Очищення та зволоження: ТОП-8 олій для душу

Уяви: ти у ванній, тебе обволікає тепла пара, і замість звичного гелю для душу ти наносиш на тіло найніжнішу олію. Воно м’яко ковзає по шкірі, очищаючи та зволожуючи її, і залишає після себе відчуття бархатистості та неймовірного комфорту. Звучить приголомшливо, чи не так? 😌

1-ТОП-8-олій-для-душу

Щоб зловити SPA-вайб і не просто очищати шкіру, але водночас живити та зволожувати її, без олії для душу не обійтися. І якщо ти ще не знайома з подібними продуктами, давай разом розберемося, чим вони відрізняються від відомих усім гелів, якому типу шкіри сподобаються і, звичайно ж, познайомимося з 8 класними засобами на будь-який бюджет.

Цікаво на тему: 10 найкращих зволожувальних кремів для тіла

Як працюють олії для душу і чим відрізняються від гелів

2-ТОП-8-олій-для-душу

Олія для душу — абсолютний must-have для дбайливого очищення, який стане чудовою альтернативою гелям. На відміну від останніх, вони діють більш делікатно, не вимивають шкіру до скрипу і зберігають природний ліпідний бар’єр. Секрет їхньої м’якості криється в натуральних оліях і інгредієнтах для догляду, які й забезпечують такий ефект.

Гель для душу зазвичай добре піниться і глибоко очищає, за що їх люблять власники нормальної та жирної шкіри. А ще вони актуальні для багатьох після тренування або якщо хочеться освіжитися в спеку. Олії ж не можуть так сильно очищати, зате вони не порушують захисну функцію епідермісу, а, навпаки, посилюють її. Крім цього, вони одночасно зволожують і живлять, що робить їх ідеальним засобом для чутливої та сухої шкіри. Багато брендів, до речі, розробляють формули олій для душу, які також застосовні в разі реактивності та схильності до шкірних захворювань (дерматитів, екзем), а також для догляду за ніжною дитячою шкірою.

3-ТОП-8-олій-для-душу

У складі подібних засобів, крім безпосередньо олій, також присутні емульгатори та м’які ПАРи, які можуть забезпечувати невелике піноутворення. Однак головна мета цих компонентів у тому, щоб олія змивалася без залишку і плівки, залишаючи після себе лише відчуття зволоженості.

Цікаво на тему: 6 засобів для догляду за тілом, без яких не обійтися

Тобто, принцип дії олій для душу чимось схожий на гідрофільні засоби, якими ми знімаємо макіяж або видаляємо санскрін ввечері. Тільки проникають вони не так глибоко, оскільки завдання не в очищенні пор, а в м’якому видаленні забруднень і ороговілих клітин з поверхні шкіри. Проте змивати їх додатково, як гідрофілку, не потрібно.

Як користуватися олією для душу

Оскільки олії для душу здебільшого не піняться, то «посередник» у вигляді мочалки не знадобиться. Просто наноси засіб на вологе тіло під час водних процедур, ніжно масажуй, а потім змивай — і ти отримаєш делікатно очищену оксамитову шкіру, яку (якщо вона не дуже суха сама по собі) навіть необов’язково «удобрювати» лосьйоном або кремом.

4-ТОП-8-олій-для-душу

Лайфхак: На основі олій для душу можна запросто приготувати чудовий м’який скраб. Використовуй як абразив свій улюблений продукт (каву дрібного помелу, сіль або цукор), додай у нього олію до стану кашки (хоча текстуру ти можеш регулювати сама) і використовуй для масажу та ексфоліації.

8 класних олій для душу на будь-який бюджет

Назва Країна Активні компоненти
Bioderma Atoderm Ultra-Nourrishing Cleansing Oil Франція – олія кокоса;

– вітамін РР.

La Roche-Posay Lipikar Cleansing Oil AP+ Франція – гліцерин;

– пробіотики.

Rituals The Ritual Of Jing Sleep Нідерланди – олія жожоба;

– екстракт лаванди.

Collistar Olio Rassodante Doccia Італія – екстракт липи, алое та троянди.
UTerra Native Макадамія та кокос Україна – олія макадамії;

– сечовина.

Avene XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cleansing Oil Франція – масло примули вечірньої;

– термальна вода.

Bielenda Exotic Paradise Bath & Shower Oil Figa Польща – кокосова вода;

– екстракт інжиру.

Nuxe Prodigieux Huile De Douche Shower Oil Франція – олія мигдалю;

– вітамін Е.

Bioderma Atoderm Ultra-Nourrishing Cleansing Oil

01 Bioderma Atoderm Ultra-Nourrishing Cleansing Oil (1158)

Атопічна, суха і чутлива шкіра потребує особливо дбайливого очищення. Для цих цілей і була створена формула Bioderma Atoderm Ultra-Nourrishing Cleansing Oil. Ніжний засіб, створений на основі кокосової та соняшникової олії, має в складі ніацинамід, вітамін РР і запатентований компонент D.A.F. Продукт м’яко очищає шкіру, заспокоює і зволожує її, а також стимулює природний захисний бар’єр і підвищує опірність епідермісу до зовнішніх агресивних чинників.

Цікаво на тему: Без чого не уявляють догляд за тілом автори EVA Blog

La Roche-Posay Lipikar Cleansing Oil AP+

02 La Roche-Posay Lipikar Cleansing Oil AP+ (1138)

Як і засіб від Bioderma, Lipikar Cleansing Oil AP+ від дерматокосметичного бренду La Roche-Posay має схожу дію і прекрасно підходить для чутливої та атопічної шкіри. У його формулі міститься олія ши, ніацинамід та пробіотики, завдяки чому продукт забезпечує очищувальну, заспокійливу та стимулювальну дію. Олія пройшла дерматологічні дослідження і може застосовуватися навіть для інтимної гігієни, а також схвалена педіатрами, що дає змогу використовувати її у догляді за малюками.

Rituals The Ritual Of Jing Sleep

03 Rituals The Ritual Of Jing Sleep (889)

Формула Rituals The Ritual Of Jing Sleep заснована на олії каноли — особливого різновиду канадського ріпаку, для якого характерна менша кислотність порівняно з іншими його видами. Доповнюють її вітамін Е, олія жожоба і соняшнику, а також екстракт лаванди та сандалу. Засіб дбайливо очищає шкіру, добре піниться під час контакту з водою, а також має ніжний заспокійливий аромат, що перетворить вечірній душ на процедуру, що розслабить.

Collistar Olio Rassodante Doccia

04 Collistar Olio Rassodante Doccia (657)

Collistar Olio Rassodante Doccia має в складі три класні доглядові екстракти — липи, алое та троянди. У тандемі вони чинять антиоксидантну, заспокійливу, зміцнювальну та імуностимулювальну дію, а також зволожують і живлять шкіру. Олія від Collistar має легкий квітковий аромат, сподобається чутливій і сухій шкірі, а ще його можна використовувати навіть під час вагітності.

Цікаво на тему: Скраби та обгортання, які можна зробити вдома

UTerra Native Макадамія та кокос

05 UTerra Native Макадамія та кокос (394)

Бюджетний засіб UTerra Native Макадамія та кокос – це делікатне очищення, зволоження і пом’якшення. У його формулі міститься олія макадамії, цитрусова кислота та сечовина, які роблять шкіру еластичнішою та пружнішою, живлять її та позбавляють відчуття сухості. Продукт забезпечує зволоження і дарує легкий аромат, але не залишає після себе плівки.

Avene XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cleansing Oil

06 Avene XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cleansing Oil (280)

Потрібен якісний і дбайливий догляд за дуже сухою та схильною до атопічної екземи шкірою? Придивись до Avene XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cleansing Oil. Його формула заснована на термальній воді, а також містить олію примули вечірньої, вітамін Е, гліцерин і аргінін. Потужний коктейль з активних компонентів не тільки м’яко очищає шкіру, не порушуючи природний ліпідний бар’єр, а й заспокоює, позбавляє свербежу та інших неприємних відчуттів на ніжній чутливій шкірі.

Bielenda Exotic Paradise Bath & Shower Oil Figa

07 Bielenda Exotic Paradise Bath & Shower Oil Figa (189)

Олія соняшнику, вітамін Е, кокосова вода, витяжка з тапіоки та екстракт інжиру — компоненти-флагмани у складі Bielenda Exotic Paradise Bath & Shower Oil Figa. Активні інгредієнти живлять шкіру і дарують вітамінний заряд, тонізують, освіжають і забезпечують зволоження. А приємний тропічний аромат підніме настрій навіть після важкого дня.

Цікаво на тему: Все про батери для тіла: як застосовувати та приготувати в домашніх умовах

Nuxe Prodigieux Huile De Douche Shower Oil

08 Nuxe Prodigieux Huile De Douche Shower Oil (137)

Хочеш сяяти в прямому і переносному сенсі? Обирай Nuxe Prodigieux Huile De Douche Shower Oil. У його складі є вітамін Е, олія солодкого мигдалю та гліцерин, які сприяють зволоженню шкіри та її пом’якшенню під час душу, а делікатний шимер додасть тілу благородного золотистого відливу. Чудовий продукт на літо, особливо якщо хочеться підкреслити свою розкішну засмагу!

Насправді олії для душу гарні не тільки для сухої шкіри, а й для будь-якого типу, адже вони забезпечують догляд і зволоження, що актуально для всіх. Спробуй ввести цей продукт у рутину, і ти вже навряд чи коли-небудь захочеш повертатися до гелів і мочалок. 😉

Читай також:

24 Червня / 2024 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Класна підбірка та чудові рекомендації 💚Спасибі за чудову статтю 🫶🏻.