Тонер vs. тонік: чим відрізняються і що вибрати (тема від читачів)

Що вибрати у свій догляд — тонік чи тонер? Ох, це така ж дилема, як вибір між нюдовою  і червоною помадою. 😅 Але якщо розуміти, як працюють ці продукти (а вони безумовно мають низку відмінностей) і в чому різниця між ними, визначитися з актуальнішим для себе засобом не становитиме проблем. Чим ми в рамках цього короткого гайду і займемося.

До слова, тему цієї статті запропонували читачки EVA Blog. Якщо у тебе є питання, на яке б ти хотіла знайти розгорнуту відповідь, завжди можна залишити свої побажання у цій формі.

01 Запропоновані теми (1140)

Цікаво на тему: Обираємо спрей для обличчя на літо: як, який і для чого?

Усе, що потрібно знати про тоніки

1-Тонер-vs.-тонік

Тонік — косметичний продукт, який допомагає завершити процес очищення. Після вмивання (особливо якщо воно складається тільки з пінки або гелю без гідрофільної олії) на шкірі можуть залишитися сліди декоративки, SPF, себума та ороговілих клітин. Ось тут-то і приходить на допомогу тонік для обличчя, який прибирає все зайве, а ще освіжає, тонізує і нормалізує pH після контакту з водопровідною водою і лужними продуктами для очищення. Мета цього заходу — довести шкіру до ідеально очищеного стану та підготувати до подальшого догляду, посилюючи дію активних інгредієнтів у косметиці.

2-Тонер-vs.-тонік

Крім цього, сучасні формули тоніків часто збагачуються компонентами, які допомагають у вирішенні тих чи інших завдань. Завдяки цьому вони можуть:

  • зволожувати;
  • звужувати пори;
  • освіжати та нормалізувати гідроліпідний баланс, що актуально для жирної шкіри;
  • сприяти омолодженню і підвищувати тонус;3-Тонер-vs-тонік
  • забезпечити антибактеріальну дію для боротьби з висипаннями та акне;
  • заспокоювати й відновлювати реактивну і чутливу шкіру;
  • якщо в складі є кислоти — відлущувати, освітляти та забезпечувати пілінг-ефект.

Instagram_Blog_01

Проте важливо розуміти, що концентрація активних компонентів у тоніках невелика. Тому вони гарні як підтримка комплексного догляду, але самостійно розрулити завдання навряд чи їм під силу.

Цікаво на тему: Що таке гідролат і як його використовувати

І ще кілька слів про текстуру і як використовувати засіб у своїй рутині. Тонік — це практично завжди рідкий продукт. Залежно від того, як свій засіб позиціює виробник і в якому пакуванні його представляє, його наносять за допомогою ватного диска, розпилення (формат спрею або міста) або просто руками. Застосовувати його потрібно щоразу після вмивання на вологу шкіру перед нанесенням наступних продуктів — сироватки, есенції, крему.

4-Тонер-vs-тонік

Важливо: Це актуально для всіх тоніків, крім кислотних. Їх краще використовувати у вечірньому догляді та на сухій шкірі. Вранці краще застосовувати більш лайтові засоби. І не забувай про захист від сонця, якщо у твоїй рутині присутні кислоти.

Рекомендовані продукти:

Тонер: особливості та відмінності від тоніка

5-Тонер-vs-тонік

Технічно тонер уміє майже все те саме, що й тонік: зміцнювати, тонізувати, боротися з висипаннями, омолоджувати, відлущувати, знижувати вироблення себума і, звісно ж, готувати шкіру до подальшого догляду. Така дія обумовлюється активними компонентами, якими збагачений його склад. Тоді в чому ж різниця? Ось у чому: якщо тонік — це фінальний етап в очищенні, то тонер — перший крок у зволоженні шкіри.

Цікаво на тему: Переваги та недоліки натуральної косметики

Якщо врахувати той факт, що тонери прийшли до нас із Південної Кореї, то його призначення не дивне. Адже корейська система догляду, по суті, побудована навколо глибокого очищення і багатоступеневого зволоження. Ще один відмінний момент — у тонерів вища концентрація активних компонентів, і вони вже цілком собі можуть справлятися з різними завданнями — пом’якшенням шкіри, зменшенням пігментації або висипань тощо.

На відміну від тоніків, тонери можуть мати як рідку, так і більш в’язку гелеподібну текстуру. У спреї вони також зустрічаються. Зазвичай їх наносять на обличчя після очищення руками по масажних лініях (ну, або розпилюють, якщо це міст), залишають до поглинання, а потім приступають до подальших етапів у догляді.

5-Тонер-vs-тонік-1

Рекомендовані продукти:

Так що ж вибрати?

6-Тонер-vs-тонік-1

Отже, ми з’ясували, що тонери та тоніки — це різні продукти, кожен з яких призначений для своїх завдань. Що ж вибрати для себе? Все просто. Якщо хочеш домогтися якіснішого очищення, добре підготувати шкіру до подальших засобів і посилити їхню дію, варто придивитися до тоніків. Якщо завдання полягає в інтенсивнішому зволоженні та цільовому розв’язанні різних проблем, у цьому разі допоможуть тонери.

Цікаво на тему: 12 найкращих брендів корейської косметики

7-Тонер-vs-тонік-1

А можна не морочитися з вибором і використовувати в рутині обидва типи засобів один за одним. Чому б і так? Після очищення протри обличчя ватним диском з тоніком для підготовки, а поверх нанеси зволожувальний тонер. Так ти вб’єш двох зайців, і твоя шкіра стане ще кращою.

Сподіваємося, наша стаття розставила всі крапки над “і” у вічній дилемі з тоніками та тонерами та допоможе тобі зробити правильний вибір!

Читай також:

12 Липня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Як прибрати темні кола під очима
7 Серпня / 2021 Догляд за обличчям
24 Червня / 2020 Догляд за обличчям