Тема від читачів: як і куди правильно наносити свотчі

Коли потрібно поповнити косметичку новим декоративним засобом, перед нами стоять ті ще муки вибору. Який відтінок тону або помади мені підійде, яка у нього текстура і взагалі чи той це продукт, який мені потрібен? Щоб ми не купували кота в мішку, магазини пропонують тестери практично на всі декоративні косметичні засоби. Завдяки цьому у нас є можливість ознайомитися з текстурою і відтінками до того, як зробимо покупку.

1-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі

Найчастіше ми робимо свотчі різних продуктів на тильній стороні долоні або зап’ясті. Для деякої косметики це слушний варіант, а ще так можна добре ознайомитися з текстурою засобів. Однак інколи дізнатися таким чином, чи підійде цей відтінок саме тобі, не вийде. Аби легше визначати ідеальні кольори для твоєї зовнішності, EVA Blog зібрав лайфхаки та рекомендації, що дадуть змогу завжди потрапляти в яблучко і не розчаровуватися у своїх покупках.

Цікаво на тему: Тема від читачів: за що ми платимо, обираючи люксову декоративну косметику?

Цю тему нам запропонували наші прекрасні читачки. Якщо в тебе є запитання, на яке б ти хотіла отримати розгорнуту відповідь, ми чекатимемо на них у цій формі.

01 Запропоновані теми (1140)

Порада: Перш ніж вирушити в магазин, прихопи з собою компактне дзеркало (для оцінювання відтінків при денному світлі), а також серветки, що дезінфікують, або спрей-санітайзер. Якщо ти йдеш в EVA, то більше тобі нічого не знадобиться — ватяні диски й міцелярна вода для видалення свотчів тут є завжди.

Вибираємо кремові засоби для обличчя

2-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі

Від вибору правильного відтінку і текстури тональних продуктів у макіяжі обличчя залежить багато чого, тому тут потрібно бути гранично уважною. І почнемо ми з найкаверзніших формул — рідких і кремових.

Цікаво на тему: 8 бюджетних тональних засобів, які тебе здивують

  1. Тональні продукти. Це, по суті, єдині засоби, які потрібно тестувати на обличчі. По-іншому, на жаль, ніяк, адже тон шкіри на зап’ясті й на обличчі відрізняються, і «пролетіти» з відтінком можна простіше простого. Напевно таке бувало у кожної — досить прикрий досвід, погодься. Однак під час тестування важливо не нашкодити шкірі, оскільки тестер — далеко не найстерильніший продукт. Візьми тюбик із вподобаним тональним. Краще пробувати той, який, здається, найбільше підходить під твій колір шкіри та додати до нього ще 2 сусідніх — трохи світліший і трохи темніший. Перш ніж наносити засіб на обличчя, візьми серветку або ватний диск і видави на неї трохи продукту. Верхній шар найдовше контактував з відкритим повітрям і на ньому зазвичай найбільше бактерій. Зніми цю «пробку» з кожного засомуі починай нанесення. Тон ми тестуємо на зоні від центру щоки, через нижню щелепу і до шиї. Зроби 3 паралельні свотчі, почекай кілька хвилин (адже тон може окислюватися) і вивчи своє відображення при штучному світлі. А потім, якщо є вікно в магазині або можливість вийти на вулицю, роздивися його і при денному світлі (ти ж узяла з собою дзеркальце?). Той колір, який практично непомітний на обличчі, і буде твоїм ідеальним тоном.3-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі
  2. Консилер. Цей засіб часто обирають для маскування дрібних нюансів на шкірі та освітлення локальних ділянок обличчя (зони під очима, центру чола, спинки носа), тому краще обирати відтінок відштовхуючись від кольору тону. Нанеси тональний на зап’ястя і добре розтушуй. Вибери консилер на відтінок світліший, нанеси крапельку поверх тону і теж розтушуй. Якщо продукт візуально трохи світліший, але кордонів не видно, значить, колір оптимальний.
  3. Кремовий контуринг. Рум’яна, скульптори та хайлайтери кремової текстури можна нанести на тильну сторону долоні, попередньо видаливши серветкою трохи верхнього шару засобу. За тим же принципом, що і з тональними продуктами. Приклади свотч до обличчя до тієї зони, куди його наноситимуть, і оціни, як відтінок гармонує з твоєю зовнішністю — чи підходить за температурою, чи не надто темний.4-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі-1
  4. Косметика для обличчя в стіках. Щоб дізнатися, чи підходить відтінок для щільнішого контурингу, викрути продукт вище та акуратно набери його на подушечку пальця збоку. Перенеси засіб в стіку на тильну сторону долоні — вона світліша і більше схожа на колір обличчя, ніж рожеві пальчики. І так само приклади отриманий свотч до обличчя, щоб «приміряти» відтінок.

Instagram_02_Blog

Лайфхак: Щоб тон і консилер створювали просто perfect match, можна вибрати обидва засоби з однієї лінійки улюбленого бренду. Виробники часто випускають косметичні серії, текстури та відтінки яких ідеально поєднуються між собою.

Цікаво на тему: Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди в макіяжі

Як тестувати сухі продукти для обличчя

5-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі

Для знайомства з розсипчастими або пресованими засобами для макіяжу обличчя (рум’ян, скульпторів і бронзерів), нам знадобиться тильний бік пензля і ватний спонж. Чому не варто тестувати сухий конутрінг просто пальцями? Ні, справа не в мізофобії. 😁 Суть у тому, що наші пальці трохи жирні, тому сухі текстури, набрані з тестера, виглядатимуть більш насиченими і яскравими. Наблизитися до розуміння реального відтінку можна за допомогою ватного диска — він зімітує набір продукту пензлем.

Декоративка для очей — як правильно свотчити?

6-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі

Обмовмось відразу — нічого з косметики для макіяжу очей на повіки або вії не наносимо. Ніколи. Відкритий тюбик туші — просто розсадник бактерій, так само як рідкі підводки, кремові тіні для повік та інші засоби. Тому будемо шукати інші підходи.

Цікаво на тему: Види макіяжу очей і техніка виконання

  1. Туш. Мабуть, найпроблемніший продукт для тестування. Найважливіше, що нам потрібно розуміти про туш — це форма щіточки та її формула (для об’єму, подовження або підкручування). У мережі можна знайти цікаву рекомендацію — при великому бажанні оцінити текстуру і відтінок (особливо якщо йдеться про кольорові засоби) можна, нанісши його на кінчики волосся. Однак навіть це не завжди дає об’єктивне розуміння, як засіб поводитиметься на віях. Наприклад, якщо тестер не першої свіжості й встиг підсохнути, то на тебе чекатиме сюрприз під час першого використання. Тому від цієї витівки можна відмовитися, зробивши вибір саме за оптимальною формою щіточки та властивостями самої туші.7-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі
  2. Тіні. Не важливо, з якими продуктами ти хочеш ознайомитися — з сухими чи кремовими. Тіні можна набрати на подушечку пальця і прикласти до повіки. Тут якраз жирність пальчиків дасть змогу оцінити, який вигляд сухі тіні матимуть на базі або консилері. Але якщо хочеш побачити сам колір і ступінь пігментації, можна зробити свотч ватним спонжем на тильній стороні руки. Це особливо актуально для світлих тіней натуральної гами — світло-рожевих, персикових, бежевих і відтінку шампань.8-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі
  3. Олівці та підводки. Ці продукти можна без проблем перевірити на тильному боці руки. Підводки для очей — пігментовані засоби, тому досить просто оцінити текстуру, колір і стійкість, якщо вона заявлена. Нанеси продукт на шкіру і почекай кілька хвилин, а потім проведи пальцем. Якщо засіб «тягнеться» слідом, значить, зі стійкістю у нього не дуже — пошукай інший варіант, якщо шукаєш long lasting продукт.

Цікаво на тему: Чим відрізняється кайал від звичайного олівця для очей

Де і як оцінити косметику для губ

9-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі

Найкращий варіант, як протестувати помаду, блиск і олівець для губ — подушечки пальців. Вони мають рожевий відтінок, який наближений до природного кольору губ, тому оцінка буде більш об’єктивною. Нанеси засіб на пальчик, приклади до рота і подивися, як він поєднується з твоєю зовнішністю — кольором волосся, очей, тоном шкіри. Якщо шукаєш ідеальний нюд на кожен день, краще оцінювати відтінок не тільки в приміщенні зі штучним освітленням, а й при денному світлі. Так ти будеш впевнена, що в повсякденному макіяжі помада буде оптимальною. А якщо обираєш червону помаду, обов’язково посміхнися своєму віддзеркаленню — ідеальний відтінок візуально вибілюватиме зуби.

Цікаво на тему: Як збільшити губи за допомогою макіяжу: 3 актуальні техніки

10-як-і-куди-правильно-наносити-свотчі

Після вибору beauty-обновок видали всі залишки косметики за допомогою ватних дисків з міцеляркою (не забудь про щічки, якщо тестувала тони 😉). Фінальний штрих — оброби руки серветками зі спиртовим просоченням або скористайся санітайзером. Це не залишить бактеріям жодного шансу! Хоч сухі продукти умовно безпечніші, ніж кремові, оскільки для розмноження мікробам потрібне вологе середовище, але це не означає, що варто нехтувати правилами гігієни після знайомства з тестерами, які щодня проходять через десятки рук.

Сподіваємося, наші рекомендації тобі стануть у пригоді, і ти будеш ще більш майстерно підбирати ідеальні відтінки декоративки!

Читай також:

16 Серпня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

СвітТВ