищують ефективність роботи сонцезахисних засобів, захищають клітини від окисного стресу, запобігають розвитку передчасного старіння і загалом покращують здоров’я епідермісу. Найпопулярнішим антиоксидантом у догляді є вітамін С. Так, він справді круто працює, але також слід звернути увагу й на інші не менш ефективні активи: вітамін Е, А, В3, ферулову кислоту, коензим Q10, вітамін К, екстракти рослин (зелений чай, центелла азіатська, червоні фрукти та ягоди тощо).

Рекомендовані товари:

Ретинол

7-Сезонна-зміна-косметики

Нарешті я дочекався! Саме так би й сказав ретинол, від якого тобі довелося відмовитися влітку. Цей компонент у косметиці чудово працює з віковими змінами, покращує текстуру шкіри, допомагає в лікуванні акне, сприяє регенерації клітин, стимулює синтез колагену і вирівнює тон обличчя.

Восени ти можеш без частки побоювання знову вводити вітамін А до свого догляду (краще у вечірнього). Але навіть попри те, що сонячна активність знижується, тобі все одно слід використовувати санскрін вранці.

Рекомендовані товари:

Сироватки для вирішення проблем шкіри

8-Сезонна-зміна-косметики

З настанням осені ти можеш активно працювати з недосконалостями шкіри й навіть тими, що з’явилися влітку через вплив сонячних променів. Сироватки з концентрованими формулами допоможуть тобі у вирішенні будь-яких проблем.

Як правило, найчастіше в холодну пору року використовуються засоби для усунення гіперпігментації, сухості, лікування акне, поліпшення кольору і тону шкіри, розгладження зморшок тощо. Якісна і правильно підібрана сироватка мало чим поступається салонному догляду.

Рекомендовані товари:

З SPF навіки

9-Сезонна-зміна-косметики

Обов’язковим і безальтернативним засобом у твоєму догляді має бути санскрін. Його слід використовувати в будь-яку пору року, адже сонечко хоч і не таке агресивне, як влітку, але воно все ще здатне чинити негативний вплив на твою шкіру. Обирай сонцезахисний крем, стік або флюїд з рівнем захисту не менше СПФ 30.

Рекомендовані товари:

А ти змінюєш свій догляд залежно від сезону? Поділися з нами в коментарях. А ще не забудь поставити лайк статті, якщо вона була для тебе цікавою.

Читай також:

5 Серпня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
5 способів розпарити обличчя в домашніх умовах
27 Лютого / 2023 Догляд за обличчям
Як зробити правильний демакіяж обличчя
15 Червня / 2023 Догляд за обличчям