Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального результату в домашніх умовах – просто нездійсненне завдання. Але немає нічого неможливого, потрібно лише трохи переглянути свою б’юті-рутину і додати певні активні компоненти, які допоможуть помітно змінити епідерміс. Поговорімо про все послідовно.

Сяйлива шкіра – що це означає?

01-Як-зробити-шкіру-сяйливою

Цей термін використовується для опису здорової, добре зволоженої шкіри, з рівним тоном. Створюється враження, що обличчя ніби світиться зсередини, чим привертає до себе захоплені погляди. 

Як правило, сяюча шкіра є результатом правильного догляду, глибокого зволоження та здорового епідермального бар’єру.

Чому шкіра стає тьмяною і втрачає природне сяйво

02-Як-зробити-шкіру-сяйливою

За погіршенням стану шкіри може стояти маса причин, які є цілком очевидними, але ми їх часто ігноруємо. І якщо ти зіткнулася з такою проблемою, можливо, якісь із нижче перерахованих факторів стали винуватцями втрати сяйва шкіри:

  1. Невідповідний догляд. Неправильно підібрані косметичні засоби можуть зіграти з тобою злий жарт. Агресивні компоненти в складі, пропуск важливих етапів у догляді, інгредієнти, які не підходять твоєму типу шкіри, відсутність СПФ у рутині – і це ще не весь перелік чинників, що негативно впливають на стан епідермісу.
  2. Зневоднення. Шкірний покрив першим реагує на дисбаланс рідини в організмі, тому вкрай важливо регулярно випивати свою добову норму води
  3. Негативний вплив УФ-променів. Влітку це особливо згубно позначається на стані шкіри, адже сонячна активність перебуває на своєму піку. УФ-промені зневоднюють шкірний покрив, провокують появу зморшок, пігментації та низку інших проблем. 
  4. Незбалансоване харчування. Шкіра є найбільшим органом нашого тіла. Їй вкрай необхідні різні поживні речовини для нормального функціонування та підтримання захисних властивостей. Отримати всі необхідні вітаміни та мінерали можна з продуктів харчування, також додатково не заборонено приймати мультивітамінні комплекси03-Як-зробити-шкіру-сяйливою
  5. Нестача сну. Спочатку може здатися, що режим сну не має нічого спільного зі станом шкіри. Але насправді це не так. Коли ти спиш, організм запускає процеси регенерації, в нічний час приплив крові до шкіри збільшується, насичуючи її поживними речовинами й додатково активізуючи вироблення колагену. Тільки згадай, який вигляд має шкіра після недосипу: бліда, темні кола під очима. Ну, явно їй це не на користь. 
  6. Стрес. Хто зараз не нервує, запитаєш ти? Ми всі схильні до стресу і від цього нікуди не дітися. Тут важливо навчиться керувати своїми емоціями, вміти «випускати пар» правильно і намагатися не хвилюватися через дрібниці. Ставши заручником хронічного стресу, гормони почнуть бешкетувати в організмі, що безпосередньо вплине не тільки на стан здоров’я, а й на шкірний покрив. 
  7. Шкідливі звички. Ти й так все прекрасно знаєш, тому обійдемося без зайвих моралей. Найкращим сценарієм розвитку подій буде повна відмова від згубних звичок, але якщо з тих чи інших причин ти поки не можеш їх позбутися, спробуй обмежити. 

02 Обличчя-1024х500_09

Цікаво на тему: ТОП-10 нічних масок для інтенсивного догляду за шкірою

Як зробити шкіру сяйливою: 7 простих кроків

Осінь – це чудовий час для відновлення епідермісу після спекотних літніх днів. Позбавлена вологи та життєвої енергії, з пошкодженим епідермальним бар’єром – саме такою може виявитися твоя шкіра після тримісячної відпустки. Повернути їй красивий і здоровий вигляд допоможуть 7 нехитрих способів:

Очищай шкіру, навіть коли немає сил

04-Як-зробити-шкіру-сяйливою

Знаю, як іноді хочеться просто завалитися в ліжко і більше нічого не робити. Сама іноді грішу, але вранці я явно цьому вчинку не рада. Забиті пори та висипання вітатимуть тебе в дзеркалі. Про яку гарну шкіру і, вже тим більше сяйво ми можемо говорити?

Тому не полінуйся і через не хочу обов’язково зніми макіяж, видали скупчення себума, пилу і поту, які осіли на поверхні шкірного покриву.  

Цікаво на тему: Сухе вмивання: що це за техніка і чи варто її пробувати

Зволоження багато не буває

05-Як-зробити-шкіру-сяйливою

Цей легкий, ненав’язливий і привабливий блиск створює добре зволожена шкіра (не плутати з жирною). Для цього тобі знадобиться хороший крем, а якщо зволоження буде недостатньо, в такому разі додатково використовуй сироватку

Шукай у складах засобів такі зволожувальні компоненти, як сечовина, гіалуронова кислота, вітамін Е, сквалан, гліцерин, ніацинамід

Вітамін С – твої найкращий друг

06-Як-зробити-шкіру-сяйливою

Антиоксиданти обов’язково повинні бути присутніми у твоїй б’юті-рутині, адже саме вони є тими супергероями, які стоять на сторожі краси та молодості шкіри. А якщо нас цікавить антиоксидант, який здатний до того ж подарувати епідермісу сяйво, тоді поспіши доповнити свій догляд вітаміном С. Він захищає від окисного стресу, освітлює тон обличчя і позбавляє тьмяності. Непогано було б використовувати його цілий рік, адже окислювальний стрес – незникаюча проблема.  

Цікаво на тему: Що потрібно знати про антиоксидантний догляд за шкірою

Ексфоліація, як частина рутини

07-Як-зробити-шкіру-сяйливою

Ти добре знаєш, що шкірний покрив постійно оновлюється. Відмерлі клітини можуть забиватися в пори або створювати огрубілі ділянки на обличчі. Тому твоє завдання – допомогти епідермісу швидко і м’яко позбутися ороговілих частинок шкіри. Плюс до всього ексфоліація допомагає вирівняти тон обличчя, зробити шкіру свіжою і сяйливою.

Використовувати можна м’які скраби, ензимні пудри, пілінги та кислоти. 

Але не забувай про те, що кислотами краще сильно не захоплюватися. Досить наносити їх один раз на тиждень.

Подружися з ретинолом

08-Як-зробити-шкіру-сяйливою

Восени ми можемо включати у свій догляд більш серйозні б’юті продукти, наприклад, ретинол. Він прекрасно вирівнює шкіру, покращує її текстуру, омолоджує і стимулює процеси регенерації. Використовувати похідні вітаміну А краще ввечері, оскільки вони роблять епідерміс чутливим до сонячних променів. Вранці не забувай нанести СПФ з фактором захисту 50. 

Якщо ти раніше ніколи не користувалася ретинолом, почни з низькоконцентрованих формул, щоб уникнути подразнень і не «спалити» шкіру.

Цікаво на тему: 15 найкращих сироваток із ретинолом для всіх типів шкіри

Підтримай шкірний бар’єр

09-Як-зробити-шкіру-сяйливою

Гарну шкіру просто неможливо уявити без здорового епідермального бар’єру. Його послаблюють механічні пошкодження, УФ-промені, висипання, недосипання, стрес тощо. Тому потрібно подбати про зміцнення і відновлення захисного шару шкіри. Шукай у складах засобів для догляду ектоїн, цераміди, екстракт алое вера, пантенол, центеллу

Закохайся у свій санскрін

10-Як-зробити-шкіру-сяйливою

Сонцезахисний крем потрібен шкірі не тільки влітку, він має бути у твоїй рутині завжди. Восени, коли можна додавати в догляд більш потужні активи, без СПФ не обійтися. Він ідеально підходить для профілактики старіння шкіри, появи пігментації та сонячних опіків.

Цікаво на тему: Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

ТОП 10 засобів для сяйва шкіри

Якщо ти шукаєш перевірену косметику для догляду за шкірою, рекомендую придивитися до такої:

Засоби для очищення

1 Medi-Peel Algo-Tox Vita Cleanser (1208)

Пінка для вмивання Medi-Peel Algo-Tox Vita Cleanser точно тобі сподобається. Вона м’яко очищає, абсолютно не сушить шкіру, зберігає ліпідний шар, запобігає розвитку процесів старіння і вирівнює тон обличчя. Склад просто чудовий: лимонна кислота, ніацинамід, пантенол, пептиди, екстракт пшеничних паростків і азіатської центелли. 

2 Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Cream (1224)

Також можеш придивитися до очищувального крему Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Cream. Його формула на 91% складається з натуральних компонентів, серед яких арктична морошка і джерельна вода. Засіб добре очищає шкіру від забруднень, зволожує, дарує свіжість і сяйво. 

Цікаво на тему: Базовий догляд за обличчям від українських брендів

Крем

3 Lirene C+E Vitamin Energy (441)

Потіш свою шкіру справжнім вітамінним коктейлем – додай у догляд відновлювальний крем-концентрат Lirene C+E Vitamin Energy. Він був розроблений для боротьби з недосконалостями, пігментацією, нерівним тоном і зморшками. Тільки поглянь на склад: вітамін С, Е, В5, фолієва кислота, ніацинамід. Однозначно треба брати!

4 Medi-Peel Gold Age Tox Cream (714)

Корейський капсульний крем Medi-Peel Gold Age Tox Cream стане справжнім порятунком для тьмяної шкіри. Продукт стимулює процеси регенерації, тонізує, зволожує, живить, дарує сяйво і робить епідерміс оксамитовим. Цей ефект досягається завдяки класному складу: комплекс амінокислот, кераміди, екстракт золотого шовкопряда, полімолочна кислота, олія ши та екстракт анісу. Величезна кількість позитивних відгуків і дійсно помітний результат після використання роблять цей крем дуже і дуже популярним. 

5 L'Oreal Paris (951)

Коли шкірі не вистачає зволоження, потрібно безпомилково підібрати хороший догляд. І тут на допомогу приходить аква-флюїд для обличчя L’Oreal Paris з гіалуроновою кислотою і соком алое в складі. Завдяки надлегкій консистенції засіб миттєво поглинається і починає активно працювати. У результаті епідерміс добре зволожений і зберігає цей ефект протягом 72 годин. 

Цікаво на тему: Що таке трансепідермальна втрата вологи та як її зупинити

Активи

6 ABOUT face (167)

Вирішила додати у свою рутину засіб із вітаміном С? Тоді варто звернути увагу на регенерувальну емульсію ABOUT face. Формула збагачена вітаміном С, ніацинамідом і екстрактом плодів юноса. Ця трійця подарує епідермісу життєву енергію, зволоження, захистить від окислювального стресу та розгладить зморшки. 

7 Medi-Peel AHA BHA Alpha Arbutin Ampoule (222)

Кислоти – найкращі помічники в боротьбі з недосконалостями шкіри. І якщо ти шукаєш перевірений засіб, то ось же він: Medi-Peel AHA BHA Alpha Arbutin Ampoule. Пілінг-ампула з AHA і BHA-кислотами допоможе швидко вирівняти тон обличчя, усуне тьмяність, запустить процеси регенерації та подарує привабливе сяйво шкірі. Додатково в складі ти знайдеш альфа-арбутин, пантенол і комплекс Fresh Bud no.6™.

8 CeraVe Resurfacing Retinol Serum (316)

Якщо ти вирішила відкрити для себе такий активний компонент, як ретинол, рекомендуємо почати з сироватки CeraVe Resurfacing Retinol Serum. Вона добре і водночас м’яко вирівнює текстуру шкірного покриву, звужує пори, зменшує видимість недосконалостей, покращує колір обличчя і відновлює захисний бар’єр. Крім ретинолу в складі присутні три типи керамідів, ніацинамід, екстракт кореня солодки, які підтримують здоров’я шкіри та пом’якшують дію ретинолу.

Цікаво на тему: Що таке бакучіол і чи може він замінити ретинол?

Санскрін

9 Garnier Skin Naturals Vitamin C Daily UV (129)

Як щодо сонцезахисного крему з вітаміном С Garnier Skin Naturals Vitamin C Daily UV Glow SPF 50+? Це ідеальне поєднання, адже санскрін у парі з антиоксидантами працює ще потужніше, а отже твоя шкіра буде більш захищеною. 

10 Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun SPF 50+ PA++++ (117)

Я просто не могла не поділитися цим кремом Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun SPF 50+ PA++++. Це неймовірно крутий санскрін, який захищає епідерміс від УФ-променів, на додачу зволожує і відновлює його. Однозначно рекомендую! 

Сподіваюся, що ці поради допоможуть повернути твоїй шкірі красиве і здорове сяйво. А якщо у тебе є перевірені засоби для догляду за шкірою з Glow-ефектом, поділися в коментарях.

Читай також:

17 Вересня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
СвітТВ