Що потрібно знати про очищення шкіри обличчя влітку

Усі ми з нетерпінням чекаємо на літо, щоб сповна насолодитися теплою погодою, промінчиками сонця і прокинутися після «зимової сплячки». Але поки ти занурюєшся в літній релакс, твоя шкіра починає працювати вдвічі активніше. Їй потрібно протистояти ультрафіолетовим променям, утримувати цінну вологу, яка так швидко випаровується в спекотну погоду, виробляти більше себуму для зволоження і захисту епідермісу… І це далеко не все. Тому так важливо перебудувати свою щоденну рутину з догляду в літню пору. І почнемо ми вносити зміни в найперший і найважливіший етап – очищення.

Що потрібно знати про очищення шкіри обличчя влітку

Можна сміливо виділити п’ять найголовніших правил щодо вибору засобів для очищення шкіри обличчя та їх використання в літню пору року.

  1. Обов’язковий демакіяж. Так, це правило працює не тільки влітку. Всі ми добре знаємо, що лягати спати, не змивши косметику, в жодному разі не можна, оскільки вранці на тебе можуть чекати неприємні сюрпризи у вигляді висипань. Але в спекотну пору року, крім декоративної косметики, на твоїй шкірі накопичується ще більше себума, частинки поту, немов магніт, притягують до себе пил і забруднення. Вся ця «краса» щільно осідає на поверхні епідермісу і забиває пори. Тому знімати макіяж необхідно, навіть якщо так ліньки це робити.1-Що-потрібно-знати-про-очищення-шкіри-обличчя-влітку
  2. Дбайливе очищення 2 рази на день. Якщо влітку ти обходишся без макіяжу або робиш розвантажувальні дні для своєї шкіри, очищення двічі на день – золоте правило в догляді, яке має працювати завжди. Як я вже говорила, протягом дня на шкірі утворюється цілий «коктейль» з мікроорганізмів, пилу, бруду, шкірного сала і поту. Вночі епідерміс теж активно працює, виділяючи той самий піт і себум. Тому без очищення вранці та ввечері не обійтися. Однак у цьому разі не потрібно вмиватися аж до скрипу, адже таким чином ти ризикуєш змити гідроліпідну мантію, яка захищає епідерміс від негативного впливу зовнішніх факторів, особливо це стосується УФ-променів. Обирай більш м’які та щадні засоби для очищення обличчя.2-Що-потрібно-знати-про-очищення-шкіри-обличчя-влітку
  3. Вся увага на склад. Абсолютно в будь-яких засобах для вмивання не повинно бути спирту і лугу, які будуть зневоднювати шкіру, спричиняючи відчуття стягнутості та сухості. Також варто відмовитися від вмивалок, у складі яких є гліколева кислота, ретиноїди, відбілювальні компоненти, оскільки вони підвищують чутливість клітин до сонячних променів і можуть стати причиною появи пігментації. Попри те, що в складах косметики для очищення шкіри їхня концентрація не така й висока, все ж краще відмовитися від цих засобів.3-Що-потрібно-знати-про-очищення-шкіри-обличчя-влітку
  4. Зволоження – наше все. Влітку нам усім хочеться позбутися жирного блиску на шкірі, зменшивши активність роботи сальних залоз. Часте очищення шкіри (більше двох разів на день), використання агресивних засобів для вмивання, спроби народними засобами «підсушити» обличчя призводять тільки до одного результату – надмірне вироблення себума. Чому так відбувається? Все просто: шкіра, розуміючи, що її позбавили вологи, починає запускати природний процес зволоження – синтез шкірного сала. Його стає ще більше і твоє обличчя починає переливатися на сонці жирним блиском. Коли епідерміс має оптимальний рівень зволоженості, необхідність в інтенсивному виробленні себума відпадає сама по собі. Тому влітку (особливо для тих, у кого жирний і проблемний тип шкіри) не варто відмовлятися від очищувальних засобів зі зволожувальним ефектом.4-Що-потрібно-знати-про-очищення-шкіри-обличчя-влітку
  5. Антиоксиданти в складі. Влітку ці активні компоненти особливо важливі, оскільки захищають епідерміс від окисного стресу, викликаного активністю УФ-променів та іншими зовнішніми факторами. І якщо антиоксиданти будуть у складі засобів для очищення обличчя, то це буде тільки великою перевагою.

Цікаво на тему: Не санскріном єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Найкращі засоби для вмивання на літо

Щоб тобі було легше підібрати косметику для очищення шкіри, EVA Blog підготував 15 класних засобів, серед яких ти точно знайдеш що-небудь для себе.

5-Що-потрібно-знати-про-очищення-шкіри-обличчя-влітку

Гідрофільна олія

На сьогодні гідрофілка посідає одне з перших місць серед найефективніших засобів для демакіяжу та розчинення будь-яких забруднень шкіри. Тому, якщо ти давно хочеш додати її у свій догляд – саме час зробити це.

Цікаво на тему: Як вибрати та використовувати гідрофільну олію

Bielenda Hydra Care Cleansing Face Oil

03 Bielenda Hydra Care Cleansing Face Oil (857)

Для м’якого очищення зневодненої шкіри ідеально підійде зволожувальна олія для вмивання Bielenda Hydra Care Cleansing Face Oil із соком листя алое, олією кокоса та гіалуроновою кислотою. Її легка текстура швидко усуває з поверхні шкіри залишки косметичних засобів (навіть найстійкіших), шкірного сала і пилу. Гідрофільна олія не порушує захисний бар’єр епідермісу, забезпечує делікатне очищення, надає шкірі оксамитовості, зволожує і захищає від вільних радикалів.

Шукай EVA Blog в Instagram

Elizavecca Face Care Olive 90% Cleansing Oil

02 Elizavecca Face Care Olive 90% Cleansing Oil (1105)

Бренд Elizavecca теж може похвалитися класною гідрофільною олією в лінійці своїх засобів для догляду за обличчям. Продукт на 90% складається з натуральних рослинних олій (оливкової, жожоба, арганії, авокадо, чайного дерева). Гідрофільна олія Elizavecca Face Care Olive 90% Cleansing Oil ефективно очищає поверхню шкіри, не залишає після себе відчуття липкої плівки, добре зволожує і живить, стимулює процеси регенерації, захищає епідерміс від негативного впливу навколишнього середовища.

Medi-Peel Red Lacto Cleansing Oil

01 Medi-Peel Red Lacto Cleansing Oil (1123)

Ти точно гідно оціниш гідрофільну олію Red Lacto Collagen Cleansing Oil від корейського бренду Medi Peel. Основними її компонентами виступають ферменти молочнокислих бактерій, колаген, амінокислоти, натуральні рослинні екстракти. Засіб не тільки добре справляється зі своїми основними функціями, але також відновлює гідроліпідний баланс, покращує тон обличчя, зволожує, робить шкіру м’якою, гладкою та еластичною.

Міцелярна вода

Віддаєш перевагу міцелярній воді? У нас знайдеться для тебе кілька цікавих засобів. Не забувай змивати міцелярку, навіть якщо виробник пише, що це робити не потрібно.

Міцелярна вода MAY face

06 Міцелярна вода MAY face (262)

Ця міцелярна вода підійде абсолютно всім і навіть людям із чутливою шкірою. Активними компонентами продукту виступають екстракти авокадо та алое вера, які додатково зволожують, живлять шкіру, покращують її еластичність і не порушують гідроліпідний баланс. Міцелярна вода MAY face добре очищає від різних забруднень і дає змогу швидко видалити косметику без зайвого тертя.

Міха Sensitive Skin Expert Anti-Redness Micellar Water 

05 Міха Sensitive Skin Expert Anti-Redness Micellar Water (373)

Коли необхідно підібрати очищення для чутливої та схильної до почервоніння шкіри обличчя, обирати необхідно тільки перевірені засоби. Одним з таких продуктів є міцелярна вода Міха Sensitive Skin Expert Anti-Redness Micellar Water. Вона миттєво прибирає всі забруднення з поверхні епідермісу, заспокоює подразнення, зменшує почервоніння завдяки алантоїну та пантенолу в складі. Це дійсно класний засіб для догляду в літню пору.

Simple Micellar Cleansing Water

04 Simple Micellar Cleansing Water (631)

Гіпоалергенна міцелярна вода Micellar Cleansing Water від бренду Simple стане чудовим вибором для тих, хто давно перебуває в пошуку класного і головне перевіреного засобу для очищення обличчя. Продукт має унікальний склад: тричі очищена вода, пентавітин і рослинні пребіотики. Внаслідок чого видалення макіяжу та забруднень не потребує особливих зусиль, засіб заспокоює та зволожує епідерміс, підвищує його еластичність, не провокує появу висипань і підходить навіть веганам.

Продукт не містить спирту, мінеральних олій, штучних барвників та ароматизаторів.

Гелі

Багато хто віддає перевагу гелям для обличчя. Цей вид догляду має більш щільну консистенцію, економічно витрачається і добре очищає. І якщо ти віддаєш перевагу саме цим засобам для вмивання, рекомендуємо придивитися до таких продуктів:

Цікаво на тему: Вибираємо спрей для обличчя на літо: як, який і для чого?

Beauty of Joseon Green Plum Refreshing Cleanser

09 Beauty of Joseon Green Plum Refreshing Cleanser (98)

Корейський бренд Beauty of Joseon багато хто любить за його натуральний склад, ефективні та гіпоалергенні формули. У лінійці засобів є дуже класний гель, який чудово підійде для щоденного очищення, – Green Plum Refreshing Cleanser. Він зволожує епідерміс, пом’якшує його і запобігає втраті вологи. Гель не містить ароматизаторів та ефірних олій, підходить для чутливої шкіри, також точно сподобається веганам.

Biotrade Acne Out Oxy Wash Cleansing Gel For Face 

08 Biotrade Acne Out Oxy Wash Cleansing Gel For Face (123)

Якщо у тебе жирна і проблемна шкіра, цей гель обов’язково має бути у твоєму догляді. Biotrade Acne Out Oxy Wash Cleansing Gel For Face – це кисневий гель, до складу якого додатково входять молочна кислота, вода дамаської троянди та гліцерин. Засіб ніжно очищає, нормалізує гідробаланс, заспокоює подразнення, запобігає появі висипань і має антибактеріальний ефект. Ти точно не зможеш потім проміняти його ні на який інший гель!

Bioderma Sensibio Soothing Micellar Cleansing Foaming Gel

07 Bioderma Sensibio Soothing Micellar Cleansing Foaming Gel (174)

Цей гель рекомендують багато дерматологів і косметологів людям із сухою і схильною до подразнень шкірою. Засіб некомедогенний і абсолютно гіпоалергенний. Основними компонентами гелю Bioderma Sensibio Soothing Micellar Cleansing Foaming Gel є рослинний кокоглюкозид, який має властивість відновлювати ліпідний бар’єр, зволожувати шкіру. Також у складі присутній запатентований комплекс DAF, який сприяє зниженню чутливості шкіри.

Пінки

Легкі, ніжні й невагомі, як хмаринки, пінки – ну як можна не любити такі текстури? Для тих, хто віддає перевагу саме цим засобам, ми підготували невелику добірку хороших продуктів.

Цікаво на тему: Літні активи: 28 засобів для догляду за шкірою та волоссям

Sane Cherimoya Extract+Panthenol 1% Soft Cleansing Foam

12 Sane Cherimoya Extract+Panthenol 1% Soft Cleansing Foam (58)

В українського бренду Sane є чудова пінка для вмивання – Cherimoya Extract+Panthenol 1% Soft Cleansing Foam. Вона підійде абсолютно всім типам шкіри та навіть найчутливішій, оскільки має pH 5.5. Регулярне використання пінки помітно покращує стан епідермісу: заспокоює його, не порушує мікробіом, зменшує чутливість і стимулює процеси регенерації. Такий ефект досягається завдяки якісно підібраному складу, до якого входять м’які ПАР, екстракт черимойи та пантенол.

Vichy Purete Thermale Cleansing Foam

11 Vichy Purete Thermale Cleansing Foam (64)

Ідеальне очищення шкіри без відчуття стягнутості та сухості забезпечить пінка Vichy Purete Thermale Cleansing Foam. Продукт містить термальну воду високої мінералізації, яка заспокоює, зволожує і має захисні властивості. Після очищення обличчя стає м’яким, оксамитовим і сяйливим. На літо – просто ідеально!

Heimish All Clean Green Foam

10 Heimish All Clean Green Foam (90)

Любителі корейських засобів для догляду за обличчям точно оцінять очищувальну пінку Heimish All Clean Green Foam. Продукт гіпоалергенний, має нейтральний рівень pH, завдяки чому зберігає цілісність ліпідного бар’єру шкіри, а також сприяє розвитку здорового мікробіома. Пінка збагачена екстрактом гамамелісу, індійського щитолисника для зволоження і заспокоєння шкірного покриву, а ще в основі формули присутні амінокислоти. Засіб м’яко й одночасно ретельно розчиняє себум, змиває бруд і усуває залишки косметики.

Молочко

А ти пробувала колись молочко або очищувальний крем для обличчя? Нііі? Тоді терміново потрібно виправляти ситуацію. Такі засоби стануть справжніми супергероями серед твоїх засобів для догляду. Тільки подивися, що ми для тебе підібрали:

Цікаво на тему: 10 найкращих зволожувальних кремів для тіла

Q+A Oat Milk Cream Cleanser

15 Q+A Oat Milk Cream Cleanser (33)

Британський бренд Q+A пропонує дуже якісні засоби для догляду не тільки за обличчям, а й за тілом. Але нас сьогодні цікавлять виключно очищувальні продукти й EVA Blog сподобався крем Oat Milk Cream Cleanser з вівсяним молочком. Він живить, заспокоює, надає антиоксидантний захист, м’яко знімає макіяж, видаляє забруднення і пил. Органічне вівсяне молоко, олія насіння вівса, вітамін Е і цераміди, що входять до складу, творять справжні дива. Після першого застосування ти будеш приємно здивована, наскільки твоя шкіра буде м’якою і зволоженою.

Крем для вмивання на 99 % складається з натуральних компонентів і підійде всім типам шкіри.

Manyo Pure Cleansing Milk

14 Manyo Pure Cleansing Milk (38)

Так, і тут не обійшлося без корейських засобів. Молочко Manyo Pure Cleansing Milk стане чудовим вибором для щоденного очищення шкіри. Засіб має натуральний склад, без додавання штучних барвників, ароматизаторів, парабенів, мінеральних олій та інших шкідливих компонентів.

Активними компонентами є молочний екстракт і протеїни козячого молока, гіалуронова кислота і пантенол. Засіб швидко і добре прибирає косметику, різні забруднення з поверхні епідермісу. Крім цього молочко пом’якшує, зволожує шкіру, усуває набряклість, запобігає втраті вологи, активізує процеси регенерації, знімає подразнення і почервоніння.

Lumene Klassikko Softening Cleansing Milk

13 Lumene Klassikko Softening Cleansing Milk (40)

І завершує нашу добірку очищувальних засобів для обличчя молочко Lumene Klassikko Softening Cleansing Milk. Продукт на 91% складається з компонентів натурального походження. М’яко і дбайливо очищає шкіру від макіяжу, себума і пилу, зволожує, збагачує епідерміс корисними речовинами, не сушить і не подразнює його. В основі формули молочка містяться олія соняшнику, молочна кислота і токоферол, які дбають про здоров’я і красу обличчя.

Сподіваємося, в цій статті ти знайшла для себе не тільки цінну інформацію щодо особливостей очищення шкіри влітку, а й підібрала якісний догляд. Обов’язково напиши в коментарях, якими засобами для вмивання обличчя користуєшся ти. А ще не забудь поставити вподобайку статті – нам буде дуже-дуже приємно!

Читай також:

21 Травня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Дякую за чудові рекомендації та поради 🫶🏻Дуже цікава та корисна стаття.🥰💚

Рекомендовані статті
5 ідей для spa-вечірки з подругами
4 Квітня / 2024 Догляд за обличчям